DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> am accidentat o persoana pe trecerea de pietoni, cam la ce sa ma astept

LNG
post 11 Mar 2008, 13:15
Post #31

.

Group: Members

Cele mai multe accidente pe trecerea de pietoni au loc in zonele unde sunt parcate masini fix langa trecere, unde nu ai vizibilitate. Era cat pe ce sa lovesc un barbat cu un carucior in Tei cand am facut dreapta si pe trecere era parcata o duba, si in 3 metri am vazut cu coada ochiului cum iese caruciorul ... Am pus frana si am oprit dar si el se oprise, asta pentru ca aveam viteza mica 10km/h. Apoi am tras pe dreapta ... mi se muiasera picioarele ... am stat 10 min si o tigara ca sa imi revin. Pot spune ca in acele fractiuni de secunda mi-am imaginat cum as fi lovit caruciorul.

Este inadmisibil sa nu fie sanctionati nenorocitii care parcheaza masina in asa fel incat pietonii pot fi raniti sau chiar omorati cand trec strada regulamentar ...

--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mihai_E
post 12 Mar 2008, 21:07
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(tatabobu @ 11 Mar 2008, 13:34)
NU! Pe trecerea de pietoni (daca are si semafor - doar cand are verde), pietonul are prioritate si tu, conducatorul auto, ai OBLIGATIA sa-i acorzi prioritate.
Adi_ar, articolul 205.3 se interpreteaza ca si cum ar fi doua propozitii, una care reglemeteaza modul in care se desfasoara traversarea unei strazi prin "locurile special amenajate", iar a doua care spune cum se poate trece strada pe la colt, cand n-ai trecere de pietoni. Ei bine, NUMAI in cazul in care trece pe la coltul strazii unde nu are zebra pietonul are obligatia sa se asigure "a o poate face in siguranta pentru el si ceilalti participanti la trafic". Ia uite exact cum ar suna fraza aia spoarta in propozitii, pastrandu-i sensul:

Traversarea drumului public de catre pieton se face perpendicular pe axul acestuia, numai prin locurile marcate ori/si semnalizate cu indicatoare. In localitati, in lipsa acestora, (traversarea drumului public de catre pieton se face) pe la coltul strazii, dupa ce (pietonul) s-a asigurat ca o poate face in siguranta pentru el si ceilalti participanti la trafic .
*

si iata cum o simpla virgula (sau punct) iti poate schimba viata.
totusi, mi se pare aberant ca pietonul sa nu trebuiasca sa se asigure fie si pe zebra. ce te faci daca ai d-a face cu un sinucigas care s-arunca in fata masini si se nimereste sa fie pe trecere. parerea mea e ca pietonii ar trebui sa se asigure chiar daca traverseaza regulamentar (asta ar fi una din conditiile traversatului regulamentar), iar soferul e obligat sa-i acorde prioritate.

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.5dCi 100 CP
Shit happens!
+
CGB
post 12 Mar 2008, 21:32
Post #33

CGB

From: behind

cand lovesti pe careva pe trecere is multe aspecte de luat in seama. daca trecerea era cu semafor, daca erau masini parcate aiurea (chiar langa trecere), masini care ar putea reduce vizibilitatea soferului asupra trecerii, daca pietonu' a traversat normal sau a tasnit brusc pe trecere...etc.

un tovaras mai capos (pieton) imi spunea ca el cand e pe trecerea de pietoni face ce vrea. nici nu se uita in stanga si-n dreapta cand traverseaza. ca n-are cum sa-l calce masina ca e pe trecere si chiar daca-l calca el e nevinovat.
io i-am zis doar, ca o fi el pa trecere, da' sa nu uite ca n-are decat fro 70 de kile pe cand o masina poate sa aiba si cateva tone.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
adi_ar
post 13 Mar 2008, 07:46
Post #34

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

@tatabobu:

Interventia ta este "ca nuca-n perete".
In postul meu am citat exact legea iar aliniatul are o singura fraza
Ca o interpretezi cu puncte si virgule puse aiurea, este treaba matale dar sensul este complet alterat prin despartirea in 2 fraze si modificarea subordonarilor !
Legatura cu faptul ca, la treceri cu semafor, pe verde, pietonul nu trebuie sa se asigure este inexistenta.
Pietonul, in calitate de participant la trafic, este obligat sa respecte semnalele si marcajele rutiere, respectiv sa circule cu atentie si sa se asigure la traversarea strazii.
Este greu de verificat o "neasigurare", de obicei se face uz de sintagma numai in contextul unui accident petrecut in afara locurilor amenajate pentru trecere.

Ce am dorit eu sa subliniez, dincolo de aspectul cvasi-imposibilitatii de a dovedi neasigurarea, este ca needucarea in acest spirit, de respect si responsabilitate, a pietonilor, are acelasi efect negativ ca si comportamentul intolerant la volan.
Exista destule situatii cand pietonul, sfidand orice logica si respect, se "arunca" in traversare fara responsabilitate, precum si situatii cand soferul este obligat sa opreasca pe trecerea de pietoni pentru a se asigura iar pietonul, lezat in "dreptul de zebra", este in stare sa sara la incaierare pentru ca nu i-ai dat prioritate.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 09:05
Forum Renault