FRÂNELE..., Lichid de frână dus...
![]() ![]() ![]() |
FRÂNELE..., Lichid de frână dus...
MyKe89 |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.062 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|||
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
pierzi lichid, verifica conductele, repartitorul, limitatorul, daca sunt ude, tamburii(s-ar putea pe la garniturile de la pistonase) sau pe la etrieri.
da e posibil, o sa ramai fara frane ![]() ![]() |
--------------------
Audi
A4
... 1.8T...quattro ;) frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.062 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Am ajuns cu bine acasă, cu frâne slabe, dar cu frâne... Am depistat defectul (locul), acum aștept să vină taică-miu, să vedem ce-i facem...
![]() Ca un prim indiciu, ar fi garniturile de la pistonaș? Attached thumbnail(s) DSC00006.JPG ( Size: 797.61k ) Number of downloads: 163 |
--------------------
'23 Honda
CR-V
'91 MB W124 230E |
|
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
corect, indicat ar fi sa schimbi garniturile si la roata cealalta, cand te duci sa cumperi garniturile(cauta de rolast daca gasesti) sa iei si vaselina grafitata pt rulmenti si un spray degresant sa speli de lichid prin tambur ca o sa rugineasca.
This post has been edited by alinushy: 6 Feb 2008, 16:05 |
--------------------
Audi
A4
|
|
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
nu neaparat garniturile.daca ferodourile sunt tocite, e posibil ca un pistonas sa fi iesit.
pot fi si garniturile, dar acum pana nu verifici n -ai de unde sa stii. oricum, cred ca ferodourile is tocite.ai putea sa le si schimbi cu ocazia asta. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
MyKe89 |
![]()
|
OK, mersi frumos!
Și dacă tot umblu pe-acolo, având în vedere că înainte frânele-mi țineau bine doar la a2a pedală (și nu aveam deloc probleme cu lichidul), ce m-ai mai sfătui să fac, dacă tot umblu pe-acolo? Știu că mulți au avut problema cu "a2a pedală" și era de la repartitor... Mă gândesc să-l schimb și eu... Unde se află? N-am nicio idee despre el, nici cum arată... Ah, uitasem.. da, cred că și ferodourile sunt tocite, pentru că la problema cu "a2a pedală", ridicasem puțin frâna de mână ca să apropii ferodourile de sabot (oricum îmi ține slab de tot, trasă la maxim). Am procedat greșit? This post has been edited by MyKe89: 6 Feb 2008, 16:09 |
--------------------
'23 Honda
CR-V
'91 MB W124 230E |
|
alinushy |
![]()
|
QUOTE(apollo @ 6 Feb 2008, 16:05) nu neaparat garniturile.daca ferodourile sunt tocite, e posibil ca un pistonas sa fi iesit. pot fi si garniturile, dar acum pana nu verifici n -ai de unde sa stii. oricum, cred ca ferodourile is tocite.ai putea sa le si schimbi cu ocazia asta. ![]() limitatorul e in spate spre roata cealalta, vine conducta de frana din fata si intra el(urmareste conducta de la tambur-repartitor-limitator) dar fa-i o aerisire calumea daca nu e ud si lasa-l asa. This post has been edited by alinushy: 6 Feb 2008, 16:11 |
--------------------
Audi
A4
|
|
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
undeva pe sub bancheta din spate.dar sa nu ridici bancheta ca el e sub masina.ca punct de reper zic.vezi ca e actionat de o tija.sau urmareste conducta de frana ca trece prin el.
schimbi ferodourile, indicat ar fi sa schimbi pistonasele cu totul pe spate.nu uita sa reglezi ferodourile.verifica si tu jocul la rumenti si cam atat. aaaa....la aerisire faci pe toate rotile.incepi cu roata la cea mai mare distanta de pompa de frana. dreapta spate-stanga spate-dreapta fata-stanga fata Uite ca la mine au iesit ![]() This post has been edited by apollo: 6 Feb 2008, 16:11 |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
alinushy |
![]()
|
QUOTE(apollo @ 6 Feb 2008, 16:11) dreapta spate-stanga spate-dreapta fata-stanga fata Uite ca la mine au iesit ![]() de ce e dreapta spate mai departe de pompa decat stanga spate? probabil am avut noroc(sau au fost garniturile bune si au stat pe cilindru ) |
--------------------
Audi
A4
|
|
apollo |
![]()
|
|
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
MyKe89 |
![]()
|
Am înțeles, băieți, să trăiți!
![]() Vă țin la curent. ![]() |
--------------------
'23 Honda
CR-V
'91 MB W124 230E |
|
alinushy |
![]()
|
pai daca conducta vine la repartitor(care e in dreapta spate) si pleaca la tamburi(stanga si dreapta) ghici care e mai departe de pompa ?
![]() |
--------------------
Audi
A4
|
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Chestia cu "pedala tine bine a 2a oara, si cu frana de mana trasa putin" e semn de saboti uzati sau dereglati (si eu faceam la fel, pana sa ma destepte un mecanic). Ai 2 posibilitati:
-daca masina ta are reglaj manual (ceva cu inbus/torx de 6 parca???) se regleaza la roata, in tambur, distanta sabotilor (distanta lor de tambur adica). Daca masina ta e aia din semnatura, 1977, inclin sa cred ca asta ar fi reglajul. ...sau... -mareata realizare de kkt a romanilor, autoreglajul. Care , cand sabotul e tocit ceva mai mult (sau cand totusi sabotul e bun, da' nu vrea reglajul sa mearga) nu mai face el ce-ar trebui si tine sabotul departe de tambur (asta fiindca autoreglajul ala are o marja de lucru cam mica). Problema aia se remediaza si ea de mecanici, tragand de cablul de frana de mana in tamburi (practic intinzandu-l un pic, sa nu mai stai tu cu frana de mana trasa). Smecheria dureaza un timp (la mine cam vreo 6 luni) dupa care cere iar reglaj "manual". Evident, daca sabotii sunt coaja, terminati complet, irecuperabili, recomandarile de mai sus sunt de prisos. Intai schimbi sabotii si dupa aia faci reglaje. This post has been edited by ATM: 7 Feb 2008, 02:59 |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
MyKe89 |
![]()
|
Am înțeles, mulțam.
![]() Încă n-am umblat la mașină, a venit taică-miu aseară, a făcut gură că stric eu mașina (care nici n-a trecut ITP-ul pe bune ![]() I-am lăsat și eu cheile, să facă borș, când s-o ocupa de mașină ca lumea, atunci să mă mai cheme să-l duc pe undeva. Adică io eram să rămân fără frâne prin oraș și tot io-s vinovat... Acum, de chestie, are vreo legătură stilul de condus cu ce mi s-a întâmplat mie? ![]() ![]() |
--------------------
'23 Honda
CR-V
'91 MB W124 230E |
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
QUOTE(MyKe89 @ 7 Feb 2008, 11:03) Mai ridicați-mi moralul puțin... ![]() ![]() ![]() ![]() Intrebari: 1. ai senzor de nivel la borcanul cu lichid de frana?> 2. ai senzor la pompa, Tip ICP? Ca sa zic si eu ceva, Singurul sistem istet de autorglare la cilindrii receptori este la ARO! Are o chestie inteligenta, in cilindru. O piesa cu un arc care se blocheaza la ultimnul nivrl de frana. E super destept sistemul. Simplu si eficient! Alta treaba: vezi cand aerisesti nazdeavania!! Sa nu uiti sa scoti pompa din avarie! Detalii gasesti pe forum! Succes si nu mai pune la inima! Ps. cati ani ai? In profil e scris ca esti nascut in '89? This post has been edited by autom: 7 Feb 2008, 11:24 |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
MyKe89 |
![]()
|
[ parcă am mai scris aici, am deranjat pe cineva cu ceva?
![]() 1. nu am senzor de nivel, doar gradație min/max pe borcănel. Bănuiesc că te referi la acel bec roșu de la bordurile de 1310, pe care scrie BRAKE. ![]() 2. nu știu ![]() Treaba cu scosul pompei din avarie e valabilă doar dacă am acel senzor de la punctul 2.? P.S. Am 18 ani, nu te minte profilul. ![]() This post has been edited by MyKe89: 7 Feb 2008, 16:18 |
--------------------
'23 Honda
CR-V
'91 MB W124 230E |
|
MyKe89 |
![]()
|
S-a rezolvat, plesnise o garnitură... Au fost schimbate (deocamdată doar pe stânga, că s-a înserat) și frânele țin acum mult mai bune, după ce s-a aerisit parțial și instalația... Mâine continuăm...
![]() ![]() L-am întrebat pe taică-miu dacă tot din cauza mea a plesnit garnitura și a tăcut din gură. Orice-ar fi, eu oricum nu mai pun mâna pe mașina asta, sigur tre' să mai apară ceva, așa că mai bine îl las pe el să-i descopere defectele (poate nu-i ia ceva timp, având în vedere că merge cu ea doar de vreo 2-3 ori pe săptămână). Numai bine! ![]() |
--------------------
'23 Honda
CR-V
'91 MB W124 230E |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 12:44 |