DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

102 Pages « < 30 31 32 33 34 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Antifonare capotă, inclusiv blană, pedalier

paulica
post 15 Jul 2006, 12:33
Post #931

Membru autentic

Group: Validating
From: Bucuresti

Donose, cred ca te manânca ca pe maimuta. Iti zic eu din proprie experienta ca e belea. Si eu am avut motorul dat jos!! Eu am facut-o mai simplu.

Insonor 2 straturi pe zidul antifoc, apoi burete de 1 cm grosime lipit tot cu insonor peste insonor. (tâmpita exprimare dar alta n-am) Apoi PEE aluminizat lipit pe burete tot cu insonor. Deci:
1. 3 straturi insonor
2. burete 1 cm
3. alte 3 straturi insonor
4. PEE aluminizat

Bine acuma eu n-am facut chiar pe tot zidul. De ex. nu acopera portiunea aia de sus de la compartimentul stergatoarelor. Si nici nu am reusit sa ma duc cu sandwichul chiar pâna in dreapta de tot, adica la sofer.
In interior am dat 2 straturi insonor pe unde era nevoie ca eu am cam 90% placi bituminoase din fabrica si peste am pus Aluband unde era inclinat sau orizontal si PEE de 4 mm unde era vertical. Portiunea verticala oricum este fata cealalta a zidului antifoc. Iar orizontal n-am avut decât pe sub cutia de acte, adica fata cealalta a peretului de la compartimentul stergatoarelor.
Deasemena cu amendamentul ca pe la sofer n-am prea ajuns. Dar aici fac altceva, cam in genul plansei aleia de Logan cum are Klaus. Eu am niste PEE dar de vreo 2,5 cm si este si "batos" rau. Si fac urmatorul sandwich:
1. PEE 2,5 cm
2. 3 straturi insonor
3. fonomin
4. 3 straturi insonor
5. PEE aluminizat
Asta dupa ce se decupeaza initial fiecare material la dimensiune functie de ce-i pe acolo. (cursa pedalelor, cabluri, e.t.c) Si desemenea o sa lipesc fonomin (tot cu insonor, ca-i mai ieftin ca prenadezu' biggrin.gif ) pe plasticul ala de la bord, partea inferioara de la sofer.

Una peste alta se simte si acum, nu chiar la nivelul asteptarilor vorba lui Klaus, dar e bine. Pâna pe la 3500 rpm nu se mai aude pregnant motorul. Doar zgomotul de rulare intr-a cincea. Oricum motorul de Nova e zgomotos rau si o reducere cât de mica tot e ceva.
A! si mai trebe sa-i fac si blana pe capota si .. ajunge.
Va salut

This post has been edited by paulica: 15 Jul 2006, 12:41

--------------------
Pegas 22 2006 - TL 11 PAA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bassfreak
post 15 Jul 2006, 15:03
Post #932

Membru autentic

Group: Members

ati vazut cum este facuta antifonarea hayonului/capacului portbagajului la Laguna?

ce vad eu in pozee biggrin.gif material tip fonomin, iar dupa culoare as zice ca nu e tratat ignifug, dar cred ca au folosit o substanta ce nu schimba culoarea

(poza este chiar de pe forum, din galeria paris expo 2004)

Attached thumbnail(s)
DSC07494.JPG ( Size: 95.03k ) Number of downloads: 1593

--------------------
Dacia Logan 2004 Ambiance
Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
+
han_1.6 mpi
post 17 Jul 2006, 14:24
Post #933

Membru autentic

From: bucuresti

am pus la peretele antifoc 3 straturi de alluband si se simte o atenuare a sunetului.cred ca e f importatnt sa fie din fabrica ceva acolo cu rol insonorizant.e de minim bun simt.oare ce economie poate face Dacia ne mai punand ceva (folie bituminoasa sau chiar vopsea cauciucata cum e ce de pe podele , cea alba) ?

oricum la 7000 e cat am dat pe lgn e ok si fara.cand ma gandesc la cat de mult costa un vw nou wub.gif

This post has been edited by han_1.6 mpi: 17 Jul 2006, 20:40

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
Ak-47
post 18 Jul 2006, 18:13
Post #934

Soacra profesionista!

fratilor am fost azi la motorservice sa intreb cat e insonorizantul ala pt tablier, cand mi-a zis pretul mai mai sa ma ia cu lesin putin peste 4(patru) milioane am crezut ca face misto de mine dar din pacate nu glumea .....
in concluzie aluband, bitumina, fonomin, izopren toate astea puse chiar si impreuna suna muuuult mai ieftin decat insonorizantul original, mi-am luat gandul de la el.....

--------------------
Dacia Logan Preference - B 14 PVB
[B]NU mai dati SPAGI, si asa PLATIM prea MULT![/B]
Mi-am luat Logan... Dacie in curs de evolutie!!!
+
Ak-47
post 18 Jul 2006, 19:28
Post #935

Soacra profesionista!

QUOTE(klaus @ 11 Jul 2006, 22:55)
Ca sa intelegi nelamurirea mea, eu cand m-am apucat de treraba nu m-am apucat hei rup, am facut studii de piata, crede-ma.
Si am luat cate o mostra DIN TOATE foliile bituminoase pe care le-am gasit in drumurile mele. Si crede-ma ca nu au fost putine.
Si le-am lipit pe o bucata de tabla mai mare, si scriam tipul foliei sub ea cu markerul, ca sa vad care se tine mai bine.

*

Sunt sigur ca ai facut toate astea dar, datorita faptului ca nu am prea mult timp liber la dispozitie in prezent analizez calea cea mai rapida de antifonare in acelasi timp ieftina si daca este posibil total reversibila
Sunt constient ca si frumoasa si devreme acasa nu prea se poate dar ...
Alubandul mi se pare cam "timpofag" daca ar avea astia aluband de 50X50cm poate m-as baga dar asa caut altceva
Antifonul lui dragosmanea necesita timp de uscare si un garaj in care sa tii jucaria, alubandul este "time-consumming" si relativ scump, dynamatul nu intra in discutie
Eu inclin sa folosesc o combinatie de fonomin cu bitumina chiar daca o voi aseza pur si simplu pe podeaua masinii fara a o lipi.
Stiu ca o sa imi sara coforumistii in cap ca tabla nu va fi rigidizata si ca va flamba in continuare dar eu personal cred ca zgomotul transmis din si prin vibratiile tablei este mult mai mic decat suma zgomotelor produse de celelalte surse.
Avand in vedere ca tu ai facut deja niste teste, indraznesc sa te intreb, ce fel de adezivi ai folosit ?
Caut idei cat mai bune de aia te intreb....
Printre membranele de hidroizolatie pe care le-ai testat s-au numarat si mostre cu suprafata foarte lisa ?
si o ultima intrebare, ai idee care este temperatura de curgere a alubandului ?
multumesc din timp pentru raspunsul tau pertinent !

P.S. Scuze de dublupost abia acum am bagat de seama blush.gif !

This post has been edited by Ak-47: 19 Jul 2006, 09:15

--------------------
Dacia Logan Preference - B 14 PVB
[B]NU mai dati SPAGI, si asa PLATIM prea MULT![/B]
Mi-am luat Logan... Dacie in curs de evolutie!!!
+
han_1.6 mpi
post 18 Jul 2006, 21:14
Post #936

Membru autentic

poti sa lipest cu antifon fara nici o problema,ca oricum se usuca si daca pui mocheta la loc.o cutie de antifon e 12 ron si iti ajunge.in felul asta faci o treaba destul de buna, mai ales ca antifonul lipeste foarte bine.

QUOTE(Ak-47 @ 18 Jul 2006, 11:13)
fratilor am fost azi la motorservice sa intreb cat e insonorizantul ala pt tablier, cand mi-a zis pretul mai mai sa ma ia cu lesin putin peste  4(patru) milioane am crezut ca face misto de  mine dar din pacate nu glumea .....
in concluzie aluband, bitumina, fonomin, izopren toate astea puse chiar si impreuna suna muuuult mai ieftin decat insonorizantul original, mi-am luat gandul de la el.....
*

se poate pune doar aluband in mai multe straturi.si nu mai e necesar sa dai 4 mil.are efect foarte bun.am testat deja.

--------------------
+
dragosmanea
post 18 Jul 2006, 21:21
Post #937

DA, am Logan!

Han, nu cred ca va reusi sa lipeasca cu antifon, decat pe bucati mici. Ideea ta e foarte buna, numai ca asa speram si eu sa lipesc nitel fonomin de plafon. Dar la suprafata face repede o pojghita si nu mai lipesti nimic. Am apasat fonomin-ul ala cu rola si degeaba...nici macar scamele nu se mai lipeau. Poate doar sa fie ger afara. Am reusit in schimb sa il lipesc cu silicon.

--------------------
Dacia LOGAN Preference 1.4 - LGN
+
han_1.6 mpi
post 18 Jul 2006, 22:31
Post #938

Membru autentic

pai normal ca va lipi pe suprafete mici.altfel nu merge pentru ca podeaua are o forma neregulata, adica nu e dreapta.intai se vor taia bucatile ce trebuiesc lipite apoi se lipesc.simplu . important e sa fie lipite bine,adica sa puna antifon din belsug.

This post has been edited by han_1.6 mpi: 18 Jul 2006, 22:31

--------------------
+
B 45 GAO
post 20 Jul 2006, 02:18
Post #939

Membru autentic

stiu ca poate vin destul de tarziu cu intrebarea asta ,dar am si eu nevoie de o parere.Pot sa pun si eu pe usi antifon cauciucat si peste burete(din acela pe care se pune intr-un studio de inregistrari pe pereti) fara sa stau cu grija k imi rugineasca usa?Are efect?

--------------------
DACIA Logan 1,4/ SEAT Leon 1,6 16V/ TOYOTA Aygo 68CP - B 45 GAO
Te tin franele sa ne tragem?
+
dragosmanea
post 20 Jul 2006, 06:53
Post #940

DA, am Logan!

Pai daca citeai mai sus ai fi vazut ca eu initial am dat cu antifon cauciucat sa nu stau cu grija ca ar putea rugini tabla de la un eventual condens ramas in pasla. Apoi am aflat ca ar avea si ceva proprietati fono-absorbante, asa ca am dat strat mai gros.

Eu asa am dat peste tot pe unde am pus fonomin. Tocmai ca sa nu am probleme cu rugina.

--------------------
+
lau_swat
post 20 Jul 2006, 12:12
Post #941

Membru si atat

From: Timisoara

Am vb acum cu un reprezentant Minet in Timisoara si a zis ca nu au fonomin la fabrica, si ca echivalent cu el ar avea un fel de vata de insonorizare, voi ati auzit de asa ceva? are grosime cam ca si fonominul, zice el. Sugestii? sa stiu ce sa-i zic la om...daca sa-mi aduca sau nu...

This post has been edited by lau_swat: 20 Jul 2006, 14:20

--------------------
Renault Megane III dynamique 1,6 16V
Ce tie nu-ti place altuia nu-i face
+
han_1.6 mpi
post 20 Jul 2006, 18:41
Post #942

Membru autentic

QUOTE(B 45 GAO @ 19 Jul 2006, 19:18)
stiu ca poate vin destul de tarziu cu intrebarea asta ,dar am si eu nevoie de o parere.Pot sa pun si eu pe usi antifon cauciucat si peste burete(din acela pe care se pune intr-un studio de inregistrari pe pereti) fara sa stau cu grija k imi rugineasca usa?Are efect?
*

nu iti recomand burete in usi pentru ca e hidroscopic, iar in usi e destula umezeala cam la toate masinile- condens , etc.
poti sa dai cu antifon (cat mai multe straturi)linistit.se va auzi si usa mai frumos( acel "buf", sunet infundat cand trantesti usa).

This post has been edited by han_1.6 mpi: 20 Jul 2006, 18:43

--------------------
+
lau_swat
post 21 Jul 2006, 11:16
Post #943

Membru si atat

Am resunat azi la reprezentanta Minet in Timisoara si a zis tipul ca produsul comandat ar fi un inlocuitor bun pt fonomin, a zis ca s-a vandut si la Bucuresti cu succes. O sa risc si o sa iau sa vad, sper sa dea rezultate unde il voi folosi eu, adica dupa bord, la luneta si mai vad eu pe unde, sper sa nu fac o alegere proasta...

--------------------
+
dragosmanea
post 21 Jul 2006, 11:19
Post #944

DA, am Logan!

Ce faza tare....eu prima data am primit raspuns pe mail de la Minet Valcea ca pentru masina recomanda vata insonorizanta nustiudecare. In poza, arata a fonomin. Am sunat sa comand la Valcea, acolo mi s-a spus ca nu mai au asa ceva, dar ca pot sa comand fonomin, care are aceleasi proprietati.
Vad ca la tine e invers...

--------------------
+
lau_swat
post 21 Jul 2006, 13:30
Post #945

Membru si atat

Stii cum e cu telefonul fara fir... biggrin.gif Eu sper sa-mi aduca produsul cat mai repede ca m-am saturat de asteptat... in fiecare saptamana imi spunea ca saptamana urmatoare vine, si azi mi-a zis ca pe saptamana urmatoare vine, astept cu nerabdare sa ma apuc de treaba...

--------------------
+
paulica
post 22 Jul 2006, 03:46
Post #946

Membru autentic

Group: Validating

@lau_: intrebati-l voi pe Mario_b exact denumirea materialului pe care l-a cumparat el (si caracteristici tehnice ) si o sa stiti ce sa cereti. Va zic eu ce a cumparat el este beton.

This post has been edited by paulica: 22 Jul 2006, 03:46

--------------------
Pegas 22 2006 - TL 11 PAA
+
han_1.6 mpi
post 26 Jul 2006, 16:08
Post #947

Membru autentic

m-am bagat azi pe sub masina sa cercetez mai atent, si am vazut ca niciunde coloana esapamentului nu e antifonata.se vede clar tabla vopsita cu spritchit.
cred ca ma apuc sa dau cu antifon pe acolo .revin cu fotografii.

--------------------
+
hash
post 27 Jul 2006, 09:04
Post #948

calculatorist

QUOTE(han_1.6 mpi @ 20 Jul 2006, 19:41)
nu iti recomand burete in usi pentru ca e hidroscopic, iar in usi e destula umezeala cam la toate masinile- condens , etc.
*

Am si eu o intrebare tampa. Cand ploua sau spalati masina, apa din chederul de la geam unde se scurge, nu _in_ usa ? Si curge prin orificiul prevazut in partea cea mai de jos a usii ?

--------------------
- - -
+
marksman
post 27 Jul 2006, 09:31
Post #949

Post mortem nihil est

From: sat

1. Da
2. Da, daca nu e infundat.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
ygor
post 29 Jul 2006, 16:56
Post #950

Membru

HPIM5116.JPG ( Size: 73.18k ) Number of downloads: 1997
Pentru diminuarea aproape totala a "vajaitului " aerului pe la portiere si pentru un sunet placut la inchiderea lor adoptati solutia mea: cheder autoadeziv pentru usi si ferestre (improvizatie,ce sa facem) pe marginea usilor cat mai spre exterior ,ca sa etanseze bine. Chederul este negru si are ~1 cm (e semirotund)

This post has been edited by ygor: 29 Jul 2006, 17:08

--------------------
VW Jetta ,2008 Dacia 1410, 1990 Confortline, TLX - GR-12-LCC
+
marksman
post 29 Jul 2006, 17:23
Post #951

Post mortem nihil est

From: sat

Bine-bine, dar zi si tu de unde ai procurat chederul ala...

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
dragosmanea
post 29 Jul 2006, 19:52
Post #952

DA, am Logan!

Se gaseste pe unde gasesti si plasele de tantari, sau chestii din astea sanitare, casa si gradina. E un purfix mai evoluat.

As avea o intrebare pt Ygor, cum sta in locurile unde nu e drept, unde urmareste o curba? Ca eu pe unde l-am folosit nu am reusit sa iau curbe cu el.

--------------------
+
ICET
post 30 Jul 2006, 16:00
Post #953

O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine??

ygor,dar la curentul de aer care vine din fata pe langa aripa si se duce pe chederul de la plafon pana in spate ce ai pus?Cel mai mare zgomot(la viteza ma refer)pe acolo vine.......

--------------------
FIAT Grande Punto 2006 - B 07 CHE
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

Membru Frigotehnist.STELIST pe viata.
+
ygor
post 30 Jul 2006, 16:01
Post #954

Membru

Curbele la usa nu sunt atat de "stranse" ,le ia foarte frumos . Inca ceva ,ar sta mult mai bine, dar nu e elegant ,lipit pe axteriorul usii spate acolo unde se pliaza cu cea fata si pe montantul spate.
Nu e nevoie sa pui decat pe verticala usii deci nu trebuie sa faci curba de 90 grade caci jos usa nu ajunge la prag si pui cheder degeaba.

--------------------
+
ygor
post 30 Jul 2006, 16:06
Post #955

Membru

[quote=ICET,30 Jul 2006, 17:00]

Sincer ,am studiat problema, dar ma depaseste. Am izolat si chederele de la geamuri cu silicon (universal incolor), asa cum zicea cineva de la reno. si ,fara exagerare , zgomotul s-a redus f.f. mult ,pot sa spun 70%.

--------------------
+
klaus
post 30 Jul 2006, 21:43
Post #956

步步

Group: Moderatori

Eu imi mentin parerea si cred ca o sa o si aplic, ca s-ar putea pune in genunea aia dintre aripa si montantul fata o bucata de burete cu caracteristici de "water repellant", ca sa nu ia apa.
Ca prin gaura aia trece un porc cu doi curcani in brate fara mare efort.
Cand o sa dau jos oalele fata sa le si insonorizez un pic, o sa aplic si operatiunea asta.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
dragosmanea
post 30 Jul 2006, 22:48
Post #957

DA, am Logan!

Ygor, si lipite cu silicon, daca vei vrea sa le schimbi, le mai scoti de acolo?

This post has been edited by dragosmanea: 30 Jul 2006, 22:49

--------------------
+
han_1.6 mpi
post 31 Jul 2006, 15:52
Post #958

Membru autentic

QUOTE(dragosmanea @ 30 Jul 2006, 15:48)
Ygor, si lipite cu silicon, daca vei vrea sa le schimbi, le mai scoti de acolo?
*

le scoate fara probleme. trebuie doar sa traga mai tare. si depinde si de silicon.

--------------------
+
Ge0rge
post 31 Jul 2006, 17:30
Post #959

Membru autentic

ygor , este dur acel cheder sau mai moale? se lipeste bine? asa ceva cautam si eu de mult dar pentu masina nu prea se gaseste decat purfix cauciucat profil D dar culoare maro sau alb
De unde anume l-ai luat?

--------------------
EX Clio Symbol 1.4 Astra H Enjoy+ 1.6 115Hp 2007
Buy Date: 10.04.2006
Sell Date: 19.02.2007
+
camesibiu
post 31 Jul 2006, 17:41
Post #960

Membru autentic

From: Sibiu

Buna ziua ,
In sibiu se gaseste insonorizant capota motor Logan la magazinele care comercializeaza piese de Logan

--------------------
ex Dacia Logan 1,5 dCi 2006-Preference
+
102 Pages « < 30 31 32 33 34 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 03:31
Forum Renault