DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

102 Pages « < 25 26 27 28 29 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Antifonare capotă, inclusiv blană, pedalier

C@talin
post 16 May 2006, 17:41
Post #781

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

Group: Members
From: cucu

mi-am pus si eu de cateva zile un cheder la capota in fata mi se pare foarte util ca nu mai intra namol sau apa cand ploua smile.gif

Attached thumbnail(s)
asss.jpg ( Size: 361.3k ) Number of downloads: 1240
ads.jpg ( Size: 358.36k ) Number of downloads: 1264

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dragosm
post 17 May 2006, 07:42
Post #782

Membru incepator

Am facut comanda la fabrica (Minet) de ceva asemanator (insonorizant) si imi aduc la depozit in Bucuresti cati mp vreau (am comandat 10mp). La depozit nu dau decat la balot mare.
10 mp = 250.000 lei
O sa pun in toata masina in iulie dynamat (usi, podea, portbagaj) dublat de acest material pe la pedaliar, consola centrala , podea spate si portbagaj.

--------------------
Logan Ambition - B01ERU
+
IRONICK
post 17 May 2006, 18:41
Post #783

-

From: Romania

Asteptam cu interes sa iti aduca doar cat ai comandat tu. Ca au fost persoane care nu prea au reusit sa se inteleaga cu ei.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
dragosm
post 18 May 2006, 15:08
Post #784

Membru incepator

QUOTE(IRONICK @ 17 May 2006, 19:41)
Asteptam cu interes sa iti aduca doar cat ai comandat tu. Ca au fost persoane care nu prea au reusit sa se inteleaga cu ei.
*

nici eu nu m-am inteles cu femeia aia de la depozitul din Cotroceni; Am sunat la Minet si au zis ca-mi trimit cat vreau eu.

--------------------
Logan Ambition - B01ERU
+
dragosmanea
post 20 May 2006, 15:20
Post #785

DA, am Logan!

From: Bucuresti

Uitati planurile mele de insonorizare care va avea loc imediat ce gasesc materialele necesare.
Inspirat din insonorizantul de la pedalier, pe unde trece coloana de directie, voi face asa: peste tabla voi pune un strat de pasla, peste ea un "covor" de material cauciucat, apoi mocheta masinii. Nu vreau solutia prezentata aici, chiar daca este mai buna, pentru ca vreau ca procesul sa fie reversibil. Poate vreau sa vand masina, poate....poate... Efectul poate nu va fi acelasi, dar nu vreau sa lipesc nimic de tabla masinii.

Acum cateva intrebari.
Unde pot gasi o foaie mare de cauciuc? Am cautat in Praktiker si Brico si nu am gasit absolut nimic. Habar nu am unde sa caut.
Ce fel de pasla sa iau si de unde? Am doua variante, nu stiu daca sunt identice. Prima este sa iau pasla din targ, a doua e sa caut pe la magazinele de lucrat si reconditionat canapele. Presupun ca cea de la magazinele de canapele e mai ieftina. Dar calitatea lor este identica?
Sper sa ma ajutati cu niste idei, unde anume sa gasesc cele doua materiale necesare.
Multumesc.

--------------------
Dacia LOGAN Preference 1.4 - LGN
+
Mario_b
post 20 May 2006, 20:55
Post #786

Membru Simplu

From: Craiova+Sibiu

Eu am facut un sandwich adica am pus intre 2 straturi de fonomin material insonorizant bitumos. Rezultatul este prea insignificant. Mai bine incearca varianta cu Aluband si 1 strat de fonomin, cred ca da rezultate mai bune.

--------------------
'05 Dacia Logan 1,6 Ambition - MBM
War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<---
+
klaus
post 20 May 2006, 21:41
Post #787

步步

Group: Moderatori

covor de cauciuc, diverse modele si la preturi rezonabile, evident in ... targ la Vitan.
Sau in magazinele de piese auto (este covor de cauciuc - impropriu zis covor ca e foaie de cauciuc - la metru)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
florinel_lva
post 21 May 2006, 15:01
Post #788

membru interesat

From: Piatra Neamt

stie cineva daca se gaseste de cumparat chestia aia neagra de pe interiorul capotei de la logan diesel cu rol de reducere a zgomotului si daca se potriveste si la modelele pe benzina?

--------------------
RENAULT Koleos 2018 - nt05***
+
Codrin
post 21 May 2006, 15:14
Post #789

Membru autentic

Ai tot ce-ti trebuie in topicul asta. Succes.

--------------------
Mazda . .
+
IRONICK
post 2 Jun 2006, 16:11
Post #790

-

QUOTE(bassfreak @ 8 May 2006, 11:01)
[...]am cumparat azi insono plansa bord . . l-am pus pur si simplu acolo sa vad cum se diminueaza zgomotul motorului.. si.. efectul la mine este zero barat..
*
Am mers ieri si astazi fara insonorizantul de la pedalier. Este incredibil cat zgomot a aparut din nou in habitaclu. Incearca si asa ca sa iti dai seama de efect mai bine.

This post has been edited by IRONICK: 2 Jun 2006, 16:35

--------------------
+
klaus
post 2 Jun 2006, 17:37
Post #791

步步

aha... deci avusei dreptate 04.gif
Si lasa-l mai pe bassfreak, ca e insonorizata mai bine ca a mea, da' e el perfectionist. La relanti ce se aude mai tare (cred ca e o treaba de insonorizant capota motor lipsa la el)

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
bassfreak
post 2 Jun 2006, 19:41
Post #792

Membru autentic

Ieri am realizat completarea antifonarii podelei din stadiul de aluband.

1. Peste aluband am pus padding-urile originale din polistiren care au si pasla pe partea inferioara.

2. Peste aceste padding-uri am asezat cate o foaie din polistiren extrudat (cred eu) verde, din acela ce se pune sub parchet. L-am pus doar in partea din fata, peste padding deoarece este foarte casant si trebuie pus pe suprafata dreapta. Pe spate nu am pus decat sub scaune (nu am avut mai mult).

3. Apoi am asezat un strat de pasla; la sofer am folosit pasla de 1cm incepand de la adancitura pedalei de acceleratie si pana in spate pe peretele vertical al banchetei, iar la pasager pasla de 2cm grosime incepand de unde incepea si mocheta, poate putin mai sus, si pana sub scaunul pasagerului (nu mi-a ajuns pana la bancheta, iar acolo pot umbla mai usor sa adaug).

4. Peste pasla am asezat mocheta originala a masinii care s-a asezat destul de ok.

5. Peste mocheta masinii am pus un strat de covor cauciucat din acela cu striatii late, asezat pe toata suprafata podelei, mai putin pe mijlocul tunelului central - dar am urcat cu el pana sub suportul de plastic al schimbatorului si pana langa cel al franei de mana, cauciucul fiind tinut pe pozitie de suruburile scaunului.
Peste asta am asezat scaunele, cu care acum problema ar fi ca se misca foarte greu fata/spate datorita cauciucului care atinge sinele. Va trebui sa fac niste saibe inaltatoare pentru scaune, sau mai bine niste straifuri din tabla puuutin mai late si mai lungi decat sinele scaunelor care sa tina covorul apasat pe podea.

6. Peste covorul de cauciuc am pus covorasele care le aveam.

In poze puteti observa procesul de la 1 la 3, si urmeaza sa va arat si poze din stadiul final (nu am mai avut timp sa le fac ieri).

Rezultatul: ..se simte.. acum pe piatra cubica, cel mai deranjant lucru (extrem de deranjant) a devenit rezonanta bordului la viteza de 60-80km/h pe piatra cubica din zona herastrau de exemplu.
Urmeaza antifonarea bordului si a peretelui antifoc.

Attached thumbnail(s)
Image_143_.jpg ( Size: 47.16k ) Number of downloads: 1314
Image_144_.jpg ( Size: 37.28k ) Number of downloads: 1229
Image_145_.jpg ( Size: 38.6k ) Number of downloads: 1200
Image_146_.jpg ( Size: 47.52k ) Number of downloads: 704
Image_147_.jpg ( Size: 55.3k ) Number of downloads: 760
Image_148_.jpg ( Size: 45.59k ) Number of downloads: 670
Image_149_.jpg ( Size: 49.99k ) Number of downloads: 677
Image_150_.jpg ( Size: 48.55k ) Number of downloads: 699
Image_151_.jpg ( Size: 44.87k ) Number of downloads: 679
Image_154_.jpg ( Size: 44.41k ) Number of downloads: 754

--------------------
Dacia Logan 2004 Ambiance
Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
+
liviu_canja
post 2 Jun 2006, 21:40
Post #793

Membru

O sa imbatraneasca masinile astea pana terminam noi de antifonat peste tot. oricum, mi-a placut ce ai facut.

cu mentiunea ca ai cam gresit cu polistirenul... Este o membrana care transpira, sper sa nu ai probleme cu umezeala prin masina. Si nu este extrudat.

--------------------
Dacia Logan 2004 - B-46-MDY
+
han_1.6 mpi
post 2 Jun 2006, 22:26
Post #794

Membru autentic

From: bucuresti

QUOTE(liviu_canja @ 2 Jun 2006, 14:40)
O sa imbatraneasca masinile astea pana terminam noi de antifonat peste tot. oricum, mi-a placut ce ai facut.

cu mentiunea ca ai cam gresit cu polistirenul... Este o membrana care transpira, sper sa nu ai probleme cu umezeala prin masina. Si nu este extrudat.
*

polistiren mai este in masina de la fabrica.poate era bine ca din loc in loc sa dea cate o gaura.oricum bravo!probabil se apropie de sunetul din passat.

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
99AIM
post 3 Jun 2006, 07:23
Post #795

Membru autentic

Si condensul din masina unde se acumuleaza?In pasla ce ai montat-o rugina îsi va spune cuvantul.
Ma gandisem si eu la operatia asta dar cand am vazut o DSN dupa 2 ani cand a dat alea jos de pe pedaliere era varza totul...
Ce ti-e cu romanasul nostru,tot sa surubareasca el.....

This post has been edited by RamboX: 3 Jun 2006, 09:36

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 1.6 dci - CT 99 xxx
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
bassfreak
post 3 Jun 2006, 11:02
Post #796

Membru autentic

QUOTE(RamboX @ 3 Jun 2006, 08:23)
Si condensul din masina unde se acumuleaza?In pasla ce ai montat-o  rugina îsi va spune cuvantul.
  Ma gandisem si eu la operatia asta dar cand am vazut o DSN dupa 2 ani cand a dat alea jos de pe pedaliere era varza totul...
  Ce ti-e cu romanasul nostru,tot sa surubareasca el.....
*

pasla are si din fabrica masina, si da, in pasla se poate acumula condens, dar daca gandesti asa mai bine dai jos si mocheta si pasla masinii si mergi direct pe tabla goala ca sa o stergi din cand in cand cand transpira.. nici chiar asa!

peste tabla este aluband deci nu stiu cum va transpira.. si nu cred ca va fi afectata tabla.

oricum este mult mai bine acum cel putin pentru faptul ca apa de pe bocanci nu va mai curge prin mocheta in pasla ca iarna trecuta ci va ramane pe stratul de cauciuc.

initial am zis ca nu prea a iesit mare lucru, dar acum dupa 2 zile de mers cu masina, si dupa ce s-a dat si Klaus o tura, m-am bucurat ca am primit aprecieri pozitive.

toate masinile respectabile au antifonare serioasa chiar si cu pasla la greu si nu mai ruginesc in 2 ani.

--------------------
+
nucu
post 3 Jun 2006, 14:40
Post #797

Membru incepator

Sunt membru nou. Am citit cu interes tot ce s-a scris pana acum. Nu stiu daca solutiile tehnice gasite de voi sunt cele mai bune, insa faptul ca se cauta si se aduc imbunatatiri masinii este, cu certitudine, un lucru pozitiv. Din ce s-a postat pana acum a rezultat ca unii au avut rezultate, altii nu. Cu siguranta ceva rezultate (pozitive) sunt, probabil cei care sustin ca au avut rezultate bune au fost ceva subiectivi, iar cei care sustin ca nu au observat nici o imbunatatire probabil se asteptau la ceva spectaculos.
Singurul Logan pe care l-am condus este cel pe care-l posed de cateva saptamani (nou) si zgomotul mi se pare acceptabil (mentionez ca inainte am avut Dacia 1310). As dori sa stiu daca cineva dintre voi a condus si un Logan vechi (cu o mai slaba antifonare) si unul nou. Daca da ce diferente a sesizat. Credeti ca se mai pot aduce imbunatatiri (sesizabile) noului Logan in ceea ce priveste antifonarea?
Multumesc anticipat pentru raspuns.

--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition
+
george_slz
post 3 Jun 2006, 22:05
Post #798

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Cauciuc gasiti in Vitan, dar nu e ieftin deloc.

Antifonarea cu pasla asa expusa apei nu e nu lucru tocmai bun. Puteai sa izolezi pasla intre 2 folii de celofan sigilate pe margini, era mult mai bine asa. Arata binisor ce vad acolo, plus ca ai si spatiu sa tot pui materiale sub mocheta. Sper sa fi macar tu multumit de rezultat.

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
bassfreak
post 4 Jun 2006, 13:48
Post #799

Membru autentic

Incep sa fiu cat de cat multumit, in ideea ca voi continua si voi obtine si mai bune rezultate.
deci o diferenta sesizabila in bine se obtine foarte greu dupa cum se vede. eu ma asteptam la mult mai bine.
problema cu antifonarea este ca nu se observa imediat rezultatul - ai pus un burete in plus si gata te-a dat pe spate cat de bine ai izolat fonic - nu! trebuie multa munca si materiale potrivite si bani investiti.. si nu prea renteaza decat daca esti oarecum maniac. acum daca m-am apucat.. trebuie sa o duc pana la capat ca sa nu imi bat joc de bani, macar daca fac sa fac cum trebuie. daca reusesc sa fac o izolare buna a peretelui antifoc voi fi foarte multumit per total.

Pana acum costurile ar fi ~300RON, cu care am reusit sa antifonez usa sofer (aluband+burete), rear deck (aluband+burete) si podeaua (aluband+polistiren verde+pasla+mocheta+covor cauciuc+covorase)

O problema ar fi cu covorul de cauciuc care, desi a fost destul de scump, are un miros specific usor deranjant. pentru unii este placut ca miroase a nou smile.gif, dar pentru mine este usor deranjant.
Este mai bine acum intr-un fel, pentru ca a disparut mirosul de putred care il aveam din cauza paslei care a fost candva imbibata cu apa (de la zapada de pe bocanci iarna). Am mai discutat cu un prieten despre problema asta, el are Espero si imi spunea ca nici el nu a mai putut scapa de mirosul asta din masina. Eu acum am scapat cu ocazia covorului de cauciuc.

Cu pasla.. daca o pui intre doua bucati de celofan cred ca ii cam strici o mare parte din proprietatile de absortie fonica.
La masinile mai noi si mai respectabile exista inghesuiti prin stalpi si prin diverse locuri din caroserie bureti imbracati in celofan pentru a mai atenua din vibratiile tablariei.

--------------------
+
klaus
post 4 Jun 2006, 14:03
Post #800

步步

buretii din stalp (care exista si la logan in stalpul fata) nu sunt pentru atenuarea vibratiei tablariei, ci impotriva trasmiterii prin stalpi al zgomotelor parazite de rulare (stalpul este o incinta acustica goala).
In ultimul timp se foloseste un fel de spuma care expandeaza la cald (in cuptorul de uscare de la vopsitorie), si se pare ca este mai eficienta (umple toate spatiile din stalp, nu lasa punti acustice; buretele, oricat de bine e indesat, tot face niste cute ceva care nu pot fi eliminate, cute care lasa un spatiu intre burete si stalp)

--------------------
+
IRONICK
post 4 Jun 2006, 18:26
Post #801

-

Burete pentru bagat in stalpi am gasit in cutiile in care se transporta HDD-urile IBM. Adica este bun orice burete in care se transporta echipamente electronice . . Gri (oricum nu conteaza culoarea .. ) si cel mai important nu absoarbe si tine apa.

--------------------
+
liviu_canja
post 4 Jun 2006, 21:17
Post #802

Membru

Stie cineva codul pentru "insonorizant portbagaj" ?

--------------------
Dacia Logan 2004 - B-46-MDY
+
bassfreak
post 5 Jun 2006, 13:27
Post #803

Membru autentic

QUOTE(IRONICK @ 4 Jun 2006, 19:26)
Burete pentru bagat in stalpi am gasit in cutiile in care se transporta HDD-urile IBM. Adica este bun orice burete in care se transporta echipamente electronice . . Gri (oricum nu conteaza culoarea .. ) si cel mai important nu absoarbe si tine apa.
*

cum asa, eu nu-mi imaginez cum nu tine apa buretele ala. eu am vazut ca la alte masini buretii sunt sigilati in pungi de plastic.

--------------------
+
klaus
post 5 Jun 2006, 14:25
Post #804

步步

QUOTE(liviu_canja @ 4 Jun 2006, 22:17)
Stie cineva codul pentru "insonorizant portbagaj" ?
*

Care... insonorizant portbagaj?

--------------------
+
IRONICK
post 5 Jun 2006, 14:35
Post #805

-

bassfreak, eu m-am distrat un pic cu el . . bagat sub apa, tinut in spatiu umed, etc ... si nu prea a retinut apa. Nu zic ca nu se uda de loc, dar nu la fel ca buretele clasic . .

--------------------
+
Ci_co
post 6 Jun 2006, 08:51
Post #806

Membru atutentic cu logan !

From: UE - Bucharest !!

Una bucata intrebare !! Eu am dci si m-am uitat la tipul cand mi-a pus alarma am vazut si eu pe jos cum este izolata sau isonorizata este o bucata "scartietoare" sa zic asa si mai este ceva are niste material dala de zici ca este vata, asa aveam si la berlina veche, si este lipita pe podea iar la cealalta parte are ceva de cauciuc, acum intrebarea mea este !!! Daca intra niste apa pe la "pasla" aia nu o sa tina umezeala sau sa putrezeasca ??? sa o dau jos??? si sa fac cu aluband si celelalte materiale ??

Defapt au fost mai multe intrebari !
Salutare,

LE: Daca ar fi sa fac si eu ca bassfreak poi inbunesc cata munca si cata atentie la detalii poi imi i-a o luna pana fac smile.gif

This post has been edited by Ci_co: 6 Jun 2006, 08:52

--------------------
Dacia & Renault/ Logan by Dacia/ '06 Pref 1,5dci - B XX BEB
Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
+
Ci_co
post 6 Jun 2006, 08:54
Post #807

Membru atutentic cu logan !

From: UE - Bucharest !!

QUOTE(klaus @ 6 Jun 2006, 01:25)
Care... insonorizant portbagaj?
*

cred ca se refera la mocheta din portbagaj care acopera in mare parte !! Poate avea si un mic rol de isonorizant dar "e praff" !

--------------------
Dacia & Renault/ Logan by Dacia/ '06 Pref 1,5dci - B XX BEB
Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
+
strem
post 6 Jun 2006, 17:01
Post #808

Membru incepator

Am si eu o intrebare.

Am avut un BMW si peste tabla in interior era "turnat" un fel de burete. Asta sub mocheta lui. Toata insonorizarea la interior se reducea la asta: un strat de vreo 2 cm (am apasat cu degetul) de burete "turnat" si mocheta (cam 1 cm, seamana cu covor persan des gri). Prin turnat inteleg faptul ca buretele respectiv era lipit de podea si de peretii exteriori pentru ca efectiv fusese turnat, cald probabil, si se intarise capatand la exterior o pojghita lucioasa (si nu trecea apa prin ea).

Se gaseste asa ceva de cumparat? Adica o solutie care sa fie lichida sau vascoasa si care sa se intareasca sub forma de burete? Desi burete nu e chiar un termen bun pentru a descrie materialul.

--------------------
Dacia Logan Laureate 2005 - 1.6 Laureate
+
bassfreak
post 6 Jun 2006, 19:25
Post #809

Membru autentic

ci_co, nu da jos nimic! nici eu nu am dat jos nimic, ci doar am adaugat.

insonorizant portbagaj se refera la mocheta care vine pe interiorul capacului portbagajului.

apropo, loganul ala chel de ungaria nu are nici mocheta in portbagaj pe oalele amortizoarelor ohmy.gif

--------------------
+
IRONICK
post 6 Jun 2006, 20:19
Post #810

-

Eu cred suna mai bine protectie interioara capota spate sau garnitura capota spate, decat insonorizant portbagaj.

--------------------
+
102 Pages « < 25 26 27 28 29 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 19:49
Forum Renault