De cat e surubul asta?
![]() ![]() ![]() |
De cat e surubul asta?
apostuviorel |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 4 May 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003
|
|||
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
tubulara de 32 este acolo
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
apostuviorel |
![]()
|
Multumesc mult. Maine trebuie sa umblu si ma duc sa imprumut de la cineva tubulara aia.
Ps: Am gasit acum in catalogul cu piese de schimb de la Solenza descrierea pentru piulita aia: "Piulita Emb M20". M20 ce insemna? |
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Aia-i piulita si are un stift care o blocheaza sa se desfileteze singura.
Vezi sa nu te infigi ca rama-n piatra s-o desfaci inainte sa scoti stiftu'. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 8 Jun 2008, 22:52) Aia-i piulita si are un stift care o blocheaza sa se desfileteze singura. Vezi sa nu te infigi ca rama-n piatra s-o desfaci inainte sa scoti stiftu'. sistemele mai noi nu mai au stift de blocare. au numai un canal peste care este stemuita o parte din gulerul piulitei. deci ramane de vazut ce sistem este. in acest caz cel mai bine ar fi sa folosesti un pistol pneumatic pentru ca desface piulita prin batere. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
Nec |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 372 Joined: 11 February 08 From: Constanta ![]() |
nu trebuie nici un pistol piulita aia poti sa o desfaci si manual daca pe livieru de la tubulara pui o tiava mai lunga
![]() This post has been edited by Nec: 9 Jun 2008, 00:19 |
--------------------
Solenza
Scala
2003
- CT -- PMR
|
|
pavel_daniel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 16 January 08 ![]() |
M20 inseamna metric 20.Diametrul surubului.
|
--------------------
trabant
601
1970
- sj-02 jan
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
Personal cu cu ciocan si un cui am indreptat buza aia stemuita. Apoi s-a desfacut fara probleme.
La remontare am stemuit la loc folosind ciocan si o surubelnita. Eu ma refer la piulita de la tambur (spate)...care e identica cu asta (din cate stiu). |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
apostuviorel |
![]()
|
Ok.
M20=Metric 20 Dar daca eu aveam la dispozitie doar informatia asta cum aflam ce cheie imi trebuie acolo ? |
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
Daca ai doar informatia piulita M20 nu poti afla exact ce fel de cheie iti trebuie.
Daca ai stii si si numarul STAS-ului (SR EN-ului, ISO-ului, EN-ului) atunci ai avea de unde sa iei informatia. |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
cheie de 24?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic ca e mai probabil sa fie aia de 32 mentionata mai sus. Gandeste-te si tu argon ca piulita aia nu are cum sa aiba 2 mm grosime, ci ceva mai mult. Un surub de diametrul asta are cuplu nu gluma la strangere.
P.S. Asta e o situatie und epractica nu te ajuta in fata teoriei. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
tester |
![]()
|
![]() dacia tester ;) Group: Members Posts: 747 Joined: 22 August 07 From: iasi ![]() |
@apostuviorel: iei o bucatica de hartie si ceva de scris cobori la masina, lipesti foaia de piulita si cu instrumentul de scris marchezi dimensiunile piesei pe foaie si mergi la respectivul ca sa imprumuti cheia cu foaia si incerci pe loc daca e buna sau nu cheia dupa desenul de pe foaie si gata ai rezolvat problema.
|
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sau masori piulita cu sublerul.
In manualul de reparatie nu zice de cat e piulita, in schimb zice ca trebuie stransa la 28 daNm. This post has been edited by einstein1984: 9 Jun 2008, 14:07 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Cu puilita din aia vine rulmentul cu totul in cutie. Stiu ca l-am schimbat pe dreapta, dar in service si nu retin de cat era. Oricum e cu autoblocare si vine la set cu rulmentul.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
apostuviorel |
![]()
|
Si inca ceva: se desface cu tubulara de 30
This post has been edited by apostuviorel: 9 Jun 2008, 22:01 |
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
depinde de ce are omul pe masina ,mie miau spus mecanici ca este tubulara de 30 cum ziceti voi si surpriza mam dus si am cumparat tubulara de 32 si asa am pe toata masina adika pe fata si spate
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
Ma faci curios....
Pe spate la tambur sigur e de 32. M-ar mira pe fata sa fie de 30...dar ca idee o sa verific cu prima ocazie la masina. A ca idee m-am uitat si conform standardelor (EN si ANSI) pentru piulita hexagonala M20 hexagonul e de 30. (la piulite normale...ca asta e cu gulerul ala) |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 08:36 |