Cum sa donati bani la SMURD ?, Prin directionarea a 2% din impozit
Cum sa donati bani la SMURD ?, Prin directionarea a 2% din impozit
cosmin_m |
10 Jan 2006, 16:42
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti |
|
||
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|||
ghc |
10 Jan 2006, 17:00
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca |
Super. Anul trecut am aflat de cei 1% chiar in ziua in care mi-am trimis declaratia. Anul asta voi fi pregatit, cei ca SMURD-ul merita...
|
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
costi |
10 Jan 2006, 17:03
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti |
mai eu nu completez nici o declaratie; sa inteleg ca o face angajatorul pt mine ?
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
cosmin_m |
10 Jan 2006, 17:06
|
Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti |
Da, completeaza FF1 parca. Sunt in aceeasi situatie.
Dupa ce apare Declaratia 200 pe 2005, o downloadam, completam datele de identificare si sectiunea H2 (fara suma, o completeaza cei de la administratie automat) si o trimitem prin posta la Adm. financiara de care apartinem. |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
ghc |
10 Jan 2006, 17:15
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca |
Declaratia 200 nu se completeaza de catre cei care au lucrat intr-un singur loc pe toata durata anului si nu au alte venituri suplimentare (chirii, profesii liberale, din strainatate etc.).
Nu stiu ce se va intampla acum de cand cu cota unica de impozitare. |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
cosmin_m |
10 Jan 2006, 17:17
|
"Nu se completeaza pentru cei care au nu au venituri decat din job"
e o facilitate, nu o restrictie. Poti sa o completezi doar cu scopul de a directiona acesti 2% din impozit. Maine eventual o sa iau legatura si cu cei de la Adm. financiara (horror, va dati seama, astia sunt functionari publici) sa vad daca obtin mai multe detalii. [Later edit]: Eu am mai postat si pe motociclism.ro, e singurul forum unde mai am user. Topicul aici. This post has been edited by cosmin_m: 10 Jan 2006, 17:59 |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
vv |
10 Jan 2006, 18:46
|
dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti |
QUOTE Daca dati link catre acest topic pe alte forumuri va rog sa postati si aici link-ul catre topicul respectiv. pe forumul autoshow |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
tro5 |
10 Jan 2006, 19:23
|
Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 14 December 04 From: Bucuresti |
laudabila initiativa, SMURD merita acesti banuti mai mult decat burtile si vilele parlamentarilor. O sa donez 2% incepand de anul asta.
|
--------------------
Renault
Megane
1.5dci(100cp) 2004
- B-XX-DYL
|
|
FLEX |
10 Jan 2006, 19:59
|
Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti |
|
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
Vlad Georgescu |
12 Jan 2006, 01:32
|
/----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti |
Cred ca SMURD a fost foarte mediatizat.
Si Salvarea (de stat) din Bucuresti, cind a avut o problema o ruda de-a mea, a venit foarte repede iar in drum spre spital au mers cu peste 100 Km/h (am vrut sa merg in urma lor cu SLZ ca sa am masina la dispozitie la spital, dar au depasit foarte repede si cu mult 100 Km/h, asa ca am lasat-o balta si am mers legal cu 50). Asta fara ca ruda sa fie vreun "bashtan" si fara spaga. Pe de alta parte, totusi SMURD merita aia 2%, o sa incerc sa-i dau si eu. |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
bertro |
12 Jan 2006, 09:05
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia |
deci noi (cei cu o singura sursa de venit - salariu) ar trebui sa vb la firme sa nu mai trimita ei in numele nostru? sau sa trimitem in paralel declaratia descarcata?
|
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
ghc |
12 Jan 2006, 09:40
|
QUOTE(cosmin_m @ 10 Jan 2006, 17:17) "Nu se completeaza pentru cei care au nu au venituri decat din job" e o facilitate, nu o restrictie. Poti sa o completezi doar cu scopul de a directiona acesti 2% din impozit. Sorry, am fost incomplet. Am vrut sa spun ca nu exista obligativitatea completarii, caz in care Administratia financiara nu trimite plicul acasa. |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
bonzai |
30 Jan 2006, 15:15
|
Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti |
Informatii pentru aceeasi tema:
http://www.informatia.ro/Article161189.phtml |
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
bertro |
30 Jan 2006, 16:50
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia |
am si eu o nelamurire: am fost la dept contabilitate si am rugat sa-mi dea declaratia inainte sa o trimita ca sa completez la rubrica respectiva. mi-au spus ca trebuie sa am contract de sponsorizare incheiat cu ONG-ul respectiv ca sa le pot dona bani din impozit. eu nu cred asa ceva (ar fi o tampenie prea mare), dar astept confirmare de la cineva dintre voi care a mai donat, ca sa stiu daca sa ma duc sa mai insist sau nu.
|
--------------------
DACIA
Nova GT
|
|
george_slz |
30 Jan 2006, 19:57
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 |
Trebuie clarificat daca trebuie sau nu contract de sponsorizare. In felul asta niste bani care ajung la parlamentari in mod normal, pot ajunge la oamenii care fac cea mai buna treaba din Romania, din domeniul lor desigur.
|
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
bertro |
31 Jan 2006, 16:09
|
tocmai am aflat asta:
QUOTE(avocatnet.ro) București, 30 ian /Rompres/ - Contribuabilii din România au posibilitatea să sponsorizeze, cu până la doi la sută din impozitul pe veniturile din salarii obținute în anul 2005, entitățile nonprofit, informează un comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Întrucât impozitul pe salarii este un impozit final, contribuabilii - persoane fizice nu mai declară veniturile din salarii sau asimilate salariilor obținute în anul 2005, indiferent de perioada desfășurării activității și de numărul angajatorilor la care au lucrat. Contribuabilii care doresc să sponsorizeze o entitate nonprofit, pot solicita, după data de 28 februarie 2006, data limită de depunere a fișelor fiscale de către plătitorii de venituri din salarii la organul fiscal, un exemplar al fișei fiscale pe anul 2005. Pentru sponsorizarea unei entități nonprofit, contribuabilii vor depune o copie a fișei fiscale, împreună cu formularul 230 - Cerere privind destinația sumei reprezentând până la doi la sută din impozitul anual, al cărei model și conținut au fost aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 2017/2006. Cererea va fi depusă la organul fiscal de domiciliu, până la data limită de depunere a declarațiilor de venit, respectiv până la data de 15 mai 2006. Contribuabilii care obțin alte venituri decât cele din salarii, pentru care există obligația declarării în anul 2006 și care doresc, în același timp, să sponsorizeze o entitate nonprofit, vor completa formularul 200 - Declarație specială privind veniturile realizate în anul 2005, la toate capitolele aferente tipului de venit obținut, inclusiv capitolul III. Destinația sumei reprezentând doi la sută din impozitul pe venitul anual datorat. Procurarea formularelor mai sus menționate se face fie prin accesarea adresei de Internet www.mfinante.ro, portal ANAF, domeniul Asistență contribuabili, subdomeniul Formulare, fie solicitându-le de la unitatea fiscală. Formularele pot fi depuse personal la organul fiscal de domiciliu sau prin poștă, prin scrisoare recomandată, recipisa obținuta de la oficiul poștal reprezentând dovada depunerii declarației/cererii în termenul legal prevăzut. http://www.avocatnet.ro/content/articles/i.../asociatii.html |
--------------------
DACIA
Nova GT
|
|
nicolau.cosmin |
18 May 2006, 16:33
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 15 August 03 From: Galati |
Eu stau in Galati. SMURD-ul are filiala si in Galati? Ca sa stiu daca le dau lor cei 2%.
|
--------------------
Dacia
Solenza Scala
- GL-05-UJR Life Is A Shit And I Want My Money Back !!!
|
|
florindu |
18 May 2006, 17:00
|
Membru' doar, dar vechi! Group: Members Posts: 354 Joined: 28 May 02 From: ...acu' Timisoara |
Deja e tarziu pentru anul asta. Termenul limita a fost 15 mai.
|
--------------------
Renault MeganeII
1,5dCi/80CP
2005
- Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004 Juniorul: Nintendo Wii Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin |
|
chichi |
15 Jun 2006, 06:48
|
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 28 December 04 From: Braila |
La noi s-a organizat aceasta donatie la nivel de intreprindere si toti au cotizat...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.2V
2012
- BR
|
|
b_gabi |
31 Mar 2007, 23:24
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 28 October 06 |
Și anul acesta poate fi reluată inițiativa cu 2% pentru SMURD. Știe cineva dacă mai este valabilă prevederea din codul fiscal?
|
--------------------
renault
laguna 2
2001 Privilege 1,8 I 16V
- AG 70 BUB
|
|
AlexC |
1 Apr 2007, 02:40
|
Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti |
Da, data limita este 15 aprilie pentru depunerea documentelor.
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
crocky |
2 Apr 2007, 14:01
|
daciot/renaultist Group: Members Posts: 214 Joined: 4 October 04 From: Bucuresti |
Termenul este 15 mai, nu aprilie
www.doilasuta.ro |
--------------------
Dacia/Renault
Sandero Stepway II/Laguna II
0.9TCe/1.9dCi
|
|
mister |
8 Apr 2007, 21:16
|
Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti |
Daca mai sunt doritori: http://www.fundatiapentrusmurd.ro
|
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
2006
- 1,5 dci 100 CP Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
FireChief |
9 Apr 2007, 09:45
|
Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti |
Toti pompierii din Romania doneaza 2% pentru SMURD!
http://www.smurd.com/pages/indexro.html This post has been edited by FireChief: 9 Apr 2007, 18:34 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
catalin-g3 |
15 May 2007, 08:24
|
Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 26 August 04 From: BaileGovora ; BUCURESTI |
Noua ne-a completat de la servici Cererea privind destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul anual. Partea proasta e ca au trecut o alta societate non-profit. Le-am zis ca vreau sa donez la Smurd, dar mi-au raspus ca au trecut acea societate non-profit la toti angajatii si ca daca vreau sa trec Smurd-ul trebuie sa faca alte hartii .....
Este adevarata chestia asta? Ca daca nu e adevarata o sa download-ez de pe net Cererea si o completez eu, beneficiarul fiind SMURD. |
--------------------
AsconaC/AstraF
BERLINA
85/96 "Esti prost si vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceată!" - MAERSK |
|
asavin |
20 Feb 2009, 12:34
|
Solenzar incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 28 September 07 From: Galati |
Stiu ca e foooarte vechi thread-ul dar as vrea sa adaug ca de cateva zile s-a lansat situl Asociatiei SMURD din Galati unde, locuitorii judetului Galati si nu numai, pot gasi informatii despre redirectiona celor 2% sau descarca formularul deja completat pentru SMURD Galati. Link-ul este : www.smurdgalati.ro
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|
L!nuX |
17 Mar 2010, 13:16
|
Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti |
vad ca au inceput sa umble ong-urile dupa cei 2 % , din pacate nu am timp sa merg la finante , nu sunt nici din bucuresti , se poate face redirectarea celor 2% intr-un fel anume altul decat sa depun la finante eu personal documentele ?
17 Mar 2010, 13:18: http://www.fundatiapentrusmurd.ro/index.ph...id=79&Itemid=92 This post has been edited by L!nuX: 17 Mar 2010, 13:18 |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
george_scala_2004 |
17 Mar 2010, 13:27
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.579 Joined: 16 April 09 |
http://www.doilasuta.ro/pagini/
QUOTE Sistemul "2%" permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor. This post has been edited by george_scala_2004: 17 Mar 2010, 13:28 |
--------------------
...
...
...
|
|
marinescucristian |
20 Jan 2015, 21:33
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 11 June 09 From: Suceava |
2 % din impozitul pe profit poate
|
--------------------
Dacia
1300
1979
- SV79PCR
|
|
klaus |
22 Jan 2015, 10:52
|
步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti |
Eu, ca om mai batran si care am si scris niste hartii d-alea de donatie, nu sunt un urechist care se exprima dupa ce i se pare lui ca ar scrie la lege, desi legea scrie cu totul si cu totul altceva, confirm faptul ca e vorba de 2% din impozitul pe venit.
Bine, aia care n-au scris in viata lor o astfel de declaratie pot sustine si ca e vorba de impozitul pe profit, dar asta nu inseamna ca au dreptate. Sau ca fac diferenta intre cele doua tipuri de impozit si cui se aplica... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st November 2024 - 00:53 |