Ce invata copiii din manualele de religie?, Pedeapsa divina: te calca masina ...
![]() ![]() ![]() |
Ce invata copiii din manualele de religie?, Pedeapsa divina: te calca masina ...
Shush |
![]()
|
||
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|||
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Eu as cam interzice predatul religiei de orice confesiune in scoli. Nu are ce cauta acolo.
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(GoGu @ 4 Mar 2008, 22:17) Nu as spune ca ma agit, greutatea nu-mi permite ![]() Nici macar orele alea de dirigentie nu se mai fac, de ex. ar putea sa cheme un nene militian sa faca ceva educatie rutiera (ca are alt impact)... ![]() ![]() Dar sa stii ca orele de dirigentie se fac cat de cat, depinde de director, daca ii incurajeaza(aka obliga) pe diriginti sa faca ceea ce ar trebui sa se intampel la o ora de dirigentie . De exemplu acym 2 saptamani la noi a venit un nene de la politie si am vorbit despre droguri:consum si trafic. Iar acum vre-o 2 luni chiar am facut o ora de educatie rutiera:D QUOTE(Shush @ 4 Mar 2008, 23:01) Serios ? Vrei sa iti povestesc cum am fost eu singurul fraier din clasa cu media 9 la religie prin clasa a 11a ? Dar ce , daca-i religie toata lumea trebuie sa aiba media 10? Nu. Sincer nici eu nu sunt incantat ce se intampla la ora de religie, as prefera istoria relogiilor, dar la noi se baga pe gat, nu se alege... |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
era un topic pe aici, la care discutam chestia cu religia in scoli revoltat ca e obligat copilul sa participe.
Pana la urma am facut ce face orice barbat mandru, cap de familie, cu pectoralii umflati si mintea deschis...adica ce a zis nefasta-mea ![]() Si am lasat copilul la religie singura tampenie acolo mi s-a parut..nu atat obiectul in sine pentru ca poti sa explici chiar si copilului din clasa I ca nu tot ce se spune e adevrat. La urma urmei ceea ce vreau este sa nu creada orbeste in ce spun aia ci sa-i inoculez dubii, daca e adevarat sau nu si mai ales sa o invat intrebarea de ce?? Mai tarziu cand va creste si va putea discerne singura sa poata sa analizeze si sa creada ce considera ea ca e corect. LE si ma mai enerveaza ca ii pune sa copieze scene biblice din carti. Numai nevasta-mea stie ce greu se deseneaza ingerasii ca ea duce greul la religie ![]() Intre timp la noi se traieste la fel: adica posturile le tinem cand simtim ca e bine sa mai mancam si fara carne, la biserici mergem la inmormantari si nunti (ambele evenimente triste) si popii ii respectam ca oameni, daca e cazul (am intalnit si popi care mi-au placut). De exemplu: de gura familiei am hotarat sa-mi botez fata cea mica pe la vreo 6 luni, si am plecat la mama acasa sa facem botezul la suzana ca e pe langa casa. Am ajuns cu copilul si am uitat certificatul de nastere la bucuresti, si preotul a facut botezul, singur conditie a fost sa ii ducem a doua zi certificatul chiar in copie. La bani a spus sa dam cat vrem noi ca pentru el crestinarea unui suflet este o datorie si o placere. In aceeasi perioada un coleg ne-a chemat la botez la mama naibii la marginea bucurestiului ca la celelalte biserici i se cerea parca de la 2 milioane in sus. Ce m-a intristat a fost botezul unei nepoate, facut tot la Suzana unde preotul ne-a vorbit aproape plangand (nici mie nu imi venea sa cred ca mai sunt astfel de preoti) ca e ultimul botez pe care il face pentru ca patriarhia a interzis preotilor de la manastiri sa faca botezul. De ce, sa-mi explicati voi. Si tot atunci preotul a spus ca ar fi incantat daca la botezele facute in sat lumea l-ar chema si pe el sa participe fara bani fara nimic numai de placere. Daca macar 50% din preoti ar fi asa, mi-ar face placere sa imi las copilul sa se duca la lectii de religie. Tot la o slujba a acestui preot am auzit si un luru pe care nu l-am regasit prin ce ati pus voi mai sus: adica faptul ca religia ortodoxa specific romaniei este o religie nepunitiva, adica nu se face cu amenintari ca de exemplu te urci in copac si iti trage doamen doamne scara. E mult de spus, de fapt la cat vad ca a prins subiectul ar trebui sa trecem la barbati pe langa cele 3 subiecte standard de discutii la o bere (femei, masini, sport) si religia ![]() This post has been edited by rhunder: 5 Mar 2008, 12:45 |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
- b25wzj Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Acuma, eu cred ca o sa ma duc sa cumpar niste manuale din alea sa vad cu ochii mei.
Pentru ca mie citatele imi ridica niste semne de intrebare. De exemplu citatul din manualul de a I-a: QUOTE Alina, a mea colega,/ E-n spital de-o saptamina/ Jucindu-se fara grija/ Ea, cazind, si-a rupt o mina Care nu prea a auzit de folosirea lui "â" în interiorul cuvintelor ci doar de "î". Mie mi se pare dubios intr-un manual "oficial". |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine sã mã înºel din prea multã suspiciune decît din prea multã naivitate. - Cristoiu
|
|
radu_vasile59 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 16 August 07 ![]() |
Off: La ce calitate au proaspetii profesori (ex-stundenti vai si-amar) nu se poate sa iasa carti cu gramatica aproape de normal. Iese o facatura gen chat, ca atat pot. Si culmea este ca asa arata si multe din legi.
On: Religia ortodoxa nu e punitiva ca urmareste indreptarea celui ce greseste. La catolici/protestanti & co se pleaca de la ideea ca daca ai gresit trebuie sa "dai satisfactie / multumesti pe Dumnezeu" sau sa "rascumperi" greseala. Deci acolo Dumnezeu este nemilos. Si este inteles asa de toti care cred ca dupa 3 cruci si un Doamne ajuta - gata - Dumnezeu vine instant si rezolva problema, ca daca nu o face = este nemilos ... Cartea aia de religie mai are inca 2-3 revizii de facut pana sa fie aproape de un manual obiectiv si fara intentii inspaimantatoare (punitive). Pacat ca prin cartea asta multi copii o sa se indeparteze de religie. La fel si "temele" la religie, o mare "ciudatenie". Este aiurea sa copiezi din carti sau sa desenezi ingeri. Altceva mai bun nu aveau de gasit ca tema? This post has been edited by radu_vasile59: 5 Mar 2008, 14:17 |
--------------------
Renault x 2/Nissan
Kadjar/Captur/Patrol
2021 - 1.3 TCe / 2015 - 0.9 TCe / 2003 - 3.0 d Stupidity is not a handicap. It's a privilege.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ba da, sa le dea sa analizeze legile lu' Moise incalcate de Alina Plugaru
![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine sã mã înºel din prea multã suspiciune decît din prea multã naivitate. - Cristoiu
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
Da bine punctata chestia cu "daca faci o gresala trebuie sa platesti" , dar scuze ca te completez, si in religia ortodoxa era chestia asta in Vechiul Testament si se refera la "Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte" dar dupa cel nou s-a renuntat la legea compensarii si au ramas la "De ai pacate cat firele de nisp si te caiesti, Dumnezeu ti le iarta" sau cam asa ceva (dar si asta intra la legea compensarii).
|
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
|
|
radu_vasile59 |
![]()
|
klaus:
![]() ![]() ceribros: Vechiul Testament a ramas la fel in tot crestinismul. Probleme au aparut cu acceptarea celui nou, pentru ca nu se potrivea cu dorintele puternicilor zilei de atunci si de acum. Cam greu sa fii conform cu el, pentru ca, zicea cineva, cere ceva efort din partea omului. |
--------------------
Renault x 2/Nissan
Kadjar/Captur/Patrol
2021 - 1.3 TCe / 2015 - 0.9 TCe / 2003 - 3.0 d Stupidity is not a handicap. It's a privilege.
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Sa fim seriosi, Noul Testament ESTE o creatie a puternicilor vremii. Sa nu uitam eliminarea unora dintre Evanghelii si faptul ca exista unele inadvertente cauzate de factorul uman...
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
radu_vasile59 |
![]()
|
Mda, si puternicii zilei care au creat Noul Testament se ascundeau de oficialitati pe unde puteau (catacombe etc) sa scape cu viata de bunele intentii ale imparatului.
Si in final au cam murit in arena ca material de joaca pentru lei sau prin alte metode demne similare ... Foarte puternici, nimic de zis. Asa puternici au fost ca apropiatii trebuiau sa le fure cadavrele pe ascuns ca sa ii poata inmormanta conform cu preceptele lor. Nu stiu sa ii fi inmormantat pe apostoli cu mare fast ... Evangheliile eliminate au iesit la lumina ca sa aiba si National Geographic emisiuni. Ele au fost eliminate din temelia crestinismului pentru motive de incoerenta de limbaj, cam pe vremea cand se forma dogma crestina. Si a fost o singura evanghelie. Toate celelalte sunt pastrate asa cum au fost scrise, in greaca si aramaica. Ca au fost traduse si interpretate in fel si chip, asta e altceva. This post has been edited by radu_vasile59: 5 Mar 2008, 18:56 |
--------------------
Renault x 2/Nissan
Kadjar/Captur/Patrol
|
|
klaus |
![]()
|
Stabilirea continutului canonic al NT s-a facut totusi dupa ce religia crestina a devenit religie de stat, nu inainte cand erau fugariti crestinii.
Deci tot de "putere". Insa in acest topic discutia este alta, si anume cretinoiditatea, inchistarea, lipsa pedagogiei, incompetenta creatorilor demanuale de religie care au primit girul unora asemenea autorilor, dar de data asta din Ministerul (ne)educatiei. Aia de la minister sunt la fel de vinovati ca si autorii manualelor pentru ca au permis asa ceva sa intre in sistemul educational |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Absolut de acord.
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Eu socot ca problema este aici asa: de ce in secolul XXI, intr-o societate care inca mai sufera de pe urma intolerantei (politice), in loc sa se propage toleranta se propovaduieste opusul ei? Nota bene: asta o face o biserica ce se da mielusel ("non punitiva"). Oare ce gasim daca dam putin la o parte blanita?
Avind in vedere ca in Romania libertatea religiei (si egalitatea tuturor cetatenilor indiferent de religia adoptata) este un drept constitutional, as putea sa ma intreb chiar in ce masura sunt legale asemenea afirmatii. Desigur insa, BOR nu se preocupa de asemenea fleacuri. BOR vrea putere (impreuna cu corolarul ei, banul); restul sunt lucruri cu care n-au decit sa-si bata capul - altii. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
CTP isi exprima parerea despre religia din scoli
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(St @ 5 Mar 2008, 12:11) Dar ce , daca-i religie toata lumea trebuie sa aiba media 10? Nu. Sincer nici eu nu sunt incantat ce se intampla la ora de religie, as prefera istoria relogiilor, dar la noi se baga pe gat, nu se alege... Nu am zis ca toata lumea trebuie sa aiba media 10. Eu am luat o medie mai mica pentru ca am zis ca nu sunt de acord cu unele lucruri predate si ca as prefera sa nu mai particip la ora de religie. Aceste lucruri au infuriat-o tare pe profesoara de religie ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
pe mine, cand eram mic, nenea profesoru de religie mi-a zis ca-s diavolu` pentru ca am indraznit sa-l rog sa-mi arate fapte concrete, nu povesti... Coarne n-am, rosu nu-s...
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Pai ai facut ceva foarte grav - poate cel mia grav lucru posibil: ai pus in discutie autoritatea BOR.
Daca ar fi fost vorba de comunism, ai fi putut fi numit la deviationist, ori poate (dupa epoca) cosmopolit. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
daca ziceam asta acu vreo... 4-5 sute de ani eram sigur ars pe rug..
![]() |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Stai linistit ca s-au mai vazut crucificari acum cateva luni...
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
ceribros |
![]()
|
Si voi de coma, in loc sa va multumiti ca e o materie care va ridica media generala mai si va suparati. Eu unu nu ma deranja, daca as lua toate materiile personal asa cum se ia religia in momentul asta as lua baltagul si mi-as face dreptate, sau m-as duce ca in Miorita sa iau gatu lu Becali sa ii iau averea ca are oi mai frumoase. Serios chiar se merge prea departe si asta e din vina propagarii media, daca omu nu vrea sa faca religie nu e obligat, dar sunt si unii (foarte putini care poate sunt interesati) care vor urma cursuri de teologie etc. Plus de alta ca mai mananca si un sarac de student sau profesor o paine.
This post has been edited by ceribros: 12 Mar 2008, 11:04 |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@ceribros: let me guess: nu ai copii, nu-i asa?
This post has been edited by vijelie: 12 Mar 2008, 11:42 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviºte & Besançon ![]() |
Articolul cu pricina este destul de tendentios si nu prezinta o pozitie neutra, mai degraba isi are locul la cafenea, nu este o stire din moment ce citeaza manuale editate acum 6 ani.
Unele chestii din articol chiar m-au facut sa zambesc. Un exemplu numai, francezii asimileaza ca fiind "secte" o gramada de fractiuni mai mult sau mai putin crestine (inclusiv de exemplu pe adventisti, care la noi sunt vazuti ca un cult aparte). Referitor la pedeapsa divina, aceasta exista mai ales in vechiul testament. In noul testament relatia cu Dumnezeu se schimba radical: de la un fel de sluga speriata sau constransa sa indeplineasca voia stapanului de frica unei pedepse sau a neindeplinirii unor dorinte la o relatie personala de filiatie, in care relatia normala cu Dumnezeu este precum cea cu o persoana iubita, adica nu primeaza frica unei pedepse ci teama de a nu dezamagi sau rani acea persoana. Indiferent cat de mult va evolua tehnica, intotdeauna vor exista oameni care vor avea cautari dincolo de cele materiale, oameni care vor vedea in divinitate nu un sistem coercitiv ci o poarta spre libertate, iubire si implinire spirituala. |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
ceribros, tu ai vazut despre ce e vorba in topicul asta? Si daca da, esti de acord cu ce scrie in manualele de religie? Asta trebuie sa ne invete copiii? Ca le trage Dumnezeu scara de sub picioare? Ca-i calca masina? Asta face Dumnezeu? Asta spune El?
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeþ
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
apropo de mancat paine un student/profesor.
Din ce stiu la multe din scoli religia se face cu un popa.. si ala mananca colaci nu paine. Si daca chiar mai era nevoie de inca o ora in programa scolara incepand din prima clasa de scoala, sa faca ora de povesti si legende istorice pentru clasele mici, iar pentru cei mari sunt atatea lucruri care s-ar putea face. Cat despre crescutul mediei eu sunt de parere ca deja e un lucru aiurea. E o chestie artificiala si ceea ce demonstreaza tuturor ca nu conteaza cat esti de tampit, daca stii sa tagi din gura si sa dai din cap ca esti de acord cu orice biserica te premiaza (si sa desenezi ingeri ![]() |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
|
ceribros |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 12 Mar 2008, 11:41) Nu am recunosc , dar nu cred ca m-ar deranja daca ar invata religie, atata timp cat nu ii prind ca fac matanii prin casa ![]() Victoras nu cred ca ai citit atent este vorba de interpretare am mai zis-o si inainte nu inseamna ca daca nu iti faci cruce inainte sa te sui pe scara o sa cazi cu ea sau daca nu treci strada facand acelasi lucru te calca masina. Este vorba ca daca nu esti un copil cuminte si asculti de parinti poti avea un accident eu asta am inteles (copii sunt dati de Dumnezeu si ei trebuie sa asculte de parinti). Repet nu iau partea celor care l-au facut deoarece la prima impresie si eu am crezut la fel ca si voi apropo de scara masina etc, dar am citit mai atent si asta am inteles. Poate am inteles eu gresit ... This post has been edited by ceribros: 12 Mar 2008, 13:00 |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE Este vorba ca daca nu esti un copil cuminte si asculti de parinti poti avea un accident eu asta am inteles (copii sunt dati de Dumnezeu si ei trebuie sa asculte de parinti) Pai vad ca ai inteles bine. ![]() O iau ca o gresala de exprimare. ![]() Revenind la oile noastre. Cum e posibil sa-i spui asa ceva unui copil? Asta e religia? Ca-s dati copiii de Dumnezeu, sa-i spui unei mame in timpul nasterii. ![]() Hai sa nu fim habotnici. Un om zdravan la mansarda, nu poate fi de acord cu ce-au scris aia-n carti. E o tampenie crunta!!! |
--------------------
ZAZ
Zaporojeþ
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
rhunder |
![]()
|
mai bine ii invata sa respecte legile tarii in care traiesc si daca nu sunt cuminti nu ii bate doamne doamne ci garcea cu "pulanu".
Singurul lucru bun in religie ,pentru a fi invatat de copii, sunt cele 10 porunci. |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Departe de mine sa instig la nesupunere civica, dar sunt cateva legi pe care nici mort nu imi voi sfatui copilul sa le respecte, ci sa le fenteze.
Traim in Romania, daca ati omis asta din discutie... |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 11:41 |