DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> parcare la "comun", amenintari, probleme

Braveheart
post 25 Feb 2008, 10:33
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: BT

Nu va mai laudati cu nebunii vostri dă' bucuresti ca e plina patria de ei.
Desi nu e topic de bocitoare va zic si eu vreo 2 -3 chestii prin care am trecut si concluziile la care am ajuns :
- in prima zi cand am cumparat masina m-am ales cu o cheie finuta pe ea (cred ca in fata blocului chiar) si un capac lipsa.

Alta data am primit biletelul amoros in geam pus de un nene care avea obiceiul sa isi abandoneze troaca fix pe locul ala, asa, cate jumatate de an odata..

Alta data am parcat in singurul loc liber si s-a trezit un taran sa imi blocheze masina ca deh, e locul lui acolo, ca doar nu a pus el degeaba pietris acolo..

Alta data, aceeasi chestie, dar cu un alt taran care imi tot ridica stergatoarele si imi plia oglinzile, pana intr-o zi cand a dat drumul la supapa la 2 (doua) roti si m-am trezit cu masina pe janta, aveam de facut un drum urgent si nu am gasit in tot cartierul o pompa, la ora aceea in noapte- dupa vreo 2 ore am gasit abia si am rezolvat- deh, si taranul asta pusese acolo cica pietris si scara lui de bloc eram mai aproape de locul cu pricina decat scara mea de bloc cu vreo 2-3 metri...

Concluzia mi-e greu sa o trag, nici sfaturi nu cred ca are rost sa dau... pur si simplu in cazul meu am discutat de fiecare data cu nebunii si acum am ajuns sa stau permanent cu ranga in masina.

Mai am o posibilitate sa pun o camera de supraveghere, ma costa vreo 6-7 milioane dar as avea somnul mai linistit.
Asta e, ne place sau nu, trebuie sa ne descurcam fiecare cumva.

L.E. Nu avea rost sa mai precizez ca nici unul din babuinii cu care am intrat in conflict nu avea platit nici un loc de parcare si toate locurile din discutie erau pe domeniul public...

This post has been edited by Braveheart: 25 Feb 2008, 10:40

--------------------
Dacia Logan 1,6 MPI 2006 Laureat
The answer my friend is blowing in the wind
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
memyselfandI
post 25 Feb 2008, 11:01
Post #32

m

From: Bucuresti

fratilor, la mine in fata blocului se practica urmatoare treaba.
Parchezi masina perpendicular cu trei, patru masini blocandu-le si o lasi scoasa din viteza si cu rotile drepte.
A dreacu matematica, functioneaza perfect.

bafta.

--------------------
Logan 1.6 - 7727 2006
"la curse e simplu, totu' e sa faci ca drumul"
+
OAP
post 25 Feb 2008, 11:04
Post #33

Membru autentic

QUOTE(memyselfandI @ 25 Feb 2008, 12:01)
Parchezi masina perpendicular cu trei, patru masini

Adica masinile respective sa fie perpendiculare pe masina ta, sau masina ta perpendiculara pe prelungirea masinilor respective...daca tot faci referire la matematica tongue.gif . Totusi daca cineva o impinge vre-o trei strazi mai incolo sau bate vantul puternic, ce te faci?

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
Braveheart
post 25 Feb 2008, 11:05
Post #34

Membru autentic

hmm, ceva similar : pt babuinul care mi-a blocat masina, i-am mutat-o (cu un prieten) pe a lui perpendicular cu axa strazii, si dupa o mica "discutie" ma ocolea de departe cand ma vedea... biggrin.gif

This post has been edited by Braveheart: 25 Feb 2008, 11:07

--------------------
+
memyselfandI
post 25 Feb 2008, 11:12
Post #35

m

sefu OAP, sa ma ierti pentru exprimarea intortocheata.
Fac referiri la matematici in calitate de " hartist" smile.gif
Ideea este in felul urmator, blochezi trei masini si o lasi scoasa din viteza. Acuma nu ma pune sa-ti explic cine e perpendicular pe care, ca ratez.
Oricum, cu un pic de bun simt si civilizatie, nicaieri nu e imposibil de parcat, parerea mea.

Bafta !

--------------------
Logan 1.6 - 7727 2006
+
memyselfandI
post 25 Feb 2008, 11:38
Post #36

m

OAP, n-am luat-o in serios, dar m-am suparat ! biggrin.gif

bafta

--------------------
Logan 1.6 - 7727 2006
+
OAP
post 25 Feb 2008, 11:44
Post #37

Membru autentic

Pai daca te "apucasi" sa faci matematica-n parcare. Daca-ti vad masina o sa iau raportoru` sa vad unghiu`. si daca nu-i de 90 de grade atunci sa vezi.. biggrin.gif

Rog moderatorii sa treaca cu vederea "eventualele" off topicuri...

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
ydaniel
post 25 Feb 2008, 11:48
Post #38

Adrenaline junkie!

From: black sea

60lei/an este un loc de parcare.multa lume le ocupa fara sa plateasca dar se dau proprietari.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
ceribros
post 25 Feb 2008, 12:28
Post #39

Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par

Apropo de locuri de parcare se poate duce la primarie sa ceri sa ti se dea un loc in fata blocului daca nu e parcare amenajata , adica sa le ceri la aia sa traga 2 dungi sa faca o parcare, deoarece unde stau eu e un sevice la care toata ziua vin masini si mai am si o circa financiara prin apropriere....deci va dati seama ce e acolo sad.gif

--------------------
Am avut Dacie Berlina 1997
In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
+
tarzy
post 25 Feb 2008, 12:41
Post #40

aroist

da, dar trebuie facut un proiect, cecva hartogaraie

la mine in bloc au obtinut unii locuri pe trotuar .... fix pe TOT trotuarul

bine ca si inainte se parca acolo .... dar acum sunt "adjudecate"

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX - B55MGY 2005 / 1993 / 1999
Aha
+
nh1980ro
post 25 Feb 2008, 12:56
Post #41

Membru

From: Togo-Togo.

Nu prea merge sa tragi tu dungi. Nu le trag ei nici in locurile in care ar trebui trase.

Oricum daca locul nu e platit, parchezi acolo si cu asta-basta. Daca toata lumea ar parca asa, s-ar termina cu toti taranii care isi adjuca locuri de parcare pe domeniul public, fara sa plateasca.
In Bucuresti un loc de pracare e 10.000E si esti proprietar sau dai ~80RON/an, dar nu e al tau, e concesionat intre nu stiu ce ore. In rest e normal sa-i lasi pe altii sa parcheze, ca nu esti proprietar.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
ceribros
post 25 Feb 2008, 13:10
Post #42

Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par

Pai asta ziceam si eu sa poti sa il inchiriezi pentru 80 ron/an si sa vina primaria sa iti traga dugi sa puna semn cu parcare de bloc si sa poti cand vi si tu acasa sa iti parchezi masina linistit nu sa te certi cu toti maniacii si sa iti gasesti masina zgariata sau cu stergatoarele indoite/rupte oglinzi la fel etc. Eu asta intrebam daca poti sa te duci sa faci un fel de cerere.

--------------------
Am avut Dacie Berlina 1997
In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
+
os
post 25 Feb 2008, 13:16
Post #43

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Domnilor,

mie mi-e teama ca numai natura va rezolva problema asta - si anume prin schimbarea generatiilor. _Teoretic_ s-ar putea calma situatia si prin aplicarea expeditiva si fara crutare a reglementarilor legale si administrative existente. Dar asta ar trebui sa se faca pe scara mare, si cu asprime - si nu vad sa se intimple.

De exemplu sunt paragrafe pentru toate situatiile: pentru amenintari/violenta fizica; pentru vandalizarea/distrugerea bunurilor; pentru ridicarea masinilor parcate neregulamentar etc.

O alternativa (sa nu aud ca-i nedemocratica, fiindca nu-i: e pur si simplu cererea si oferta) este ce se face la Tokyo: nu ti se inmatriculeaza masina decit daca faci dovada ca ai unde o parca (garaj ori loc de parcare), in proprietate sau inchiriat. Care politician are nervul sa ia o asmenea masura?

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
argon
post 25 Feb 2008, 13:18
Post #44

Mesaj semiautomat

Democratica, nedemocratica, e solutia perfecta si unica pentru rezolvarea problemelor din capitala si orasele cu situatii asemanatoare. Totusi sa-i lasam in pace pe japonezii aia, ca sunt cu vro' suta de ani mai dezvoltati ca noi, stim noi mai bine ca ei.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
horsewhisperer27
post 25 Feb 2008, 13:22
Post #45

Membru autentic

din parcare de la cora sau plaza pana acasa fac 15 minute.
sa caut alt loc...caut!n-o as numai acolo!da aseara numa ala era liber, si nu e trotuaru lor, fir-ar mama lui de trotuar, ca exista, la acelasi trotuar locuri din astea proaspat facute, in care se intra "din bulevard"!!

pe alea nu ma bag niciodata!

da ce pisici de mentalitate e asta, sa ai grija altuia, ca pe trotuarul ala se parcheaza pe doua benzi, mai e si bucata de la strada, e destul loc!

in principiu repet, n-o las acolo, ca daca am vreun bagaj e chiar incomod de dsu un bax de cola pana in casa, merg 3 min cu el in brate!

am mutat masina aseara, am lasat-o mai stramba pe un colt, dar am strans din dinti la faza asta!trebuia sa ma iau cu el de gatsi gata!

da parca nu e nebun cine e nebun, ci ala care se pune cu nebunu!

si totusi intreb: ce faci la 12 noaptea cand nu ai unde arunca un pai?!!!
(locurile platite sa fie gata , naiba stie cand, da pana atunci???)

NU PARCHEZI DE FRICA UNUI **** DIN ASTA??

din cate ma tot gandesc nu am sanse reale cu politia...decat evident cu pile mari, da daca e pe aa, pana la urma nu mi-a facut nimica...

la care sectie ar trebui sa merg?

This post has been edited by horsewhisperer27: 25 Feb 2008, 13:26

--------------------
fan VAG!
+
dizzy
post 25 Feb 2008, 13:23
Post #46

Work smart not hard!

Ar trebui sa fie si mult mai aspra legea cu cei care isi abandoneaza masinile pe domeniul public.
Cred ca in Bucuresti sunt fara gluma cam 20% cazane abandonate.
Pe langa faptul ca ocupa locul inutil, mai aduc si pagube proprietarilor.
De la mine din spatele blocului au ridicat intr-o zi 4 gioarse irecuperabile.
Acum arata mult mai bine parcarea fara ele.
Eu prefer sa opersc langa bloc, o las cu avariile, descarc masina de cumparaturi si duc la sosea sa dorm si eu linistit. Chiar imi prinde bine o plimbare seara de 5 minute, nu-mi cade nici un galon.

Argon, trebuie sa aibe si asigurare platita si ITP la zi, nu numai impozitele platite.
Nu am nimic cu cei care au masini vechi, ca nu-i toata lumea in bani, dar chiar nu pricep cu ce-l ajuta pe pensionarul amarat ca-si tine 1300 in parcare pe care nu a mai miscat-o de 4-5 ani.

This post has been edited by dizzy: 25 Feb 2008, 13:30

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan - B zzz SXX 2005
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
User is online!Galerie FotoPM
+
argon
post 25 Feb 2008, 13:24
Post #47

Mesaj semiautomat

Daca au impozitul la cazan la zi, au acelasi drept ca oricine sa parcheze pe domeniul public.

--------------------
+
os
post 25 Feb 2008, 13:28
Post #48

argon - exact. Desigur si aspectul reciproc e valabil: tot ce nu-i inmatriculat sta ori pe teren/garaj/beci/apartament/buzunar privat, ori la gunoi.
-------
Am mai spus: ce parteneriat public/privat ar putea sa iasa cu colectarea hirburilor.. mama-mama! Daca se organizeaza bine, eu sustin ca cel mult jumatate de an nu mai ramine nici urma (pe domeniul public).

Nu cred ca asa re zezolva problema (caci nu cred sa fie asa multe epave, procentual vorbind). Dar se salubrizeaza orasul si se imbrinceste un pic lumea.

--------------------
. . .
+
Braveheart
post 25 Feb 2008, 14:13
Post #49

Membru autentic

La noi, din 7-8 locuri (domeniu public, nu plateste nimeni vreo taxa pt ele) in care poti sa parchezi (nu vorbesc de parcari amenajate), 2 locuri sunt ocupate de cazane abandonate si inca 2 locuri sunt ocupate de alte cazane ai caror propietari le plimba de 2-3 ori pe an, si probabil sunt in regula si cu harțoagele.
Pe locurile ramase se bat ca chiorii vreo 10 masini.
Faceti si voi socoteala...

This post has been edited by Braveheart: 25 Feb 2008, 14:15

--------------------
+
nh1980ro
post 25 Feb 2008, 14:30
Post #50

Membru

From: Togo-Togo.

Oricum mai sunt si unii care au o masina 'buna' si una pe care o tin pe locul de parcare. Cand vin cu masina 'buna' o muta pe cealalta pe unde apuca.
Si uite asa blocheaza 2 locuri de parcare inutil.
Si practica asta e chiar raspandita, cel putin prin Bucuresti.

Nu cred ca poti limita numarul de masini facand dovada locului de parcare, pentru ca eu fac dovada locului de parcare in comuna Corbeanca(zic si eu) si tin masina in Bucuresti.
Dar se pot face parcari supraetajate, chiar si pentru blocuri. Dar cine vrea sa plateasca un astfel de loc de parcare?
Ca pensionarul care isi tine dacia 1300 in fata blocului pe locul din mosi-stramosi de pe domeniul public n-o sa vrea asta.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
OAP
post 25 Feb 2008, 14:39
Post #51

Membru autentic

Problema s-ar rezolva cu niste taxe mai mari si cu indeplinirea indatoririlor din partea primariei. Adica 100RON/luna plus amenzi uriase pentru cei care parcheaza pe locurile platite de altcineva.

This post has been edited by OAP: 25 Feb 2008, 14:39

--------------------
. . .
+
os
post 25 Feb 2008, 14:45
Post #52

nh1980ro: daca te muti la Corbeanca, cu placere. Daca domiciliezi in Bucuresti->trebuie in Bucuresti. E simplu, nu? Da, ar creste pretul locurilor. Dar 1. s-ar reduce din masini si 2. (inca si mai important) ar deveni din ce in ce mai interesant sa oferi locuri.

Totusi, in mod practic, eu cred ca schimbarea generatiilor e singura speranta.

--------------------
. . .
+
OAP
post 25 Feb 2008, 14:52
Post #53

Membru autentic

QUOTE(os @ 25 Feb 2008, 15:45)
eu cred ca schimbarea generatiilor e singura speranta.
*

Si educatia, mai ales educatia. ca degeaba schimbam generatiile cu ghertzoi care belenganesc prin Italia si spania care cand vin in tara ai impresia ca cine stie ce printi sunt si ca au toate drepturile si circula si parcheaza "cum vrea muschii lor". Pe astia i-as pune vrac pe un vapor, as scrie la pupa Titanic si le-as da drumu pe apa. Pe pensionarul care are si el o Dacioara din 74 il inteleg oarecum.

--------------------
. . .
+
argon
post 25 Feb 2008, 14:55
Post #54

Mesaj semiautomat

Majoritatea pensionarilor de care vorbesti au fost in Bucuresti de pe vremea cand erau locuri de parcare, si nu au invadat cotropitorii din toate colturile tarii. Bucurestiul nu a fost gandit pentru atatea masini, infrastructura este varza, in special in cartierele dormitor, turnurile confort 2-3 cu apartamente semidecomandate ,in care se inghesuie mii de oameni mai rau ca si chinezii, dar parcari ioc.

In Anglia astfel de blocuri, chiar in stare si confort mult mai bune decat cele de la noi sunt o rusine, le-au cam demolat pe toate, asta apropos de civilizatie.

--------------------
+
os
post 25 Feb 2008, 14:56
Post #55

Sigur ca esenta sta in educatie. Ceea ce vreau sa spun este ca sunt sceptic in ce priveste posibilitatile de reeducare ale "masei"; generatiile mai noi, care apuca sa stie ca "toate" nu-s "ale tuturor - adica ale mele", au in opinia mea sanse mai bune. NB ceea ce conteaza este majoritatea; caci desigur o sa ramina mereu cite-un "ghertoi".
---
Adaug: si ala care pune gunoi pe masina vecinului (zgiriie, rupe, taie, dezumfla) este inca si mai "ghertoi" si nu merita nici un fel de intelegere, ori de toleranta - indiferent de cind locuieste in Bucuresti, sau la Paris.

--------------------
. . .
+
ydaniel
post 25 Feb 2008, 15:03
Post #56

Adrenaline junkie!

From: black sea

QUOTE(memyselfandI @ 25 Feb 2008, 11:01)
fratilor, la mine in fata blocului se practica urmatoare treaba.
Parchezi masina perpendicular cu trei, patru masini blocandu-le si o lasi scoasa din viteza si cu rotile drepte.
A dreacu matematica, functioneaza perfect.

bafta.
*

stai pe langa mine? laugh.gif

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
corbex
post 25 Feb 2008, 16:01
Post #57

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(einstein1984 @ 25 Feb 2008, 09:41)
Daca tot se parcheaza la gramada, de ce nu alternezi si tu locul de parcare? Ca sa nu-l stresezi numai pe asta.
*

Dom' Einstein, pe unde stati bree, c-as mai schimba si eu stresatu' !

This post has been edited by corbex: 25 Feb 2008, 16:11

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
minny
post 25 Feb 2008, 16:46
Post #58

Membru porcos

Nasoala faza! Eu cand am luat masina stateam in TM intr-o garsoniera dar pe strada era loc suficient si nu am vazut parcatul ca fiind o problema. Cand am trecut la 3 camere m-am mutat intr-un cartier dormitor unde problemele sunt asa cum le stiti. Cum ultimele blocuri au fost facute in 80 si toate sunt garantate 100 de ani, din cate vad eu problemele de infrastructura nu se vor rezolva, ba dimpotriva. Nea Nicu' nu a facut locuri de parcare si acum tragem ponoasele. Pentru cartierele actuale nu exista solutie. Singura solutie e sa suprataxezi parcarea si sa maresti impozitele pentru a scoate masinile din oras si sa oferi alternativa de mijloace in comun. Sincer insa nu cred ca se va intampla ceva din toate astea prea curand. Acum sunt detasat cu jobul la Paris si aici problema e la fel, doar ca lumea e (putin) mai civilizata. Diferenta e insa ca aici ai alternativa. In primul rand multe locuinte au parking inclus. A doua alternativa presupune ca nu folosesti masina. Mai concret nici nu prea ai nevoie prin oras si imprejurimi de masina pentru ca esti bine acoperit de reteaua de transport in comun. Daca nu folosesti masina rezulta ca poti sa nu ai deloc sau daca o ai si o folosesti ocazional implica ca nu te deranjeaza sa o tii mai departe de casa. Daca lucrurile stau asa poti inchiria loc de parcare unde gasesti, de la 50 de euro pe luna intr-o parcare privata supraterna la perifierie pana la 200-250 de euro pe luna intr-o parcare subterna cu plata din Paris pazita si supravegheata video. Eu de exemplu sunt adeptul ecologismului si am incercat si in TM variante. Acolo insa sistemul de transport in comun e varza, cu bicileta esti victima perfecta, nci trotuare nu sunt ca lumea. Intr-un final suntem obligati sa traim asa si sa speram ca macar copii nostrii sa traiasca altfel. Pana una alta eu insa vand masina si pana nu revin in tara nu mai iau alta. Pe 200 de euro pe luna cat costa parcarea pot inchiria masina 2 uichenduri si nu imi bat capu cu revizii, casco, etc. De altfel aici fiind si distantele mari nu se merita sa mergi in excursie cu masina decat daca ai copii si/sau multe bagaje. Am vrut sa merg la Toulouse si cu masina costa 180 dus intors (benzina+autostrada) + parcarea acolo (in general cam 2 euro ora mai putin noaptea, duminica si de sarbatori). Cu avionul un bilet 80 de euro si ajungi de 6 ori mai repede ... Interesant nu ? Acum insa asta merge aici, in RO fara masina esti cam mort, mai ales in provincie.

This post has been edited by minny: 25 Feb 2008, 16:57

--------------------
------ ------ ------
+
costi
post 25 Feb 2008, 17:35
Post #59

Membru autentic

QUOTE(ydaniel @ 25 Feb 2008, 14:03)
stai pe langa mine? laugh.gif
*

tot in Crangasi, tot in Crangasi ? biggrin.gif

--------------------
DSN/SLZ
+
slaiciprian
post 25 Feb 2008, 18:29
Post #60

Membru

From: Botosani

naspa situatii pe la voi. p'aci pe la mine lumea e mai civilizata. am schimbat cam de trei ori locul de parcare in jurul blocului. de fiecare data, dupa ce parcam doua-trei zile, imi gaseam intotdeauna locul gol. sincer sunt surprins de comportamentul vecinilor. pe care oricum nu prea ii cunosc, locuiesc doar de un an juma si nici nu ma intereseaza prea tare sa-i cunosc.
o data am avut o faza cand am parcat in spatele blocului pe locul unde vazusem de obicei o alta masina. am coborat la masina dupa vreo trei ore. trebuia sa schimb doua becuri la faruri, si sa plec. dupa 1 minut, un individ. -stii, e locul meu. -bine, nici o problema. mai erau 3 locuri in jur, deci chiar nu am vazut problema. efectiv nu m-am gandit ca voia locul acela atunci. a plecat tipu' 50 de metri mai incolo, si s-a apucat sa fumeze. am muncit la masina vre-o juma juma de ora si am plecat. a sprintat la masina lui ca la olimpiada sa-si ocupe locul. probabil se temea sa nu ma razgandesc. am si oprit sa vad scena. sincer, il cred idiot pe individ, oricum a fost extrem de cuminte. dar un om normal nu sta cateva ore sa pandeasca pe geam si inca o juma de ora pe bordura ca sa-si ocupe locul.

This post has been edited by slaiciprian: 25 Feb 2008, 18:31

--------------------
dacia 1310 1990

Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor.
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th September 2025 - 16:24
Forum Renault