DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

67 Pages « < 46 47 48 49 50 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Duster sau mai bine alta masina, povesti, povestiri, pareri, ganduri

Ampt
post 2 May 2014, 05:47
Post #1411

Membru autentic

Group: Members
From: București

QUOTE(adailton_ms @ 1 May 2014, 22:35)
Salut,
Revizile le fac la cat zice carnetul de intretinere, adica la 20.000 km, pentru norma de poluare Euro 5, iar uleiul folosit este incepand cu acest an, anul in care a iesit din garantie, ELF. Pana acum am folosit ulei marca Dacia. Nu am constatat nici o diferenta in functionare.
*

Mulțumesc frumos pentru răspuns!
O zi frumoasă!

--------------------
Dacia SupeRNova / Logan ph2 2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011
Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AR-18-MOS
post 2 May 2014, 06:26
Post #1412

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

QUOTE(adailton_ms @ 30 Apr 2014, 09:22)
Consum Targu Mures-Gheorghieni-Brasov-Patarlagele......5,5l %
[...]
media a fost de 55 km/h
*

Daca e dCi, e foarte mare.

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
adailton_ms
post 2 May 2014, 14:10
Post #1413

Membru incepator

From: Targu-Mures

QUOTE(tavi_ro @ 1 May 2014, 22:46)
Salut.
@adailton_ms ai cumva "pile" prin Olimp ? Cum reusesti sa prinzi vreme asa faina cand pe restu numai nenea Noe ne mai salveaza? Frumoase plimbari, vad o invidie pe tine.....Apropo cum ai dat de simpatica ghida? O contactezi si te programeaza sau cum faci ?
De ce este dezamagitoare media de viteza ? Mie imi pare ca e o viteza ok, pentru un consum bun.  Cum e cu liniuta ca nu am prea inteles. Ma bucur ca ti-a placut zona "noastra".

In alta ordine de idei azi mi-a venit jucaria, asa ca am iesit la ceva teste in parc, ca spre munte se vedeau muuuulti nori.
Daca intereseaza pe careva noul obiectiv de la sigma, 18-200 contemporary am pus cateva poze. Sper sa va fie de folos. Eu cel putin m-am hotarat foarte greu pana am decis sa il cumpar.
https://www.flickr.com/photos/taviro/sets/72157644409778826/
*

Salut,
@tavi sa sti ca vineri de exemplu, a plouat tot timpul, in tot acest timp facand 80 km, dintre care aproximativ 20 km..perpedes, dar a fost superb, iubirea pentru natura, drumetie si mister compensand incovenientele la care am fost supusi de...zei, ca tot vorbim de zone misterioase.
In drumurile noastre am intalnit si "greii", care au participat la Luana Fest, intalnire prieteneasca mai mult:

xpfz5.jpg
...spre marea mea surprindere, cunoscandu-ma, avand si eu satisfactia mea, personala, ca excursile mele catre concursurile de off-road, nefiind in zadar smile.gif
Intreaga distanta a fost parcursa in zona, aproximativ 60 km in prima zi pe astfel de drumuri:

nrbn.jpg
Pe aceste drumuri Duster-ul,indiferent de tractiune este stapanul suprem.
In aceasta excursie am fost insotit de camaradul meu din Piatra-Neamt...omul, are 3 masini, un Suzuki SX4, un Samurai si un Ignis.
Nu l-am intrebat de ce a venit cu Ignis-ul, insa mi-a placut la nebunie. Fara Valente de mare cuceritor si cu un spatiu de dopozitare infim, masina abordeaza zonele dificile, mai mult decat decent. El mi-a spus ca are un sistem de tractiune 4x4, inferior Duster-ului. Asa micuta cum era, mergea racheta:

8imgx.jpg
Oricum ar fi zona mi-a placut...pe ghid l-am gasit pe...facebook smile.gif. Daca vrei iti dau numarul lui(ei) cand o sa mergi prin zona.
In rest, intre Gheorgheni si Sfantu Gheorghe am mers racheta, cu ajutorul statiei, intre Sfantu Gheorghe si Brasov..catastrofa, noroc ca a fost scurta distanta, iar pe Intorsura Buzaului, decent. La Miercurea-Ciuc,l-am rugat pe un coleg de trafic cu un Duster 4x4 sa ne intrecem pe o distanta scurta. Omul a vrut, dar cu vrutul a ramas...in urma. Amandoi in paralel pe o linie dreapta...a fost o senzatie...americana de liceeni americani.

In incheiere, tin sa va anunt ca Duster-ul nostru participa prin padurile lui Hogas, in tinuturile "dacilor liberi", la prima etapa a CNOR, de la Piatra-Neamt
Sa le tinem pumnii stransi baietilor, in tentative lor de a incheia cursa.
Drumuri bune...drumuri de poveste!

--------------------
Dacia Duster 2011 - MS10JHF
.....de meserie...calator....

"Hai Fetito!"-Ioan Dicezare
+
tavi_ro
post 2 May 2014, 20:22
Post #1414

Membru autentic

Salut.
Imi pare rau ca nu ati avut o vreme faina, dar din cate am vazut ati respectat planurile de calatorie.
Frumoase trasee, frumoase calatorii, multumesc ca le-ati facut publice.
Constat cu placere ca dustericiul are "prioritate" pe drumuri inguste smile.gif. Ce inseamna politetea si bunul simt. Si eu am patit acelas lucru aproape de Stanisoara unde un Aro s-a bagat in cei mai mari maracini de pe marginea drumului ca sa imi faca loc sa trec.
Numerele de telefon ale ghidei sunt publice, multumesc pentru intentie, dar prea curand nu cred ca ajung in zona Buzau-Siriu.
Bravo Dane pentru calatorii, bravo pentru camarazii pe care ii ai (cei adevarati...), si nu in ultimul rand pentru sotia care te sustine in toate drumetiile. Toata stima din partea mea.

Vad ca nori negrii se aduna deasupra grupului Renault-Dacia Romania. Sa speram ca vine si soarele....
Multa bafta baietilor de la CNOR.
Si la cat mai multe drumuri faine...de poveste!.

This post has been edited by tavi_ro: 2 May 2014, 21:04

--------------------
Duster Laureate 2012-1.6 16V, 4x4, GPL Tomasetto Stag4 Q-Box plus
Logan Laureate 2005-1.4 MPI
+
tavi_ro
post 7 May 2014, 10:59
Post #1415

Membru autentic

Din ciclul "micile mele calatorii" - idei de vacanta, anul de gratie 2010.

De data asta masina folosita a fost un passat B6, 2.0 TDI. Un vis frumos cand mergea, un
cosmar cand se strica. Norocul meu mare e ca s-a stricat intotdeauna in Ploiesti.

Deci un drum care incepe cu vizitarea Manastirii Polovragi din jud Gorj, urmata de pestera Polovragi din Parang. Un drum usor, atentie la pietrele care cad de sus!!!. In continuare am vizitat minunile facute de Brancusi din Tg.Jiu dar si o plimbare scurta in oras.
Am continuat drumul pana in Herculane, unde ne-am cazat. Herculane e o statiune faina, pensiunea a fost super.
A urmat o plimbare de o zi la Orsova, inchiriat o salupa si vizitat Cazanele Dunarii. O scurta intalnire cu Decebal, o vizita la Pestera Veterani din Cazanale Mari, dar si a manastirii Sf.Ana din Orsova.Drumul a continuat cu o vizita la Portile de Fier si un tur al Orasului Drobeta Turnu Severin.

In rest plimbari lungi de seara, un drum la cascada Vanturatoarea din parcul National Domogled-Valea Cernei. Peisaje superbe la tot pasul.
La intoarcerea spre casa am trecut prin Ponoarele Jud Mehedinti, unde am vizitat Podul lui Dumnezeu, dar si o bucata din Pestera Ponoarele. Aici sunt necesare lumini, cizme, etc, pestera nu e amenajata. Drumul a continuat cu vizitarea manastirii Tismana, Baia De Fier, Pestera Muierilor, si o cazare de o noapte in zona Horezu. Ultimile obiective au fost Manastirea Hurezi si Manastirea dintr-un Lemn din Francesti, Valcea.

Am incercat sa pun si cate o eticheta la fiecare poza pentru a se intelege ce reprezinta.

https://www.flickr.com/photos/taviro/sets/72157644511775784/

Drumuri faine tuturor.

PS: Dane poate intr-o zi o sa vad un steag langa Decebal ?

This post has been edited by tavi_ro: 7 May 2014, 11:11

--------------------
+
Squirrel
post 8 May 2014, 10:05
Post #1416

Captain of Black Pearl™…

From: partea mea: Drum bun!

Apropo de amatorii de comparații…10 modele la test 4Ś4…
856917_638514826227769_2824898444586807410_o.jpg

This post has been edited by Squirrel: 8 May 2014, 10:06

--------------------
Dacia Duster 2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré - RO 44 AWD
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
+
adailton_ms
post 8 May 2014, 14:22
Post #1417

Membru incepator

From: Targu-Mures

QUOTE(tavi_ro @ 7 May 2014, 10:59)
Din ciclul "micile mele calatorii" - idei de vacanta, anul de gratie 2010.

De data asta masina folosita a fost un passat B6, 2.0 TDI. Un vis frumos cand mergea, un
cosmar cand se strica. Norocul meu mare e ca s-a stricat intotdeauna in Ploiesti.

Deci un drum care incepe cu vizitarea  Manastirii Polovragi din jud Gorj, urmata de pestera Polovragi din Parang. Un drum usor, atentie la pietrele care cad de sus!!!. In continuare am vizitat minunile facute de Brancusi din Tg.Jiu dar si o plimbare scurta in oras.
Am continuat drumul pana in Herculane, unde ne-am cazat. Herculane e o statiune faina, pensiunea a fost super.
A urmat o plimbare de o zi la Orsova, inchiriat o salupa si vizitat Cazanele Dunarii. O scurta intalnire cu Decebal, o vizita la Pestera Veterani din Cazanale Mari, dar si a manastirii Sf.Ana din Orsova.Drumul a continuat cu o vizita la Portile de Fier si un tur al Orasului Drobeta Turnu Severin.

In rest plimbari lungi de seara, un drum la cascada Vanturatoarea din parcul National Domogled-Valea Cernei. Peisaje superbe la tot pasul.
La intoarcerea spre casa am trecut prin Ponoarele Jud Mehedinti, unde am vizitat Podul lui Dumnezeu, dar si o bucata din Pestera Ponoarele. Aici sunt necesare lumini, cizme, etc, pestera nu e amenajata. Drumul a continuat cu vizitarea manastirii Tismana, Baia De Fier, Pestera Muierilor, si o cazare de o noapte in zona Horezu. Ultimile obiective au fost Manastirea Hurezi si Manastirea dintr-un Lemn din Francesti, Valcea.

Am incercat sa pun si cate o eticheta la fiecare poza pentru a se intelege ce reprezinta.

https://www.flickr.com/photos/taviro/sets/72157644511775784/

Drumuri faine tuturor.

PS: Dane poate intr-o zi o sa vad un steag langa Decebal ?
*

Cu siguranta in vara aceasta...este programat deja turul Clisurii Dunarii cu Cheile Nerei, etc..o sa fie de neuitat, un Duster plin ochi cu bagaje, camarazii alaturi, ce mai....Dacii Liberi!

--------------------
Dacia Duster 2011 - MS10JHF
.....de meserie...calator....

"Hai Fetito!"-Ioan Dicezare
+
Iszy
post 10 May 2014, 20:10
Post #1418

Membru autentic

From: Cluj

Va salut din Suedia din Knutstorp

10 May 2014, 20:11:
Va salut din Suedia din Knutstorp

10 May 2014, 20:47:
Campionatul de viteza pe circuit al Suediei editia Knutstorp

This post has been edited by Iszy: 10 May 2014, 20:47

Attached thumbnail(s)
X_Knutstorp_1.JPG ( Size: 2.94mb ) Number of downloads: 1106
X_Knutstorp_2.jpg ( Size: 198.52k ) Number of downloads: 1143
X_Knutstorp_3.jpg ( Size: 215.91k ) Number of downloads: 1145

--------------------
Dacia DUSTER 1,5 DCi 110 HP 4 x 4 2012/Laureate
' Intilnirea - un inceput; a ramine impreuna - un avans; a conlucra - un succes ' (Henry Ford)
+
tavi_ro
post 10 May 2014, 22:40
Post #1419

Membru autentic

Salutare @Iszy. Sa nu zici ca ai ajuns cu Dustericiul si pe acolo. Frumos, oare cu ce seamana masinile de concurs? Cu loganul meu sau......cu Dustericiul in nici un caz smile.gif

Fain de tot, nu te induri sa mai ne delectezi cu ceva imagini in picasa? Nu neaparat cu Dacia. Multam mult.
Din pacate bucuria cand vad imaginile de concurs e umbrita de faptul ca s-a dus naibii Dacia noastra....asa ca ma lasa complet indiferent ce mai invarte Renault-ul.

Daca te uiti atent scrie frumos: Proprietar:Renault inca din semptembrie 1999, ( Renault deține 99% din acțiunile Uzinei Dacia) asa ca noi romanii nu mai avem nici un cuvant de spus. Pacat, mare pacat. Oare de ce nu auzim, Dacia Romania a cumparat Grupul Renault ????

In Suedia de cine sunt produse Daciile ? Ai idee?

Ar trebui tratata Dacia din Romania ca Fordul din Romania. Amandoua sunt asamblate in Ro, si amandoua nu ne apartin.

PS: Simt intr-adevar o mare bucurie cand am vazut Reuniunea (dacia clasic) de la Brasov. Alea sunt adevaratele Dacii. Made in Roumanie. Pe vremea cand Dacia era romaneasca.

LE: Ma oftic, oare de ce tot ce e bun in tara asta pleaca....?? Sau nu ne mai apartine, sau trebuie sa decida altii in locul nostru ? Se duce naibii totul de "rapa".

This post has been edited by tavi_ro: 10 May 2014, 23:34

--------------------
+
tavi_ro
post 12 May 2014, 12:23
Post #1420

Membru autentic

In sfarsit a venit vremea buna. Asa ca se impunea o iesire la plimbare.
De data asta, am ales "Valea spumoasa" din Busteni.
Am urcat cu dustericiul pana la intrarea in traseu. Din pacate am fost nevoit sa urc cam 20m in marcharier, cu lock-ul cuplat, pe o panta destul de "urata". Iar am uitat ESP-ul activat, ceeace a dus la mirosuri de ambreiaj "in calduri". Cea mai proasta combinatie aleasa de dacia sa nu decupleze automat esp-ul in mod lock. Sau macar sa "falfaie" o atentionare in bord ca ESP-ul e activ in acest mod.
Nu inteleg nici de ce moare motorul cu ESP-ul activ ca nu am pierdut prea mult aderenta.

Traseul a fost usor, ales special deoarece in componenta grupului a fost si o doamna de 70 de ani.
Peisajele sunt superbe, ursul de data asta a ales alte trasee, asa ca nu am avut surprize neplacute.
Drumul nu este marcat, dar nu necesita experienta avansata in orientare. Trebuie sa ajungeti la cabana salvamont, si de acolo in 2 min ajungeti la cascade. Va recomand cu caldura acest traseu.
Pe net este un clip destul de detaliat care va indruma exact la Valea Spumoasa. Cautati cu google.
In continuare am mers (cu masina) la Stana regala, unde am completat si caloriile lipsa. Restaurantul este excelent. O plimbare in poiana dupa care retur acasa.
De data asta am mers mai normal, adica aproape de limita legala (110-120) in exteriorul localitatilor, consumul ajungand la 8.2l/100. In general pe acest drum (Ploiesti-Busteni-Ploiesti), mergand cu 90km/h consumul este de 6.8-6.9l/100km.

Si cateva poze:
https://www.flickr.com/photos/taviro/sets/72157644636209985/

Drumuri faine tuturor.

PS: Ca am uitat sa precizez, drumul spre cascada Urlatoarea de pe traseul din poze este plin de noroi. NU se merita sa il faceti acum. Eu am intrat in traseu cam 15 min si am renuntat, noroiul e peste glezne. Eu unul nu sunt amator de noroaie, nici cu dustericiul, nici pe jos. Totusi am vazut ca unii prefera sa faca gratarul in mijlocul noroaielor asa ca decizia va apartine.

This post has been edited by tavi_ro: 12 May 2014, 15:55

--------------------
+
tavi_ro
post 19 May 2014, 09:46
Post #1421

Membru autentic

18 mai 2014, o iesire la iarba verde pe Kalinderu-Busteni. Excursia a debutat cu Fun-Park-ul de pe Kalinderu unde gasca s-a bucurat de saniuta pe sine. Interesanta jucaria. De aici am mers la Caminul Alpin unde am lasat si masina. Mai departe am luat-o prin padure si apoi direct pe partia de ski spre Refugiul Schiorilor.Drumul e relativ usor, mai putin ultima bucata de drum in care a inceput si ceva ploaie. Nu mai zic ca ultima rampa are inclinatie marisoara, iar mersul pe iarba uda e o adevarata "placere". Cu ocazia asta m-am bucurat si de betele de trekking noi achizitionate Forclaz 500 antisoc QUECHUA, de la Decathlon. Folosesc pentru prima data asa ceva si pot sa zic ca sunt exceptionale. Te misti mult mai usor si mai in siguranta pe trasee abrupte.
La intoarcere a mai iesit soarele, a mai venit iar ploaia. Aerul de munte mai ales dupa ploaie e ceva deosebit.
O iesire scurta dar frumoasa. Pentru amatorii de plimbare la munte, pentru cateva ore, Kalinderu e o buna idee.
Si cateva poze:
https://www.flickr.com/photos/taviro/sets/72157644728596721/

Drumuri faine tuturor.

20 May 2014, 08:47
PS: Ca tot am vazut un comentariu despre GPS-uri. Romania_83_TM_2013.03_130308 contine si A3 pentru cei interesati ( a aparut acum un an). Pentru mine GPS-ul este de baza si merge excelent chiar si in off-road.
Oriunde am fost m-a lasat exact in fata pensiunii/hotelului/etc. Dar trebuie sa stii cum sa il programezi ca sa nu te trezesti cine stie pe unde.

This post has been edited by tavi_ro: 20 May 2014, 08:47

--------------------
+
Squirrel
post 20 May 2014, 14:26
Post #1422

Captain of Black Pearl™…

Există și Romania_83_TM_2013.09, Romania_83_HERE_2013.Q4…

--------------------
+
tavi_ro
post 21 May 2014, 17:09
Post #1423

Membru autentic

@Squirrel nu cumva ai incurcat borcanele cu Paclele? Eu unul am intalnit masini in Paclele Mici sus pe deal, mai aveau un pic si cadeau direct in namol. Si erau masini mici, cu garda joasa, 2x4, chiar am o poza cu una din ele dar nu pot sa o postez ca apar ceva membrii din familie, in fundal se vede clar una din masini. Ocolesti dealul si urci (cu masina) pana in asa zisii vulcani, eu unul nu am vazut nici un indicator cu restrictii . Sau pe jos pe aleea cu caprele. Si nici nu cerea nimeni nici o taxa. (Asa era cel putin in 2012). In schimb la Paclele Mari e asa cum zici tu, cu taxe, zona protejata, gard, ghereta la poarta, etc.

https://www.flickr.com/photos/taviro/sets/72157634139764488/

Primele poze pana la poza cu rezervorul plus inca 2-3 dupa sunt la Paclele Mici. Restul la Paclele Mari.
LE:
Pana la urma am pus si o poza de la Paclele Mici cu una din respectivele masini.
https://www.flickr.com/photos/taviro/140514...157634139764488

Apropo, cred ca sunt 300-500m pana in varful dealului, pe jos, din parcarea de la Paclele Mici, pana la vulcani.
Aleea cu caprele din prima poza smile.gif.

Eu zic ca e pacat sa nu vizitezi macar o data aceste locuri.

This post has been edited by tavi_ro: 21 May 2014, 19:16

--------------------
+
Squirrel
post 21 May 2014, 19:37
Post #1424

Captain of Black Pearl™…

La una din ele ai și posibilitatea de „echipare” în cosmonaut, și parcă era interdicția de vizitare pe timp ploios(probabil și imediat după ploaie)…
Pâclele Mici mi s-au părut mai active și mai mari.
9870319IMG_6958.JPG

Oricum, merită văzute! Mi-a părut rău că nu am avut timp și pentru „Focurile Vii” de la Terca(BZ) sau de la Andreiașu de Jos(VN).

This post has been edited by Squirrel: 21 May 2014, 19:42

--------------------
+
tavi_ro
post 22 May 2014, 09:24
Post #1425

Membru autentic

In zona Buzaului sunt o gramada de locuri superbe. Nici eu nu am ajuns la "focurile vii", dar avand in vedere ca Buzaul e la 2 pasi de Ploiesti sunt sanse mari sa ajung si pe acolo. Pentru doritori e un site, turismbuzau, unde se gasesc multe informatii utile referitoare la zona, dar si coordonate GPS!!!, coordonate foarte utile mai ales intr-o zona unde indicatoarele sunt destul de rare.

--------------------
+
tavi_ro
post 27 May 2014, 13:38
Post #1426

Membru autentic

23-25 Mai 2014. O plimbare de week-end prelungit, plimbare programata inca din ianuarie cu destinatia Black Sea Tall Ships Regatta 2014. Cazarea a fost in Eforie Nord, vilele Mimoza si Cocor. Apartamentele de la Mimoza sunt ceva deosebit, foarte mari, vedere la mare, dotate cu tot confortul. Merita din plin. Eforie Nord in acesta perioada este aproape pustiu, marea majoritate a magazinelor inchise, liniste si pace. Apa marii foarte buna pentru baie. Intr-un cuvant super.

Sambata prima surpriza neplacuta. Pe podul de la Agigea se circula cu program. Adica intre ora 9 si 13 podul este inchis. Pentru ce anume greu de spus ca nu lucra nimeni la ora la care am ajuns noi adica 9:15. Asa ca retur la plaja si revenire dupa ora 1, pentru mersul in Constanta la regata. In apropiere de port, poarta 1, am lasat masinile si am luat-o usurel spre terminalul de pasageri. A doua surpriza oarecum neplacuta a fost faptul ca se putea merge bine mersi cu masina personala pana la terminal, fapt "uitat" sa fie publicat de organizatorii SC Black Sea Tall Ships Regatta.
Asa ca lipa lipa prin soare, pana la terminal, la fel si returul in total 3 km.. Maretia si frumusetea velierelor te lasa fara cuvinte.Intr-un singur cuvant superb. Nu mai zic de politetea si amabilitatea strainilor care raspundeau la orice intrebare, sau te invitau din tot sufletul sa le vizitezi nava. Totusi ca sa simti ca traiesti in Romanica, echipajele de pe navele Romanesti ne-au tratat cu o mare indiferenta, cel putin pe Mircea am admirat circulatia sticlelor made in Husi pe pasarela destinata publicului si cum anumite persoane savurau la umbra, pe nava, sampania rece. Multimea, in jur de 100 de persoane, statea frumos la o coada imensa, in plin soare, doar doar se va da drumul la vizitarea navei.Dar velierul avea program de party privat si nu de vizite. Halal! Pe Adornate macar au pus un afis cu trecerea interzisa si "pa puiu". De mentalitatea romaneasca nu se dezminte.

Retur la pensiune si la racoreala in mare, nevasta si-a pierdut cercelul in mare dar l-am recuperat destul de repede, nasul si-a pierdut camera de pe drona in mare asa ca de voie de nevoie aproape toata gasca, cam 17 persoane, au intrat in mare sa caute camera.Dupa 1/2h a calcat unul din noi pe ea asa ca am recuperat si camera. Cam murata, ca nu era subacvatica.... Un week-end reusit.

Sa nu uitam si de bunaciunea de dusterici. Mers la dus cu max 100, consum 7.4 dupa bonul de benzina. La intoarcere,pe autostrada, am incercat sa merg cu viteza legala 130-140. NU e chip, consumul urca undeva la 12, iar zgomotul interior acopera radioul.Poate se indura Renault-dacia sa dea gratuit odata cu dusterul si un set de casti cu un mp3 player. Cum naiba sa te relaxezi in galagia aia facuta de motor si de trenul de rulare ? Apropo, mai am un prieten cu dusterici, a facut 800km cu 100l de benzina pe autostrada. Asa ca aviz amatorilor de duster, cu talpa grea.

Si ceva poze:

https://www.flickr.com/photos/taviro/sets/72157644438480260/

Drumuri faine tuturor.

This post has been edited by tavi_ro: 27 May 2014, 13:45

--------------------
+
bgdrenault
post 27 May 2014, 16:17
Post #1427

bgd

From: Piatra Neamt

Eu mai intru pe aici sa mai citesc despre masini!
Cand colo gasesc locuri de cazare, cum se gaseste un cercel in mare, ce tara frumoasa aveam, gasca care cauta drona, adica mai nimic despre masini sau care sa imi suscite interesul.
Poate gasesti sau iti faci un topic separat pentru asta! Parerea mea!

This post has been edited by bogdanbiciusca: 27 May 2014, 16:17

--------------------
Megane Sedan 1,33 140 CP 2019 Intens - XXX
+
tavi_ro
post 27 May 2014, 17:22
Post #1428

Membru autentic

Titlu topic: Duster sau mai bine alta masina, povesti, povestiri, pareri, ganduri.

Daca deranjez ma opresc, nu e nici o problema. Sunt locuri si intamplari pe care le-am trait, le-am atins in majoritatea cazurilor cu dusterul.
In cazul in care admin-ul considera ca am gresit il rog sa ma atentioneze si o sa ma opresc din postari.
Multumesc.
Pana atunci @bogdanbiciusca o sa imi permit sa postez tot aici. Poate pe cineva il mai intereseaza si locurile de cazare, trasee prin munti, consumul si zgomotul dusterului pe autostrada, faptul ca poti sa mergi in terminalul Constanta cu masina in cazul regatelor si scutesti 3 km de mers prin soare, etc.

This post has been edited by tavi_ro: 27 May 2014, 17:49

--------------------
+
paul_p
post 27 May 2014, 17:32
Post #1429

Membru autentic

From: psd=evil

QUOTE(tavi_ro @ 27 May 2014, 14:38)
Sa nu uitam si de bunaciunea de dusterici. Mers la dus cu max 100, consum 7.4 dupa bonul de benzina. La intoarcere,pe autostrada, am incercat sa merg cu viteza legala 130-140. NU e chip, consumul urca undeva la 12, iar zgomotul interior acopera radioul.
*

Pai ori e bunaciune, ori cu ea nu se poate merge mai repede de 100Km/h?

This post has been edited by paul_p: 27 May 2014, 17:32

--------------------
Fara roti fara ipocriti - 2010
+
tavi_ro
post 27 May 2014, 17:35
Post #1430

Membru autentic

E bunaciune pana in 100, peste recomand cu caldura casti antifonice, dopuri de urechi, ruda cu proprietarii Petrom-ului sau echivalent. Mai ales la pretul actual al benzinei.

This post has been edited by tavi_ro: 27 May 2014, 17:38

--------------------
+
paul_p
post 27 May 2014, 21:23
Post #1431

Membru autentic

From: psd=evil

Nu e un pic cam mare un consum de 12l/100km la viteza de 130km/h?

--------------------
Fara roti fara ipocriti - 2010
+
IRONICK
post 27 May 2014, 21:57
Post #1432

-

From: Romania

QUOTE(bogdanbiciusca @ 27 May 2014, 16:17)
Eu mai intru pe aici sa mai citesc despre masini
*

Ai gresit forumul!

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
bgdrenault
post 27 May 2014, 22:24
Post #1433

bgd

Probabil ca ai dreptate.
Si nu ma refer la faptul ca Dacia nu e masina.

Tavi, pana una alta pune-ne si meniul de laa pensiune, mancaruri specifice, la ce ora s-au trezit copii, si eventu cum marinezi tu carnea pentru gratar. Ca tot cu dusterul o cari.

Da, povestiri cum ai fost tu cu alti colegi cu masini de teren, etc, cum ai taiat noroaiele si ai iesit victorios, etc, etc,,,,,,,,,,dar cu cercelul si drona pierdute frate ce legatura are. Mergi pe"sfatul parintilor.ro" sau "eva.ro",,,,,,,,,,,
Nu sunt ironic, citesc de mult pe aici, dar vad ca nu mai are nici o legatura cu dusterul, in afara de consum si zgomot, care deja se stiu!

--------------------
+
tavi_ro
post 28 May 2014, 06:51
Post #1434

Membru autentic

@paul_p pentru mine acest consum in regim de autostrada este imens. Asta e, atata poate masina.
Passatul la 130 pe autostrada consuma 6.
@bogdanbiciusca e greu sa sari peste posturile mele daca nu iti plac ? Eu nu merg prin noroaie asa ca nu am cum sa ies victorios. Am facut referire la cercel si camera deoarece sansele de a le gasi erau extrem de mici. Si totusi daca insisti le poti gasi. Si cam atat. Multumesc pentru sfaturi, dar asa cum am mai zis ma opresc doar daca un admin nu e de acord cu postarile mele. Deocamdata am remarcat ca in afara de tine multi apreciaza mai mult sau mai putin postarile mele. Am venit pe acest forum deoarece este mult mai flexibil (toata stima pentru admini) , si fiecare isi poate spune parerea dupa cum considera. Topicul asta este de discutii generale si nu o arie tehnica sau mai stiu eu de care. Si acest topic are cele mai multe vizualizari. Oare de ce?
Asa cum am zis, daca nu te intereseaza sari frumos peste postarile mele. Ca e tare simplu. De fapt ce te deranjeaza ? Ca in topicul asta se discuta ce vrei si ce nu vrei, cred ca 80% nu are legatura prea mare cu dusterul. Si totusi are "audienta" ce mai mare.
Multumesc pentru intelegere.

This post has been edited by tavi_ro: 28 May 2014, 07:04

--------------------
+
bgdrenault
post 28 May 2014, 07:58
Post #1435

bgd

Intru pe aici, pentru ca, desi in urmatorii 4 ani sigur nu schimb masina, am cochetat in 2010 cu ideea achizitonarii unui Duster dci 4x4 full, si , pentru ca, posibil candva sa imi vina pofta de asa ceva. Ca sa stiu la ce sa ma astept. dar din pacate foarte putine detalii de ordin tehnic. Poze din frumoasa tarisoara, retete de gratar, investigatii in apa salina si arheologie la mare fix.
Dar calatorii si intalniri, etc, etc, jurnal de bord, etc, etc nu te-ar coafa mai bine?
Duster sau alta masina?(povestiri bla, bla, bla) unde-i topicul?
Ca eu la asta ma asteptam, eventual un fel de versus, o justificare a necesitatii achizitionarii dusterului, etc, etc.

Ma rog, oi fi eu absurd......
astept si vreo reteta de saramura, ca e utila oricum

--------------------
+
tavi_ro
post 28 May 2014, 08:23
Post #1436

Membru autentic

Vad ca te-au impresionat povestile mele. Ma bucur pe undeva ca nu am pierdut degeaba o gramada de timp necesar scrierii povestilor sau selectarii pozelor. Aici am apucat sa le postez, deoarece sunt legate de duster. O parte din calatorii nu ar fi fost posibile fara acesta masina. Puteam sa fac un topic in acesta arie de generalitati de genul "Pe unde am mai fost cu Dusterul" dar ce rost are. In general postarile in acesta arie sunt foarte rare. Nu doresc sa fac un jurnal, prefer un topic unde toti sa participe la discutii, uneori pana si bascalia face bine.
Dar e doar parerea mea.
Sunt sigur ca pana o sa iti cumperi un duster tot cu saramura o sa te impaci mai bine.

--------------------
+
bgdrenault
post 28 May 2014, 08:26
Post #1437

bgd

Pai da reteta, ca tot e locul potrivit!
hai, mai incanta-ne cu noutati!
O zi buna!

--------------------
+
tavi_ro
post 28 May 2014, 08:33
Post #1438

Membru autentic

Poate intr-o postare viitoare, o sa fie un comentariu la o poza si cu reteta.
O zi faina.
LE: uite ti-am facut pe plac, mai ramane ca domnul Klaus sa fie de acord cu noul topic.
Stima.

This post has been edited by tavi_ro: 28 May 2014, 11:06

--------------------
+
IRONICK
post 29 May 2014, 20:17
Post #1439

-

From: Romania

QUOTE(bogdanbiciusca @ 27 May 2014, 22:24)
Probabil ca ai dreptate.
Si nu ma refer la faptul ca Dacia nu e masina.
*

Ba fix la asta ma refer. Calitatea posturilor pe alte forumuri lasa mult de dorit. Bine, si pe aici s-a saturat lumea sa mai posteze informatie tehnica.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
bgdrenault
post 29 May 2014, 20:29
Post #1440

bgd

Ironick, am avut 2 logane, 1,4 mpi si 1,5 dci de 85 cp luate de noi si acum am o skoda 2010 FL si o fiesta 2007 luate de noi! Sunt destule belele si la ele. Nu mai vorbim de intretinere si casco.etc, etc.
Cu loganele chiar nu au fost probleme si unde am mers cu skoda au mers si ele.
Mi-as lua si eu mert sau bmw, dar de unde frate? Masina are 4 roti, deci si Dacia e masina!

--------------------
+
67 Pages « < 46 47 48 49 50 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th February 2025 - 09:29
Forum Renault