DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Rodaj Logan 1.5 dCI, Importanta rodajului

Crrisstian
post 14 Feb 2008, 17:15
Post #1

Membru incepator

Group: Members

In primul rand imi scuze pentru faptul ca deschid un topic nou cu un subiect care s-a mai discutat, insa nu sunt chiar lamurit si topicul respectiv este inchis (fiind mai nou pe aici chiar n-am idee cum se redeschide).

Concluzii (din cele citite pana acum pe forum):

* In ceea ce priveste motorul, in timpul rodajului acesta isi "finiseaza" micile imperfectiuni pe care le prezinta in urma fabricatiei.

* In timpul rodajului consumul de carburant este mai mare

* Durata recomandata a rodajului pentru 1.5 dci este de 1500 km, insa se va ajunge la performante optime dupa primii aprox. 7000 km

* In timpul rodajului (primii 1500 km) se recomanda sa nu se tureze motorul mai mult de 2500 rpm si sa nu se circule cu o viteza mai mare de 110 km/h, valorile acestea au fost indicate de catre consultantul care mi-a inmanat masina si cred ca asa scrie si in carte (pentru versiunea 1.5 dci), desi era cineva pe celalalt topic care
afirma ca se poate tura motorul in timpul rodajului pana la 3500 rpm (ceea ce cred ca este complet gresit pentru ca se stie ca motoarele diesel sunt motoare de turatie mai mica decat cele pe benzina)

* Efectele rodajul se observa pe termen lung, acesta influentand atat consumul cat si viata motorului

"Marea mea nelamurire":

Conteaza daca rodajul se face predominant urban?

Un amic mi-a spus sa merg pe autostrada intr-un weekend si sa ard un plin de motorina facand ture Bucuresti-Pitesti "ca sa ii fac rodajul" si "sa se aseze masina" pentru ca se aseaza altfel la drum intins decat prin mersul din aproape in aproape prin Bucuresti. Un pic de logica are, dar nu as vrea sa arunc bani pe fereastra. Pana acum are doar 70 km pe bord prin traficul aglomerat din Bucuresti si un consum mediu de 8,6 % indicat de computerul de bord.

Daca ma poate lamuri cineva sper sa posteze si aici inainte sa parcurg cei 1500 km.

smile.gif

Va multumesc!

--------------------
Dacia Logan Laureate / 1.5 dCI 85CP / 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AL
post 15 Feb 2008, 12:55
Post #2

Member

Group: Members
From: Bucuresti

1. daca s-a mai discutat si s-a inchis dintrun motiv anume (vezi la 2), de ce incepi un topic nou? ... exista posibilitatea sa dai REPORT motivat si poate se deschidea acel topic

2. crezi ca ceea ce ai scris e valabil doar pentru Logan (rodajul nu e ceva specific Loganului ci oricarui automobil)?... de ce nu-ti postezi intrebarea la Diverse?

3. rodajul implica un regim cat mai uniform de functionare (adica cu paarmetrii cat mai uniformi in timpul functionarii)... e clar ca regimul urban nu poate mentine uniformitatea la fel ca regimul de autostrada...

4. si nu e vorba de 1000, 1500 sau 3000 km... e vorba ca la inceputul durate de viata a masinii e bine CAT MAI MULT sa mergi cat mai uniform... la fel de bine viata masinii depinde si de cum vei merge in continuare, dupa acest asa-numit rodaj

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 04:15
Forum Renault