Noua Dacia Sandero - ce parere aveti?, Impresii "la cald" - puncte tari, puncte slabe
![]() ![]() ![]() |
Noua Dacia Sandero - ce parere aveti?, Impresii "la cald" - puncte tari, puncte slabe
B-39-ZOZ |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 17 March 08 From: Bucuresti - Bacau ![]() |
|
||
--------------------
Dacia - Renault
Sandero 1.6
2008
- BC 01 EGN Get rich or die tryin' !
|
|||
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
O sa le filtreze si mai departe pe produsele astea competitive.
Stai sa apara competitorii intai.. ![]() O sa vedem anul asta cum stau lucrurile, ca occidentalii s-au invatat cu Logan si sa vedem ce parere si-au format despre Dacia. This post has been edited by nh1980ro: 19 Mar 2008, 01:24 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Misto aia cu 1907 si cu nemtii...
![]() Cat despre C'eed, nu prea va sfatuiesc. Si-a cumparat un vecin de-al meu si in afara de ceva gadgeturi care sa-ti ia ochii (conectare USB, lumina pasageri in spate, panou de bord atractiv, lumina oglinda "femei" si ceva spatii de depozitare in plus), nu prea straluceste... Plus ca te hurducaie la cea mai mica groapa de zici ca mergi cu caruta. ![]() * Varianta de mai sus a Kiei C'eed, nu este cea de top, insa a costat undeva pe la 14.000 euro, deci se situeaza printre cele bunicele. |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Da, cumpara tu Renault. Lasa-i pe altii sa-si ia Kia cu plastice naspa.
Mai ales ca in service-urile Dacia si Renault faci programare peste o luna si serviciile sunt de o calitate....indoielnica. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Poate reveniti on topic zic...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 19 Mar 2008, 10:35) Da, cumpara tu Renault. Lasa-i pe altii sa-si ia Kia cu plastice naspa. Mai ales ca in service-urile Dacia si Renault faci programare peste o luna si serviciile sunt de o calitate....indoielnica. Stai calm ca nici cu Clio nu mi-e rusine, tocmai d-aia urmatoarea masina (prin vara sper), va fi alta decat din gama Renault. Eu mai sus ma refeream strict la Kia. ![]() ![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
nh1980ro |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 19 Mar 2008, 11:36) Poate reveniti on topic zic... Pai serviciile oferite post vanzare tin de orice produs, deci si de Dacia Sandero domnul klaus. Asa ca ..relax! |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
inca un test al "diamantului slefuit" pentru cine e interesat. revista quadrorodas brazilia.
LE: si versiunea scanata: comparativ QuadroRodas This post has been edited by dbcooper: 19 Mar 2008, 21:58 |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Putem trage concluzia că revista este una agreată de Renault?
Și că s-ar putea (dar nu este obligatoriu să fie așa) să fie oarecum influențată părerea respectivului autor al articolului... Sunt puțin sceptic. Nu neg faptul că Dacia Sandero/Logan/Logan MCV vizează segmentul de la clasa economic, însă nici 10.000 euro nu sunt bani puțini pentru cei din clasa economic...sau poate modelele scumpe ale gamei se adresează celor pragmatici din clasa imediat superioară, cei care își permit un autovehicul mai scump dar nu țin neapărat la imaginea conferită de o altă firmă. |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Mi se pare mie sau voi vreti sa faceti intentionat confuzie intre Renault Sandero si DACIA Sandero?
Nu cred ca e exact acelasi produs (cu un + pentru Renault Sandero) si n-ar fi bine sa creati o imagine gresita asupra DACIA Sandero. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Dacia Sandero e la fel de diferita de Renault Sandero cum e Dacia Logan de Renault Logan.
Bine, pentru a intelege asta trebuie capacitati intelectuale deosebite, nu toata lumea e capabila. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Si Renault Logan nu e diferit de Dacia Logan?
Sunt identice? |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Sunt diferențe. Și nu numai stilistice, de design al caroseriei.
Cel puțin dependente de piața de desfacere: Renault Logan Rusia are cu totul altă climatizare față de Renault Logan Brazilia, ceea ce mi se pare destul de firesc raportat la condițiile de climă în care se presupune că va fi utilizat autovehicolul. Presupun că și trenul de rulare al lui Renault Sandero este diferit (poate nu mult) față de Dacia Sandero și iar este posibil să mă înșel. |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
@squirrel: revista nu este una agreata de renault. apare link pe site-ul renault pentru ca au considerat-o ei o forma de reclama. au scanat revista si au prezentat articolul pe site. e o practica des intalnita, nu stiu de unde ai scos-o ca sunt pe statul de plata renault. e des intalnita la producatorii de software care isi pun pe site-uri articolele unde produsele lor au iesit invingatoare in teste comparative. si nu numai ei.
cat despre diferente intre Renault Sandero si Dacia Sandero: nu exista decat la nivelul partii frontale, tehnic masina e aceeasi. In Brazilia sunt motoarele HI-Flex, iar in Argentina sunt aceleasi motoare 1,6 8v si dieselul, numai ca au mici modificari la ECU, de unde rezulta o putere maxima diferita si alt cuplu motor. Unde ar putea sta intr-adevar diferentele - calitatea fabricatiei: fiind totusi doua fabrici diferite poate difera intre Reno si Dacia, ma gandesc in detrimentul Pitestiului. Or fi mai buni brazilienii la Curitiba? Asteptam pana in iunie si vedem. Ar fi interesant sa aduca cineva un Renaul Sandero in Europa si sa faca un comparativ cu Dacia. |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Squirrel @ 20 Mar 2008, 11:19) Cel puțin dependente de piața de desfacere: Renault Logan Rusia are cu totul altă climatizare față de Renault Logan Brazilia, ceea ce mi se pare destul de firesc raportat la condițiile de climă în care se presupune că va fi utilizat autovehicolul. Este si normal. Si nu doar climatizarea, ci si sistemul de racire al motorului. Doar nu o sa exporte o masina pregatita pentru climat cald in Rusia. Trenul de rulare este modificat in functie de tipul de drumuri preponderent in tara respectiva. Chiar si cutia de viteze are alte rapoarte daca este tinut montan. Nu este ceva specific Dacia/Renault. Asa fac toti marii producatori. Presupun că și trenul de rulare al lui Renault Sandero este diferit (poate nu mult) față de Dacia Sandero și iar este posibil să mă înșel. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(Squirrel @ 20 Mar 2008, 11:19) Renault Logan Rusia are cu totul altă climatizare față de Renault Logan Brazilia Si care ar fi aceste diferente? Alt compresor de AC? Alt radiator de incalzire? Alt condensor? Alta aeroterma? Pe unde ar fi aceste diferente, daca nu e cu suparare? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
sistemele astea sunt gandite sa functioneze intr-un interval de temperatura, atat temperaturile din rusia cat si cele din brazilia se inscriu in acest interval
asa ca eu nu vad ce diferente ar putea fi intre renault logan si renault logan ![]() |
--------------------
/
/
/
|
|
Squirrel |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 20 Mar 2008, 13:25) Si care ar fi aceste diferente? Alt compresor de AC? Alt radiator de incalzire? Alt condensor? Alta aeroterma? Pe unde ar fi aceste diferente, daca nu e cu suparare? Cred că sunt echipate cu alte radiatoare(posibil și aerotermă) de încălzire a interiorului și dacă nu mă lasă memoria parcă au și încălzire pentru locurile din spate (ceea ce implică diferențe constructive de amplasare a traseului agentului termic sau a cablajului electric în cazul în care încălzirea se efectuează electric). Clima Rusiei diferă destul de mult de ceea ce este considerat normal în Europa deci și soluțiile de răcire, încălzire și de climatizare a habitaclului sunt diferite. Se pare că Ironick cunoaște mult mai bine problema și chiar mai de aproape, eu nu am decât referințe externe (faimosul www). |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(Squirrel @ 20 Mar 2008, 13:03) Cred că sunt echipate cu alte radiatoare(posibil și aerotermă) de încălzire a interiorului Este bine ca s-a trecut de la afirmatia sigura la afirmatia indoielnica. De la afirmatia "Renault Logan Rusia are cu totul altă climatizare" la afirmatia "cred ca".Pentru ca NU au alte radiatoare, NU au alte aeroterme. QUOTE(Squirrel @ 20 Mar 2008, 13:03) și dacă nu mă lasă memoria parcă au și încălzire pentru locurile din spate (ceea ce implică diferențe constructive de amplasare a traseului agentului termic sau a cablajului electric în cazul în care încălzirea se efectuează electric). Sincer, nu stiu cum o sta faimosul WWW la informatie, dar pe www.daciaclub.ro sunt unele informatii chiar interesante... De exemplu, faptul ca pentru Rusia sunt in plus (dar acum e deja discutabil ca sunt si pentru Romania) CONDUCTE DE PLASTIC pentru dirijat aerul spre spate. ATAT. Se regaseste pe forumul amintit de mine si un oarece tutorial de montare, cu dicutii, chestii d-astea. Aia cu amplasarea diferita a traseului agentului termic este SPECULATIE nebazata pe realitate. Nu e nici o amplasare diferita, e fix la fel. Treaba cu cablajul electric este, dar pentru ... diesel. Si e si pe masinile din Romania, nu numai pe cele din Rusia. Si ca sa nu scape din vedere toate diferentele, as mentiona ca alea de Rusia au in plus si scaunele incalzite electric. Pana la "cu totul alta" drumul e luuuunnnggg. Ce-mi plac mie afirmatiile afirmativ convinse, care au la baza "credinte" si "presupuneri" |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
PS1. Ai uitat si de scaune incalzite.
PS2. Se pare ca nu ai uitat ... This post has been edited by IRONICK: 20 Mar 2008, 13:41 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Eu ma refeream la mici 'chichite' ca sa zic asa, de aspect vizual, nu am zis nimic de chestii complicate.
Si nu ma pronunt pentru calitatea muncii de la Pitesti in comparatie cu cea din Brazilia. As fi curios sa aflu cati roboti au aia de acolo in comparatie cu uzina de la Pitesti. Tocmai de aceea e bine sa nu facem confuzie intre Renault Sandero si Dacia Sandero care se va vinde la noi. This post has been edited by nh1980ro: 20 Mar 2008, 13:45 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(nh1980ro @ 20 Mar 2008, 10:59) Mi se pare mie sau voi vreti sa faceti intentionat confuzie intre Renault Sandero si DACIA Sandero? Nu cred ca e exact acelasi produs si n-ar fi bine sa creati o imagine gresita asupra DACIA Sandero. Si eu care intelesesem ca tu de fapt intentionat doreai sa ne faci sa credem ca dacia sandero si renault sandero sunt diferite. Pe romana, pentru cei care inteleg greu: NU SUNT DIFERITE. Este EXACT acelasi produs, cu o mica modificare de grila. Da' oricum nu ma mai mira nicio o afirmatie pe aici, daca pana si Dacial Logan si Renault Logan sunt considerate masini diferite. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Squirrel |
![]()
|
Păi la aspect vizual, din amintirile mele Renault Logan avea din start capacul portbagajului cu eleron încorporat și o altă grilă a radiatorului.
Raportat la Sandero, Renault și Dacia au și acum grile de radiator diferite, specifice probabil mărcii. |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
Stefan |
![]()
|
pai si asta le face masini diferite? masini diferite ar fi hyundai i30 si kia c'eed: aceeasi platforma tehnica, alte panouri ale caroseriei si interior.
|
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
Flamingo |
![]()
|
Bre oameni buni, vazandu-va discutand in contradictoriu, mi-am adus aminte de un banc mai vechi. Sigur tre' sa-l stiti... Deci va rog... inveseliti-va un pic...
"Exista pe lumea asta doua tipuri de autoturisme... Masinile pe care le vedem mai peste tot in lume si Daciile." ![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() [LE]Nu este Dacia chiar atât de neagră. Este doar Gri Comete disponibil ![]() This post has been edited by Squirrel: 20 Mar 2008, 14:46 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
billyK |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 2 February 05 ![]() |
mie personal nu-mi place atat de mult...probabil va trebui sa ne obisnuim cu forma la fel ca in cazul loganului....ca design nu exceleaza, era si normal oricum.
|
--------------------
Renault
Clio 3 1.6
2006
|
|
Stefan |
![]()
|
pai vad ca ai clio 3. trebuia sa te fii obisnuit pana acuma.
![]() |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.394 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Loganul de Rusia e specificatie de clima rece, cel de Romania e clima temperata. Cel de rusia are si incalzire in scaune.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
K-gula |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 15 March 08 From: Brasov ![]() |
Am vazut ca se tot vorbeste de Sandero si de diferente intre Logan si Sandero precum diferente intre loganurile fabricate in diferite locuri, motorizarile de pe sandero si altele.
Eu am cumparat acum un logan productie 11.03.2008 si lucrurile sau mai schimbat fata de generatiile vechi. bineinteles am pus si intrebari legate de Sandero pt ca ma interesau. Raspunsul a fost urmatorul:"tinand cont ca si Pick-up-ul a fost intarziat, comenzile la Sandero vor incepe din Iunie 2008 si livrarile din toamna sau sf lui 2008. Sanderoul estre construit pe o platforma noua (cea de la Clio III si multe piese si componente sunt 100% clio III - inclusiv materialele folosite la bord, cele moi placute la atingere prezente pe masini ca ford, megane etc.) Gamele de motorizati vor cuprinde Motoarele de 1.6.16V si motoare cu 16 v de pe noile generatii Clio. Ambreaju va fi hidraulic pe toate motorizarile. Se vor folosi la productie baile de galvanizare noi iar garantia anticoroziva va fi de 12 luni (oare????!!!!! asta nici eu nu o cred). PS. toata gama de motorizari actuale de la Logan au ambreaj hidraulic mai putin motorul 1.4 MPI care a ramas pe mecanic. La motoarele pe benzina productie dupa 1 1 2008 ambreajul tine foarte jos (lucru imbunatatit), la cele diesel inca nu sa schimbat nik (tot sus tin). Tare as vrea sa nu fie doar strategie de marketing si ca toate datele mentionate sa fie reale. In asteptarea noului Sandero .... Doamne ajuta la o masina care sa ne fac asi pe noi mandri de masinile noastre. Asteptam cu drag anul 2010 si Loganul III |
--------------------
Dacia
Logan ABS+, 1.4MPI
11.03.2008
- BV-08-KED
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 20:01 |