Discuri de frana
Discuri de frana
djasu82 |
30 Jan 2010, 19:17
|
||
MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... |
|
||
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|||
gotronic |
30 Jan 2010, 19:29
|
Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures |
A pus cineva altceva mai bun decat originale? Ca eu tocmai din cauza materialului am ales altceva, la 8.000 Km cand am facut prima revizie am vazut ca deja discurle aveau cam 1mm uzura.!!!
|
--------------------
DACIA
Sandero Stepway 100 TCE Blue Line
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
Cu nebunii sa nu te pui, ca au mintea odihnita !!! |
|
djasu82 |
30 Jan 2010, 19:33
|
MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... |
Valeo au pus multi colegi se pare ca se prezinta bine nici unu nu s-a plans si poate si eu voi monta asa ceva prin toamna.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
i96nds |
31 Jan 2010, 15:42
|
Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti |
Mie nu mi se par periculoase fisurile alea. Cred ca mai degraba e de la rugina ce intra in discuri atunci cand e vremea umeda si masina sta pe loc ceva timp. Daca ai fi mers cu ea zi de zi.. nu pateai asa ceva.
Bine... e drept ca si materialul nu e perfect de permite asa ceva. Insa NU cred sa ti le schimbe vreo cineva pe garantie pentru acest lucru. Am vazut si la Audi discuri originale cu aceleasi simptome... Deci nu mi se pare asa grav. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
gotronic |
1 Feb 2010, 08:50
|
Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures |
Eu merg cu masina zilnic si daca ar fi de la rugina la prima frana se sterg, e vorba de fisurile alea in material pe raza discului, nu de rugina de pe exteriorul discului. Uzura nu este , pe exterior este rugina si depuneri de la placutele de frana.
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
argon |
1 Feb 2010, 10:50
|
Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 |
arata jalnic la 3 luni si 3000 km, probabil sunt si ovalizate, ai zis ca mergi potolit, o frana brusca de la 130 la ora cum se simte?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
gotronic |
1 Feb 2010, 11:38
|
Am pus frana si de la 160 la ora (special sa vad daca mai tremura masina), dar asta a fost acum 2 luni aproximativ ( nu stiu daca aveam sau nu fisurile), si nu tremura la prima frana, la a doua consecutiv se simtea ceva dar era acceptabil. La 120 Km/ora nu se simpte nimic nici la 5 frane consecutiv. Dar acum pana nu ma "luminez" despre ce este vorba, nu incerc nimic, ca daca crapa un disc, "crap" naibii si eu intr-un pom sau pe contrasens, si mai fac necazuri si la altii daca-s prin preajma.!
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
Gaba |
1 Feb 2010, 13:10
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 11 April 06 |
Ai avut noroc ... La prietenu ca magazinu de piese auto , ia venit un taximetrist cu ambele discuri inapoi dupa 2 saptamani de la montaj ... Surpriza unul din discuri avea urme de uzura de 8mm adancime si arata discu de parca ar fi intrat un strungar cu un cutit brut in el , parca era smuls materialul , iar celalalt 3 mm uzura (si avea tenta albastruie. Concluzie ? materiale de foarte proasta calitate (economie pt pret mic care si asa nu era mic) si tratamente termice inexistente
Fisurile alea ce intradevar se vad in poza sunt cauzate de incalzire si racire brusca + forte generate de centrul discului This post has been edited by Gaba: 1 Feb 2010, 13:11 |
--------------------
ex:dacia
1310
97' Dacia 1310
- MS xx xxx Oricit as sti.... oricit as face...oricit as invata ... prinde bine ori ce ajutor
|
|
argon |
1 Feb 2010, 13:23
|
eu stau si ma intreb, ce are in plus un disc care costa 200 ron bucata fata de unul de 60 ron, arata la fel, au acelasi scop. Sigur unii vor zice ca platesti marca, aia care nu au vazut un disc scump care arata ca nou dupa 3000 km, fara rugina, fara nimic. Cel al lui Gotronic zici ca a stat in ploaie 2 ani..asa arata, tot coclit(si nu m-am legat de fisuri)
Finainciar tot acolo iesi, mai bine iei cele mai scumpe discuri si le mai schimbi peste 100.000 km, sau ca tot pui d'astea proaste si ieftine de 4 ori in timpul asta. E vorba si de siguranta, cu franele nu te joci, dar asa e romanu' se zgarceste la ce nu trebuie. This post has been edited by argon: 1 Feb 2010, 13:29 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
cristio_79 |
1 Feb 2010, 13:40
|
Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA |
Eu zic ca platesti si calitatea, daca piesa respectiva e facuta de o firma de renume care se respecta.
Dar si firmele care se respecta fac diverse piese prin tari unde nu prea se respecta standarele si ai sanse sa gasesti ceva cu defect. Probabilitatea este mult mai mica decat in cazul srl-urilor, indiferent ca sunt din Franta, Italia, Romania. Si eu as merge pe un disc produs de o firma mai acatarii, nu srl-uri. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
b64chr |
1 Feb 2010, 13:40
|
Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis |
Eu am discuri asam de prin 2007, cand aveam 70000km, acum am 105000km si nu au nici o problema.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
argon |
1 Feb 2010, 13:42
|
In 2007 diferea calitatea la Asam fata de 2010.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
VyRuZ |
1 Feb 2010, 13:42
|
Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București |
Sincer, eu nu aș ieși din București cu discurile alea pe mașină iar în București aș merge cu viteze de bun-simț, cu distanța de rigoare + ceva rezervă față de mașina din față, așa, ca să fiu eu sigur. Asemenea fisuri pe discuri nu-s normale. Dacă face unul plici la 60 la oră, mai ales pe ce e afară acuma, titirez te faci până-n cel mai apropiat obstacol, Doamne Ferește!
Mergi și schimbă-le cât mai repede cu putință, nu te mai lua după ce zic unii și alții că e normal și că se întâmplă și la alte mărci. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
09/2007
- B-***-**F If it ain't broke, don't fix it.
|
|
ionutiulia |
1 Feb 2010, 20:10
|
Membru autentic Group: Members Posts: 295 Joined: 19 August 09 |
am tot citit pe aici si nu m-am lamurit.poate o face vreunul dintre dumneavoastra.am discurile originale .masina are 70 000 km nu simt nevoia sa le schimb dar nici nu le-am masurat sa vad daca mai au grosimea medie sau minima admisa de constructor.intre 17 si 19 mm parca sunt date in carte ca grosime nu stiu sigur.ce fel de discuri ati folosit sau folositi pe masinile voastre?originale nemtesti , frantuzesti????
|
--------------------
solenza
europa
2004
|
|
argon |
1 Feb 2010, 21:09
|
pun si eu o poza cu discurile mele care au vreo 85.000 km si mai duc odata pe atat
Attached thumbnail(s) disc.jpg ( Size: 604.79k ) Number of downloads: 1722 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
gotronic |
1 Feb 2010, 22:01
|
Eu nu "merg" excesiv de tare, un pic la limita legala (peste, un pic), dar este adevarat ca franez cat mai tarziu posibil, deci sa zic asa folosesc frana relativ mult. Asta implica o uzura mai mare, dar nu cred ca ar trebui sa "plesnesca" discurile.! Am discutat cu cei de la Dacia service (dupa ce le-am trimis online pozele), si mi-au spus ca este defect de fabricatie. La asta m-am gandit si eu tinand cont cu nu s-a intamplat pe un singur disc, ci pe amandoua, ceea ce este si mai ingrijorator, adica este defect de LOT de fabricatie sau fabricatie in general! Cei de la magazin, is pe "dinafara", au zis sa le aduc discurile, le trimit la engrosistul din Pitesti, si eventual mi le schimba. Daca si astea se strica, imi dau banii inapoi. Ca sa nu stau cu masina pe "butuci" pana se rezolva situatia, au zis sa comand alte discuri (pe banii mei) de aceeasi marca. Sincer sa fiu nu as mai avea incredere in "marca" respectiva.! In plus mi-a "soptit" ca, chiar daca sunt "de origine" indiferent de producator, calitatea difera cam asa:
1. Discurile care se trimit pentru uzina la fabricatia de serie sunt de calitate si costa cel mai mult. 2. Alte discuri sunt pentru service-uri care au o calitate inferioara. 3. Alte discuri sunt pentru magazine, si au o calitate cea mai proasta. Preturile sunt pe masura calitatii (deci de unde le cumperi sa inteleg), dar " la comanda" se pot aduce discuri ce se livreaza pentru uzina (cu pretul cel mai mare bine inteles). Acuma, de unde dracu (doamne iartama), sa stiu eu care sunt pentru uzina si care sunt pentru magazine, ca nu difera nimic pe ambalj sau ar exista ceva coduri diferite pentru asa ceva. Totul depinde de "intelegere" si pret.! (verbal, normal).! Am incercat sa indrum magazinul sa discute cu furnizorul sa rezolvam problema "amiabil", dar se pare ca nu se poate discuta pe tema asta. (MAFIE). Nu ca as sta in banii discurilor astea (pentru mine), dar daca ma gandesc la viata mea si a pasagerilor atat din masina mea cat si a celor din trafic in care as putea "intra" cauzandu-le accidente fatale, imi vin idei in cap din cele mai drastice si fara "negocieri".! Voi ce spuneti???? LE. Acum ma gandesc si la alta situatie. Poate cineva care a cumparat discuri de genul asta cu asa probleme, sa nu se "implice" in rezolvarea cazului si sa circule pe drumurile publice incontinuare. (inocenta sau inconstienta din partea lui). Ganditiva ca in locul meu ( ca si participant la trafic) ati VOI. Vine "unul" si intra frontal in masina voastra (din cauza spargerii discurilor de frana). Nu comentez rezulatatul, pe cine dati vina??? (daca mai are cine pe cine sa "dea" aceasta vina) This post has been edited by gotronic: 2 Feb 2010, 00:17 |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
bogdanelkva |
13 Feb 2010, 14:14
|
/\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin |
...in sfarsit,am gasit topicul,dar nu raspunsul.am 63000km,discurile au putin-putin sub 19 mm.cand se schimba astea?la 17?la 19?sau cand nu mai am frane?
|
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
gotronic |
13 Feb 2010, 14:20
|
La 19 mm!
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
bogdanelkva |
13 Feb 2010, 14:28
|
/\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin |
Mersi.deci inca un atac la buget.am inteles ca Valeo ar fi cele mai potrivite,pe ele m-as duce.
|
--------------------
ford
2009
|
|
ramsen |
13 Feb 2010, 17:45
|
My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES |
valeo sint cele mai bune...dar totusi parerea mea este sa le duci la un strungar sa ti le traga la drept...ca poate cine stie cine le-a facut o fi fost si el beat un pic ...eu la discuri am 18 si mai merg pina la 17 cu ele,dar folosesc numai placute de frina textar care nu ataca discul ca celelalte...bafta
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
gotronic |
13 Feb 2010, 23:21
|
Cati Km rezista "valeo" fata de cele originale, pana la 19mm cat este dat in cartea tehnica.!? Cele originale mai mult de 60.000 Km nu tin, zic asta din experienta si din discutii cu alti posesori de Solenze care au facut si taxi. Eu am mers 60.000 Km si discurile au ajuns la 16,8 mm ( nu le-am menajat, am franat mai tot timpul la limita de abordare a unui viraj la limita legala de viteza sau nu), dar trebuia sa schimb placutele de frana (numai originale) la maxim 10.0000 Km sau mai putin spre sfarsit. Asta o faceam ca sa nu-mi atinga placutele de frana (care erau deja polizata spre butuc cand le montam) "butucul " discului. Pericolele ar fi fost sa mi se crape discul de frana la franari brutale din cauza rezistentei mecanice slabite datorate dimensiunilor reduse ale grosimii discurilor. (dimensiunile discurilor noi, am posta pe undeva mai sus, fiind undeva intre 21...22 mm, masurate de mine)
This post has been edited by gotronic: 13 Feb 2010, 23:29 |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
bogdanelkva |
14 Feb 2010, 16:42
|
Eu as fi multumit ca urmatoarele discuri sa ma tina si 60000km,ca astea originale si-au facut datoria si inca le mai tin pana in primavara.au peste 63k.
|
--------------------
ford
2009
|
|
Daedalus |
22 Feb 2010, 09:30
|
sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti |
QUOTE(gotronic @ 13 Feb 2010, 23:21) Cati Km rezista "valeo" fata de cele originale, pana la 19mm cat este dat in cartea tehnica.!? Cele originale mai mult de 60.000 Km nu tin, zic asta din experienta si din discutii cu alti posesori de Solenze care au facut si taxi. Eu am mers 60.000 Km si discurile au ajuns la 16,8 mm ( nu le-am menajat, am franat mai tot timpul la limita de abordare a unui viraj la limita legala de viteza sau nu), dar trebuia sa schimb placutele de frana (numai originale) la maxim 10.0000 Km sau mai putin spre sfarsit. Asta o faceam ca sa nu-mi atinga placutele de frana (care erau deja polizata spre butuc cand le montam) "butucul " discului. Pericolele ar fi fost sa mi se crape discul de frana la franari brutale din cauza rezistentei mecanice slabite datorate dimensiunilor reduse ale grosimii discurilor. (dimensiunile discurilor noi, am posta pe undeva mai sus, fiind undeva intre 21...22 mm, masurate de mine) Subscriu, am aceeasi problema. Am 61700 km si trebuie sa schimb discurile. Am zis sa cumpar cu tot cu placute dar deocamdata din lipsa de bani n-am putut sa schimb si discurile si nu mai puteam merge ca placutele originale erau aproape la fier si deja la fier la partea interioara unde nu s-au tocit discurile destul. Cred ca la mine au ajuns la 16mm poate mai putin. Presupun ca trebuie sa schimb iar placutele dup-aia ca sa se uzeze si discu cum trebuie. Plus ca pe la mijlocul discurilor au burta. |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
rratzoiusexos |
22 Feb 2010, 09:41
|
Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 |
QUOTE(gotronic @ 13 Feb 2010, 23:21) Cati Km rezista "valeo" fata de cele originale, pana la 19mm cat este dat in cartea tehnica.!? Cele originale mai mult de 60.000 Km nu tin, zic asta din experienta si din discutii cu alti posesori de Solenze care au facut si taxi. Eu am mers 60.000 Km si discurile au ajuns la 16,8 mm ( nu le-am menajat, am franat mai tot timpul la limita de abordare a unui viraj la limita legala de viteza sau nu), dar trebuia sa schimb placutele de frana (numai originale) la maxim 10.0000 Km sau mai putin spre sfarsit. Asta o faceam ca sa nu-mi atinga placutele de frana (care erau deja polizata spre butuc cand le montam) "butucul " discului. Pericolele ar fi fost sa mi se crape discul de frana la franari brutale din cauza rezistentei mecanice slabite datorate dimensiunilor reduse ale grosimii discurilor. (dimensiunile discurilor noi, am posta pe undeva mai sus, fiind undeva intre 21...22 mm, masurate de mine) am 81000 km si am discurile originale.am un tovaras care are 120000 si are discuri originale.si suntem din bucuresti,deci super solicitate.eu am folosit numai placute de proasta caliate gen klaxcar,sau unele romanesti de dacie.la 90000 le schimb. |
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
alinbum |
22 Feb 2010, 12:34
|
Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 9 February 08 |
Discurile de frana originale de solenza sunt valeo? ce pret au?
|
--------------------
dacia
solenza 1.4
2003
|
|
Bogyciu |
22 Feb 2010, 20:27
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta |
|
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
gotronic |
25 Feb 2010, 19:48
|
QUOTE(gotronic @ 29 Jan 2010, 21:09) Dupa revizia de 60.000 Km, de pe data de 25.09.09, unde am postat toata aventura aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2071568 Azi si nu numai, ma mai uitam pe la discurile de frana sa vad cum se prezinta fata de cele originale. Ce credeti ca am vazut , doar dupa 3.000 de Km, fara sa fiu shumi.. al soselelor, doar mers normal???? mai jos pun pozele de la montaj (primele doua), urmatoarele fiind discurile de frana stanga/dreapta pozate azi.! Ce sa fie.??? http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2249694 Am revenit acum la 63.789Km dupa revizia de 60.000Km si "constatarea" celor de la "Dacia Service". De vina nu au fost discurile de frana se pare, ci o greseala de montaj ce afacut ca placutele de frana de pe interior sa nu functioneze, sau sa nu functioneze egal cu cele de pe exterior. Asta s-a vazut la demontarea etrierelor cand roata abia se invartea (nu am observat probabil din cauza chiptuningului care a marit usor cuplu motor). Pe interior fata de exterior (se poate vedea din pozele facute in graba cu telefonul), nu au uzat partea discului aproape deloc, grosimea discului ventilat dispre interior fiind mai mare decat cea din exterior. In plus la franari lungi (vitez mare), efectiv nu puteam bloca rotile din fata (dupa un timp probabil se incalzeau excesiv din cauza suprasolicitarii si efectiv nu mai aveam frana pe fata ), desi apasam pe frana aproape tragand de volan. Am dat vina pe ploaie, pe vreme, pe mine...numai pe frane nu (doar banuiam ceva ca nu este in regula). Nu va mai povestesc toata "istoria" de la srvice (unde il si cunosteam pe director) si pe cel care mi-a adus masina de la Bucuresti din showroom, care s-a ocupat personal de "situatie". "Este jenant, a zis, nu pot sa le spun nimic cum sa faca, ei sunt MECANICI si nu suporta sfaturi de la mine". Asa ca au fost desfacute etrierele, curatate cu peria de sarma si spalate, facut probe si test de frana. Totul OK pe fata si spate dreapta (care tine mai tare decat stanga cu peste 20%), dar cam la fel ca fata la o franare violenta si urme pe asfalt. Pe stanga spate, mi s-a sugerat sa schimb cilindrul de frana (la revizia de 60.000Km), ca "musteste" un pic pe la garnituri. Am fost de acord, dar se pare ca nu a si reglat cum trebuie sa fie egal cu drapta. Azi nu au mai avut timp sa se ocupe si de spate stanga ca erau aglomerati, urmeaza sa-mi regleze la diferenta de 2% (cat au acum pe fata) si spatele. Despre discuri au zis "cred ca nu au nimic". Spun asta pentru ca m-am uitat in curte din curiozitate si la un Nisan Navara (masina de test drive) si discurile fata aratau exact ca ale mele.!!! Brrr This post has been edited by gotronic: 25 Feb 2010, 19:51 Attached thumbnail(s) Imagine1086.jpg ( Size: 331.23k ) Number of downloads: 1586 Imagine1087.jpg ( Size: 448.09k ) Number of downloads: 1316 Imagine1088.jpg ( Size: 383.15k ) Number of downloads: 1293 Imagine1089.jpg ( Size: 372.43k ) Number of downloads: 1256 Imagine1090.jpg ( Size: 513.19k ) Number of downloads: 419 Imagine1091.jpg ( Size: 313.88k ) Number of downloads: 429 Imagine1092.jpg ( Size: 429.81k ) Number of downloads: 404 |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
tuti |
26 Feb 2010, 09:45
|
wum, wum Group: Members Posts: 131 Joined: 11 January 10 From: Bucuresti |
QUOTE(argon @ 1 Feb 2010, 21:09) Ce discuri/masina este asta ? Eu personal mi-am schimbat discurile originale cu unele Klaxcar acum >11.000 km si totul este perfect. uzura "normala" fara santuri. depinde si ce fel de placute folosesti pe aceste discuri. |
--------------------
Dacia
SRN-Confort
2001
|
|
anecula_08 |
26 Feb 2010, 10:13
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.871 Joined: 3 March 08 From: Bucuresti |
Salut! De unde pot sa imi cumpar un set de discuri valeo? Cele de la reprezentanta sunt valeo? Are cineva un cod pt ele? Ms
|
--------------------
Dacia Solenza
Europa cu AC - 1.4 MPI / Renault Laguna 2
Facelift - 1.6 16v / Dacia Logan Stepway - 1.0 TCE
|
|
alinbum |
26 Feb 2010, 11:23
|
Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 9 February 08 |
QUOTE(gotronic @ 25 Feb 2010, 20:48) Am revenit acum la 63.789Km dupa revizia de 60.000Km si "constatarea" celor de la "Dacia Service". De vina nu au fost discurile de frana se pare, ci o greseala de montaj ce afacut ca placutele de frana de pe interior sa nu functioneze, sau sa nu functioneze egal cu cele de pe exterior. Asta s-a vazut la demontarea etrierelor cand roata abia se invartea (nu am observat probabil din cauza chiptuningului care a marit usor cuplu motor). Pe interior fata de exterior (se poate vedea din pozele facute in graba cu telefonul), nu au uzat partea discului aproape deloc, grosimea discului ventilat dispre interior fiind mai mare decat cea din exterior. In plus la franari lungi (vitez mare), efectiv nu puteam bloca rotile din fata (dupa un timp probabil se incalzeau excesiv din cauza suprasolicitarii si efectiv nu mai aveam frana pe fata ), desi apasam pe frana aproape tragand de volan. Am dat vina pe ploaie, pe vreme, pe mine...numai pe frane nu (doar banuiam ceva ca nu este in regula). Nu va mai povestesc toata "istoria" de la srvice (unde il si cunosteam pe director) si pe cel care mi-a adus masina de la Bucuresti din showroom, care s-a ocupat personal de "situatie". "Este jenant, a zis, nu pot sa le spun nimic cum sa faca, ei sunt MECANICI si nu suporta sfaturi de la mine". Asa ca au fost desfacute etrierele, curatate cu peria de sarma si spalate, facut probe si test de frana. Totul OK pe fata si spate dreapta (care tine mai tare decat stanga cu peste 20%), dar cam la fel ca fata la o franare violenta si urme pe asfalt. Pe stanga spate, mi s-a sugerat sa schimb cilindrul de frana (la revizia de 60.000Km), ca "musteste" un pic pe la garnituri. Am fost de acord, dar se pare ca nu a si reglat cum trebuie sa fie egal cu drapta. Azi nu au mai avut timp sa se ocupe si de spate stanga ca erau aglomerati, urmeaza sa-mi regleze la diferenta de 2% (cat au acum pe fata) si spatele. Despre discuri au zis "cred ca nu au nimic". Spun asta pentru ca m-am uitat in curte din curiozitate si la un Nisan Navara (masina de test drive) si discurile fata aratau exact ca ale mele.!!! Brrr pai si cum aveai frane la masina daca tie iti frana numai cu o placuta? eu cred ca totusi este o minciuna pana la urma |
--------------------
dacia
solenza 1.4
2003
|
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st November 2024 - 01:24 |