Antifonare capotă, inclusiv blană, pedalier
![]() ![]() ![]() |
Antifonare capotă, inclusiv blană, pedalier
burtosu |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 3 April 08 ![]() |
Attached thumbnail(s) IMG_8247.JPG ( Size: 152.13k ) Number of downloads: 1728 IMG_8248.JPG ( Size: 219.94k ) Number of downloads: 1909 IMG_8220.JPG ( Size: 499.2k ) Number of downloads: 2010 IMG_8221.JPG ( Size: 468.63k ) Number of downloads: 1844 |
||
--------------------
dacia logan
logan
2008/kiss fm,1.6
- BZ-
|
|||
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
ADEVĂRAT A ÎNVIAT!
@burtosu - cât ai plătit pe bătător? Și de unde - dezmembrări? |
--------------------
.
.
.
|
|
burtosu |
![]()
|
Pe ambele am dat cate 5 lei si au fost luate de la dezmembrari.
|
--------------------
dacia logan
logan
2008/kiss fm,1.6
- BZ-
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.634 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
eu daca as trece asa de des pe la dezmembrari as cumpara si niste elemente din cauciuc ... tot legate de esapament, in special pentru prima prindere
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(burtosu @ 20 Apr 2009, 09:30) Desi nu mie mi-a fost adresata intrebarea, mi-as permite sa-mi exprim o parere: la megane batatorul acustic e montat imediat inantea curbei de dupa intermediara, acolo unde la logan e prinderea de caroserie. La symbol batatorul acustic, pe esapamantele pe care exista, e fixat in dreptul prinderii (la prinderea de dinaintea intermediarei) si/sau in dreptul prinderii de dupa intermediara sau cu cca. 5 cm inainte sau la mijloc intre prinderea de dupa intermediara si intermediara. Eu as incerca: in dpretul bridei de prindere (usor in fata ei) de dupa intermediara, la mijloc intre intermediara si brida de prindere de dupa ea, cu 5-7 cm inainte de prinderea de dupa intermediara. Si o metoda simpla de prindere a unui batator acustic: Exhaust_Mass_Damper_2___Small.jpg ( Size: 42.72k ) Number of downloads: 1744 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
dia_ph2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 333 Joined: 29 September 08 From: Targoviste ![]() |
QUOTE(klaus @ 17 Apr 2009, 23:37) 1. E, chiar lipsa de rezonator nu e, ca nu are carcasa de filtru forma aia pe interior degeaba. Daca ai sa pui un filtru sport sau ai sa scoti carcasa aia de tot ai sa vezi ce inseamna de fapt lipsa unui rezonator. 2. Ca eu momnentan nu vad nici o idee noua sau vreo aplicare noua a ideilor vechi, in afara de aia cu suportul motor (care in opinia mea va avea rezultate minore, ca ala e important la relanti, nu la turatia de rezonanta) 3. Deviza mea e: maximum de confort cu minimum de efort. 4. Pe urma as trece la cela mai scumpute dar care au un efect cat de cat (flexibilul, ca acu sunt si o gramada de modele), poate o alta intermediara, poate si un insonorizant intre esapament si tunelul central (pe sub masina, cu niste deflectoare de aluminiu de la dezmembrari pe el). 5. Si abia apoi la chestii de fineturi cu efecte minime (suport motor, insonorizare oale fata, acoperiri gauri ce dau zgomote aerodinamice, bureti prin gaurile de trecere din stalpi, inchideri de borduri (unde e cazul) atat la sofer (cu insonorizantul sub bord de la dacia daca nu e) cat si la pasager etc) 1. Chiar nu m-am uitat in carcasa filtrului de aer, greseala mea; 2. Motorul meu sta destul la relanti, precum si la turatii scazute specifice mersului in oras la ore de varf, deci pentru mine, vibratiile la relanti chiar conteaza. 3. De acord 4. 5. Solutiile enumerate nu sunt scumpe sau de finete. Perceptia sunetului pentru diferite persoane, nu poate fi decat subiectiva. Zgomotele percepute de mine, sunt asa: - 750rpm - vibratii resimtite in scaun si zgomot de frecventa joasa, mai puternic pe locurile din spate; toba vibreaza si pufaie; - 2000rpm - rezonanta esapament care simteam ca-mi infunda urechile - foarte deranjanta, mai ales pentru viteze intre 52-58km/h in viteza a 4-a; - 3000-3800rpm - pentru mersul cu viteze intre 110-140km/h Solutiile de genul pasla, burete+cauciuc nu pot interveni in spectrul frecventelor joase, unde se incadreaza vibratiile si rezonantele. Aici se incadreaza solutiile "celelalte": suport motor hidroelastic, intermediara de 16v, eventual racord flexibil, batator acustic. Acesta din urma s-a dovedit pentru mine cea mai ieftina si simpla solutie pentru eliminarea rezonantei de 2000rpm. Recomand cu caldura scoaterea temporara a acestuia, pentru a se "vedea" diferenta. 22 Apr 2009, 06:39: QUOTE(dia_ph2 @ 16 Mar 2009, 09:54) Nu stiu la altii cum e, dar la mine, o mare sursa de zgomot este trecerea cablului de ambreiaj prin tablier. Cum se manifesta? Opriti radioul si aeroterma, ridicati putin cu varful piciorului pedala de ambreiaj, si, daca nu sunt singurul cu problema asta, o sa simtiti ca se inchide portita lasata deschisa spre motor. Apasati doar 1cm si o sa simtiti diferenta. ... Astept rezultatele, sa vad daca sunt singurul "norocos". Problema se pare ca nu este din ciclul "asa face toate". Am schimbat cablul de ambreiaj (28 lei) si am scapat. Vinovata se pare ca era bucsa de cauciuc care apasa pe tablier - era putin ciupita si in ciuda siliconului de remodelare si a vaselinei aplicate cu darnicie, a insistat sa ma amarasca. In plus, am aplicat pedalei de acceleratie greutatea preluata de la cablul vechi, in stilul colegului Ironick, obtinand o reducere a vibratiilor acesteia. This post has been edited by dia_ph2: 22 Apr 2009, 06:39 |
--------------------
Dacia
Logan ph2, 1.4mpi
2008, Laureate, Abs
|
|
IRONICK |
![]()
|
Si nu puteai sa pui o greutate si pe pedala de ambreiaj daca tot ai umblat? Nu trebuie neaparat sa fie rotunda, patrata si cu gaura. Orice fier este binevenit ...
This post has been edited by IRONICK: 22 Apr 2009, 09:55 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dia_ph2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 333 Joined: 29 September 08 From: Targoviste ![]() |
Pe mine nu ma deranjeaza asa de tare vibratia pedalei de ambreiaj... dar o sa pun intr-o buna zi si pe pedala si pe cablu, ca nu am gasit (rapid) cablu de diesel, care ar fi avut deja greutate pe el.
A, si pe tija schimbatorului de viteze, cum am vazut mai demult pe acest topic. |
--------------------
Dacia
Logan ph2, 1.4mpi
2008, Laureate, Abs
|
|
IRONICK |
![]()
|
Vezi ca la Megane 1 (cred ca am mai spus), pe cablul de ambreiaj sunt 3 greutati!
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dia_ph2 |
![]()
|
Daca ne-ai spune si unde sunt amplasate... poate are importanta, exact ca si batatorul acustic
|
--------------------
Dacia
Logan ph2, 1.4mpi
2008, Laureate, Abs
|
|
IRONICK |
![]()
|
Fotografii_0015.jpg ( Size: 192.59k )
Number of downloads: 861
Poza nu imi apartine, motorul este diesel si nu am verificat daca exista diferente intre motorizare benzina/diesel. Aia in plus fata de cablul de diesel Logan este cea de pe fir central, dupa tija de actionare. This post has been edited by IRONICK: 22 Apr 2009, 12:44 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Lostboy |
![]()
|
Aia după tija de acționare se poate achiziționa separat? Dacă da, se poate monta ulterior? Sau vine din fabrică doar pt. diesel?
Fotografii_0015.jpg ( Size: 194.19k ) Number of downloads: 738 This post has been edited by Lostboy: 22 Apr 2009, 12:09 |
--------------------
.
.
.
|
|
IRONICK |
![]()
|
Nu stiu, momentan ma trece o stare in care ma exprim doar laconic.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dia_ph2 |
![]()
|
@ IRONICK Sa ma simt prost? Ca parca eu am adus, mai demult, acest cuvant in discutie. Ti-am trimis mesaj personal atunci, oare nu-i de ajuns?
@ Lostboy Daca urmam acelasi rationament pentru care Logan diesel beneficiaza in plus de o greutate suplimentara pe cablul de ambreiaj la cutiile JH3, greutate care nu se poate achizitiona separat, rezulta raspunsul pe care (nu) -l asteptai... |
--------------------
Dacia
Logan ph2, 1.4mpi
2008, Laureate, Abs
|
|
IRONICK |
![]()
|
Eu zic ca poate se poate, nu trebuie neaparat sa fie rotunda si nici nu deranjeaza sa fie prinsa prin presare cu un colier metalic cu surub. Totul este sa ramana spatiu la actionarea ambreiajului ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Lostboy |
![]()
|
QUOTE(dia_ph2 @ 22 Apr 2009, 11:53) Pe mine nu ma deranjeaza asa de tare vibratia pedalei de ambreiaj... dar o sa pun intr-o buna zi si pe pedala si pe cablu, ca nu am gasit (rapid) cablu de diesel, care ar fi avut deja greutate pe el. A, si pe tija schimbatorului de viteze, cum am vazut mai demult pe acest topic. Pe maneta schimbătorului sau pe tija de sub? Eu am doar pe manetă, dar urmează să pun și pe tija aceea. 23 Apr 2009, 09:44: Are cineva cablu de ambreiaj de diesel pe motorizare benzină? This post has been edited by Lostboy: 23 Apr 2009, 08:44 |
--------------------
.
.
.
|
|
IRONICK |
![]()
|
eu
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Lostboy |
![]()
|
În afară de tine.
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
IRONICK |
![]()
|
nu cred ca mai gasesti si alti nebuni ....
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Lostboy |
![]()
|
Nu fii sigur!
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
dia_ph2 |
![]()
|
QUOTE(burtosu @ 20 Apr 2009, 08:30) HRISTOS A INVIAT ! @dia_ph2 am mai facut rost de un batator(prestige 380 grame) si as dori o parere din partea ta,anume unde sa-l montez si pe cel de-al doilea ptr maxim de efect? QUOTE(klaus @ 20 Apr 2009, 16:57) Desi nu mie mi-a fost adresata intrebarea, mi-as permite sa-mi exprim o parere: la megane batatorul acustic e montat imediat inantea curbei de dupa intermediara, acolo unde la logan e prinderea de caroserie. La symbol batatorul acustic, pe esapamantele pe care exista, e fixat in dreptul prinderii (la prinderea de dinaintea intermediarei) si/sau in dreptul prinderii de dupa intermediara sau cu cca. 5 cm inainte sau la mijloc intre prinderea de dupa intermediara si intermediara. Eu as incerca: in dpretul bridei de prindere (usor in fata ei) de dupa intermediara, la mijloc intre intermediara si brida de prindere de dupa ea, cu 5-7 cm inainte de prinderea de dupa intermediara. @burtosu: Intrucat nu am apucat sa montez cel de-al doilea batator acustic, consider informatiile colegului klaus foarte folositoare pentru a experimenta pozitia acestuia. Din moment ce spui ca ai achizitionat de la dezmembrari un batator acustic de Prestige, ar fi util daca ai mai da o fuguta pe acolo, pentru a vedea esapamentul de pe care a fost preluat si de a observa particularitatile acestuia. Astept cu interes... |
--------------------
Dacia
Logan ph2, 1.4mpi
2008, Laureate, Abs
|
|
IRONICK |
![]()
|
Doar ca colegul klaus nu a specificat ca la alte masini este batator doar in spate ...
De ce crezi ca am pus poza cu catalizatorul sub baia de ulei si imbinarea sferica (sau flexibil) dupa catalizator ... http://img125.imageshack.us/img125/5492/pi...94resizeef2.jpg This post has been edited by IRONICK: 23 Apr 2009, 09:50 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
La unele symbol (adicalea clio symbol asta nou) e si in fata batator, nu doar in spate (adica sunt 2). Mai rare, dar sunt.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
dia_ph2 |
![]()
|
Am facut o selectie a posturilor care mi s-au parut utile, incepand cu pagina 30.
![]() Dati "save target as" pana reusesc sa o postez corect This post has been edited by dia_ph2: 23 Apr 2009, 15:02 |
--------------------
Dacia
Logan ph2, 1.4mpi
2008, Laureate, Abs
|
|
burtosu |
![]()
|
@ dia_ph2 din pacate cel de-al doilea batator acustic l-am primit seara de la tipul de la dezmembrari asa ca nu stiu de pe ce toba a fost dat jos,dar l-am montat ca in pozele de mai sus(prestige) in apropierea celei de-a doua prinderi in partea dinspre sofer.Momentan nu am facut niciun drum mai lung sa vad comportamentul si cu nr 2 montat.Ce tip de greutate sa montez pe tija schimbator si eventuale foto ale celor care au?Multumiri.
@ IRONICK ce reprezinta ceea ce ai incercuit tu in poza ca nu ma dumiresc? This post has been edited by burtosu: 23 Apr 2009, 15:56 |
--------------------
dacia logan
logan
2008/kiss fm,1.6
- BZ-
|
|
IRONICK |
![]()
|
poza nu este facuta de mine (luata de pe alt topic), ce este incercuit acolo este bieleta antirotire
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Lostboy |
![]()
|
QUOTE(burtosu @ 23 Apr 2009, 16:55) Colecție masă acustică, este greutatea care vine din fabrică montată pe conducta flexibilă de AC. Nu am momentan poze, dar poți să cauți în topicul AC ZGOMOTOS. Sau orice greutate, nu neapărat asta. |
--------------------
.
.
.
|
|
burtosu |
![]()
|
Pai pe furtunul flexibil de la AC am o greutate,sa pun la fel si pe tija?
|
--------------------
dacia logan
logan
2008/kiss fm,1.6
- BZ-
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(dia_ph2 @ 23 Apr 2009, 15:46) ![]() ![]() Daca elimin postarile mele si ale lui ironick, toate cele ramase adunate impreuna si inmultite cu 5 nu au atata informatie cate au avut doar ale mele (nu-l mai bag si pe ironick la calcule, ca poate sa-si duca si singur de grija) Cand intr-adevar am fost laconic la treaba cu suportul hidroelastic de DSN, care fiind anexat unui motor asemanator (nu 16V-ului) ar putea fi adaptat mai repede (desi e discutabil daca sunt aceleasi distante intre motor si suport, ar trebui verificat), a fost necesar sa traduc intr-un fel sau altul informatia si de-abia apoi a inteles-o lumea. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Lostboy |
![]()
|
@Burtosu - Da, numai că cea pe care o vei cumpăra va fi diferită de cea pe care o ai tu acum, deoarece cea cumpărată este gândită să fie montată ulterior iar cea din fabrică să fie montată înainte de montarea țevilor de AC.
Recomand să pui și pe tija de sub, cea care acționează maneta. |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 20:02 |