ulei 10w60 sau 5w50 valvoline pt sn,slz, clt
![]() ![]() ![]() |
ulei 10w60 sau 5w50 valvoline pt sn,slz, clt
nova |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 6 February 04 From: CT ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova Clima 2001
- CT
|
|||
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Nova, cred ca ai gresit ca ai pus dupa ulei(Castrol 10w60) sintetic ulei semisintetic(Elf10w40). In general uleiul e bine sa fie schimbat numai in sus(adica poti sa pui sintetic peste semi sau mineral, dar nu si invers - s-a discutat asta pe forum). Puteai folosi cu incredere elf 5w40 sau orice alt sintetic. Oricum cred ca uleiul 10w60 e cam gros pentru un motor nou, de asta aveai si zgomotul ala la tacheti. In general, la motoarelele noi, e mai bun un ulei mai subtire (de ex eu am folosit chiar si 0w30, care a mers excelent) decat unul mai gros. Cu un ulei mai gros, temperatura creste mult prea mult, la fel si consumul, iar in aceste conditii nu stiu daca cuzinetii sunt f multumiti.
Verific ade exemplu ca acum dupa ce ai mers cu sinteticul , capacul pe unde pui ulei(ala galben) n-ar tb sa aiba nici un fel de depuneri pe el. Dupa vreo 4-5000 km de mers cu cel semi o sa vezi cat pamant o sa ai acolo. |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
nova |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 6 February 04 From: CT ![]() |
Temperatura nu a trecut peste jumatate niciodata, doar in conditii de >30C afara si mers cu 1-a si 2-a. Iar consumul a fost 8% max in oras, si in afara 5%.
Referitor la depuneri voi tine cont si voi verifica. Momentan am doar 50KM cu ELF semisintetic. Multumesc pt sfat! |
--------------------
Dacia
SuperNova Clima 2001
- CT
|
|
Vladd |
![]()
|
![]() Membru Banatean Group: Members Posts: 1.453 Joined: 19 May 09 From: Resita, Caras-Severin ![]() |
Mai am 1000 km pana la urmatorul schimb de ulei, pana acum am folosit doar 5w40 castrol, dar as vrea sa-l inlocuiesc cu 10w60 ce parere aveti ?merita sa incerc?
Poate sa-mi aduca cineva din austria sau germania uleiul! |
--------------------
Dacia/Bmw
Solenza/320
Europa cu A/C si DA/ E90
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Participi la curse? Sau esti racing performance?
![]() Sper sa nu ne intalnim prin Bucuresti.......... |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
Vladd |
![]()
|
![]() Membru Banatean Group: Members Posts: 1.453 Joined: 19 May 09 From: Resita, Caras-Severin ![]() |
Nu fi ironic, sti bine ca nu iti sta in fire, iar problema cu intalnitul in Bucuresti care e ?
|
--------------------
Dacia/Bmw
Solenza/320
Europa cu A/C si DA/ E90
|
|
ovidiu87 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 18 March 08 From: Resita ![]() |
hahahahahaha
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2003
- Numar de Caras "In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
de parca castrol 10w40 magnatec nu i-ar mai placea mai ales pentru alergat si tine tot peste 10.000 de km plus te scoti mai bine la ban.
Apropo nu ai motor de turatie si putere asa de mare plus nu stai intr-o tara cu temperaturi mai tot timpul ridicate ca sa ai 10w60 ... de ce sa-i faci unii arunca cu banu fara sa se mai informeze. |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
5w60 este ulei pentru utilizare in regim sever, mai ales pentru curse, concursuri, etc. Avand in vedere ca motorul de pe super nova nu este unul tocmai pentru tinut in 4-5 mii ture constant, eu zic ca este suficient un 10w40, dar de la o firma mai buna, daca tot vrei un ulei mai calitativ. Exista 10w40 atat la 20-30 de lei litru, dar exista si la 60-70 de lei litrul, sau ma rog, chiar si la peste 100 ron litrul...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Mai expertilor in uleiuri, inainte de vascozitate conteaza compozitia
![]() ![]() Bai nene, sa va zica einstein ce forja a luat masina mea pe circa 300 km de autostrada facuti cu pedala in podea la 4750 rpm, vara in iulie cu Motul in motor. Pe autostrada imi reglez de regula turometrul undeva intre 4000-4500 rpm in functie de trafic si n-are motoru nimica. Oricum Masky se teme de limitatorul de turatie ca de bau bau ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Frank Martin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 9 March 10 From: Targu Mures ![]() |
Mașina mea are 79.000 km...vreau să schimb uleiul...și nu știu ce fel de ulei să cumpăr.de care să iau? 5w40? 10w40? sau de care?
|
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001/confort
- MS 09 FHL
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Producatorul recomanda 10w40. Ca si firma poti sa alegi dupa buzunar.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Frank Martin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 9 March 10 From: Targu Mures ![]() |
mersi tare mult!
![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001/confort
- MS 09 FHL
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:47 |