cauciucuri ptr slz
![]() ![]() ![]() |
cauciucuri ptr slz
adtz_0808 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 23 January 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Solenza
dacia solenza
2005 solenza cu haion
- B-13-USC casca ochii
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
bun si ieftin nu prea exista.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
adtz_0808 |
![]()
|
ok, renunt la ieftin, raman doar alea mai bune...
![]() Editat de moderator: Nu mai folosi limbaj tip irc (cu tz, sh etc). Nu deschide alt topic pentru a raspunde intr-un topic existent. This post has been edited by b64chr: 11 Mar 2008, 16:31 |
--------------------
Dacia Solenza
dacia solenza
2005 solenza cu haion
- B-13-USC casca ochii
|
|
solenzoi |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 11 November 07 ![]() |
Pana acum am folosit Matador Prima, cauciucurile originale ale masinii .Pana s-au tocit , adica vreo trei ani. Nu am avut probleme. Acu am matador stella. Pentru vara , iar iarna folosesc Kormoran . Nu am avut probleme nici cu astea. Si vreau sa spun ca masina bate cel putin 100 km la zi , in viata ei a stat doar vreo trei luni ca a avut baiatu permisu suspendat. Si este din iunie 2003. Poate ca sunt bune si cauciucurile alea scumpe , dar cu astea asa cum sunt ele , hulite de unii si-a facut datoria .Inclusiv la 170/ora in Austria. Fara batai de galme.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003, Scala
- Cj-75 LAR
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Marci de cauciucuri:- bune ar fi:Michelin,Goodyear,Dunlop,Pirelli,Firestone
-medii:Verdestein,Nokian,Yokohama,Fulda,etc -slabe:Sava,Matador,Barum,etc |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
adtz_0808 |
![]()
|
multam fain Solenzoi
![]() |
--------------------
Dacia Solenza
dacia solenza
2005 solenza cu haion
- B-13-USC casca ochii
|
|
shark2006 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 13 September 06 ![]() |
Salut, ce parere aveti de Debica Navigator 2 in comparatie cu Tigar? ambele all seazon
|
--------------------
dacia
solenza
2003 rapsodie
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Ia de vara , nu allseason ! Nu lua Tigar ca sunt petarde ! Se compara cu cele resapate !
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
secme |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 20 January 05 ![]() |
bună ziua
iarna am folosit kumho, nicio plângere, dar nici nu am mers prin troiene de zăpadă. pentru vară, pe spate port mai vechile barum (aproape neafectate de 30.000 km numai pe spate) și pe față am pus firestone (din septembrie 2007) în locul celor două barum tocite. tarife (cu montajul inclus) la o vulcanizare oarecare 4 kumho - aproape 800 de lei 2 firestone - 350 lei |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
- B 02 XKB
|
|
metrix4you |
![]()
|
![]() Pasionat de Solenza Group: Members Posts: 505 Joined: 13 March 07 From: Giurgiu ![]() |
eu am Debica Navigator all sesons luate in noiembrie si au fost excelente in iarna pe zapada , acum sa vad si cum vor fi la vara.
Le-am luat la 100Ron/bucata , motaj si echilibrat gratuit |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
- Gr-03-EGV ... doar eu si "Solnitza" mea ...
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Pentru vara eu am (si recomand cu toata increderea) Goodyear Hydragrip care constat ca "tin" bine si la capitolul uzura; e drept ca fiind mai late (185/60 r14)decat cele "originale", si ruperea aderentei se intampla extrem de rar; apreciez mult "plusul" de aderenta evident simtit pe carosabil ud.
Pentru iarna am Sava Eschimo 3, insa pentru zonele tarii in care zapada zaboveste mai mult decat in capitala, cred ca diferenta de pret fata de Goodyear Ultragrip 7 este pe deplin justificata si merita sa va ganditi la aceasta din uma varianta, mai ales ca de cativa ani buni de zile acest tip de anvelope s-au plasat constat pe primele locuri in testele de aderenta. |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
clauditu2002 |
![]()
|
![]() claudiu Group: Members Posts: 166 Joined: 1 October 07 ![]() |
eu mi am luat masina de vreo luna si am pirelli pe ea. problema e ca pe ploaie se duce sanie. nu imi aluneca asa tare nici cu alea tocite de pe vechea dacie. pe uscat la fel. daca blochez rotile cu putina viteza (sau nu neaparat) la fel. ce sa le fac? ca nu sunt tocite si nu am nici chef sa mai bag 10 mil in cauciucuri acum
|
--------------------
Dacia
Solenza confort
2005
- CT 33 CLD
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Anvelopele Pirelli sunt considerate a fi unele destul de bune; totusi, la fel ca si in cazul oricarei alte anvelope, cu trecerea timpului acestea isi pierd proprietatile initiale, inclusiv la capitolul aderenta.
Degeaba anvelopa are profilul putin uzat, daca cauciucul este imbatranit; s-a discutat pe forum destul de mult despre durata de utilizare medie a unei anvelope -care este in jur de 5 ani (+ / -, in functie de diferitii "autori") si care, chiar neutilizata, devine nesigura dupa aceasta perioada (nu mai are aderenta, creste riscul de explozie s.a.m.d.). Vezi ca pe anvelope scrie saptamana si anul de productie a anvelopei. Din pacate, singura solutie in cazul imbatranirii anvelopei este INLOCUIREA ! ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
clauditu2002 |
![]()
|
![]() claudiu Group: Members Posts: 166 Joined: 1 October 07 ![]() |
o sa ma uit sa vad ce scrie pe ele. cert e ca masina e din 2005 si nu are cum sa aiba 5 ani. poate le las asa si merg mai prudent (da, sigur
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza confort
2005
- CT 33 CLD
|
|
alinbum |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 9 February 08 ![]() |
salut. ar cam fi cazu si la mine sa-mi schimb cauciucurile la solenza, si nush de care sa pun, am gasit o gramada de cauciucuri de toate firmele si nush de care sa aleg. voi ce ziceti, cam ce parere aveti despre devica navigator II, montana de care sunt pe solenza acuma, firestone sau care ar fi bune???
![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia
solenza 1.4
2003
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.702 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
eu am debica navigator 2 all season si nu pot sa zic ca sunt rele. am trecut prin iarna cu ele si s`au comportat ok. de cand au disparut zapezile nu am avut probleme cu aderenta nici pe ploaie, nici pe uscat, dar e relativa treaba pentru ca depinde cat de tare ataci virajele. intre debica, montana si firestone...cred ca nu sunt dubii care sunt cele mai bune (firestone). parerea mea despre debica este ca nu sunt gume de raliuri, si pentru pretul lor sunt chiar ok. matador parca a avut din fabrica si imi amintesc ca le`am facut sa piarda aderenta dar le`am si fortat. din pct meu de vedere masina nu este vreun lamborghini sau porsche, ci este o masinuta modesta deci nici la cauciucuri nu are pretentii (de evitat montana!!! sunt niste gunoaie!)
|
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Am mers acum cateva zile , 5 la numar , peste 1000 km , in regiuni montane , pe ploaie si zapada . Recomand BFGoodrige Profiller 175/65/14 . Am mers in serpentine cu viteza destul de mare ( 60 - 95 km/h ) , eram 5 persoane in masina , pe asfalt umed , ploua si la peste 1200 de m pe zapada si , desi erau de vara cauciucurile nu am avut nici o problema . Daca reusesc la anul imi mai iau inca doua si pe spate . Am dat pe ele cam 155 ron / buc si le am instalate pe fata .
Nici un firma / model nu m-a uimit mai tare decat astea . Pe uscat nu scartaie si au aderenta f buna si in curbe si la demaraj puternic . Inainte am avut Continental EcoContact de vara ( care acum le am pe spate ), iar iarna Debica si Pirelli . Va repet ca nici un model ( nici de pe alte masini conduse ) nu m-au impresionat atat de mult ca astea ! This post has been edited by marius80_eugen: 8 Apr 2008, 10:38 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
sky79ct |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 27 November 07 ![]() |
Azi ma duc sa imi montez 2 cauciucuri debica navigator all season .Pe fata am dunlop si pe spate matador. Unu dintre cele de pe fata a facut o galma mica si urmand sa plec in concediu am zis ca e mai bine sa le pun pe spate....
De la un service mi-au zis ca pot sa merg fara probleme cu ele ca nu o sa am probleme cu dunlop-urile.....as fi vrut sa iau tot dunlop da nu am gasit decat matadoare si debica.... Intrebarea mea este daca nu imi trage masina e nevoie de echilibrare? |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- CT xx SKY
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.702 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
daca nu vibreaza volanul la anumite viteze nu trebuie echilibrate rotile. daca trage intr`o parte nu cred ca se rezolva cu echilibrare, eventual o geometrie facuta si daca tot trage trebuie inlocuite cauciucurile(diferenta de greutate intre ele)
|
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
sky79ct |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 27 November 07 ![]() |
pai pana acum am mers fara probleme si nici la 140 nu vibra......
am vazut ca se recomanda ca dupa inlocuirea cauciucurilor sa se faca si echilibrare...doar ca am vazut cazuri cand au facut mai mult rau decat bine...si din cauza asta sunt nehotarat.... |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- CT xx SKY
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
QUOTE(sky79ct @ 10 Apr 2008, 07:54) Azi ma duc sa imi montez 2 cauciucuri debica navigator all season .Pe fata am dunlop si pe spate matador. Unu dintre cele de pe fata a facut o galma mica si urmand sa plec in concediu am zis ca e mai bine sa le pun pe spate.... De la un service mi-au zis ca pot sa merg fara probleme cu ele ca nu o sa am probleme cu dunlop-urile.....as fi vrut sa iau tot dunlop da nu am gasit decat matadoare si debica.... Intrebarea mea este daca nu imi trage masina e nevoie de echilibrare? Daca nu trage , nu scartaie la curbe si totul este ok la directie , atunci nu trebuie sa-ti faci geometria , dar echilibrarea trebuie sa o faci ! Cauciucuri de care vrei gasesti in targ la Vitan ... Sa nu lasi niciodata galma pe fata ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(sky79ct @ 10 Apr 2008, 10:10) pai pana acum am mers fara probleme si nici la 140 nu vibra...... am vazut ca se recomanda ca dupa inlocuirea cauciucurilor sa se faca si echilibrare...doar ca am vazut cazuri cand au facut mai mult rau decat bine...si din cauza asta sunt nehotarat.... dupa fiecare schimbare de anvelope se face obligatoriu- repet obligatoriu echibrarea dinamica a rotii deoarece anvelopele nu sunt perfect echilibrate din punct de vedere dinamic dupa vulcanizarea in matrita. Ar mai trebui verificate si jantele, eventual roluirea lor pe strung cu role. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
roluirea se face pe strung cu role care roluiesc dinamic , roluind roluirea rotunda a jantei ne-roluite de ceva timp , asigurand rolul de rotire rotunda roluita rotund .
![]() P.S. Acela este un banc de roluire si nu strung ! P.P.S. Era topic de cauciucuri , nu jante ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(marius80_eugen @ 6 May 2008, 14:53) roluirea se face pe strung cu role care roluiesc dinamic , roluind roluirea rotunda a jantei ne-roluite de ceva timp , asigurand rolul de rotire rotunda roluita rotund . ![]() P.S. Acela este un banc de roluire si nu strung ! P.P.S. Era topic de cauciucuri , nu jante ! off topic- bancul asta de roluire este ( de cele ma multe ori) un strung normal SN 400. A auzit vreodata de asa ceva? |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 21:34 |