Card de credit, co-branduit BRD si RENAULT
![]() ![]() ![]() |
Card de credit, co-branduit BRD si RENAULT
mikeb |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 24 September 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
- HRxx---
Ambiance-2006 Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
|
|||
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca "familia" Renault/Dacia/BRD aveau respect pentru clienti/fidelitate, nu-mi cresteau dobinda la creditul BRD pentru cumpararea de auto Logan 4 luni la rind de nici nu mai stiu cit e dobinda...
"Respectul" e de fapt foamea lor de bani pentru care sint in stare de orice minciunica. Mi-au trimis si cardul si pinul, m-au si sunat sa verifice daca le-am primit si le-am comunicat cu "respect" sa si-l bage in poponeț ca poate incep sa curga comisioane si dobinzi cu care-si respecta clientii si fidelitatea lor. Bleah! |
--------------------
dacia
Logan
- B52
dizăl
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Am primit si eu acu' vreo luna cardul Dacia-BRD. Nu l-am activat (mai ales ca dupa ce am citit o parte din kilogramul de hartii ce-l insoteau am vazut ca nu-i nici o afacere...).
Ce sa am, reducere 10% la revizii la dealer, unde preturile sunt umflate 80%? M-au sunat de (cred) 10 ori (cu numar ascuns), presupun sa ma intrebe ce si cum. Dar cum am decis ca nu mai raspund la numere ascunse... ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
mikeb |
![]()
|
Treaba asta m-a uimit si pe mine. Faptul ca m-au sunat de pe numar ascuns, si nu o data. Nu aveam obiceiul sa raspund la numere ascunse, din principiu dar am patit-o ca m-au sunat prieteni/rude in nestire, ei fiind in strainatate din cine stie ce rooming-uri sau alte nazbatii la mine aparea numar ascuns; in sfarsit cand am raspuns, pus pe hartza, m-am trezit cu ei, care saracii, nu stiau de ce nu raspund, ca nu-si ascunsesera numerele... Asa ca, dupa ce am patit treaba de cateva ori, am inceput sa raspund si la numere ascunse, ce sa fac? Revenind, m-am mirat ca "serciviciul relatii clienti" sau cine or fi de la BRD sau de aiurea (ca eu de unde sa stiu?) suna cu numere ascunse. In schimb imi stiau datele personale, masina, etc. N-ar trebui oare sa ne apucam noi sa trimitem acele scrisorici oficiale prin care sa cerem ca datele personale sa fie eliminate de la prelucrarile asa zis de publicitate? Avem dreptul asta prevazut pe contracte (cine stie cat il mai avem...); oricum nu va faceti iluzii, Big Brother ne "are" pe toti, Orwell 1984 e la ordinea zilei. Eu unul le-am multumit frumos, cum spuneam mai sus, am carduri in portmoneu cata faianta in baie
![]() This post has been edited by mikeb: 15 Jul 2008, 10:44 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
- HRxx---
|
|
serban_1205 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 28 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AlexC @ 7 Apr 2008, 14:21) Care 36%? E mai mult, e 42.58% daca calculam dobanda la dobanda ca la 3% pe luna conteaza. E 3% ca se aduna 2.2% dobanda propriu-zisa + 0.3% asigurarea si 0.5% comisionul.Cum am calculat: Ma imprumut azi cu 10000 lei Dupa o luna datorez 10000+3%=10300. Pentru calculul dobanzii nu scad rata Dupa 2 luni, 10300+3%=10609 In continuare inmultesc inca de 10 ori cu 103%: 10927.27, 11255.09, ... ,13842.33, 14257.6 Deci intr-un an suma ar creste cu 42.58% daca s-ar aplica dobanda, asigurarea si comisionul dar n-ar trebui sa platesc nimic. QUOTE(dragos_p @ 15 May 2008, 13:56) Nu. Nu se poate. I-am intrebat. Poti sa depui banii dar stau "undeva", nu pe card. Pe card intra ori rata, ori cat le zici (dar mai mult ca rata) daca le dai telefon la 0213019142 sau 0213019149 dar in limita datoriei. A, mi se pare, se vaitau unii pe net, ca nu le primeste mai mult decat rata decat cel putin de 3 ori rata. Deci daca datoria ta e mai mare ca o rata si mai mica ca 3 rate s-ar putea sa te oblige sa le ramai dator. Trebuie intrebat exact. Ii prinzi destul de greu la telefon. Mi-a zis ca sunt mai putin aglomerati in ultima ora de program. Programul la telefon este de luni pana sambata intre 8:00 si 21:00 si duminica intre 9:00 si 18:00.This post has been edited by serban_1205: 8 Aug 2008, 17:05 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B 24 WNN
2006
|
|
mikeb |
![]()
|
Stai asa sa ma lamuresc: deci nu pot, zici, sa pun cash sau prin transfer bancar, fara alte costuri, bani pe cardul asta cand vrea muschii mei, si sa-l folosesc ca un card de debit: adica, sa se ia din ei sumele datorate service-ului la o revizie, verificare, reparatie. Ci numai asa: am ZERO lei, scot baietii de la service plata, apoi eu completez sa ajung 'napoi la ZERO lei (sunand pe la telefoane sau cum? si pun cash? sau transfer? si comision eventual?) si daca n-o fac in perioada aia de gratie, hop! dobanda; iar daca vreau sa pun mai mult, cat am chef, sa raman cum s-ar zice pe plus nici aia nu pot? pai unde e ghesheftul nostru? in aia 30km sau cati ori fi de tractare fara cost (la care oricum nici unul din noi nu-si doreste sa ajunga) si in aia 10% reducere la revizii care inseamna cateva zeci de lei in medie; merita? Hm, eu zic ca nu prea. Si ma tot suna cate o domnita cu numar "call" din 2 in doua saptamani; poate nu stie cum sa spuna ca "ma vrea"
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
- HRxx---
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am primit cardul respectiv, dar nu l-am activat si nici nu am de gand.
Am avut cont curent si card de credit la BRD, dar modul de lucru al acestei banci si comisioanele practicate m-au dezamagit, asa ca le-am desfiintat la sfarsitul anului trecut. |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
serban_1205 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 28 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mikeb @ 9 Aug 2008, 12:41) ...nu pot, zici, sa pun cash sau prin transfer bancar, fara alte costuri, bani pe cardul asta cand vrea muschii mei, si sa-l folosesc ca un card de debit: adica, sa se ia din ei sumele datorate service-ului la o revizie, verificare, reparatie. Ci numai asa: am ZERO lei, scot baietii de la service plata, apoi eu completez sa ajung 'napoi la ZERO lei (sunand pe la telefoane sau cum? si pun cash? sau transfer? si comision eventual?) si daca n-o fac in perioada aia de gratie, hop! dobanda; iar daca vreau sa pun mai mult, cat am chef, sa raman cum s-ar zice pe plus nici aia nu pot?... Cel putin asa zicea aia la telefon. Ca intai platesti (daca platesti la Dacia ai perioada de gratie deci nu hop dobanda) si pe urma pui la loc platind la BRD (Nu la BRD Finance) si dand telefon sa le spui ca platesti mai mult decat rata. N-am mai cerut detalii dar m-am gandit ca se poate sa se intample ceva neplacut: ei accepta mi se pare - de verificat la telefon - minimum de 3 ori rata. Dar daca datoria e mai mica de 3 rate, mai poti sa o platesti anticipat? Sa nu uitam ca la dobanda asta interesul lor e sa te tina dator.QUOTE(mikeb @ 9 Aug 2008, 12:41) De aia am acum eu rate la Volksbank. Acum 2 ani cand cu programul Rabla, BRD a saltat strategic toate comisioanele si dobanda exact in momentul in care a crescut cererea |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B 24 WNN
2006
|
|
mikeb |
![]()
|
Ia'n uitati ce scrie p'aci:
http://cotidianul.ro/bancile_au_saltat_ser...dite-58766.html Spicuind, gasim ca, pe langa cresterea de dobanzi la creditele noi, unele banci, si iese in frunte BRD in articol, au marit dobanzile fara mustrari de constiinta si la unele din creditele deja existente; presupun ca, daca ai ceva de "remarcat", iti vor arata un pasaj cu litere mici-mititele de pe "romanul" de vreo 4 pagini din contract la sectiunea "banca isi rezerva dreptul..." sau asa ceva, pasaj in care se explica cum ca in functie de "evolutia" (a se citi: involutia) pietei/monezii/etc., vor fi facute "corectii" (a se citi: scumpiri), la creditul dupa care te zgaiai... O fi treaba valabila si la cardul de credit cu pricina? Oricum ma indoiesc ca numai BRD sa practice "sporturi" de acest fel. Am contracte pe la mai multe banci si la sectiunea "scris marunt" nici una nu se lasa mai prejos. Pe de alta parte, nu era vorba ca se pregateste o lege prin care sa nu se mai permita modificarea unui contract de credit deja incheiat dupa bunul plac al unora in dauna evidenta a tuturor celorlalti, prin obligarea precizarii clare a clauzelor? |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
- HRxx---
|
|
Coro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 18 May 07 From: Bucuresti ![]() |
m-a frecat una la telefon, "ca-i pcat ca dumneavoastra sa ratati asemenea oferta" si altele de genul cat se gandeste ea la mine, si ca BRD Finance IFN nu e banca e institutie financiara nebancara, ca e spre binele meu, etc.
Ii spun ca diferenta intre voi si o banca este ca voi nu aveti voie sa tineti depozite. "Banca" este deja foarte populara printre romani si nu vor sa mai auda de ea la cat i-a nenorocit, si ce v-ati gandit, sa faceti o alta manevra, o camatarie cu acte - Ne facem (pe langa banca) un SA si ne denunim institutii financiare nebancare, ca sa-l mai curatam putin pe romanu care nu vrea sa mai auda de banci. Repede vorba la senatorii si parlalamentarii pe care nu-i sustinem degeaba, un proiect de lege pentru IFN il aprobam si gata. "Dar puteti economisi 50 RON la prima revizie", "Sa stiti ca urmatoarele revizii vor fi mai scumpe, cea de 20 de mii va depasi 700 de ron" ...foarte revoltata femeia ca nu pun botu la vrajeala ei. Intre-un final i-am explicat (cam ca la sat, ca nu accepta un refuz) ca eu nu binevoiesc a figura drept client al grupului header_brd_logo_65.gif This post has been edited by Coro: 27 Sep 2008, 19:38 |
--------------------
Renault
MEGANE 1.5 dCi
2008 EXTREME Renault Safrane 2.0 Vi 1993 RT BVA
|
|
sltraian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 11 December 07 ![]() |
Si pe mine m-au sunat de cateva ori 2 sapt pana le-am raspuns in sfarsit. Eram deja nervos
![]() I-am taiat-o din start, nu vreau sa am de-a face cu BRD-ul. Au dobanzi si mai ales comisioane "nesimtite". O prietena a platit cateva sute de mii pt un card care nu l-a mai folosit un an, desi i s-a spus ca e "inghetat". In rest, s-a mai spus: e proiectat cu sa te jecmaneasca, ca orice alta "oferta" bancara de fapt. Numic nu e pe gratis in afaceri ! |
--------------------
Dacia
Logan
- TM 012345
2007 / 1.5 dCi Ambiance
|
|
adilehanceanu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 1 June 07 From: București ![]() |
Eu i-am zis că-mi ajunge cardu' meu de debit, nu vreau să mă complic cu carduri de credit... a insistat ea un pic da' cînd a văzut că discută cu un catîr, mi-a urat o zi bună
![]() This post has been edited by adilehanceanu: 5 Oct 2008, 20:02 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI 2007
|
|
Basil |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 27 September 07 ![]() |
Si eu am trecut prin povestea asta. M-a tot sunat una de m-a innebunit, sa ma convinga sa activez cardul dar n-a avut niciun succes. Mi s-a parut jaf la drumul mare, niste dobanzi incredibil de mari si toate astea, pentru ce? Pentru 10% reducere la revizie, care la Megane nu e chiar asa de mare si pentru nu stiu ce tractare, de parca aceste tractari ar fi asa de frecvente (fiecare ar avea parte de cateva pe luna) incat sa-ti dea de gandit. Toate acestea s-au suprapus unor experiente neplacute pe care le-am avut cu BRD, asa ca am zis PAS. Totusi sunt curios, daca e cineva care si-a activat acest card.
|
--------------------
Renault
Megane, 1.5 dci Privilege
2006, gris eclipse metalizat, climatronic, tuxedo Inteligenta artificiala nu are nicio sansa in fata prostiei naturale!
|
|
mariancd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 30 April 03 ![]() |
Da, eu l-am activat si chiar am platit o revizie cu el. Nu m-a interesat dobanda ca oricum am dat banii in termenul de scadenta. Cel mai rau este ca trebuie sa ajungi la banca cu card, buletin, si sa sti si suma daca cumva nu ai primit extrasul de cont. Si eu sunt impotriva BRD. Foarte primitivi ...
|
--------------------
Renault
Megane
- PH 02 MCD
2007 Sedan Lux Privilege - 1.5 dci 85 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 00:05 |