Despre masina mea, de spalat
![]() ![]() ![]() |
Despre masina mea, de spalat
axabrt |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.962 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu te cred cand spui ca bei multa apa.
Efectiv nu pot sa cred asa ceva. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
In ce oras esti, si de unde iei apa?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
@axabrt
Pentru masina de spalat singura solutie viabila este calgonul. Filtrele magnetice sunt vrjeala iar cele cu fosfati (granule) reduc neesential continutul de saruri ale calciului din apa. Pentru baut recomand vinul de butuc! Apa este nociva! ![]() |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Astia scriu pe detergenti (TIDE, ARIEL) ca au si ceva compusi de dedurizare, dar trebuie sa pui ceva mai mult detergent acolo unde apa e mai dura.(scrie pe punga cat).
Eu am folosit o singura cutie de Calgon de 500g cand am luat masina de spalat, si dupa aia am renuntat, dar in 2 ani de zile nu s-a stricat inca magaoaia. ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Surfactantii anionici si policarboxilatii ajuta substanta activa din detergent (de obicei fosfat de sodiu) sa-si faca treaba, mai precis "protejeaza detergentul" de calciul din apa si mai putin masina de spalat. Rezistenta de incalzire este cea mai expusa si apoi piesele din plastic care are la baza polipropilena. Oricum detergentii de astazi protejeaza mai bine masina de spalat decat cei din trecut pe baza carbonat de sodiu (soda de rufe) si acizi.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 18:07 |