DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cum se cheama piesa?, „Burduful” de la filtru de aer

ovidius max
post 15 Feb 2008, 22:49
Post #1

Membru

Group: Members
From: Iasi

Va salut,

Nu stiu daca merita un topic dar nu am gasit unul asemanator. As vrea sa stiu cum se numeste piesa din poza pentru a sti cum sa cer la magazin. tongue.gif E vorba de „burduful” de cauciuc care uneste filtru de aer de gatul de lebada care merge la carburator; Cel original s-a rupt din cauza batranetii si imi intra aer prin gauri. Sper ca se gaseste de cumparat.

Attached thumbnail(s)
piesa.jpg ( Size: 40.22k ) Number of downloads: 106

--------------------
Dacia 1300 1980
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
viktor177
post 15 Feb 2008, 23:07
Post #2

Membru incepator

Eu stiam ca i se zice gat de lebada, cel putin asa am auzit.Cere gatul de lebada de la carburator si vanzatorul va sti

--------------------
Dacia 1310 L 1993 - DB 02 FWT
+
ovidius max
post 15 Feb 2008, 23:09
Post #3

Membru

Gat de lebada nu e piesa din plastic? Pe mine ma intereseaza doar cea de cauciuc.

--------------------
Dacia 1300 1980
+
ydaniel
post 15 Feb 2008, 23:11
Post #4

Adrenaline junkie!

From: black sea

burduf filtru de aer.e cam 10 lei/

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
ovidius max
post 15 Feb 2008, 23:48
Post #5

Membru

OK. Multumesc mult.

--------------------
Dacia 1300 1980
+
razvanarghius
post 16 Feb 2008, 21:39
Post #6

satanic dacia

as vrea sa intreb si eu ceva ca sa nu mai deschid alt topic. ce inseamna cuplu la masina

--------------------
dacie dacia 1310 1987 tx
+
thedragon
post 16 Feb 2008, 21:45
Post #7

Sange de modovean aka GALATI

CUPLUL

Cuplul (momentul) este fortza care are tenditza de a rasuci obiecte. Vei genera cuplu de fiecare data cand folosesti o cheie inelara de exemplu la strangerea piulitzelor de la roata masinii . Cand folosesti cheia aplici o forta asupra manerului acesteia. Forta creaza cuplu asupra piulitzei, cuplu care are tendintza de a rasuci.

In sistemul international (SI) unitatea de masura este Newton*metru. Observi ca unitatea de masura pentru cuplu contzine o fortza si o distantza? Pentru a calcula cuplul, multiplici fortza cu distantza fatza de centru. In cazul cheii de mai sus, daca o cheie ar avea un metru lungime si tu ai apasa cu 200 Newtoni pe capatul ei, ar rezulta un cuplu de 200 Newtoni*metru. Daca de exemplu ai avea o cheie de 2 metri atunci vei avea nevoie doar de 100 Newtoni pentru a genera acelasi cuplu.

Motorul unei masini (motociclete) creaza cuplu pentru a roti arborele cotit. Cuplul este creat in exact acelasi mod ca in exemplul de mai sus: O fortza se aplica la o distantza>sa ne uitam mai de aproape la partzile unui motor.

Combustia gazului din cilindru creaza presiune asupra pistonului. Aceasta presiune apasa pe piston cu o fortza care i-l impinge in jos. Fortza este transmisa de la piston, prin intermediul bielei, catre arborele cotit. In figura de mai sus se poate observa ca locul de conexiune dintre biela si arborele cotit este la o oarecare distantza de axa de rotatzie a arborelui. Distantza orizontala (OX) dintre aceste 2 puncte se schimba pe masura ce arborele se rasuceste, astfel ca si cuplul se schimba din moment ce cuplu=distantza * fortza

S-ar putea sa tzi se para ciudat faptul ca in aceast caz conteaza doar fortza orizontala. Se poate vedea in figura de mai sus ca atunci cand pistonul se afla in pozitzie superioara... biela apasa direct pe axa de rotatzie a arborelui cotit si astfel nu se genereaza cuplu, deoarece numai rezultanta fortelor perpendiculara pe o parghie creaza cuplu.

--------------------
dacia 1310 1989
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 19:57
Forum Renault