DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Probleme inmatriculare Sh - ro

RuNNeRp
post 21 Jun 2010, 16:31
Post #1

Why not Zoidberg ?

Group: Members

salutare, cu ceva timp in urma am luat o masina inmatriculata ro in de la un "intermediar". Problema mea e ca acum la inmatriculare la drpciv mi-au refuzat dosarul de inmatriculare pe motiv ca semnatura de pe talon difera de ce de pe fisa de inmatriculare. (pe talon a semnat "intermediarul" pe fisa fostul propietar)
Intermediarul avea contract v-c cu fostul propietar, dar nu a inscris-o pe numele lui, deci toate actele masinii ( mai putin contractul de v-c ) sunt cu datele fostului propietar. Azi i-am cerut fiscal si fisa de inmatriculare si "intermediarului", dar intrebarea mea e oare nu o sa spuna nimic de faptul ca e altul trecut pe cartea masinii si pe talon ? (adica o sa am cartea si talonul pe numele fostului propietar si certificatul fiscal si fisa de inmatriculare pe numele "intermediarului" ) Cum as putea sa procedez ? multumesc pentru raspunsuri.

--------------------
BMW 318i 1999
Ex : Laguna 2 ph 1 1.9 dCi 120 cp - Hatchback - Dynamique - 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marian66
post 21 Jun 2010, 18:07
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

nu e problema, legal poti sa cumperi o masina, sa o declari la fisc si sa nu o inmatriculezi, dupa sa o vinzi. pe talon ce scrie la "Instrainat catre...", numele tau sau numele intermediarului? daca scrie numele tau, n-au nicio valoare actele intermediarului si inseamna ca, fara suparare, toti 3 sunteti niste fraieri si dintr-un lucru simplu pe care il fac mii de oameni (sa vanda masini prin intermediari) ati facut cel mai complicat lucru posibil.
practic sunt 2 variante (in acte): ai cumparat masina direct de la propietar, si iti trebuie numele tau in talon, fisa de inmatriculare vizata cu numele tau si certificat fiscal de la proprietar, sau ai cumparat masina de la cineva care a cumparat-o de la proprietar si nu a mai inmatriculat-o. in cazul asta (care e si cel real), iti trebuie numele intermediarului in talon scris de proprietar, fisa de inmatriculare vizata cu intermediarul si certificat fiscal, daca intermediarul a declarat-o; daca nu a declarat-o si nu au trecut 30 de zile, merg si actele de la adm. financiara de la proprietar, dar daca vrei sa mergi pe v/c cu intermediarul, sa o declare, ca nu costa o avere, tre sa plateasca niste timbre si impozitul pe un semestru ca sa o radieze;

oricum, asta e important, ce scrie pe talon la "instrainat catre...", si, eventual, despre ce judet e vorba, poate mai stiu colegii si cazuri aplicate

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
RuNNeRp
post 21 Jun 2010, 19:12
Post #3

Why not Zoidberg ?

numele de la instrainat catre este al meu, intermediarul a inregistrat-o si imi va trimite si fiscalul lui .... problema mea a fost ca aveam 2 semnaturi diferite pe acte ... la instrainat catre e semnatura intermediarului , iar la fisa de inmatriculare era cea a fostului propietar.... contractul v-c il am semnat cu intermediarul.

--------------------
BMW 318i 1999
+
argon
post 22 Jun 2010, 08:14
Post #4

Mesaj semiautomat

cum a vandut intermediarul ceva ce nu-i a lui? Ce acte de proprietate avea la masina? el nu avea ce semna in numele proprietarului, pe talon semneaza persoana trecuta in el, parca scrie si pe spatele lui la instructiuni.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Paul Gabriel
post 22 Jun 2010, 09:27
Post #5

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

QUOTE(argon @ 22 Jun 2010, 09:14)
cum a vandut intermediarul ceva ce nu-i a lui? Ce acte de proprietate avea la masina? el nu avea ce semna in numele proprietarului, pe talon semneaza persoana trecuta in el, parca scrie si pe spatele lui la instructiuni.
*

poate avea procura facuta la notar, asa am cumparat si eu masina tot de la intermediar dar avea si contract v-c

--------------------
Suzuki/Audi GSXR/A4 2005 - CJ XX RUN
-----------
+
RuNNeRp
post 22 Jun 2010, 10:21
Post #6

Why not Zoidberg ?

avea contract v-c

--------------------
BMW 318i 1999
+
argon
post 22 Jun 2010, 13:43
Post #7

Mesaj semiautomat

si procura nu sa inteleg..nu poti sa dai de proprietarul actual sa te intelegi direct cu el?

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th July 2025 - 14:36
Forum Renault