Nivel ulei motor, scade
![]() ![]() ![]() |
Nivel ulei motor, scade
razvy82 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 6 September 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
Laureat 1.4MPI
- B71---
|
|||
Solidu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 27 November 07 From: Pitesti ![]() |
Hai sa imi dau si eu cu parerea. S-a imbibat filtru cu ulei si de acolo provine scaderea. Parerea mea..... am mai vazut cazuri cand ziceau oamenii ca au peste maxim si cand s-au dus la service era perfect normal nivelul. Oricum scaderea e neglijabila. Se poate si sa iti dea pe la distributie dar totusi sa nu fi observat inca. Urmareste in continuare.
|
--------------------
Renault/Ford
Symbol/Focus
Fidji dCi 70 CP, 2007/ Titanium 1.6 TDCI 2008
- AG-xx-xxx
|
|
csocso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 5 December 04 ![]() |
am constatat un lucru ciudat la schimbul de ulei, avand 1.6 16v am citit ca trebuie 4.8 l ulei in motor, vazut si facut dar pe joja nivelul este mult peste maxim, acum ce sa cred, au gresit ei ori motorula intrat la apa??
nu imi place deloc faptul ca am ulei peste limita maxima si ma gandesc sa scot juma de litru din ea! |
--------------------
LOGAN
PRESTIGE
2007
|
|
sacallul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 5 May 07 ![]() |
intru si eu in joc, de cand a venit timpul rece am constatat ca am pierdut 2X uri pe joja. Este mult, putin???, mai pot cirucla cu ea in situatia asta, fara sa ii daunez motorului pana se deschide serviceul ? sunt urme de ulei pe la furtunele din fata motorului in dreptul colierelor.
1 Jan 2009, 16:36: nu stie nimeni cam cat ulei pierzi daca ai 2 x -uri lipsa, pe joja. E indicat sa completez imediat cu ulei? 1 Jan 2009, 16:37: am 36.000 de km si este inca in garantie This post has been edited by sacallul: 1 Jan 2009, 16:37 |
--------------------
DACIA
LOGAN - LAUREAT
2006, 1,5 DCI
|
|
AdrianMC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 29 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE sunt urme de ulei pe la furtunele din fata motorului in dreptul colierelor. Completezi daca scade sub minim si mergi la service. Le arati mecanicilor pe unde crezi tu ca scapa si le spui si cam cat ai completat cu ulei. Dupa reparatie te intorci pe forum si ne povestesti ce a fost si cum s-a rezolvat. This post has been edited by AdrianMC: 2 Jan 2009, 14:11 |
--------------------
- -
--
-
-
|
|
boobybooby23 |
![]() ![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 3 January 09 ![]() |
Sal sunt mai nou pe forum dar pot sa-ti zic ca dak il forjezi ai sa ai surprize la turbo,sfatu meu e sa te uiti in spatele motorului pe undeva pe sub pompa de frana acolo este un furtun de aer care duce in turbo verifica colierele de strangere.
![]() |
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
sacallul |
![]()
|
nu sunt probleme in spatele motorului, am trecut prin asta cand aveam 12.000 Km si de atunci nu am mai avut probleme.
|
--------------------
DACIA
LOGAN - LAUREAT
2006, 1,5 DCI
|
|
csocso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 5 December 04 ![]() |
stiti ce cheie trebuie sa desfac busonul de la baia de ulei?
|
--------------------
LOGAN
PRESTIGE
2007
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
un patrat de 8 mm , eu am folosit o clanta de usa.
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
sacallul |
![]()
|
se apropie revizia, am aproape 40.000 km, si mi-a papat 2 x-uri jumate pe joja, de ulei. La voi cam cat ulei consuma intre revizii, va rog specificati si nr de km. (1.5 dci 65 cp)
....poate dauna motorului, faptul ca am mers cu uleuiul sub maxim ? |
--------------------
DACIA
LOGAN - LAUREAT
2006, 1,5 DCI
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Sub maxim sau sub minim ai vrut sa scri?
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
sacallul |
![]()
|
sub, nivelul maxim pe joja, adica cum ar fi normal. (minim inteleg ca este la sfarsitul XXXX urilor)
|
--------------------
DACIA
LOGAN - LAUREAT
2006, 1,5 DCI
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da, dauneaza foarte grav motorului sa fie sub maxim, trebuie sa fie cam 3,2754 cm peste maxim, nu ai citit in manual?
Si intre revizii consuma cam 2,4583 litri. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
vadim_braia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 10 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Are voie sa manance 100 , 200 de grame in 10 000 km
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2007 1.5 DCI VAN & MCV LAUREATE Volvo 850 2500cmc , Rover 600 1800cmc 16 V , Toyota Previa 2.2D
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
@sacallul:
Nivelul uleiului, masurat pe joja, trebuie sa fie intre maxim si minim, asa ca stai linistit. Vezi ca unii te-au cam luat la misto pe aici ... |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
sacallul |
![]()
|
asta am gasit si eu in manualul de intretinere, mai precis :
Citire nivel de ulei Pentru a fi valabilã, citirea trebuie fãcutã pe teren drept ºi dupã o oprire îndelungatã a motorului. - scoateþi joja 1; - ºtergeþi joja cu o lavetã curatã ºi nescãmoºatã; - apãsaþi joja pânã la capãt; - scoateþi din nou joja; - citiþi nivelul: acesta nu trebuie sã coboare niciodatã sub “mini” B ºi nici sã depãºeascã “maxi” A. se pare ca e normal sa fie intre A si B. Ciudat este ca pana acum intre revizii nu a consumat deloc ulei. Asta ma ingrijoreaza, si ma face sa ma gandesc ca masina "s-a dat la ulei" 28 Jan 2009, 13:02: rescriu paragraful din manual, cu scuzele de riguare Citire nivel de ulei Pentru a fi valabilã, citirea trebuie fãcutã pe teren drept si dupã o oprire îndelungatã a motorului. - scoateti joja 1; - stergeti joja cu o lavetã curatã ; ............................. - cititi nivelul: acesta nu trebuie sã coboare niciodatã sub “mini” B si nici sã depãseascã “maxi” A. This post has been edited by sacallul: 28 Jan 2009, 13:02 Attached File(s) |
--------------------
DACIA
LOGAN - LAUREAT
2006, 1,5 DCI
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca cel mai indicat e sa masori in conditiile din manual dupa revizie si sa vezi daca scade sau nu.
La 1.5 dci-ul meu de 65 de iepe, intre 20.000 si 30.000 km, pot sa iti zic ca a scazut nivelul cam cu o jumatate dintr-un x de pe joja poate un x intreg. Insa, ai vazut ca joja aia nu straluceste prin precizie, nu mi-am facut probleme pentru un x. M-am uitat sa vad daca scapa ulei cum au descris colegii pe topicul asta. Nu scapa si nu mi-am mai facut nicio problema pentru acel maxim un x scazut in 10.000 km. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
mariusciprian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 497 Joined: 2 August 08 ![]() |
am si eu o intrebare.am un dci de 70cp resoftat si de la ult schimb de ulei facut la 53mii pana la 60mii km cat am acum mi-a papat ulei pana la nivelul minim pe joja.ce naiba ar putea sa aiba?
![]() |
--------------------
ARO
ARO
1999 L25
- B224ARO
|
|
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
Ce ulei i-ai pus la ultimul schimb (mai ales vascozitatea)?
Cat ulei ai pus sau care era nivelul dupa schimb (intre min si max)? Ii dai forja, des, motorului? |
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 3 January 09 ![]() |
dieselurile sunt cunoscute pentru consumul de ulei(nu excesiv) dar daca pierde artrebui sa fie vizibil pe sau sub motor,daca nu ai asa probleme ar mai putea fi turbo(se verifica jocul axului turbinei dand catalizatoru jos),daca nu e nici una nici alta vezi ce ulei ti-a pus.......
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
dci70+ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 16 December 08 ![]() |
Eu am tot dci 70 cu 50000 km si nu cred ca a papat vreo data mai mult de 100-150 min10000 km.l
|
--------------------
dacia logan
sedan dci
2007 ambiance
|
|
mariusciprian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 497 Joined: 2 August 08 ![]() |
de cand o am nu am pus im ea decat mobil1 turbo diesel.la inceput nu mi-a consumat deloc primi 30mii km.nivelu pe joja a fost intotdeauna putin sub maxim cand am schimbat uleiul.de alergat o alerg cat e posibil in oras
![]() uleiul il schimb de obicei la 5mii de km.acum am cu el 7mii. o sa vad la rev asta de 60 daca are scurgeri pe undeva si am s-o trec pe castrol diesel.sper sa nu mai pape atat.bine ca m-am uitat ieri ca nu aveam ca face in casa ca altfel..... ![]() |
--------------------
ARO
ARO
1999 L25
- B224ARO
|
|
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
Sincer, am mai citit si pe alte forumuri si se pare ca multe masini nu prea se impaca cu Mobilul, in sensul ca-l cam papa...
|
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
fixxxer |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 25 March 09 ![]() |
Nu va speriati, mai gresesc si turcii reteta ocazional
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 mpi
2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th July 2025 - 03:17 |