teoria batului de chibrit (pardon, a antenei)
teoria batului de chibrit (pardon, a antenei)
yo4lhr |
24 May 2013, 18:17
|
||
om fi noi prosti, dar inculti nu suntem Group: Members Posts: 93 Joined: 5 July 10 |
|
||
--------------------
logan
mcv
2007, 1,6
|
|||
argon |
24 May 2013, 19:14
|
Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 |
Pentru mine e util topicul, poti sa-mi explici te rog diferenta constructiva dintre doua modele de antena, ambele cu bobina, adica wilson Litle Wil, si Midland ML145, la una cu un aparat de masura e continuitate intre miez si masa(prin bobina), iar la cealalta nu, in sensul asta as vrea sa stiu diferenta construva, am inteles ca ar fi alt principiu. Mersi.
This post has been edited by argon: 24 May 2013, 19:15 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
yo4lhr |
24 May 2013, 19:38
|
om fi noi prosti, dar inculti nu suntem Group: Members Posts: 93 Joined: 5 July 10 |
QUOTE(argon @ 24 May 2013, 20:14) Pentru mine e util topicul, poti sa-mi explici te rog diferenta constructiva dintre doua modele de antena, ambele cu bobina, adica wilson Litle Wil, si Midland ML145, la una cu un aparat de masura e continuitate intre miez si masa(prin bobina), iar la cealalta nu, in sensul asta as vrea sa stiu diferenta construva, am inteles ca ar fi alt principiu. Mersi. pai probabil la una din ele firul central al liniei de alimentare este montat la capatul bobinei (iar tresa la suportul magnetic) iar la cealalta firul central o fi la o priza a bobinei (bobina care are capatul inferior legat la tresa si, implicit, la suportul magnetic) si de aici "scurtul" electric intre tresa si firul central. in radiofrecventa, faptul ca exista o continuitate dpdv electric (de ex intre tresa si firul central) nu inseamna neaparat ca este un defect undeva. cu alte cuvinte, o bobina nu este un scurtcircuit. iar cu un aparat de masura (ohmetru) in acest domeniu nu poti descoperi decat defecte...mecanice sau electrice si nu de functionare corecta sau nu a antenei. parerea mea This post has been edited by yo4lhr: 24 May 2013, 19:53 |
--------------------
logan
mcv
2007, 1,6
|
|
argon |
24 May 2013, 19:58
|
sa'nteles. Inca ceva, are legatura suprafata bazei(planul de masa) si/sau cauciucul de protectie cu puterea de emisie? Cu cauciucul ala original care e subtire rau SWR-ul e 1.3 iar emisia 5w din 5, iar cu unul cumparat ulterior, ceva mai solid, SWR e 1.1, iar emisia cu ~4w din 5. Aceasi statie, antena, baza, amplasare pe masina.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
adi_ar |
24 May 2013, 21:20
|
Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad |
Antenele cu talpa magnetica au referinta de masa (potential 0) capota masinii, prin acea talpa magnetica. De aceea se lipeste acea folie metalizata pe talpa, pentru a se cupla cu capota prin cauciucul care protejeaza vopseaua!
Inlocuind cauciucul cu unul mai gros (nu vad la ce foloseste! Slabeste doar forta de aderenta a magnetului) ai stricat adaptarea antenei! Se modfica SWR si toti parametri de emisie. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
argon |
25 May 2013, 08:13
|
In primul rand SWR-ul s-a modificat in bine, iar in al doilea, doar antenele Sirio vin cu folie, Midland nu, deci nu e necesara, ca ar fi avut daca era.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
bygy007 |
25 May 2013, 09:44
|
Membru autentic Group: Members Posts: 8.156 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI |
aca ce ziceti voi cu talpa este de fapt un condesator
|
--------------------
LOGAN
LAUREATE 1,6 GPL
2009
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Dan P |
26 May 2013, 22:23
|
Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 12 November 08 |
Am intalnit si Sirio la care Swr-ul a fost mult mai mic fara folia respectiva, ce-i drept, mai putine, de obicei iese mai bine cu folie. La Midland niciodata nu mi-am pus problema, pentru ca n-a fost cazul, se calibreaza foarte usor cu rezultate foarte bune, nu cred ca mi-a iesit vreodata SWR peste 1.2.
|
--------------------
Renault
11 Automatic
1987
- DAH-288A
|
|
yo4lhr |
27 May 2013, 06:32
|
QUOTE(argon @ 24 May 2013, 20:58) sa'nteles. Inca ceva, are legatura suprafata bazei(planul de masa) si/sau cauciucul de protectie cu puterea de emisie? Cu cauciucul ala original care e subtire rau SWR-ul e 1.3 iar emisia 5w din 5, iar cu unul cumparat ulterior, ceva mai solid, SWR e 1.1, iar emisia cu ~4w din 5. Aceasi statie, antena, baza, amplasare pe masina. in mod normal nu ar trebui sa aiba nicio "influenta". caci, ce are S cu prefectura? la mine , acea protectie de cauciuc s-a distrus in cateva luni caci era subtire tare. si cativa ani am folosit antena cu o "talpa" din scoci. si doar pentru a nu zgaria vopseaua (cred ca asta e adevaratul rol). anul trecut am cumparat de la dedeman ( a aparut si in tulcea) o protectie din cauciuc si nu s-a modificat nimic. in ceea ce priveste acea folie de aluminiu, cred ca are doar rol de protectie. revin si intreb, ce are S cu prefectura? nu am constatat nicio diferenta cu sau fara in ceea ce priveste swr-ul parerea mea <span class='edit'>27 May 2013, 07:35:</span> QUOTE(adi_ar @ 24 May 2013, 22:20) Antenele cu talpa magnetica au referinta de masa (potential 0) capota masinii, prin acea talpa magnetica. De aceea se lipeste acea folie metalizata pe talpa, pentru a se cupla cu capota prin cauciucul care protejeaza vopseaua! Inlocuind cauciucul cu unul mai gros (nu vad la ce foloseste! Slabeste doar forta de aderenta a magnetului) ai stricat adaptarea antenei! Se modfica SWR si toti parametri de emisie. serios? interesanta teorie si cine se cupleaza cu capota masinii ca nu inteleg. antena? This post has been edited by yo4lhr: 27 May 2013, 06:37 |
--------------------
logan
mcv
2007, 1,6
|
|
argon |
27 May 2013, 09:08
|
@adi_ar, referinta la masa se ia din statie direct, prin tresa de masa a cablului, ce treaba are cupola masinii, ca nu e contact electric prin vopsea/talpa cauciuc.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
corbex |
27 May 2013, 09:10
|
Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti |
A zis Biggy pe undeva ca se comporta ca un condensator.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
yo4lhr |
27 May 2013, 10:08
|
QUOTE(corbex @ 27 May 2013, 10:10) cine ? folia aia din aluminiu si caroseria masinii.....adica intre ele se formeaza o capacitate ? hmmmm.....amandoua sunt conectate electric la minusul de la baterie.....si atunci cum se formeaza acel condensator ? capacitatea apare la capatul cablului coaxial si inseriat cu acesta (capatul dinspre antena, pe firul central). doar asa poate ajuta la acordarea antenei. este adevarat ca apare doar cand antena este montata pe o suprafata metalica (nu neaparat caroseria masinii; eu am folosit antena de mobil asezata pe 1mp de tabla si puse in curte pe o masa; nu are rost sa "ma laud" cu faptul ca antena si-a pastrat frecventa de rezonanta) parerea mea |
--------------------
logan
mcv
2007, 1,6
|
|
yo4lhr |
4 Jun 2013, 08:59
|
mi-am adus aminte ca am mai postat acest link pe undeva pe aici si cred ca este totusi util si in acest tpoic. deci
http://www.cbradio.atmedia.ro/unde_radio.h...agrama_radiatie parerea mea |
--------------------
logan
mcv
2007, 1,6
|
|
Markos |
7 Jun 2013, 21:22
|
fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
l@u |
7 Jun 2013, 21:34
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 |
da tot aduna in el !
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st November 2024 - 01:23 |