Anvelope + jante, Sfaturi, idei , recomandări modele
![]() ![]() ![]() |
Anvelope + jante, Sfaturi, idei , recomandări modele
B_i_t_z_a |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 745 Joined: 8 May 09 From: The Land Of Opportunities ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|||
Onyx |
![]()
|
![]() :) Group: Members Posts: 1.511 Joined: 29 June 08 ![]() |
la niste jante pe 15" dai enorm pe cauciucuri. pt ca sunt rare cele cu balon mic. ar trebui ceva gen 185/50 r15
|
--------------------
Opel
Astra Bertone
2001
- Bucuresti EX Supernova Rapsodie
EX NOVA GTi |
|
b13mat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 9 March 08 ![]() |
titiDSN eu am de un an jante pe 14 si nu cu anvelope "normale" ci 185/60/14 si se vad de la o posta cei 2 cm in plus, dar politia nu a zis nimic de ele, s-au luat decat de geamurile ionizate si au luat-o in mana ca am actele de la SEND
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 phase 2
1.9 dCI 2005 privilege
- B 13 MAT
|
|
andreiy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 February 09 From: Pitesti ![]() |
Pune si tu o poza doua jantele sa le vedem si noi
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Imi place stilul tau, tunezi si apartamente?
|
|
andrew14_maverick |
![]()
|
![]() Membru resemnat cu DSN... Group: Members Posts: 255 Joined: 14 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Politia nu se leaga de anvelope, insa aia de la RAR sunt niste jegosi. L-au oprit pe tatal meu langa Rm. Valcea si l-au obligat sa schimbe cauciucurile de pe spate ( avea 175/70 R13 pe Dacie 1300) si toba care era facuta de el. Cica era artizanala. Oricum a avut noroc, a trecut pe acolo un prieten de-al lui care il cunostea pe ala de la RAR si l-a scapat de amenda.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima Rosie
- VL 09 DDD Ignorance is bliss.
|
|
melomanuu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 600 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
Acuma cu noile taloane nu prea mai au ce face ai nostri ca brazii. In talonul nou nu sunt trecute rotile, deci nu au de ce sa se ia
![]() |
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
catalin06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 357 Joined: 15 March 07 From: Arges ![]() |
Numai pentru chestia asta as schimba talonul . Dar oare pot schimba vechiul talon cu unul model nou ?
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Pai daca cumva pierzi talonul actual.... din nefericire trebuie sa iti faci altul nou...
|
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
catalin06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 357 Joined: 15 March 07 From: Arges ![]() |
ar fi o idee ...
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Pai de preschimbat nu poti... ca te trimit "prietenii" de la pipera inapoi acasa daca intrebi de asa ceva...
|
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
b13mat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 9 March 08 ![]() |
Uite doua poze cu anvelopele
Attached thumbnail(s) 19122008_005_.jpg ( Size: 366.57k ) Number of downloads: 1037 27042009_016_.jpg ( Size: 164.56k ) Number of downloads: 1150 |
--------------------
Renault
Laguna 2 phase 2
1.9 dCI 2005 privilege
- B 13 MAT
|
|
Eu Alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.052 Joined: 12 November 07 From: Com. Bucuresti Sat Rahova ![]() |
LASSA se numeste vulcanizarea de pe Basarabiei! Pe 14 te lasa ca am intrebat eu la RAR! Ia si tu de la prieteni pe 14 le omologhezi si iti pui pe 15 dupa, in caz de politie poate nu observa diferenta! Bafta!
|
--------------------
Dacia Supernova
Confort
2001
- IF22ALE/ B25TUT Cand ma opreste Politia, ma simt ca Scufita Rosie: Dar de ce ai rotile asa de mari? Dar de ce ai cauciucurile asa de late? Dar de ce ai folie?
|
|
catalin06 |
![]()
|
Asta ar insemna sa nu se uite sa vada dimensiunea de pe anvelopa ... Daca te intreaba de asa ceva , e croit sa te arda ...
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
dai cu smirghel fin pe anvelope si stergi dimensiunile
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
ti3sto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti-Berceni ![]() |
rar-il mobil o sa zica ca sunt imbatranite si trebuie schimbate
![]() |
--------------------
Dsn
SuperNova
2000 1.4 -----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei Tel :0769797963 |
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Dupa 1000 km. parcursi cu Fulda Kristal Montero spun ca sunt multumit. Zgomot la rulare destul de mic, la franari mai violente se comporta foarte bine(se simte ca tin cum trebuie).
O comparatie putin fortata: sunt mai bune decat Firestone Multihawk(de vara) care s-au tocit si trebuie schimbate in numai 25000! ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
daca pui frane sa iasa fum din ele normal ca s-au uzat, poate si din cauza ca nu ai directia reglata corespunzator sau bagi aer prea mult sau prea putin in ele
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Gresit! Nu am pus niciodata frane sa iasa fum din ele. De 2 ori au fost utilizate mai brusc la franari de urgenta si 1 data intentionat la o oprire de la 80 km/h(am vrut sa le incerc). Nu merg cu presiune mai mica sau mai mare decat ar trebui. Cam la luna verific presiunea in anvelope(stiu si eu de consecintele ce pot decurge din reglarea necorespunzatoare a presiunii).
Cu toate acestea, nu am fost multumit de ele. Ca s-au tocit prea repede nu ar fi o chiar mare problema. Ar insemna ca sunt mai moi si ar trebui sa aiba o aderenta mai mare.Chiar as prefera asa. Dar nu o au! Nici aderenta..... nici durabilitate.......= iau altele. Mai mentionez inca odata...... anvelopele au fost utilizate in conditii normale de exploatare. |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(melomanuu @ 6 Dec 2009, 02:06) Acuma cu noile taloane nu prea mai au ce face ai nostri ca brazii. In talonul nou nu sunt trecute rotile, deci nu au de ce sa se ia ![]() Daca este control mixt Politia + RAR te lasa cu ochii in lacrimi chiar daca dimensiunile sunt sterse. Si ti-ai pierdut juma' de zi sa polizezi la ele. Eu dupa primele doua cifre am renuntat si am pus talonul separat de restul actelor. Daca e finut, poate il vede, daca e pus pe japca, nu. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
dar ce roti ai ?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Pe 14 si doar putin mai late decat sunt in talon.
Dar pe aici s-au cam invatat sa se uite si la anvelope daca li se par chiar si numai putin "suspecte", cu atat mai mult cu cat nu au gasit nimic altceva pentru care sa te "arda". Mai ramane corvoada schimbarii lor inainte de ITP, pentru ca in afara de serii, acum se uita special la gume si daca nu sunt conforme cu dimensiunile de pe carte, nu mai intri. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
doar la rar rezolvi cu modificarile dar nu stiu cat iti admite la super nova. Oricum pe vremea acesta tot te trage de fund fiindca e usoara caroseria.
This post has been edited by djasu82: 15 Dec 2009, 20:11 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
cristio_79 |
![]()
|
In ce sens rezolvi ?
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
QUOTE(djasu82 @ 15 Dec 2009, 20:05) doar la rar rezolvi cu modificarile dar nu stiu cat iti admite la super nova. Oricum pe vremea acesta tot te trage de fund fiindca e usoara caroseria. eu ma gandeam la mutarea bateriei in portbagaj, ca nu e prea bine unde e ia amplasata nu doar la sn e asa unele le au chiar langa far ,e o greutate in plus pe partea stanga fata, la clasicele dacii sunt amplasate pe mijloc mi se pare un loc bun, cele de rally si alte masini din fabrica cum ar fi noul A4 le au in portbagaj This post has been edited by Relu_GT: 15 Dec 2009, 22:31 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
catalin06 |
![]()
|
La vechiile dacii bateria este pe mijlocul caroseriei , dar are motorul longitudinal . Nova , Supernova , Solenza si Loganul au motorul transversal , deci e foarte bine amplasata bateria din punctul de vedere al impartirii greutatii pe caroserie . Poti sa te uiti si la alte masini straine cu motor transversal si vei vedea ca bateria este tot acolo amplasata .
Nu spun ca nu e bine cu bateria in portbagaj . Imparte greutatea mai bine . This post has been edited by catalin06: 16 Dec 2009, 08:08 |
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
asta daca era mai multa greutate pe dreapta dar nu e, pe stanga unde e bateria mai jos e si cutia de viteze, bateria e amplasata acolo ca nu era loc in alta parte
acelasi lucru am spus si eu ca si la alte masini e ca la sn loganurile cup din germania, nu mai au bateria in fata This post has been edited by Relu_GT: 16 Dec 2009, 11:41 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
Personal cred ca greutatea masinii e distribuita destul de echilibrat in linii mari in general la masini, ganditiva ca la demaraj centrul de greutate al masinii se deplaseaza spre puntea spate, astfel greutatea in plus pe puntea fata impiedica derapajul, tot din cauza inertiei care forteaza deplasarea centrului de greutate face polizor mai usor la mers inainte decat inapoi la cele cu tractiune fata si vice-versa pentru tractiune spate (folosita la motoare puternice sau masini grele unde intervin forte de inertie mai mari deci un spor de aderenta la puntea spate).
Cred ca modul cum e amplasat motorul are cea mai mare influenta deoarece bateria are greutate mica prin comparatie... cel mai sigur mod sa vedeti distribuirea greutatii e sa puneti cate o roata pe un cantar de masini de exemplu, conditia e ca masina sa fie la orizontala in toate cazurile (rotile "cantarite") pentru ca sa nu se deplaseze centrul de greutate al masinii. |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
ar trebui sa va montati si voi cu volanu pe mijloc
![]() voi va credeti la forumul 1 unde fiecare gram conteaza unde fiecare apasare a aerului conteaza unde fiecare modificre de apasare pe o roata conteaza, ie o masina de zi cu zi ce conteaza pe pe parte i mai grea sau nu? |
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
vick_supernova |
![]()
|
![]() Membru Dacia Group: Members Posts: 238 Joined: 3 November 09 ![]() |
m-ar interesa si pe mine daca jantele de vw polo pe 14 merg pe supernova?
|
--------------------
Dacia
Supernova
2001/comfort
- VL 03 WXS
|
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
Daca sunt in 4 prezoane da, vezi ca polo mai noi su 5 prezoane...
|
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 05:33 |