Antifonare capotă, inclusiv blană, pedalier
![]() ![]() ![]() |
Antifonare capotă, inclusiv blană, pedalier
paulica |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Validating Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|||
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
ati vazut cum este facuta antifonarea hayonului/capacului portbagajului la Laguna?
ce vad eu in pozee ![]() (poza este chiar de pe forum, din galeria paris expo 2004) Attached thumbnail(s) DSC07494.JPG ( Size: 95.03k ) Number of downloads: 1593 |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
am pus la peretele antifoc 3 straturi de alluband si se simte o atenuare a sunetului.cred ca e f importatnt sa fie din fabrica ceva acolo cu rol insonorizant.e de minim bun simt.oare ce economie poate face Dacia ne mai punand ceva (folie bituminoasa sau chiar vopsea cauciucata cum e ce de pe podele , cea alba) ?
oricum la 7000 e cat am dat pe lgn e ok si fara.cand ma gandesc la cat de mult costa un vw nou ![]() This post has been edited by han_1.6 mpi: 17 Jul 2006, 20:40 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
Ak-47 |
![]()
|
![]() Soacra profesionista! Group: Members Posts: 103 Joined: 11 April 05 From: Bucuresti ![]() |
fratilor am fost azi la motorservice sa intreb cat e insonorizantul ala pt tablier, cand mi-a zis pretul mai mai sa ma ia cu lesin putin peste 4(patru) milioane am crezut ca face misto de mine dar din pacate nu glumea .....
in concluzie aluband, bitumina, fonomin, izopren toate astea puse chiar si impreuna suna muuuult mai ieftin decat insonorizantul original, mi-am luat gandul de la el..... |
--------------------
Dacia
Logan
Preference
- B 14 PVB [B]NU mai dati SPAGI, si asa PLATIM prea MULT![/B]
Mi-am luat Logan... Dacie in curs de evolutie!!! |
|
Ak-47 |
![]()
|
![]() Soacra profesionista! Group: Members Posts: 103 Joined: 11 April 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 11 Jul 2006, 22:55) Ca sa intelegi nelamurirea mea, eu cand m-am apucat de treraba nu m-am apucat hei rup, am facut studii de piata, crede-ma. Si am luat cate o mostra DIN TOATE foliile bituminoase pe care le-am gasit in drumurile mele. Si crede-ma ca nu au fost putine. Si le-am lipit pe o bucata de tabla mai mare, si scriam tipul foliei sub ea cu markerul, ca sa vad care se tine mai bine. Sunt sigur ca ai facut toate astea dar, datorita faptului ca nu am prea mult timp liber la dispozitie in prezent analizez calea cea mai rapida de antifonare in acelasi timp ieftina si daca este posibil total reversibila Sunt constient ca si frumoasa si devreme acasa nu prea se poate dar ... Alubandul mi se pare cam "timpofag" daca ar avea astia aluband de 50X50cm poate m-as baga dar asa caut altceva Antifonul lui dragosmanea necesita timp de uscare si un garaj in care sa tii jucaria, alubandul este "time-consumming" si relativ scump, dynamatul nu intra in discutie Eu inclin sa folosesc o combinatie de fonomin cu bitumina chiar daca o voi aseza pur si simplu pe podeaua masinii fara a o lipi. Stiu ca o sa imi sara coforumistii in cap ca tabla nu va fi rigidizata si ca va flamba in continuare dar eu personal cred ca zgomotul transmis din si prin vibratiile tablei este mult mai mic decat suma zgomotelor produse de celelalte surse. Avand in vedere ca tu ai facut deja niste teste, indraznesc sa te intreb, ce fel de adezivi ai folosit ? Caut idei cat mai bune de aia te intreb.... Printre membranele de hidroizolatie pe care le-ai testat s-au numarat si mostre cu suprafata foarte lisa ? si o ultima intrebare, ai idee care este temperatura de curgere a alubandului ? multumesc din timp pentru raspunsul tau pertinent ! P.S. Scuze de dublupost abia acum am bagat de seama ![]() This post has been edited by Ak-47: 19 Jul 2006, 09:15 |
--------------------
Dacia
Logan
Preference
- B 14 PVB [B]NU mai dati SPAGI, si asa PLATIM prea MULT![/B]
Mi-am luat Logan... Dacie in curs de evolutie!!! |
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
poti sa lipest cu antifon fara nici o problema,ca oricum se usuca si daca pui mocheta la loc.o cutie de antifon e 12 ron si iti ajunge.in felul asta faci o treaba destul de buna, mai ales ca antifonul lipeste foarte bine.
QUOTE(Ak-47 @ 18 Jul 2006, 11:13) fratilor am fost azi la motorservice sa intreb cat e insonorizantul ala pt tablier, cand mi-a zis pretul mai mai sa ma ia cu lesin putin peste 4(patru) milioane am crezut ca face misto de mine dar din pacate nu glumea ..... in concluzie aluband, bitumina, fonomin, izopren toate astea puse chiar si impreuna suna muuuult mai ieftin decat insonorizantul original, mi-am luat gandul de la el..... se poate pune doar aluband in mai multe straturi.si nu mai e necesar sa dai 4 mil.are efect foarte bun.am testat deja. |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
dragosmanea |
![]()
|
![]() DA, am Logan! Group: Members Posts: 202 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Han, nu cred ca va reusi sa lipeasca cu antifon, decat pe bucati mici. Ideea ta e foarte buna, numai ca asa speram si eu sa lipesc nitel fonomin de plafon. Dar la suprafata face repede o pojghita si nu mai lipesti nimic. Am apasat fonomin-ul ala cu rola si degeaba...nici macar scamele nu se mai lipeau. Poate doar sa fie ger afara. Am reusit in schimb sa il lipesc cu silicon.
|
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
pai normal ca va lipi pe suprafete mici.altfel nu merge pentru ca podeaua are o forma neregulata, adica nu e dreapta.intai se vor taia bucatile ce trebuiesc lipite apoi se lipesc.simplu . important e sa fie lipite bine,adica sa puna antifon din belsug.
This post has been edited by han_1.6 mpi: 18 Jul 2006, 22:31 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
B 45 GAO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 2 September 05 ![]() |
stiu ca poate vin destul de tarziu cu intrebarea asta ,dar am si eu nevoie de o parere.Pot sa pun si eu pe usi antifon cauciucat si peste burete(din acela pe care se pune intr-un studio de inregistrari pe pereti) fara sa stau cu grija k imi rugineasca usa?Are efect?
|
--------------------
DACIA Logan 1,4/
SEAT Leon 1,6 16V/
TOYOTA Aygo 68CP
- B 45 GAO Te tin franele sa ne tragem?
|
|
dragosmanea |
![]()
|
![]() DA, am Logan! Group: Members Posts: 202 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca citeai mai sus ai fi vazut ca eu initial am dat cu antifon cauciucat sa nu stau cu grija ca ar putea rugini tabla de la un eventual condens ramas in pasla. Apoi am aflat ca ar avea si ceva proprietati fono-absorbante, asa ca am dat strat mai gros.
Eu asa am dat peste tot pe unde am pus fonomin. Tocmai ca sa nu am probleme cu rugina. |
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
lau_swat |
![]()
|
![]() Membru si atat Group: Members Posts: 405 Joined: 7 September 05 From: Timisoara ![]() |
Am vb acum cu un reprezentant Minet in Timisoara si a zis ca nu au fonomin la fabrica, si ca echivalent cu el ar avea un fel de vata de insonorizare, voi ati auzit de asa ceva? are grosime cam ca si fonominul, zice el. Sugestii? sa stiu ce sa-i zic la om...daca sa-mi aduca sau nu...
This post has been edited by lau_swat: 20 Jul 2006, 14:20 |
--------------------
Renault
Megane III
dynamique 1,6 16V Ce tie nu-ti place altuia nu-i face
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
QUOTE(B 45 GAO @ 19 Jul 2006, 19:18) stiu ca poate vin destul de tarziu cu intrebarea asta ,dar am si eu nevoie de o parere.Pot sa pun si eu pe usi antifon cauciucat si peste burete(din acela pe care se pune intr-un studio de inregistrari pe pereti) fara sa stau cu grija k imi rugineasca usa?Are efect? nu iti recomand burete in usi pentru ca e hidroscopic, iar in usi e destula umezeala cam la toate masinile- condens , etc. poti sa dai cu antifon (cat mai multe straturi)linistit.se va auzi si usa mai frumos( acel "buf", sunet infundat cand trantesti usa). This post has been edited by han_1.6 mpi: 20 Jul 2006, 18:43 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
lau_swat |
![]()
|
![]() Membru si atat Group: Members Posts: 405 Joined: 7 September 05 From: Timisoara ![]() |
Am resunat azi la reprezentanta Minet in Timisoara si a zis tipul ca produsul comandat ar fi un inlocuitor bun pt fonomin, a zis ca s-a vandut si la Bucuresti cu succes. O sa risc si o sa iau sa vad, sper sa dea rezultate unde il voi folosi eu, adica dupa bord, la luneta si mai vad eu pe unde, sper sa nu fac o alegere proasta...
|
--------------------
Renault
Megane III
|
|
dragosmanea |
![]()
|
Ce faza tare....eu prima data am primit raspuns pe mail de la Minet Valcea ca pentru masina recomanda vata insonorizanta nustiudecare. In poza, arata a fonomin. Am sunat sa comand la Valcea, acolo mi s-a spus ca nu mai au asa ceva, dar ca pot sa comand fonomin, care are aceleasi proprietati.
Vad ca la tine e invers... |
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
lau_swat |
![]()
|
Stii cum e cu telefonul fara fir...
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
|
|
paulica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Validating Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
@lau_: intrebati-l voi pe Mario_b exact denumirea materialului pe care l-a cumparat el (si caracteristici tehnice ) si o sa stiti ce sa cereti. Va zic eu ce a cumparat el este beton.
This post has been edited by paulica: 22 Jul 2006, 03:46 |
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
m-am bagat azi pe sub masina sa cercetez mai atent, si am vazut ca niciunde coloana esapamentului nu e antifonata.se vede clar tabla vopsita cu spritchit.
cred ca ma apuc sa dau cu antifon pe acolo .revin cu fotografii. |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
QUOTE(han_1.6 mpi @ 20 Jul 2006, 19:41) nu iti recomand burete in usi pentru ca e hidroscopic, iar in usi e destula umezeala cam la toate masinile- condens , etc. Am si eu o intrebare tampa. Cand ploua sau spalati masina, apa din chederul de la geam unde se scurge, nu _in_ usa ? Si curge prin orificiul prevazut in partea cea mai de jos a usii ? |
--------------------
-
-
-
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
1. Da
2. Da, daca nu e infundat. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
ygor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 23 April 05 ![]() |
HPIM5116.JPG ( Size: 73.18k )
Number of downloads: 1997
Pentru diminuarea aproape totala a "vajaitului " aerului pe la portiere si pentru un sunet placut la inchiderea lor adoptati solutia mea: cheder autoadeziv pentru usi si ferestre (improvizatie,ce sa facem) pe marginea usilor cat mai spre exterior ,ca sa etanseze bine. Chederul este negru si are ~1 cm (e semirotund) This post has been edited by ygor: 29 Jul 2006, 17:08 |
--------------------
VW Jetta ,2008
Dacia 1410, 1990
Confortline, TLX
- GR-12-LCC
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Bine-bine, dar zi si tu de unde ai procurat chederul ala...
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
dragosmanea |
![]()
|
Se gaseste pe unde gasesti si plasele de tantari, sau chestii din astea sanitare, casa si gradina. E un purfix mai evoluat.
As avea o intrebare pt Ygor, cum sta in locurile unde nu e drept, unde urmareste o curba? Ca eu pe unde l-am folosit nu am reusit sa iau curbe cu el. |
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
ICET |
![]()
|
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
ygor,dar la curentul de aer care vine din fata pe langa aripa si se duce pe chederul de la plafon pana in spate ce ai pus?Cel mai mare zgomot(la viteza ma refer)pe acolo vine....... |
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
- B 07 CHE StarGuide Sg-43-ds
Marbella M-5010 defect Membru Frigotehnist.STELIST pe viata. |
|
ygor |
![]()
|
Curbele la usa nu sunt atat de "stranse" ,le ia foarte frumos . Inca ceva ,ar sta mult mai bine, dar nu e elegant ,lipit pe axteriorul usii spate acolo unde se pliaza cu cea fata si pe montantul spate.
Nu e nevoie sa pui decat pe verticala usii deci nu trebuie sa faci curba de 90 grade caci jos usa nu ajunge la prag si pui cheder degeaba. |
--------------------
VW Jetta ,2008
Dacia 1410, 1990
Confortline, TLX
- GR-12-LCC
|
|
ygor |
![]()
|
[quote=ICET,30 Jul 2006, 17:00]
Sincer ,am studiat problema, dar ma depaseste. Am izolat si chederele de la geamuri cu silicon (universal incolor), asa cum zicea cineva de la reno. si ,fara exagerare , zgomotul s-a redus f.f. mult ,pot sa spun 70%. |
--------------------
VW Jetta ,2008
Dacia 1410, 1990
Confortline, TLX
- GR-12-LCC
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu imi mentin parerea si cred ca o sa o si aplic, ca s-ar putea pune in genunea aia dintre aripa si montantul fata o bucata de burete cu caracteristici de "water repellant", ca sa nu ia apa.
Ca prin gaura aia trece un porc cu doi curcani in brate fara mare efort. Cand o sa dau jos oalele fata sa le si insonorizez un pic, o sa aplic si operatiunea asta. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
dragosmanea |
![]()
|
Ygor, si lipite cu silicon, daca vei vrea sa le schimbi, le mai scoti de acolo?
This post has been edited by dragosmanea: 30 Jul 2006, 22:49 |
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
Ge0rge |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 23 February 06 ![]() |
ygor , este dur acel cheder sau mai moale? se lipeste bine? asa ceva cautam si eu de mult dar pentu masina nu prea se gaseste decat purfix cauciucat profil D dar culoare maro sau alb
De unde anume l-ai luat? |
--------------------
EX Clio Symbol 1.4
Astra H Enjoy+ 1.6 115Hp
2007 Buy Date: 10.04.2006
Sell Date: 19.02.2007 |
|
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
Buna ziua ,
In sibiu se gaseste insonorizant capota motor Logan la magazinele care comercializeaza piese de Logan |
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 03:31 |