Sfaturi camere video
Sfaturi camere video
dragOn |
19 Dec 2004, 03:11
|
||
Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti |
|
||
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|||
asarban |
20 Dec 2004, 18:54
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 |
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
skoda |
29 Dec 2004, 14:44
|
Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 10 October 04 |
Un singur sfat :
Cititi pana la capat si bagati la cap, omul stie foarte bine ce zice http://www.hi-fi.ro/articol2_1.html Din cate stiu, cand aveti o serbare de copil sau vreti stiu eu, sa va filmati masina tipul se ocupa si de filmari profesionale cu aparatura adevarata....Il cheama Radu (cautati emailul la contact). Sper sa va fie de folos ! This post has been edited by skoda: 29 Dec 2004, 14:45 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
- Toreador
|
|
ashu |
5 Jan 2005, 22:01
|
Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti |
Eu mi-am luat anul trecut o camera miniDV. Cum am aflat ca nevasta e insarcinata m-am gandit imediat ca imi trebuie asa ceva, ca si voi. Am avut norocul ca un amic sa mearga in State in acea perioada si m-am decis la un JVC despre care citisem niste reviewuri foarte bune. M-a costat 450$ in conditiile in care in Romania costa peste 1000 de coco la Germanos. Interesant e ca in State am platit 30$ TVA, iar la noi la vama taxe de peste 130, din care mare parte e TVA-ul. Cul nu, ne permitem ce kilu meu. Si asta inca a fost putin ca a avut amicul meu bonul la el, ca altfel vroiau sa-l taxeze la pretul de catalog, care era 1000 euro (de ce dracu mai mult ca in magazine nu inteleg).
In sfarsit, sunt multumit de alegerea facuta. Iaca si un link util pentru cei ce vor sa-si cumpere. Gasiti acolo articole si reviewuri la o gramada de camere, merita sa va uitati. http://www.camcorderinfo.com/ |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Watchful snake |
6 Jan 2005, 16:31
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 4 June 03 From: București |
Daaaa!... Foarte utile informațiile din link-urile date de voi
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003 Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
|
|
igs |
12 Jan 2005, 18:39
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 28 August 02 From: Bucuresti |
ashu da ce l-a apucat pe amicul tau sa declare camera la vama ? asta se baga frumos la fundul rucsacului si nu se plateste nici o taxa ?
sau omul a fost cautat la sacosa ? |
-------------------- |
|
SiloS |
15 Jan 2005, 21:30
|
Gangester Group: Members Posts: 4.257 Joined: 23 February 04 From: Buzau |
ce inseamna dslr ?
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT35 |
|
ashu |
16 Jan 2005, 18:43
|
Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti |
QUOTE(igs @ 12 Jan 2005, 18:39) ashu da ce l-a apucat pe amicul tau sa declare camera la vama ? asta se baga frumos la fundul rucsacului si nu se plateste nici o taxa ? sau omul a fost cautat la sacosa ? Avea boala pe mine. Serios acuma, l-au cautat in geamantane. Si cand i-au gasit-o el a spus ca era a lui, a plecat cu ea din Romania. Normal ca vamesul i-a zis ca trebuia s-o declare la iesirea din tara si ca va plati taxe la pretul din catalog. Pretul din catalog era 1000 de euro, ea a costat 450 de coco, asa ca prietenul meu a scos chitanta. Desi era clar ca l-a mintit cand a zis ca a iesit cu ea din tara, vamesul n-a facut gat si a acceptat sa ia taxe la pretul din chitanta. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
EEN |
24 Jan 2005, 22:15
|
Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti |
Pentru cei cu experienta: ce parere aveti despreSony HDR FX-1 si despre Panasonic PSV GS-200. Eventual daca la preturi similare aveti propuneri mai bune...
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
LucVer |
24 Jan 2005, 22:22
|
Membru foarte autentic! ;-) Group: Members Posts: 240 Joined: 9 October 03 From: Brasov |
Pai stai putin ca cele doua camere nu fac parte din aceeasi grupa valorica (cam cum ar fi FC Posta Calnau cu AC Milan! )
Sony se invarte pe la 3500$ (si atentie, este pregatita pentu High Definition TV) iar Panasonicu' e la vreo 700 $ si este o camera Mini DV comuna! Oricum, parerea mea e ca la camere video consumer, Sony rulez! |
--------------------
Renault
Fluence Expression Plus 1.6 16v
2011
- BV xx XXX ex-Logan Laureate 1.4
Fortza fie cu tine! - Star Wars |
|
EEN |
24 Jan 2005, 22:52
|
Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti |
QUOTE(LucVer @ 25 Jan 2005, 00:22) Pai stai putin ca cele doua camere nu fac parte din aceeasi grupa valorica (cam cum ar fi FC Posta Calnau cu AC Milan! ) Sony se invarte pe la 3500$ (si atentie, este pregatita pentu High Definition TV) iar Panasonicu' e la vreo 700 $ si este o camera Mini DV comuna! Oricum, parerea mea e ca la camere video consumer, Sony rulez! Stiu ca nu-s din aceeasi grupa dar ma intereseaza ambele din motive diferite. |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
Alex2k4 |
25 Jan 2005, 12:12
|
Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 11 January 04 From: Bucuresti |
Ce ziceti de Canon MV750i ? A testat cineva modelul acesta sau concurenta lui?
|
--------------------
Dacia
1310 Li
- B-xx-KIR Dacia 1310 Li - 2000
|
|
liviu_lb |
25 Jan 2005, 15:00
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 11 October 04 From: Bucuresti |
Vad ca sunteti o gramada care va pricepeti. Am nevoie si eu de un sfat.
Am o camera Sony DCR-TRV245E si faceam captura prin FireWire (placa Inno DV 1000). La un moment dat nu am mai reusit sa fac captura, calculatorul nu mai recunoaste camera deloc. Mi-am luat camera la serviciu unde am FireWire pe placa de baza. Acolo vede camera, instaleaza driver-ul, pot s-o controlez din soft (play, rew, ff ...) dar nu pot face captura si nici preview. M-am gandit ca e cablul de vina si mi-am cumparat altul. Face la fel. Ce ziceti? Ati mai intalnit problema? S-o fi stricat ceva la camera? P.S. Prin S-Video si USB merge |
--------------------
Dacia Logan
Ambition
2004 1.6MPI Fluence 1.5 dCi 110 cp
|
|
deconectat |
26 Jan 2005, 02:43
|
Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov |
Eu unul am un jvc vhc dinaintea erei noatre pe care am dat 4 mil si sunt f multumit de ea. Imi trag filmele pe calc prin tuner si le comprim cu divx. Pentru ce fac eu (adica joaca) e foarte buna.
In privinta produselor de calitate, cei care spun ca Sony "rulez" nu au folosit Canon sau Panasonic... Daca vrei ceva ieftin si bun, cauta un Panasonic SVHS second bun...merg pe la 10 mil (asa am auzit), cu toate ca sunt cam greu de gasit sau, daca lucrezi mult pe calculator, go 4 miniDV (asta il alegi in functie de bani). Am totusi cateva recomandari pt camerele de amatori: 1. Ai grija sa fie grea, pt ca altfel iti tremura mana. 2. Trebuie sa tina bateria decent (sa nu te lase cand ti-e lumea mai draga) 3. Vezi cum scoate culorile cand filmezi la lumina slaba (obiectivele la camerele de amatori cam lasa de dorit la capitolul asta) 4. Sa aiba zoom optic decent. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
skoda |
28 Jan 2005, 18:04
|
QUOTE(LucVer @ 24 Jan 2005, 22:22) Sony se invarte pe la 3500$ (si atentie, este pregatita pentu High Definition TV) Si dupa ce filmezi ceva cu ea ce faci, te duci pana colea in America sau Japonia si rogi pe cineva sa te lase si pe tine la TV-ul lui sa te uiti cum se vede ? |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
- Toreador
|
|
LucVer |
28 Jan 2005, 22:05
|
Membru foarte autentic! ;-) Group: Members Posts: 240 Joined: 9 October 03 From: Brasov |
Pai mai devreme sau mai tarziu o sa avem si noi televizoare cu standard HDTV iar camera aia nu stie exclusiv HDTV!
|
--------------------
Renault
2011
|
deconectat |
29 Jan 2005, 01:39
|
Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov |
Hai sa mai spulberam un mit: ORICE camera video care merge pe un tv din state merge si in Romania.
Norma TV folosita la ei este NTSC (se foloseste si in Japonia, BTW), iar 99% din televizoarele de la noi recunosc si acest sistem. Singurele exceptii sunt televizoarele vechi produse in estul Europei care stiu doar PAL/SECAM + variatiuni pe aceeasi tema. Televizoare care nu suporta NTSC (si nu se poate face nimic in aceasta privinta): Elcrom, Telecolor, Alfa si cam atat imi vine in minte acum. Televizoare care nu au nici un stres: Philips, Sony, Thomson, Megavision (& copiile), Panasonic etc. + orice tuner de calculator (inclusiv al meu, care a costat 1.4 mil lei). Asa ca, daca sunt mai ieftine, luati-va camere din state. Sa aveti totusi grija la alimentare, ca acum vreo 2 zile mi-a venit o tipa cu un alimentator de imprimanta (in comutatie, urata treaba) din care ii iesise fum pt. ca nu si-a dat seama si l-a infipt direct in priza. Adaptoare de la 220V la 110V se gasesc destul de usor si la noi si la ei (de fapt mai usor se gasesc la ei...) |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Liviu M |
31 Jan 2005, 15:18
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania |
QUOTE(valentin.dumitran @ 29 Jan 2005, 01:39) pt. ca nu si-a dat seama si l-a infipt direct in priza. Interesanta chestia asta cu "nu si-a dat seama", pentru ca Romania si SUA au formate diferite la stechere si e al naibii de greu sa infigi un format in celalat format. Ce-i drept, depinde si de cantitatea de muschi... |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
mil |
31 Jan 2005, 19:58
|
ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x |
pai adaptor exista numa ca nu e si traf....deci nu de la muschii aia i se trage
|
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
deconectat |
31 Jan 2005, 23:22
|
Intradevar a folosit un adaptor (e un fel de stecher de-al nostru cu o priza de-a lor pe partea cealalta; probabil producatorul si-a imaginat ca va fi folosit de oameni nomali); avea si traf tipa, da' nu s-a prins ca trebe si ala...
Unde nu-i cap... |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
skoda |
4 Feb 2005, 18:12
|
QUOTE(LucVer @ 28 Jan 2005, 22:05) Pai mai devreme sau mai tarziu o sa avem si noi televizoare cu standard HDTV iar camera aia nu stie exclusiv HDTV! Pai eu stiam ca avem deja si noi "televizoare cu standard HDTV" dar sunt cu plasma, au 2m si costa 10.000 E !!Din cate am mai citit pe internet, camerele NTSC sunt mai slabe la rezolutie decat cele de la noi (nu cu mult dar oricum), deci tineti cont si de asta cand optati pentru un model din afara... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
- Toreador
|
|
LucVer |
4 Feb 2005, 21:08
|
Pai si asta inseamna ca noi avem tv-uri HDTV?
In alta ordine de idei, m-am hotarat si eu sa achizitionez o camera video digitala. Prima dilema: Digital8 sau miniDV. Voi ce ziceti? Mentionez ca vreau o camera pentru filmat copilu' cand face bae si nu sa castig bani cu ea.. This post has been edited by LucVer: 4 Feb 2005, 21:09 |
--------------------
Renault
2011
|
deconectat |
6 Feb 2005, 02:01
|
S-a discutat si mai sus, insa daca nu ai chef sa cauti: miniDV.
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
BodyLove |
9 Feb 2005, 11:37
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 12 March 04 From: Bucuresti |
Eu tocmai am achizitionat un Panasonic nv-gs15gc/gk. Camera e 36.000.000 la Panasonic in Unirea si in jur de 30.000.000 prin diverse magazine (Cora,Metro,Carrefour, etc.). Am luat-o nou-nouta cu 500 E de la niste baieti care se ocupa cu adusu' de afara. Prince metoda, ei stiu si pe mine nu ma intereseaza prea mult. Camera e super misto, are si efecte de imagine,fade in fuction,cinema function, functie de stabilizare a imaginii (atenueaza tremurul mainilor cand filmezi), etc. E tare misto si v-o recomand cu caldura. Faza nasoala e ca nu stiu sa lucrez cu programul DV STUDIO 3 care vine o data cu camera. Stie cineva cum se utilizeaza acest program? Sau are cineva alt program pe care as putea sa-l folosesc?
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate
- B-41-C A I Un prieten bun e ca un sutien : greu de gasit, confortabil, sprijinitor, te tine strans si intotdeauna aproape de inima ta !
|
|
liviu_lb |
9 Feb 2005, 11:50
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 11 October 04 From: Bucuresti |
QUOTE(BodyLove @ 9 Feb 2005, 12:37) Eu tocmai am achizitionat un Panasonic nv-gs15gc/gk. Camera e 36.000.000 la Panasonic in Unirea si in jur de 30.000.000 prin diverse magazine (Cora,Metro,Carrefour, etc.). Am luat-o nou-nouta cu 500 E de la niste baieti care se ocupa cu adusu' de afara. Prince metoda, ei stiu si pe mine nu ma intereseaza prea mult. Camera e super misto, are si efecte de imagine,fade in fuction,cinema function, functie de stabilizare a imaginii (atenueaza tremurul mainilor cand filmezi), etc. E tare misto si v-o recomand cu caldura. Faza nasoala e ca nu stiu sa lucrez cu programul DV STUDIO 3 care vine o data cu camera. Stie cineva cum se utilizeaza acest program? Sau are cineva alt program pe care as putea sa-l folosesc? Incearca Ulead VideoStudio, Pinacle Studio, Intervideo DVD Creator, Adobe Premiere (asta e pentru meseriasi). Astea le-am incercat eu si am fost relativ multumit de primele doua. |
--------------------
Dacia Logan
Ambition
2004 1.6MPI Fluence 1.5 dCi 110 cp
|
|
BodyLove |
9 Feb 2005, 12:04
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 12 March 04 From: Bucuresti |
Cum as putea sa intru in posesia lor? As fi interesata. Multumesc.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate
- B-41-C A I Un prieten bun e ca un sutien : greu de gasit, confortabil, sprijinitor, te tine strans si intotdeauna aproape de inima ta !
|
|
FotoGabi |
9 Feb 2005, 13:00
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 5 January 05 |
Salutare lume,
cu camere video NTSC este o mare problema la noi in RO!Exista o problema foarte mare daca vrei sa inregistrezi pe video (VHS)!Pe NTSC calitatea este foarte buna dar din pacate o folosesc americani si japonezii si la noi nu prea este compatibila!Se vede alb negru si nesincronizare la sunet si imagine!Exista o solutie daca sunt inregistrate pe calculator pe DVD sau direct pe DVD recorder!Camerele in Germania cele MINIDV incep de la 350 Euro si cele mai ieftine sunt Panasonic GS-10!Un drum pana in Germania costa 150 euro!Eu personal lucrez foarte bine pe calculator cu ULEAD STUDIO7 care este simplu de utilizat si merge foarte bine cu camerele digitale care au FIREWIRE 1394!Pentru detalii www.fotodeva.ro Pa si pe curand ! QUOTE(Alex2k4 @ 25 Jan 2005, 12:12) Am avut Canon MV600 cumparat cu 360 euro era totul OK pina la lumina slaba,era imaginea cu "pureci" (imagine zgomotoasa)in comparatie cu un Sony Sony DCR-HC 14E!Pa si pe curand ! De obicei mai nou la camerele video alimentatorul are de la 100V-la 230V! Deci merge si la noi si la americani! Pa si pe curand ! Mai multe la: http://www.kamera.de/shopping/shop/catalog...&productkey=330 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
- HD 06 KGA Toti care au un aparat foto se cred fotografi!!!
|
|
deconectat |
10 Feb 2005, 00:29
|
Ca soft de editare recomand din toata inima si din experienta:
1. Sony Vegas 5 (asta folosesc eu) 2. Avid (cica e mai bun decat sony, insa e cam greu de gasit) Adobe premiere e cam greu de folosit, proceseaza muuuult mai greu decat Vegas si are si niste bug-uri cretine in el. Ulead Media, sau versiunea mai ieftina Ulead Video Studio au o tendinta cretina sa crape fara avertisment si fara sa-ti salveze proiectul cand incerci sa exporti in anumite formate. Mai e si un program de la Magix (nu mai stiu cum ii zice), insa e pentru amatori (nu ca Ulead Video Studio ar fi altfel) Cred ca ar fi util de mentionat ca am un sistem mediu (XP 2400+, 256MB DDR 400, 1 HDD 80GB ATA133) si pe sistemul asta am testat toate programele de mai sus (mai putin Avid pe care inca nu am pus mana) |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
romulus |
24 Feb 2005, 09:20
|
membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures |
Stimati concetateni, doresc sa va informez ca luni, 21.02 am achizitionat la pretul de 16.069.000 lei una bucata camera video Hi8 http://www.samsung.com/in/products/camcord...els/vp_l907.asp
Personal sunt foarte multumit de ea, conectare USB, o pot folosi si pe post de webcam, in fine, detalii la http://www.samsung.com/in/products/camcord...=Specifications Magazin : Metro Acum pot sa vin cu ceva detalii. La conectare pe USB, foloseste soft dedicat si poate face captura in format avi la rezolutie maxima 640x480 cu o dimensiune foooarte generoasa a fisierului (5 min~2Gb) si in format mpeg la rezolutie mai mica(320x nu mai stiu cat) dar cu dimensiuni rezonabile (5min~25Mb). Comprimat cu divx, iese chiar bine ca dimensiune. Softul permite prelucrare ulterioara: snapshot, cut, paste, efecte digitale. Filmul capturat, pe monitor se vede naspa (am monitor de 21") dar la televizor, e acceptabil. Utilizabila si pe post de webcam, Yahoo Messenger o vede ca webcam dar camera are o functie de protectie a bateriei si se opreste dupa 5 min de nemanevrare. La filmare e usor de utilizat, ecranul LCD cu care e dotata are rezolutiebuna si nici nu consuma atat cat am crezut citind prospectul camerei. Sau e o impresie de-a mea. O sa vad dupa ce o folosesc mai mult timp si nu o sa-mi ajunga bateria Daca stie careva unde pot gasi accesorii pentru camere video, va rog sa-mi spuneti si mie. Ma refer aici la geanta, filtre de 35mm, trepied, baterie. |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
oSerX |
28 Feb 2005, 22:42
|
Membru Group: Banned Posts: 136 Joined: 24 March 04 From: Bucuresti |
Dupa ce postez asta o sa citesc topicul eu mi-am luat din Austria de la MediaMarkt ( si in venus - shopping city sud erau la acelasi pret ).
www.mediamarkt.at vedeti acolo preturi .... eu plec in aprilie |
--------------------
BMW
320d
- DIE
|
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th September 2024 - 03:31 |