Aparat spalat Masina
![]() ![]() ![]() |
Aparat spalat Masina
sorin1983 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|||
motanel pufos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 14 September 06 ![]() |
Am fost sambata in carrefour baneasa, aveau aparatul ala chinezesc la 150 lei dar avea presiune 50 de bari. (dupa parerea mea cam putin) si cele 2 black&decker cel mare si mai bun de 5-600 lei si cel mic fara aspirator la 250 lei. Cel mare avea presiunea vreo 130 de bari si cel mic vreo 100.
|
--------------------
Logan
Laureate
2006 1.5 DCI
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
chinezarie e ala albastru nu? intra totusi si la bricostore ca este peste drum poate gasesti vreo oferta mai tentanta...
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Conteaza enorm, nu doar calitatea aparatului, presiunea, etc., ci si substantele folosite.
M-am ocupat pana de curand de-o spalatorie si va rog sa ma credeti c-am facut tot posibilul sa-mi atrag clientii, nu sa-i indepartez. Veneau masini care nu ieseau bine nici dupa a doua spalare. Si nu pricepeam de ce. Mai ales cele albe. Degeaba maream presiunea vap-ului, degeaba stateam cu bunghiu' pe spalatori. Ca sa nu le iau la burete, am inteles ca singura solutie era degresarea. Numai ca asta era pe bani si-as fi putut fi suspectat ca nu fac bine concentratia, pentru a le baga mana in buzunar clientilor. Ca si Domniile Lor, Clientii, erau de doua feluri: unii care se considerau furati din momentul in care masina lor intra pe rampa (ii inteleg, pentru ca si eu am fost pacalit intr-o galagie de spalatorii), iar altii care stiau cu ce se mananca un spalat profesional si aveau incredere in noi. In concluzie, un vap cu presiune maxima (si credeti-ma, nu-l mai poti tine in mana) nu face doua parale fara o spuma activa buna. In plus, e de preferat eliminarea prespalarii, mai ales cu presiune mare, din cauza zgarierii vopselei. Spuma activa, de la firma X de exemplu, este compusa dintr-un detergent sub forma de praf (cu rol de curatare) si o "smacolina" extrem de alunecoasa. Pentru cei care au in posesie aparate proprii de spalat masina (sper sa fie folosite doar in ograda personala), sfatul meu este sa lase deoparte presiunea si sa se axeze pe calitatea solutiei folosite, in care recomand a se baga si o doza de degresant. Normal, daca vreti calitate, nu folositi solutii cumparate de prin hipermarketuri sau mai stiu eu de unde... Exista in Romania doua mari firme distribuitoare de solutii profesionale pentru spalarea masinii. Una este greceasca, iar cealalta italiana. Fiind nou pe forum, n-am sa le dau numele, pentru ca nu vreau sa fiu suspectat ca fac reclama. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pai aparatul care il folosesc in a costat cand era nou cam 1650lei...astea la 100-200 lei sunt bune de speriat tantarii:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
![]() ![]() PS: Am si eu o nedumerire, este ilegal sa iti speli masina in fata blocului ? (adica daca vine nea politaiu cu Loganelu pote sa iti dea amenda ca ai facut apa cu zoale in fata blocului?) |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ceribros @ 3 Mar 2008, 12:39) ![]() PS: Am si eu o nedumerire, este ilegal sa iti speli masina in fata blocului ? (adica daca vine nea politaiu cu Loganelu pote sa iti dea amenda ca ai facut apa cu zoale in fata blocului?) este atat ilegal cat mai ales imoral si inestetic imi poti explica si mie de ce trebuie ca eu sa ocolosesc baltoaca facuta de tine? ... nu mai vorbesc de faptul ca substantele folosite sunt neecologice |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
QUOTE(ceribros @ 3 Mar 2008, 12:39) PS: Am si eu o nedumerire, este ilegal sa iti speli masina in fata blocului ? (adica daca vine nea politaiu cu Loganelu pote sa iti dea amenda ca ai facut apa cu zoale in fata blocului?) de mine s-au luat cel putin odata. ![]() ![]() dar nu deranjez pe nimenea.apa se duce la canal.nu calca nimenea in baltoaca ![]() dar pe altii care spala covoare in strada si lasa furtunu cu apa mergand ore nu zice,sau alti care .... care.... ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
D'aia suntem cum suntem si nu ne civilizam ca tara odata, o turma obsedata de capra vecinului. Daca unu face o porcarie trebuie sa imitam?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
A doua este Voulis. Dar pentru "uz casnic" eu as merge pe MA-FRA.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
lm |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 13 July 04 From: Tg-Mures ![]() |
Mai exact ce sa cautam de la ma-fra ?
Ce s-a intimplat cu spalatoria ? |
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
motanel pufos |
![]()
|
Si solutii de degresare de unde luam si care sunt ok si ca pret si ca virgula calitate.
|
--------------------
Logan
Laureate
2006 1.5 DCI
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
http://www.bricostore.ro/pagina-produse/pa...lat_cu_presiune pentru cei interesati am gasit la 119 lei de la brico
![]() |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
|
|
motanel pufos |
![]()
|
Pare ok dar la doar 6l / minut mi se pare ca nu arunca multa apa si are putere sa si curete sau e doar asa de stropit gradina?
Ar mai fi intrebarea cea mai importanta... stie sa traga apa din galeata ? Sau trebuie racordat ? |
--------------------
Logan
Laureate
2006 1.5 DCI
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Cred ca trebuie racordat cu furtun la o sursa de apa cu presiune. Pana acum eu nu am vazut si nu am auzit de aparate dinastea ieftine pentru casa care sa stie sa "traga apa din galeata".
6L pe minut cred ca e destul de bine. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
eu am unul care a fost destul de ieftin (anul trecut 100 lei) nu stiu daca trage apa din galeata dar sigur merge bine cu apa in cadere libera de la 3 m inaltime ..... asa ca nu va trebuie decat una bucata recipient atarnat la inaltime + 1 bucata furtun
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
ceribros |
![]()
|
Sper sa ajung zilele astea sa ma interesez si daca aflu mai multe detalii va zic si voua.
|
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
|
|
motanel pufos |
![]()
|
Am luat si eu aseara aparatul ala ieftin din brico. Am facut un mic test. Am pus apa intr-un lighean si a tras binisor din el. Mai prindea aer acolo la inceput dar si-a dat drumul si arunca super bine. Chiar am ramas surprins cat de puternic e. Ei zic 70 de bari pe el si am auzit ca nu ar fi suficient sa curete dar avand in vedere ca are un recul destul de puternic eu am fost multumit.
La cat dai pe el, si ce chinezarie ordinara e, daca isi face treaba un an, ies mai ieftin decat daca m-as duce la spalatorie. O sa incerc in weekend sa il folosesc pe masina. Si revin cu detalii. |
--------------------
Logan
Laureate
2006 1.5 DCI
|
|
nicu022003 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 537 Joined: 27 February 07 ![]() |
Eu mi-am cumparat din bricostore un Karcher K2.01 si sunt super multumit de el spala foarte bine si consuma apa foarte putina.
|
--------------------
Volkswagen
Golf
2010
- B184PAN
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Pana la urma jucariile astea trag apa din lighean/galeata?
Ca eu nu am mai auzit si vazut asa ceva, toate pe care le-am vazut erau racordate la retea. Pentru cei care au testat - scade mult presiunea daca aparatul trage apa din galeata? Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
motanel pufos |
![]()
|
Chiar trage apa din lighean.
![]() Nu pot sa zic ca are presiune ca la spalatorie, mai ales ca e un stift chinezesc de 120 lei dar are presiune. Se simte in mana, ca un recul. Presupun ca ar fi si mai mare presiunea daca ar fi conectat la retea si ar intra apa klumea. Oricum am vazut ca e cam ca un aspirator insa in loc de aer trage apa si o arunca cu putere pe partea cealalta. Si la zgomot zici ca e aspirator. |
--------------------
Logan
Laureate
2006 1.5 DCI
|
|
sorin1983 |
![]()
|
QUOTE(motanel pufos @ 19 Sep 2008, 10:50) Am luat si eu aseara aparatul ala ieftin din brico. Am facut un mic test. Am pus apa intr-un lighean si a tras binisor din el. Mai prindea aer acolo la inceput dar si-a dat drumul si arunca super bine. Chiar am ramas surprins cat de puternic e. Ei zic 70 de bari pe el si am auzit ca nu ar fi suficient sa curete dar avand in vedere ca are un recul destul de puternic eu am fost multumit. La cat dai pe el, si ce chinezarie ordinara e, daca isi face treaba un an, ies mai ieftin decat daca m-as duce la spalatorie. O sa incerc in weekend sa il folosesc pe masina. Si revin cu detalii. revino te rog cu detalii pe masina:) si daca ai cum sa il racordezi la apa curenta ar fi si mai bine! l-am vazut si eu aseara in bricostore la orhideea... erau langa casele de marcat... m-am uitat pe langa ele, am citit dar nu am fost hotarat indeajuns ![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Dace e sa o luam asa 99% din componentele de calculator sunt made in china....
De ce sa nu recunoastem, lucrurile ieftine vin de la ei. Daca ar fi facut in europa ar fi de aceeasi calitate si la pret mai mare. La voi in oras cat e un spalat exterior? In Craiova e 12 ron (la care se mai adauga drumul pana la spalatorie, statul la coada si bacsis) deci ~15 ron. E adevarat ca nu te murdaresti si nu depui efort, dar spalatul masinii cu o chestie dinasta poate fi chiar relaxant si placut (mai ales daca ai curte acasa). Daca speli masina de 10-15 ori iti scoti banii. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
motanel pufos |
![]()
|
M-am uitat si la cele de langa, la karcher cel mai ieftin era 8 milioane, si la bosch unul de aceeasi capacitate ca asta chinezesc, chiar si mai mic era vreo 4 si ceva.
Eu zic acum ca un milion nu da gaura in bugetul nimanui care are masina si vrea sa o spele acasa. Se poate conecta la apa curenta cu un furtun. Aparatul are un conector care se baga in furtun si dupa aia la aparat. Atentie totusi, sa folositi o sarma ceva sau un furtun mai subtire care sa intre cu forta. Mie mi-a curs apa pe langa dar am folosit un furtun care a intrat usor acolo. |
--------------------
Logan
Laureate
2006 1.5 DCI
|
|
motanel pufos |
![]()
|
Am incercat aparatul sambata undeva la curte racordat la un furtun cu apa. Ma refer la cel de 120 lei din brico.
Concluzii: Sa legati bine bine de tot furtunul la aparat, mie mi-a tot sarit si era sa ma electrocutez. Nu pot sa zic ca are presiune asa mare ca la spalatorie. Adica se ia jegul in mare dar trebuie sa insisti si se ia doar unde pica apa. Si sa nu faceti ca mine, se da si cu detergent sau sampon de masina altfel va chinuiti 20 de minute degeaba. Dupa ce s-a uscat masina arata aproape la fel, exceptie fiind locul unde a calcat apa. Practic am desenat cu aparatul pe masina prin urmele de praf. Se da neeaparat cu sampon sau ceva solutie. |
--------------------
Logan
Laureate
2006 1.5 DCI
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Poti sa cumperi si mama detergentului sau samponului, ca nu se spala. Pana nu folosesti solutie activa de spalare, nu se ia jegul de pe masina.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
O varianta buna de spalare ar fi asa:
- se inmoaie bine masina si se ia praful cu ajutorul aparatului - cu o galeata de apa si sampon si un burete se spala masina - cu aparatul se clateste masina. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
motanel pufos |
![]()
|
De unde se cumpara solutie din aia activa? Cat costa si nu dauneaza la vopsea ?
Si pt andy_acs, daca dai cu buretele pe masina se duce vopseaua. Oricat ai da cu jetul nu se duce tot praful, si cand dai cu buretele praful ala fin actioneaza ca un smirghel, si matuieste vopseaua. |
--------------------
Logan
Laureate
2006 1.5 DCI
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
E adevarat, dar avand in vedere ca o inmoi calumea si dai jos mare parte din praf e acceptabil. Eu spal masinile cu buretele de cand ma stiu. Nu am avut probleme. Poate eventual mici zgarieturi tip panza de paianjen care ar iesi la un mic polish.
Exista si multe spalatorii "cu perii" care teoretic zgarie. Spuma activa e buna, dar personal nu as exagera cu spalatul in felul asta. Spuma aia e foarte puternica si poate ataca lacul si mai ales chederele. Stiu caz concret in care cineva s-a ales cu chedere dizolvate din cauza unei spalatorii cu spuma activa. Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 7 Oct 2008, 09:07 |
--------------------
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 10:17 |