reconditionare parbriz
reconditionare parbriz
OCEBE |
18 Mar 2004, 09:00
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati |
|
||
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|||
Marty |
18 Mar 2004, 09:08
|
Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu |
Da, se schimba parbrizul! E o vorba din batrini care zice: Da-i cu unt si da-i cu frisca, ce e mort nu se mai misca!
In alta ordine de idei, am un coleg cu Clio Symbol. Dobitoc cum e, a dat zapada de pe parbriz cu o ustensila d-aia de sters parbrizul, dar nu s-a uitat la ramele metalice ce margineau bucata de cauciuc a racletei. Ocazie cu care si-a cenzurat niste urme de toata frumusetea pe parbrizul atermic din dotare. In acel moment, a zis ca a venit timpul sa faca ceva cu dungile alea (nu erau zgarieturi, era doar frecat stratul de plastic de la suprafata) si cu ciupiturile din parbriz inerente (are masina de 3 ani). A cautat prin tot Bucurestiul si n-a gasit la nimeni ceva satisfacator. A intrat pe net, a gasit o firma de prin Anglia care vindea nu stiu ce potiune magica dar pina la urma s-a lasat pagubas! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
klaus |
18 Mar 2004, 10:01
|
步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti |
Exista o firma in bucuresti care face reconditionari de parbrize prin "polișare" și elimină zgârieturile.
Exista un articol în acest sens în AutoExpert de luna asta. O sa postez lucrurile mai interesante din articol mâine, inclusiv adrese și telefoane. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
OCEBE |
18 Mar 2004, 10:55
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati |
QUOTE Da, se schimba parbrizul! probabil ca aici voi ajunge dar (probabil suna a masochism) nu vreau s-o fac inainte de a incerca sau pune in balanta niste variante alternative. |
--------------------
dacia
|
|
paulp |
18 Mar 2004, 13:26
|
Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi |
Ocebe, poate o fi existind asa ceva (sincer eu am cautat de am ametit dar nu am gasit pe nimeni in stare sa faca ceva, ca lumea), dar sa stii ca pretul operatiunii se apropie (sau poate chiar il si depaseste) pe cel al unui parbriz nou.
Eu am vrut sa sudez o crapatura si cind mi-a spus pretul nu stiam cum sa ajung mai repede la magazinul de piese sa-mi iau parbrizu nou. Astfel de operatiuni pot fi o economie la masinile unde un parbriz te costa cit juma de Dacie . Parerea mea, hic |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
SYL |
18 Mar 2004, 13:31
|
doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti |
Apropo de sudat crapaturi, operatiunea asta se poate face la firma GIP (cea care face si geamuri fumurii); nu ma intreba de pret ca nu stiu.
|
--------------------
Dacia
Duster
1.2 TCe 4x4 E6 (2015)
|
|
paulp |
18 Mar 2004, 13:46
|
In Iasi, sudarea o poate face YV (linga RAR), dar asa cum am spus pretul e foarte piperat. Parca vreo 10-20$ pt 1 cm. Nu stiu exact ca treaba asta era acu 2 ani. :wink:
|
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
OCEBE |
18 Mar 2004, 14:16
|
e clar, nu merita; asa ca altul nou
|
--------------------
dacia
|
|
klaus |
19 Mar 2004, 22:44
|
Revin cu informatiile:
1. Tratament Hidrofob - aplicarea pe suprafata curatata a geamului a unui polimer trasnparent care umple spatiile microscopice ale geamului, si astfel nu sta pe geam apa, praful (aluneca pe el) - 300 k lei 2. Tratament polishare si lustruire geamuri - pt. eliminarea zgartieturi si murdarii (se curata geamul, se marcheaza zonele cu defectiuni, se prelucreaza suprafata cu mashina de polishat, folosindu-se un material abraziv). Pt. zgarieturi fine - se foloseste polish compound foarte fin tip P sau discuri de fetru. Pentru zgarieturi medii, vizibile si palpabile, precum si pentru cele adanci - substante cu abrazivi de granulatie mai mare 3. Pt. sparturi si crapaturi - se scoate aerul din spartura (cu dispozitiv special - gen pompa vid), se injecteaza in spatiul gol rasini speciale care este aspirata de vacuumul creat, dupa uscare suprafata se lustruieste - 25 - 30 USD La autoturismele indigene cu parbrize mai ieftine - de preferat inlocuirea adresa: Expert Auto Detailing (din Drumul Taberei) - Str. Valea Oltului 69-71, tel 312 22 22, 0722 122 222, 0788 122 222 Sursa: Autoexpert, martie 2004 Ps. Pentru cei care vor sa incerce asa ceva cu polizorul propriu, trebuie un polizor care suporta turatii mici, nu se poate cu turatii mari. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
lucky_boy |
3 Feb 2006, 21:59
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 3 February 06 From: - |
QUOTE(klaus @ 19 Mar 2004, 22:44) Revin cu informatiile: 1. Tratament Hidrofob - aplicarea pe suprafata curatata a geamului a unui polimer trasnparent care umple spatiile microscopice ale geamului, si astfel nu sta pe geam apa, praful (aluneca pe el) - 300 k lei 2. Tratament polishare si lustruire geamuri - pt. eliminarea zgartieturi si murdarii (se curata geamul, se marcheaza zonele cu defectiuni, se prelucreaza suprafata cu mashina de polishat, folosindu-se un material abraziv). Pt. zgarieturi fine - se foloseste polish compound foarte fin tip P sau discuri de fetru. Pentru zgarieturi medii, vizibile si palpabile, precum si pentru cele adanci - substante cu abrazivi de granulatie mai mare 3. Pt. sparturi si crapaturi - se scoate aerul din spartura (cu dispozitiv special - gen pompa vid), se injecteaza in spatiul gol rasini speciale care este aspirata de vacuumul creat, dupa uscare suprafata se lustruieste - 25 - 30 USD La autoturismele indigene cu parbrize mai ieftine - de preferat inlocuirea adresa: Expert Auto Detailing (din Drumul Taberei) - Str. Valea Oltului 69-71, tel 312 22 22, 0722 122 222, 0788 122 222 Sursa: Autoexpert, martie 2004 Ps. Pentru cei care vor sa incerce asa ceva cu polizorul propriu, trebuie un polizor care suporta turatii mici, nu se poate cu turatii mari. Am cateva intrbari. Polishatul se face doar pe zona afectata? si daca da, nu raman urme de la polizor, nu va fi o diferenta intre zona respectiva si restul parbrizului avand in vedere ca masina e de 3 saptamani.Am o zgaietura mica...circa 1.5 mm lungime si juma de mm adancime |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
- -
|
|
GABONE77 |
13 Feb 2006, 08:29
|
el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti |
nici eu nu cred ca faci din rahat bici si face si plici. rahat turcesc evident. eu nu cred in tratamentele astea minune. dar un parbriz nou de solenza la cat se ridica?
|
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
bertro |
13 Feb 2006, 12:44
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia |
vreo 200 de lei din cate am inteles.
vin si eu cu o intrebare: pot aparea probleme la ITP daca ai parbrizul crapat? (fara sa afecteze vizibilitatea, e crapat in partea dreapta aproape de "capat", pe vreo 70% din inaltime). a fost cineva la ITP cu parbriz crapat si l-au refuzat? eu l-as schimba ca nu e o avere, dar mi-e de manopera de "calitate" facuta de unii. momentan nu-mi intra nici un strop de apa in masina si am auzit povestile a multi carora le ploua in masina dupa schimbare de parbriz sau luneta.. |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
marius80_eugen |
13 Feb 2006, 14:12
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti |
Eu am la Solenza o multitudine de piscaturi pe toata suprafata parbrizului , posibil de la criblura . Crezi ca tratamentul ala hidrofob ar rezolva problema ?
Se observa numai in soare , nu esti nici un pic crapat sau zgariat , doar piscaturi de 0,5 mm aprox , dar sunt o multime . Per total s-ar observa mai bine parbrizul sau se face iarasi un compromis intre rezolvarea unor probleme si calitate ? La stergere nu lasa dare sau ceva asemanator din cauza acelor f. mici ciupituri , de asta va intreb , ca nu vreau sa ramana eu stiu cum parbrizul dupa acel tratament . O folie perfect transparenta nu se paote pune la exterior pe parbriz ? Asa cum exista folii pentru protejarea caroseriei in zonele cu risc mai ridicat de zgarituri ... Pentru cei cu parbrizele crapate ... indiferent de ITP , ar trebui sa aveti dovada de la politie . Un prieten a patit-o astfel : avea parbrizul crapat de mult timp , doar langa stalp si s-a busit cu unul in fata , iar un cretin de politist i-a retinut talonul ca ar fi avut accident cu vre-un pieton si fugit de la locul accidentului , desi se vedea clar ca busitura pe fata nu putea fi de la un om . This post has been edited by marius80_eugen: 13 Feb 2006, 14:15 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
tatabobu |
13 Feb 2006, 14:56
|
membru Group: Members Posts: 4.640 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
B30KDT |
13 Feb 2006, 18:34
|
Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti |
defapt nici macar nu te primeste,esti respins imediat daca ai parbrizu crapat,mai nou daca ai gauri in tabla provocate de rugina esti respins la itp
|
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
bertro |
14 Feb 2006, 11:22
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia |
aham... nasol. si dau vreun motiv pt respingere? adica ce am eu nu-mi afecteaza vizibilitatea, e clar ca nu e de la vreun accident/pieton (e o fisura care e numai pe partea interioara a parbrizului), etc.
oricum, o sa incerc sa-l schimb... merci de pont. |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
dizzy |
14 Feb 2006, 11:41
|
Work smart not hard! Group: Members Posts: 4.906 Joined: 11 February 04 |
Se procedeaza astfel:
Daca ai CASCO, se schimba pe CASCO. Aveti grije sa fie vizibila ciupitura de impact cu pietricica sau castana, sau turtulele de gheata. O zi pierduta la Militie, una pe la asigurari si o zi cu masina in service daca e parbriz lipit. Daca nu ai CASCO, poti pune superglue si sa faci o rugaciune. La Dacie nu merita sa te complici cu lipire fisuri, etc. La alea straine merita. Recomand firma asta , mi-am schimbat 2 parbrize la ei,unul la SLZ, unul la LGN, au lucrat bine, rapid, curat, fara figuri pe asigurare |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
dum |
10 Mar 2006, 21:16
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 27 July 05 |
stie cineva vre-o firma care polish-eaza parbrize, in pitesti
multam dum |
--------------------
logan
laureate
- AG-xx-DUM
|
|
bodi |
11 Mar 2006, 13:00
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 10 March 06 |
am vazut la depozitul de calculatoare de pe iuliu maniu o solutie (nu stiu ce era sa cum se numeste) pt cduri zgariate dar scria ca este si pentru sticla ceasurilor
deci ar trebui sa mearga si pentru sticla parbrizelor cu zgarieturi mici spor |
--------------------
dacia
1310
- b-29-asj
|
|
tudop |
11 Mar 2006, 21:46
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 10 March 06 From: Iasi |
QUOTE(bodi @ 11 Mar 2006, 14:00) am vazut la depozitul de calculatoare de pe iuliu maniu o solutie (nu stiu ce era sa cum se numeste) pt cduri zgariate dar scria ca este si pentru sticla ceasurilor deci ar trebui sa mearga si pentru sticla parbrizelor cu zgarieturi mici spor Sigur se refera la "plasticele" ceasurilor Si mai au si pt telefoane mobile, dar costa peste 200mii o fiola mica, si oricum useless, ca e pt materiale plastice nu sticla. ... Iar despre parbriz crapat si ITP: "teoretic" daca ai o fisura inchisa* in partea dreapta ai putea sa scapi ... asta am aflat anul trecut de la un ing. RAR, si pe mine m-a trecut ( dar numai din cauza ca ne cunosteam ) ca de obicei crapaturile sunt respinse din principiu, mai usor asa... *fisura inchisa = crapatura care are "capetele" in marginile parbrizului si nu are posibilitati de extindere spre restul suprafetei... Acum lasind la o parte gargara parbrizul nou e cel mai bun. This post has been edited by tudop: 11 Mar 2006, 21:58 |
--------------------
dacia
sandero
1.4
- is oltcit club trs
aro 244 |
|
dum |
12 Mar 2006, 19:15
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 27 July 05 |
nu e fisurat parbrizul e doar zgariat, iar cand ploua vizibilitatea e mult redusa din cauza zgarieturilor fine si a stergatoarelor ( tre' sa le schimb )
de unde am zgarieturile ?? l-am scos din iarna putin "decorat" , m-a ajuta o "racleta" de ghiata pentru FISURI e o firma pe str Dumbravei (Pitesti) care le rezolva, polish nu fac am auzit de solutia minune ( " cea pt gemul de tel" ) nu am vazut cum lucreaza dar nu cred ca merge sa faci un parbriz cu asa ceva poate doar ceasurile de la bord dum |
--------------------
logan
laureate
- AG-xx-DUM
|
|
adisan |
26 Mar 2006, 17:45
|
Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 19 December 04 From: ORADEA |
Buna
O intrebare: daca pentru o crapatura rotunda cu diametru de 2mm si adinca de 1 mm ,"realizata" de o pietricica datorata unui TIR se poate face ceva? Adica merita sa uzez Casco sau sa las asa? Nu de alta dar am citit mai sus ca ITP-ul cam face gargara. |
--------------------
DACIA LOGAN
Preferance 1.4 MPI
- BH - xx - xxx salutari din Ardeal....
|
|
klaus |
18 Apr 2006, 11:27
|
Pentru cine doreste sa aprofundeze subiectul, sa mentionez pe aici o nota tehnica renault legata exact de repararea parbrizelor. Este ea cam veche (cam din94), dar e inca de actualitate cat de cat.
PS: e in franceza Attached File(s) 0317A_reparare_parbriz_Renault.pdf ( 42.83k ) Number of downloads: 1139 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
i96nds |
18 Apr 2006, 12:27
|
Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti |
Fratele meu si-a rezolvat parbrizul in Timisoara cu 50 lei noi. Avea o crapatura de 10 cm in dreptul oglinzii retrovizoare, deci la mijloc sus.
Cu un burghiu mic i-au dat o gaura la inca vreun cm de capatul fisurii ca sa nu se extinda mai departe. Deci au gaurit unde era parbrizul inca bun! Burghiul am inteles ca e ceva special. Apoi pe interior a apasat cu degetul sa "cracaneze" mai bine. Cu niste picaturi speciale se picura pe exterior si din interior se tot apasa intermitent. Ideea era sa intre substanta aia in crapatura. Dupa ce a executat bucla asta "WHILE" de cateva ori s-a trecut la uscarea substantei si acum parbrizul arata ca nou, nici nu se mai vede crapatura. Omul e multumit ca un parbriz de Ford l-a rezolvat cu 50 lei. Din pacate nu stiu adresa in Timisoara... |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
Mich@el |
21 Aug 2006, 03:52
|
membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara |
imi tot apar in timp noi zgarieturi pe parbriz pe traiectoria stergatoarelor,probabil de la praf.Exista vreo solutie pentru a le elimina,sau doar caramida e solutia?Stergatoarele sunt Bosch,deci nu e din cauza lor,pe vechea berlina tot Bosch foloseam dar parca era mai rezistent parbrizul la zgarieturi...
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
Marty |
21 Aug 2006, 10:29
|
Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu |
QUOTE(adisan @ 26 Mar 2006, 18:45) Buna O intrebare: daca pentru o crapatura rotunda cu diametru de 2mm si adinca de 1 mm ,"realizata" de o pietricica datorata unui TIR se poate face ceva? Adica merita sa uzez Casco sau sa las asa? Nu de alta dar am citit mai sus ca ITP-ul cam face gargara. AGER Service repara ciupituri d-astea! Mi-au reparat mie citeva, procedura e asemanatoare cu ce a descris Stefan (i96nds). Gaseste pe linga tine o reprezentanta AGER si vorbeste cu ei. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
paulp |
21 Aug 2006, 11:49
|
Gimarom Oradea
Oradea Str. Calea Borsului km 3 Tel: 0259-447.000 http://www.gimarom.ro/retea.php?cat=14 Intreaba acolo mai intii. AGER nu are filiala in Oradea Doar Iasi, Bucuresti si Suceava. |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Marty |
21 Aug 2006, 15:59
|
Gimarom nu repara pambrize. Si, in plus de asta, intra tu pe linku' sugerat!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
paulp |
21 Aug 2006, 16:03
|
|
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
paulp |
21 Aug 2006, 16:06
|
si pentru circotasul de mai sus, iaca ce faCE NETU:
Triava Auto Glass S. R.L. Vanzari, reparatii parbrize Informatii de contact Firma: Triava Auto Glass S. R.L. Adresa: Calea Santandrei,nr. 1 Email: - Telefon: 446.292 Web: - Orar: - Categorie: Auto/Piese auto, accesorii Asta e in Oradea |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st November 2024 - 01:21 |