Despagubire RCA, Am mare nevoie de ajutor
![]() ![]() ![]() |
Despagubire RCA, Am mare nevoie de ajutor
Ovidiu Comănescu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 26 September 06 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1977
- PH07DEH
|
|||
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Pentru inceput, ar trebui sa urmezi sfaturile lui Tudor referitor la modul de purtare al negocierilor.
Studiaza cu atentie normele CSA si cere explicatii concrete referitor la modul de evaluare a despagubirii, eventual asistat de cineva cu cunostinte mai multe in materie de asigurari, daca ti se ofera varianta explicatiilor verbale directe. Concret, ce si cum au avut in vedere, nu pot sa raspunda decat cei care au facut evaluarea, asa ca trebuie cerute explicatii si urmarit in detaliu modul de calcul. Probabil ca lucrurile nu se vor derula prea rapid, important este sa se deruleze corect. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Ovidiu Comănescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 26 September 06 From: Ploiesti ![]() |
Mersi adi_ar, cei care au facut evaluarea dau din umeri si spun ca totul pleaca de la Bucuresti. azi aveam de gand sa plec la Bucuresti dar vreau sa incerc sa vorbesc cu cineva mai in tema, culmea, am cunostinte la diferite societati de asigurare dar tocmai azi nu reusesc sa dau de nici una, asa ca mai astept inainte sa plec acolo, eventual sa vad ce spun in urma convorbirii telefonice.
|
--------------------
Dacia
1300
1977
- PH07DEH
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Parerea mea este sa comunici cu ei in scris, urmand sfaturile la care faceam trimitere, respectiv sa soliciti raspunsuri cu oferte si explicatii asemenea.
Oricine, pus in fata unor documente pe care le semneaza, are alta atitudine. Nu vad rostul sa te plimbi pe la Bucuresti, sa faci antecamera, fara sa ai un raspuns oficial, semnat si parafat. LE Pana una-alta, ar trebui sa ceri unele explicatii referitoare la "calificare" agentului constatator, dupa ce consulti atent normele CSA. Coeficientii aplicati la calcul au in vedere o serie de factori care tin de constatator, nu de Bucuresti. This post has been edited by adi_ar: 5 Feb 2008, 07:28 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Si sfatul meu este sa comunici in scris,vorbele nu au valoare in proces!
Chiar imi pare rau de ce ti s-a intamplat,dar daca urmezi sfaturile lui Tudor,ai mari sanse de izbanda! Cel mai rau este ca o sa ajungi la proces... Bafta multa si sa ne tii la curent! |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
Ovidiu Comănescu |
![]()
|
Va multumesc pentru sfaturi, azi am reusit sa contactez cunostinta de la o alta soc de asigurari, i-am explicat care este situatia si dupa calculele efectuate chiar in fata mea a dat mai mult cu 1000 de lei fata de cei de la Asitrans atat, calcule facute conform normelor CSA. Au facut calculul la 7 ani vechimea masinii 54%, ca de au zis ca daca nu au cartea tehnica au pus la intretinere satisfacator, au mai calculat nr de km 101800 cu 12000 pe an adica 21% si a rezultat o uzura de 75% si din asta scazut valoarea epavei si iacata ca stau cu buza umflata si platitor de taxe la 3 masini si nu ma aleg decat cu 12049 roni, oricum tot raul spre bine, azi am vorbit cu un prieten care cunoaste la un service de pe langa Ploiesti si mi-a zis ca se poate repara cu tot cu airbaguri si centura schimbate, miercuri ma intalnesc cu el sa vina sa vada masina ca sa-mi spuna exact cat ma costa si sa ma programeze, mesterul a fost mecanic prin strainataturi si acum are un service destul de bun, nu am de ales decat intre a o vinde, persoana fizica sau dezmembrari (mare lucru nu cred ca iau pe ea) ori sa o repar, aleg reparatia si sper sa iasa cat mai bine. In legatura cu procesul, sper sa nu ajung la asa ceva, oricum dupa documentarea pe viu de azi nu cred ca voi castiga mare lucru, legile si asigurarile la noi sunt varza in defavoarea asiguratului indiferent daca este RCA sau CASCO, persoana de la acea societate care este si directorul acelei societati, mi-a spus ca nici daca aveam CASCO mai mult de 30% valoare nu scoteam, adica 30% din valoarea de noua.
@adi_ar, constatatorul de aici a trecut absolut tot in fisa de constatare, il cunosc cat de cat deoarece am mai avut probleme cu Asitransul acum 2 ani cand un taximetrist cu ochii dupa fufe ma lovit in spatele frantuzoaicei cand stationam la un blocaj pe sosea, am fost la un service care nu erau agreati de Asitrans dar cu toate astea au aprobat reparatia si au fost foarte prompti, dar la dauna totala nu mai tine de ei, acum tine de Bucuresti, deci servisul a facut devizul estimativ(nu spun cat ca mi se ridica paru'ncap) dupa tabelul facut de el si inspectia personalului de acolo si toate astea la un loc au trimis dosarul la Bucuresti, de acolo am primit vestea cea "buna". Ok, va multumesc pentru sfaturi si va voi tine la curent cu ce voi rezolva, noi sa fim sanatosi ca fierul se repara (m-am mai linistit dupa ce am citit cele scrise de voi) si sper sa o repar cu banii de pe despagubire ca si asa cum este totusi tin la ea. |
--------------------
Dacia
1300
1977
- PH07DEH
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
@ Ovidiu Comănescu
1. Imi pare rau pentru problema pe care o ai cu masina 2. Nu am nici un fel de intentie de a face pe desteptul Insa, legile in RO cu privire la asigurari nu sunt chiar asa de varza cum spui tu. Nu zic ca sunt perfecte, dar trebuie sa fi constient, ca atunci cand ai o masina de 7 ani vechime, poti sa ai surprize in cazul unui accident la care se acorda dauna totala. Adica, atunci cand optezi sa iti iei o masina veche, atunci trebuie sa accepti ca este un risc asumat. Bafta |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca aveai casco si dauna totala primeai ceva bani. Intradevar la o masina de 7 ani ti se scade cam 10% din valoarea ei/an,adica 70%.
Dar luai bani sa-ti cumperi alta masina: 17250(pret/nou)-70%=5175 Euro,cred ca la suma asta iti luai alt fiat la fel din germania. Oricum nu te lasa,lupta in continuare sa iei cat mai multi bani de la RCA-ul aluia! Bafta! |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
Ovidiu Comănescu |
![]()
|
Da, adevarat daca aveam casco se mai schimbau lucrurile asa pe rca nu iau mare lucru, deci invatatura de minte, CASCO asta e, la omniasig de exemplu imi calculase o suma de 7000 de E pe casco dar nu am mai apucat sa-i fac casco, asadar pe rca nu-i mare branza, voi mai face demersuri dar nu cred ca voi rezolva prea multe, decat sa ajung la proces, mai bine asa, nu am bani, nici spate si nici timp deci nu sunt bazat chiar daca voi avea legea de partea mea, bine multumesc pentru sfaturi. voi mai astepta cateva zile.
|
--------------------
Dacia
1300
1977
- PH07DEH
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(Danezu @ 5 Feb 2008, 10:08) Eu cred ca primea exact la fel, poate +/- 1000 ron funtie de societatea aleasa. Grilele de evaluare sunt aceleasi. Nu-ti supraevalueaza nimeni la Casco masina, si nu stiu a cui e vina ca toate masinile vechi la noi sunt supraevaluate(in sensul de valuare de piata), in alte tari cam asta e valuarea de piata a unei masini similare de 7 ani. This post has been edited by argon: 5 Feb 2008, 13:57 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Danezu |
![]()
|
@argon:
SA la casco depinde de pretul masinii noi,cum am calculat eu este exact ca intr-o polita casco,adica 5000 euro(vechime 7 ani),120 mil inseamna 3000 euro,eu zic ca este o diferenta destul de mare! Acum oricum nu mai conteaza..... |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
Ovidiu Comănescu |
![]()
|
Da, va multumesc, oricum dupa experienta asta m-am invatat minte. Azi am vorbit la Bucuresti si au refacut calculele si suma a ajuns la 13000 ron ceea ce coincide cu calculul facut ieri de cunostinta mea de la alta soc de asigurari, mai mult nu se poate, calcul facut in fata mea cu explicatiile de rigoare, asadar aista-i RCA-ul, dupa cum am spus mai sus, daca apucam si faceam casco suma asigurata era de 7250 E inclusiv asigurare de furt la omniasig calcul facut in fata mea conform catalogului Shwacke incluzand toate dotarile masinii, in cazul meu mai recuperam 85% din aceasta suma ceea ce era o suma considerabila, partea mai proasta este ca asig. rca este obligatorie si platesti pe toata durata detinerii masinii chiar marindu-se prima de asigurare in fiecare an si te alegi cu o suma mica, pe cand casco este facultativ, ce-i drept platesti mai mult daca masina este noua si scade cu fiecare an, sper sa nu gresesc. Sper cu banii acestia sa reusesc sa o repar, mai am o speranta, aparuta ieri, maine ma voi intalni cu respectivul mecanic. Salutare si va multumesc.
|
--------------------
Dacia
1300
1977
- PH07DEH
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Daca ai posibilitatea pune niste poze cu masina..ca-s curios..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Ovidiu Comănescu |
![]()
|
Este la bursa, aveam de gand sa o vand, dar cred ca retrag anuntul.
http://www.daciaclub.ro/-VAND-Dacia-1300-F...va-t100271.html This post has been edited by Ovidiu Comănescu: 5 Feb 2008, 17:21 |
--------------------
Dacia
1300
1977
- PH07DEH
|
|
adi_ar |
![]()
|
Toata aceasta dezbatere, in jurul abordarii "daca era asigurata CASCO", este lipsita de sens, as zice chiar ca este offtopic !!!
Ceea ce ma surprinde, domnule Comanescu, este "usurinta" cu care asumati "firescul banal" al sumei de 13000 ron fata de 12040, dupa ce "am facut eforturi mari sa-mi cumpar aceasta masina, imprumuturi la 2 banci, numai atat mi-am permis in 40 de ani sa-mi cumpar". Am impresia eu sau considerati acum ca 960 RON (adica o crestere cu 9,5%), este un "maruntis" pentru care nu merita toata tevatura ? |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Ovidiu Comănescu |
![]()
|
Ce anume nu merita, merita sa ma zbat pana la ultimul banut, ca muncesc 12-14 ore pe zi, daca ai fi citit cu atentie antepenultimul post ai fi vazut ce anume nu-mi place la treaba aceasta, modalitatea de plata intre casco si rca si nu vad unde am tratat cu usurinta, nu inteleg.
|
--------------------
Dacia
1300
1977
- PH07DEH
|
|
adi_ar |
![]()
|
Din respect pentru orice RON castigat cinstit, am facut recomandarea de a solicita recalcularea "pe fata" si asistat deoarece, prin "calificarea" data de constatator ati fost, dupa parerea mea, defavorizat (nu mai intru in amanunte) iar explicatiile si justificarea "- Asa au hotarat de la Bucuresti" suna a Pilat din Pont.
Reevaluarea, intr-o zi, la 2 luni de la eveniment, v-a adus aproximativ 10% corectie (zic eu satisfacator in conditiile date) dar posturile dvs. ulterioare mi-au sugerat o oarecare insatisfactie - ceva de genul "Degeaba, mi-au dat inca 960 RON ... frectie!". Daca nu este asa, este bine ! RCA nu este CASCO ! Daca asteptarea era sa primiti un sfat miraculos de a incasa despagubire de nivel CASCO v-ati inselat, nu exista asa ceva decat, poate, comparabil, in anumite conditii, la masini noi. Pe de alta parte RCA il plateste altul pentru pagubit (si da' Doamne sa-l plateasca) avand un fel de caracter de asigurare sociala (cate putin de la toti pentru "ceva" la pagubiti) iar CASCO este facultativ si are o prima totusi substantiala. Va doresc numai bine ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Ovidiu Comănescu |
![]()
|
o nuu, apreciez fiecare banut, tocmai ca muncesc pentru ei si nu-mi vine cascavalul la nas pe degeaba, nu sunt nici zgarcit si nici avar, dar ma asteptam totusi la ceva mai mult avand in vedere ca totusi nu-i logan si valoarea de nou a fost destul de mare si la ora actuala conform catalogului este ceva, ma rog, am mai avut o oarecare neincredere in modalitatea de calcul a celor de la Bucuresti, mai ales ca sora mea lucreaza in asigurari si a ramas surprinsa, dar asta este, nu am ce face, eu nu am vrut decat niste lamuriri si poate ceva exemple de calcul, in asta consta micul ajutor pe care il ceream. Cu rca vs casco asta este, casco pot plati numai 1 an 2 sau 3 ce-i drept daca incetez sa mai platesc adio, banii nu-i mai vad, rca platesc si 20, 30 de ani poate si mai mult ca-i obligatoriu si cand se intampla ceva(doamne fereste) ma trezesc ca stramba din nas pentru o aripa sau capota la o dacie. Dupa cum am mai spus acum nu imi mai fac probleme m-am conformat si va multumesc pentru micul ajutor verbal, sper sa nu mai am probleme de genul asta si nici altora ca-i tare neplacut, asadar va doresc numai bine si multa sanatate.
|
--------------------
Dacia
1300
1977
- PH07DEH
|
|
adi_ar |
![]()
|
Ca si clienti, desigur, ne-am dori satisfactie deplina in orice despagubire dar exista o logica simpla in acest algoritm de evaluare/devalorizare.
Valoarea actualizata, dupa cataloage, este un reper, bazat pe experienta pietei pentru asa-zisa evaluare a "daunei totale" respectiv a valorii asigurate in cazul CASCO. Orice reparatie se face cu piese / subansambluri noi (cel putin in devizul constatator) al caror pret este "de nou", adica mare, asa ca atingerea valorii actualizate (in cazul CASCO - valoare asigurata) si declararea "daunei totale" la masini vechi se face relativ usor. Acest lucru nu inseamna nici pe departe ca masina respectiva este "zob", uneori nici nu este prea avariata aparent. La urma urmei putem gasi o masina de 25 ani, la care un far (nou) costa mai mult decat masina pe piata ![]() Desigur ca reparatia facuta cu o anumita "orientare", cu componente noi in masura in care nu exista alta cale si folosirea unora recuperate acolo unde se poate, ateliere profesionale dar care nu spoliaza clientul etc. aduce costurile reparatiei la un nivel accesibil, poate chiar mai mic decat despagubirea (corecta) pentru asemenea situatii. Succes in continuare ! Nota: Este oarecum amuzant sa vorbim despre masini de 6-7 ani ca despre masini "vechi", obisnuiti fiind, poate, cu mentalitatea posesorului de "VAND Dacia 18 ani in perfecta stare, tinuta numai in garaj". |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
@ adi_ar
Exista 2 tipuri de dauna totala: 1. dauna totala constructiva, adica atunci cand te loveste trenul si iti mai taraste masina vreo 2 statii, adica masina e zob 2. dauna totala economica, adica piesele care trebuie inlocuite fac costa peste 75% din valoarea masinii la momentul producerii accidentului. Mai trebuie luat in considerarea si aspectul ca masina se devalorizeaza, insa pretul pieselor nu. Desi e putin off-topic, eu zic ca merita mentionat. "Pe de alta parte RCA il plateste altul pentru pagubit (si da' Doamne sa-l plateasca)" Daca sti cine te-a lovit, iar ala nu are platit RCA, te adresezi cu cerere de despagubire care Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (www.fpvs.ro) si vei fi despagubit, in aceleasi conditii ca si cum ala ar fi avut RCA, numai ca exista o fransiza de 100 de euro. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 22:31 |