Schimbare ulei CV Dacia berlina, inlocuire si curatare cutie de viteza
![]() ![]() ![]() |
Schimbare ulei CV Dacia berlina, inlocuire si curatare cutie de viteza
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Niciuna bre, dar vad ca-i lumea interesata sa imperecheze ELF-ul pe care-l folositi multi in motor cu acelasi brand in cutie. Era o gluma, sper ca nu-i cu suparare.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
cam 14 lei litru e BP gear oil:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
I-auzi, e si mai ieftin. Cand fac la motor schimbul sper sa am bani si de doi litri de BP d-asta, sa schimb si in cutie, poate atenuez problemele cu care ma confrunt la cald.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
sunt unele modele de Peugeot, in special, la care e acelasi ulei la motor si cutie, ma gandeam ca si Dacia ta e la fel
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
thedragon |
![]()
|
![]() Sange de modovean aka GALATI Group: Members Posts: 583 Joined: 4 February 07 ![]() |
dupa parerea mea... daca esti multumit de uleiul de motor, fabricat de elf, de ce nu cumperi ulei pentru cutia de viteze tot elf
![]() ![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
Merced |
![]()
|
argon cred ca se refera la niste modele de Peugeot in care intra acelasi tip de ulei si in cutie si in motor.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
thedragon |
![]()
|
![]() Sange de modovean aka GALATI Group: Members Posts: 583 Joined: 4 February 07 ![]() |
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
si la unele moto e la fel;) dar la dacii nu e asa:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Smailey |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 24 October 07 ![]() |
Si eu vreau sa schimb uleiul dibn cutia de viteze dar nu stiu nici pe unde se scoate nici pe unde se pune
![]() |
--------------------
Dacia
1410 TLX
1987
- B-14-XSL
|
|
mar10may |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 347 Joined: 20 February 08 From: slobozia ![]() |
pai daca la cutia de 5 trepte trebuie 2,3 l inseamna ca daca iau 2 litri nu ajung iar daca iau 3 imi mai ramane.are cineva idee daca as pastra 300 ml din cel vechi si as pune 2 l nou s ar putea?adica se poate amesteca uleiul sau e ca la motor(sa aiba aceeasi clasa de vascozitate)?
|
--------------------
dacia
1310 berlina
2000
- IL17EDY
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
unii nu schimba niciodata uleiul, altii merg cu ulei ars de motor in cutie.
nu conteaza uleiul ca la motor, acolo nu sunt miscarile care sunt in motor. nu se intampla nimic daca lasi 2-3 sute de grame, sau poti lua ulei prista 80-90 care e 6 ron 1 litru pentru completare. |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
ydaniel |
![]()
|
cv e mai ''sensibila'' decat motorul,asa ca nu va zgarciti la cativa lei.
cumparati un ulei bun(20-30lei/litru) si asta e;)nu amestecati uleiurile. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Merced |
![]()
|
Adevaru' e ca daca pui un ulei bun in cutie, dai 60-70 de lei da' macar ramane acolo un timp indelungat, poate si ani.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
argon |
![]()
|
poate doar? am pus ulei de marca acum vreo 3 ani, primul schimb, ca-l avea pe ala din fabrica(1996) , si acolo o sa ramana , nici nu-l mai schimb vreodata.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
Si tu esti unu' din cei care are masina ingrijita.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
mar10may |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 347 Joined: 20 February 08 From: slobozia ![]() |
intervalul de 20 000 de km la care se schimba uleiul nu este de acum 25 de ani.eu am o dacie papuc la serviciu (din 2006 printre ultimele facute)si la fel am schimbat pe perioada garantiei uleiul la fiecare 20 000 de km,iar uleiul folosit nu e din ala la 6 lei litrul,e vreo douazecisi ceva.la dacia mea abia acum la schimbat.face 6 ani in august.de cate ori am verificat nivelul mecanicul mi a spus ca nu trebuie schimbat.dar totusi l am schimbat.problema este ca la magazin nu a avut sa mi dea ceva mai scump.a zis ca la dacie se baga ulei ieftin la cutie:)))))era ceva importat din ungaria.asta e.cred ca am sa l mai schimb peste vreo 2 ani.parerea mea este ca e bine sa il schimbi cam la intervalul asta.rau nu cred ca face masinii daca schimbi mai des consumabilele.
|
--------------------
dacia
1310 berlina
2000
- IL17EDY
|
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
uleiul din cutie nu se schimba,se completeaza
![]() Eu in CV folosesc numai valvolina,nu am nici o problema cu CV(am avut dar nu din cauza uleiului)si o recomand cu incredere;iarna e mai nasol ca o ia masina inainte chiar daca e scoasa pe liber,dar in rest e super o.k. |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
mar10may |
![]()
|
pai daca masina nu pierde ulei pe la cutie cum completezi?masina mea face 6 ani si nu a pierdut ulei pana acum.am schimbat uleiul de curand si era cam negru la culoare.din cate am invatat eu pana acum orice lichid isi pierde din proprietati in timp,la fel si uleiul.pe bidon chiar este trecut un termen de valabilitate.nu cred ca un ulei fie de cutie fie de motor sau de orice fel are aceleasi proprietati dupa cativa ani la fel ca atunci cand e fabricat.
13 May 2008, 20:44: am avut acum vreo 4 ani o dacie la serviciu care pierdea ulei la cutie,iar cand am patit asta nu prea a mai fost protejata cutia de viteze This post has been edited by mar10may: 13 May 2008, 20:44 |
--------------------
dacia
1310 berlina
2000
- IL17EDY
|
|
ydaniel |
![]()
|
ulei se schimba indiferent de marca lui.nu se pastreaza acolo:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
exista un praf pentru cutii de viteza special,nu stiu marca dar pot sa o aflu,care daca il pui nu mai curge cutia de viteze.daca va intereseaza am sa caut sa vad cum ii spune
![]() |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
Taxon |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 18 March 04 From: galati/ploiesti ![]() |
asta imi suna a povesti nemuritoare.
sint curios sa vad ce minune tehnologica ar impedica batrinica mea din 82 cu planetare lungi sa nu mai zemuiasca pe la planetare ![]() |
--------------------
dacia
1300
1982
- ph-06-vgj ford fusion 2004 - gl-75-chr
|
|
mar10may |
![]()
|
depinde acum cat de bine este sa folosesti asa ceva.si pentru radiator se gaseste un praf special care poate stopa pierderile de apa.dar folosit in cantitate mai mare poate infunda radiatorul.la fel si cu aditivii care se pun motor pe langa ulei,inclusiv duralube.parerile sunt impartite.
|
--------------------
dacia
1310 berlina
2000
- IL17EDY
|
|
bobu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 1 May 07 ![]() |
Am schimbat uleiul din cutie (dacia 1310 din 99) si a iesit negru cu 'pilitura' de metal. Nu am avut pierderi. Am pus ulei romanesc de 7 RON litrul. Un litru l-am bagat si am spalat cutia 10 minute prin barbotare (rulare motor - 2000 rpm - stat pe loc). Parca alti 2 au intrat ulterior dupa scurgerea primului litru de spalare. Imi pare rau ca nu l-am schimbat mai demult. Era mai negru decat ala de la motor...
|
--------------------
dacia
1310 break
1999
|
|
the fast and furious |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 3 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Exista si aditiv de ulei de cutie cu MoS2 a.k.a bisulfura de molibden produs de Liqui Moly. E intr-un flacon un pic mai mare ca ala de superglue si costa 20 ron acu 2 ani . Cand am pus asta si l-am amestecat cu uleiul Castrol 80w 90 care l-am pus atunci l-a innegrit instant. |
--------------------
Dacia / Opel -
Berlina / Astra Classic -
1999 / 2006
- B -- ---
|
|
Alexa Viorel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 10 August 11 ![]() |
poi ulei bun gasesti usor,dar problema e cum il bagi in cutie?!.....am inteles de la taicamiu ca se poate adapta o pompa de ulei cu manivela si furtun,e adevarat?daca da cum se face ca m-ar interesa,vreau sa schimb uleiul din cv!
|
--------------------
Dacia
1400
Sport This message is approved by Chuck Norris!
|
|
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
Un furtun transparent, o palnie si doi oameni. Unul sta sub masina si altul deasupra care toarna uleiul.
|
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(Alexa Viorel @ 12 Mar 2012, 21:11) am inteles de la taicamiu ca se poate adapta o pompa de ulei cu manivela si furtun,e adevarat?daca da cum se face ca m-ar interesa,vreau sa schimb uleiul din cv! E adevarat. Iei o cutie de tabla, de la ceva produs conservat, in care sa incapa o pompa de ulei de Dacie, o prinzi cumva de marginea cutiei, pui un stut in care infigi un furtun si o manivela ca sa invarti de pinion. Dar metoda cu o palnie micuta si un furtun de 1,5m este mai simpla si nu necesita neaparat doi oameni. Bagi furtunul in cutie si cand stii ca te apropii de capacitatea maxima, torni foarte usor pana incepe sa se prelinga uleiul. Obligatoriu ca masina sa fie pe loc drept, altfel risti sa bagi mai mult sau mai putin ulei. This post has been edited by cristio_79: 13 Mar 2012, 15:26 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
ydaniel |
![]()
|
Ca sa intre pompa perfecta e bine de folosit o cutie de tabla de contactoare .
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 11:39 |