Antifonare capotă, inclusiv blană, pedalier
![]() ![]() ![]() |
Antifonare capotă, inclusiv blană, pedalier
adiya |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|||
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
dragosmanea |
![]()
|
![]() DA, am Logan! Group: Members Posts: 202 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Cu parere de rau trebuie sa va spun ca ies din cursa pentru balotul de la Cotroceni. Cei de la Minet mi-au spus ca mi-au trimis mai putin, dar cand m-am apucat sa masor am constatat ca mi-au trimis exact cat am cerut. Sorry.
|
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
poate posteaza cineva informatii privitoare la cauciuc la metru.insa nu cel din targ care e destul de scump.sa zicem ceva de 1 - 2 mm grosime.
pret magazin etc.daca e considerata publicitate atunci dati pm. This post has been edited by han_1.6 mpi: 18 Jun 2006, 19:35 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
in fine...avem si fonomin.am cumparat azi.mi se pare un material foarte bun.revin in weekend cu poze cu masina desfacuta la podele si etapele de antifonare.
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
dragosmanea |
![]()
|
![]() DA, am Logan! Group: Members Posts: 202 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
In principiu miercuri, impreuna cu han_1.6mpi si AK-47 o sa ne apucam de demontat interiorul masinii mele si de treaba cu antifonatul. Mergem, cel putin la masina mea, pe sistemul: antifon cauciucat, fonomin (1 sau 2 straturi) si inapoi mocheta masini. Asta podea, plafon si portbagaj in prima etapa. Promit sa facem poze si sa incercam un tutorial cat mai complet. Urati-mi succes!!!
|
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
cum zicea si han, azi am luat balotul de fonomin.
atasez poze de la eveniment ![]() Attached thumbnail(s) Image_20_.jpg ( Size: 53.03k ) Number of downloads: 1034 Image_22_.jpg ( Size: 50.01k ) Number of downloads: 993 Image_23_.jpg ( Size: 47k ) Number of downloads: 1020 Image_25_.jpg ( Size: 44.36k ) Number of downloads: 1046 |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
strem |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 6 May 05 From: Bucuresti ![]() |
si in jur fericitii posesori ai unei bucati.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate 2005
- 1.6 Laureate
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
bineanteles ca nu m-am putut abtine si deja am pus fonomin in fatza sub mocheta.
2 straturi.efectul este bun la diminuarea sunetului de la relanti.la turatii mari nu mi s-a parut foarte eficient.atunci am pus peste el(tot sub mocheta folie pee de 3 mm grosime).acum se aude destul de diferit.mult mai incet,mai "infundat" iti da impresia ca nu trage motorul.dar daca te uiti la turometru si vitezometru,iti dai seama ca de fapt nu se mai aude asa de tare "sunetul" "propulsorului". sunt curios ce efect va avea dupa ce dau cu antifon pe tabla podelei(2-3mm grosime) si apoi pun fonomin prin toate locurile indicate pt izolare fonica. revin cu fotografii cand fac asta. am o parere retinuta vis a vis de aluband.nu vreau sa supar pe nimeni dar faptul ca ramane moale? nu ar fi mai eficient un bitum care sa devina rigid dupa uscare? |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
liviu_canja |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 19 November 04 From: Bucuresti ![]() |
nu exista "bitum care sa devina rigid dupa uscare"...
|
--------------------
Dacia
Logan 2004
- B-46-MDY
|
|
ICET |
![]()
|
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Vorbesc din experienta.......pana nu am pus aluband,nu am sesizat nici o diminuare a zgomotului,chiar daca am dat de 2 ori cu antifon cauciucat atat pe plafon cat si pe podea....ca sa nu mai zic ca unde a ramas antifonul neacoperit de aluband(asta in portbagaj)se inmoaie de la caldura si se lipeste de orice obiect sau lucru cu care intra in contact. |
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
- B 07 CHE StarGuide Sg-43-ds
Marbella M-5010 defect Membru Frigotehnist.STELIST pe viata. |
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
cat de gros ai dat antifonul? sincer.
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
QUOTE(ICET @ 20 Jun 2006, 15:11) ca sa nu mai zic ca unde a ramas antifonul neacoperit de aluband(asta in portbagaj)se inmoaie de la caldura si se lipeste de orice obiect sau lucru cu care intra in contact. antifonul cauciucat este o vopsea cauciucata.dupa uscare vopseaua este uscata.deci nu se topeste si nu se scurge.vorbesc din experienta.nu sunt mecanic sau "meserias cu diploma",dar am lucrat la cateva masini___ cu antifon cauciucat. dupa uscare aceasta vopsea nu a curs si nu s-a topit.nu are proprietatile unei lumanari. este adevarat ca timpul de uscare e lung.si nu se usuca bine la soare.pe cutie scrie 24 de ore.deci daca il dau foarte gros(2-3mm) trebuie sa treaca o saptamana.in 24 de ore prinde o pojghita si cred ca se poate pune peste el pasla/fonomin.dar uscarea completa e foarte lenta. este foarte posibil ca tu sa fi dat antifon de proasta calitate.imi amintesc de un antifon luat acum cativa ani si care era pamant amestecat cu ulei ars.si am facut mare scandal sa imi recuperez banii.apoi am luat alt antifon dar la acelasi ambalaj;abia al 2 lea era antifon. ![]() This post has been edited by han_1.6 mpi: 20 Jun 2006, 22:42 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
ICET |
![]()
|
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(han_1.6 mpi @ 20 Jun 2006, 23:35) Si pe plafon si pe aripile din spate ![]() Am spus ca am dat de 2 ori,adica prima data,lasat sa se usuce cam 2 zile si dat din nou(masina tinuta in garaj).Stratul a fost dat cat am putut eu de gros.Asta ca sa nu mai zic ca prima data am dat cu vopsea cauciucata,dar era foarte subtire si efect nul.Asta se usca in 10-15 ore de la aplicare. Antifon am folosit mai multe cutii si cumparate din locuri diferite deci daca as fi numerit ceva prost sesizam imediat. Oricum ideea era ca pana nu am folosit aluband,nu am sesizat o diminuare mai accentuata a zgomotului. |
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
|
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
la loganurile mai noi, iulie 2005 sa zic din amintiri, pe podea in spate exista cateva folii bituminoase in plus fata de loganurile mai vechi.
se poate observa in pozele atasate. Attached thumbnail(s) Image_26_.jpg ( Size: 39.56k ) Number of downloads: 1174 Image_27_.jpg ( Size: 35.09k ) Number of downloads: 831 |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
QUOTE(ICET @ 20 Jun 2006, 16:14) Oricum ideea era ca pana nu am folosit aluband,nu am sesizat o diminuare mai accentuata a zgomotului. ideea este ca pana nu se face o uscare completa a antifonului acesta nu are efect fonoabsorbant.asta poate sa insemne si 2 saptamani..poate si mai mult in functie de vreme,anotimp,etc. ca fapt divers pe piata sunt mai multe firme care vand antifon cauciucat.unele sunt mai bune altele mai rele. eu inca nu am pus aluband in masina.ceea ce am zis este doar o observatie,o suspiciune privind alubandul.si ce recomand este sa se puna acele placi fonoabsorbante.dar din lipsa de bani, cred ca antifonul cauciucat poate sa faca treaba buna. eu merg pe folosirea antifonului cauciucat.apoi dupa ce il aplic si se usuca te invit sa vedem ce schimbari s-au produs la mine in masina la capitolul izolare fonica. This post has been edited by han_1.6 mpi: 21 Jun 2006, 08:59 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
dragosmanea |
![]()
|
Asa cum am promis, azi m-am apucat impreuna cu han_1.6mpi de insonorizat masina mea. Timpul zilnic alocat este limitat, asa va voi veni cu noutati despre fiecare etapa. Astazi am demontat prin interior si am dat cu antifon cauciucat doar pe partea din spate.
Poze si cateva cuvinte gasiti aici: http://www.dragosmanea.ro/insono/ Pozele sunt mari si pentru unii din voi se vor incarca greu. Le-am lasat mari sa se poata observa totul cat mai bine. Scuze pentru copyright-ul grosolan, dar este nevoie... |
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
ICET |
![]()
|
QUOTE(han_1.6 mpi @ 21 Jun 2006, 09:14) ideea este ca pana nu se face o uscare completa a antifonului acesta nu are efect fonoabsorbant.asta poate sa insemne si 2 saptamani..poate si mai mult in functie de vreme,anotimp,etc. A fost un interval de 8 luni intre antifonare si pus aluband,deci timp berechet in care era beton!Singurul lucru e ca doar la portbagaj se inmoaie putin(acolo unde nu e acoperit),atat cat sa pateze degetul(sa zicem)daca atingi locul ala si asta dupa ce a stat mai multe ore in soare.In alte conditii nu te mai murdaresti,se intareste la fel ca inainte. Din ce am observat eu,e la fel ca cel aplicat de dragosmanea la masina lui. Ca idee despre grosimea stratului de izolator fonic(antifon,aluband,pasla)aplicat de mine:nu mai am pading-urile de la picioare sofer/pasger,locul lor fiind ocupat de acele materiale. |
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
|
dragosmanea |
![]()
|
Si cum sta mocheta la picioare? ca m-am gandit si eu la treaba asta....
Voi pune maine poze si cu eticheta cutiei de antifon. This post has been edited by dragosmanea: 21 Jun 2006, 22:05 |
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
QUOTE(ICET @ 21 Jun 2006, 15:02) A fost un interval de 8 luni intre antifonare si pus aluband, Ca idee despre grosimea stratului de izolator fonic(antifon,aluband,pasla)aplicat de mine:nu mai am pading-urile de la picioare sofer/pasger,locul lor fiind ocupat de acele materiale. si crezi ca padingurile alea sunt doar de design?nu cred ca trebuiau scoase.apoi atunci cand intrebam de grosime,eu intrebam de grosimea stratului de antifon(vopseaua cauciucata)si nu de grosimea fonominului.in fine...eu inca nu am inceput antifonarea.acum il ajut pe dragos.dupa ce terminam putem trage niste concluzii.pana atunci nu se poate spune ca e prost ce facem.desi tare cred eu ca o sa iasa o treaba buna. eu acum vad ca ai logan diesel.se poate ca motoarele diesel sa fie mai zgomotoase?sau era doar o impresie de-a mea? This post has been edited by han_1.6 mpi: 21 Jun 2006, 22:30 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
ICET |
![]()
|
La mpi ma refer..... Pai sta ca si inainte,am taiat bucati de pasla(e mai groasa decat fonominul din pozele de mai sus,dar cam la fel la vedere,adica compozitie)cat sa umple locul lasat liber pana la nivelul traversei din mijlocul pedalierului sofer/pasager.Am pus pasla si pe tunelul central,dar acolo m-am chinuit rau sa mai pun la loc plasticele si sta cam umflata mocheta,asta si datorita conductelor de aer. |
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
QUOTE(ICET @ 21 Jun 2006, 15:23) vorbim dupa ce termin antifonarea.si ne vedem.comparam masinile.apoi tragem niste concluzii.daca ma insel in priviinta antifonului adaug aluband peste el.dar nu cred. se prea poate ca omul sa greseasca.da pana nu ma conving nu pot sa stiu ![]() This post has been edited by han_1.6 mpi: 21 Jun 2006, 22:44 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
dragosmanea |
![]()
|
Am mai completat cu cateva poze si explicatii:
http://www.dragosmanea.ro/insono/ Maine sper sa am timp sa pun fonomin-ul si sa remontez totul. Revin cu amanunte. This post has been edited by dragosmanea: 23 Jun 2006, 20:59 |
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Ai uitat cateva locuri unde trebuia sa dai cu antifon pentru reducerea vibratiei.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dragosmanea |
![]()
|
Pai zii tot...ca nu e terminata lucrarea...
|
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
IRONICK |
![]()
|
Apopo de fonomin . . . stiati ca fonominul intretine arderea. Dupa cateva teste facute cu aluband, pasla originala de pe Logan si fonomin, acesta din urma arde cel mai bine dintre cele 3 materiale.
Dragos, daca ai putea da si pe tablier, macar pana la nivelul bordului. Chiar si sub bancheta din spate. This post has been edited by IRONICK: 23 Jun 2006, 23:01 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dragosmanea |
![]()
|
As vrea eu sa dau pe tablier...dar cum naiba dau la o parte cauciucul ala nenorocit cu pasla? am scos cele doua capete de plastic prin desfiletare, dar tot nu pot sa-l ridic prea mult. Iar sum bancheta am auzit ca nici o masina mai socotita nu are nimic decat tabla. Ori se considera ca nu e necesar deoarece izoleaza fonic bancheta, ori ca "nu e bine".
|
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
IRONICK |
![]()
|
Pasla si cauciucul respectiv ai putea sa il sprijini pe niste betisoare si sa dai cat poti. Acolo este un loc foarte sensibil pentru transmiterea zgomotului de la motor.
La alte masini nu se pune nimic acolo pentru ca este tabla mai groasa si se rabateaza bancheta. Cel putin asa vad eu problema. Eu o sa pun si acolo cateva fasii de aluband. EL. Poate asa mai scap si de zgomotul de clanc-ul pe care il face benzina in rezervor. This post has been edited by IRONICK: 23 Jun 2006, 22:40 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dragosmanea |
![]()
|
Ok, voi incerca maine sa dau cu niste vopsea din aia insonorizanta. Multumesc.
|
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 13:25 |