DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages « < 23 24 25 26 27 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Noua Dacia Sandero - ce parere aveti?, Impresii "la cald" - puncte tari, puncte slabe

IRONICK
post 27 May 2008, 18:27
Post #721

-

Group: Members
From: Romania

Pai in Ger are de ce sa il scoata. La noi cine sa se uite la el? Gura casca care se asteapta sa scrie tdi pe fund si sa nu fie Dacia?

This post has been edited by IRONICK: 27 May 2008, 18:28

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
daciafan
post 27 May 2008, 18:43
Post #722

/

asa este ironick masina e construita pentru olandezi...
romanii sunt prea prosti sa inteleaga si sa profite de beneficiile acestui miracol numit sandero
scuteste-ma...

This post has been edited by daciafan: 27 May 2008, 19:00

--------------------
/ / /
+
nh1980ro
post 27 May 2008, 18:58
Post #723

Membru

From: Togo-Togo.

Olandezii nu inteleg limba noastra ca sa citeasca la Probleme Tehnice.. radmasa.gif

27 May 2008, 20:00:
QUOTE(IRONICK @ 27 May 2008, 18:58)
Flamingo, iar te bagi in ceva care nu intelegi. Ca sa stii ... la lipirea unor suprafete, conteaza presiunea apasarii suprafetelor. Din cauza asta se foloseste banda adeziva.

Uitasem ... nu se scrie scoci, nici macar in zilele noastre. Vorba cuiva ... nu ai cu cine

E drept ca e mai bine decat sa aplice nea Caisa presiune pe geam, ca daca n-a mancat nimic dimineata.. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by nh1980ro: 27 May 2008, 19:00

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
Alexu7
post 27 May 2008, 19:09
Post #724

zân

From: Europa

mai ales, daca n-a avut nici pauza sa se mictioneze, la cat de a dracu sunt aia de la dacia, nu-i de mirare..

--------------------
DACIA POPnituita 1310 L 1998 - B6
incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
+
aphophis
post 27 May 2008, 20:54
Post #725

Membru autentic

QUOTE(daciafan @ 27 May 2008, 18:43)
romanii sunt prea prosti sa inteleaga si sa profite de beneficiile acestui miracol numit sandero
scuteste-ma...
*

romanii sunt prea snobi de multe ori si au o gramada de prejudecati. pe care aia din olanda nu le au. Oare cum e mai bine? wink.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
nh1980ro
post 27 May 2008, 21:01
Post #726

Membru

From: Togo-Togo.

Pai de exemplu ti se pare frumos din partea producatorului sa trimita pentru drivetest o masina DCi care agata intr-a 2-a?
Ete ca eu cand am fost la Drivetest cu Logan Dci agata intr-a 2-a.
In locul lor eu as fi facut disparuta masina dupa primul potential client care venea sa faca drivetest.

Deci hai sa spunem ca nu e vorba numai de prejudecati.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
ssilviu
post 27 May 2008, 21:13
Post #727

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(daciafan @ 27 May 2008, 19:43)

Sincer sa fiu si eu am fost putin revoltat ca Sandero e prezentat la olandezii iar romanii primesc un sut in kur. Dar dupa ce am stat sa ma gandesc, operatiunea are logica. Olanda este o piata cu un potential de crestere mult peste Romania. Plus de asta, faptul ca olandezul acela avea o relatie privilegiata cu cei de la Dacia, care pesemne au fost impresionati de realizarile lui (stiu ca l-au invitat si la noi in fabrica) a contat. Dacia avea nevoie sa-si construiasca o imagine in Olanda. In Romania nu au de ce. Au deja o imagine bine conturata ... o prezentare la Sandero in exclusivitate nu prea ar ajuta cu nimic. Mai ales la romanul snob. Pot sa fac pariu ca din toti oamenii aia prezenti acolo la intalnire 10% erau habarnisti si incuiati si 90% erau oameni cerebrali. La noi s-ar fi intamplat invers.

QUOTE(nh1980ro @ 27 May 2008, 22:01)

Pai dealerul se ocupa de masina de drive test. Nu producatorul. Masina e cumparata de dealer. Si cum miserupismul e la rang de virtute in curtea multor dealeri .. Asta e, dealerul pierde clienti. Evident ca si Dacia ii controleaza, dar nu paote sa o faca non stop.

Mie mi se pare ciudat ca intarzie asa de mult drive-testul pentru presa internationala.

This post has been edited by ssilviu: 27 May 2008, 21:15

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
klaus
post 27 May 2008, 21:38
Post #728

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Nu va suparati, intreb si eu pe cei care vad ca se pricep pe aici: cum se tine geamul vertical (la breakuri de ex, mai ales la cele cu deschidere laterala a usilor spate) lipit pe perioada cat se intareste adezivul la alte firme de masini?
Ca inteleg ca lumea e foarte nemultumita de cum se face la dacia. Presupun ca nemultumirea are la baza cunoasterea modului in care se face la altii.
Deci, puteti sa-mi spuneti si mie cum se face la altii? Nu de alta, dar vad multi cunoscatori prin zona.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
aphophis
post 27 May 2008, 21:40
Post #729

Membru autentic

QUOTE(nh1980ro @ 27 May 2008, 21:01)
Pai de exemplu ti se pare frumos din partea producatorului sa trimita pentru drivetest o masina DCi care agata intr-a 2-a?
In locul lor eu as fi facut disparuta masina dupa primul potential client care venea sa faca drivetest.

Deci hai sa spunem ca nu e vorba numai de prejudecati.
*

in ce tara traiesti? nu scuz dacia dar ce spui tu caracterizeaza orice dealer de masini noi sau sh in romania. Inclusiv la kia wink.gif Ca e loc de mai bine, bineinteles, insa pe absolut toti ii doare la basca pt ca in general masinile se vindeau singure. Incepe insa ca piata per total sa stagneze. Deci.. o sa fie zic eu mai bine. Si nu ma refer numa la dacia. Bineinteles pt firmele care vor sa mai vanda bine in continuare

@ssilviu, bine zici tu, oricum chestia asta cu "a lansat masina in olanda mai intai, buhuhu, nu ne respecta astia", is doar vorbele alora de pe margine. Aia de vor masina si chiar is interesati vor astepta lansarea ei si/sau vor decide daca merita sa astepte pana la lansarea oficiala. Totusi mi-ar place ca si in romania sa se implice dacia (si la renault) in actiuni de genul alora din olanda. Ca ar strica de multe ori orzul pe gaste, hmm.. poate, insa tot nu vad ce ar pierde. Cateva zeci de miii de euro pt o prezentare a la olanda? Nu mi se pare mult

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
daciafan
post 27 May 2008, 21:42
Post #730

/

klaus stii bine ca si la altii se face la fel
ciocanul este folosit deasemenea mai peste tot
cei oripilati de astfel de tehnici n-au decat sa puna ei bazele unora noi , revolutionare

--------------------
/ / /
+
minny
post 27 May 2008, 21:58
Post #731

Membru porcos

Probabil ca in Olanda cei care au luat azi MCV sa is care copiii vor cumpara maine Sandero cand le fac 18 ani odraslele. Parca era si la noi o campanie anul trecut cu Dacia prima masina smile.gif Deocamdata in vest e Dacia, a doua masina, nu in sensul temporal ci numeric. In Paris nimeni nimic dar cand cobori la periferie sunt destule MCV-uri. Marea majoritate insa mai au inca o alta masina pe langa, insa e de clasa mini sau mica. Probabil urmatorul target e cel al persoanelor ce isi iau prima masina si nu vor sa fie la mana a doua. Liceeni, studenti, proaspat angajati.

This post has been edited by minny: 27 May 2008, 22:00

--------------------
------ ------ ------
+
aphophis
post 27 May 2008, 22:05
Post #732

Membru autentic

QUOTE(daciafan @ 27 May 2008, 21:42)
klaus stii bine ca si la altii se face la fel
ciocanul este folosit deasemenea mai peste tot
cei oripilati de astfel de tehnici n-au decat sa puna ei bazele unora noi , revolutionare
*

cum? radmasa.gif nu doar la dacia se face asa? icon_mrgreen.gif huo.. jos cu asupritorii, cu amatorii, etc care folosesc banda adeziva pt fixarea temporara a unor geamuri radmasa.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Flamingo
post 28 May 2008, 08:24
Post #733

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

QUOTE(IRONICK @ 27 May 2008, 17:58)
Uitasem ... nu se scrie scoci, nici macar in zilele noastre. Vorba cuiva ... nu ai cu cine
*

Asa cum in romana se scrie "sistem" si nu "system", tot asa se scrie si "scoci" si nu "scotch", englezule... dar vorba ta, n-ai cu cine bah, n-ai cu cine... Cauta in DEX si vezi ce zic "prostii" aia de academicieni acolo... dar cum tu continui sa te iei de fiecare vorbulita de-a mea, te inteleg perfect si nu ma supar. Putini isi fac un ideal in viata urmarind sa-si atinga anumite scopuri. Asadar, respect colega ! wink.gif

Cat despre ce spunea cineva mai sus, ia sa vedem cu se "lipesc" geamurile... Aveti mai jos un fel de episod din Star Trek, sau cum i-o zice... de la "japoneji" d-acolo, exact ! rolleyes.gif
&feature=related

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
catal1n2000
post 28 May 2008, 08:34
Post #734

Membru autentic

Mda...
Pare a fi o Toyota Prius.
Oricum nu prea poti compara Toyota cu Dacia.
Este ca si cum ai compara economia Romaniei cu cea a Japoniei.

--------------------
Toyota Auris 1,33 VVTI 2010
+
Andy_ACS
post 28 May 2008, 08:39
Post #735

Yes, I'm not!

From: Craiova

Nu vreau sa par carcotas, dar pe langa filmuletul cu dcia asta e Star Treck. Cred ca prin folosirea robotilor pe scara larga se face o investitie la inceput, insa se castiga dupa prin calitate si reducerea costurilor. Urmariti si cum se pune parbrizul smile.gif

Edit: Cica ar fi una din cele mai moderne uzine din Europa.

Bafta!

This post has been edited by Andy_ACS: 28 May 2008, 08:40

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
Flamingo
post 28 May 2008, 08:59
Post #736

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(Andy_ACS @ 28 May 2008, 08:39)
Edit: Cica ar fi una din cele mai moderne uzine din Europa.

Bafta!
*

Bravo Andy_ACS, se pare ca a fost cel mai bun contra "raspuns" cu un video similar... mai ales ca tot se vorbea de Kia mai sus... si mai ales ca este vorba de o uzina din Europa.

O kia identica "am" in bloc si am avut ocazia s-o studiez mai indeaproape. Propietarul, care imi este un bun prieten, copiii nostri fiind la aceeasi gradinita si petrecandu-si timpul impreuna mai toata ziua, m-a lasat s-o "testez" la maxim, daca pot spune asa... iar la capitolul finisari, atat interioare cat si exterioare, nu am avut ce sa-i reprosez. Poate doar faptul ca banchetele sunt cam dure ori amortizoarele, ma rog... in rest, repet... jos palaria. Bine, exista masini si mai bune, dar fata de "subiectul" de fata si mai ales la ACEIASI bani, as merge cu ochii inchisi pentru masina facuta la Zilina.

--------------------
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
tribunul
post 28 May 2008, 09:10
Post #737

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Ce bine ar fi daca ne-am putea lua ce ne place si nu ce ne permitem.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
anndi
post 28 May 2008, 09:23
Post #738

Membru autentic

From: Timisoara

Daca Sandero apare in varianta de 3 usi imi iau si eu, pana atunci mai astept.

--------------------
Renault Megane GT220 GrandTour 2014
+
Andy_ACS
post 28 May 2008, 09:26
Post #739

Yes, I'm not!

From: Craiova

QUOTE(tribunul @ 28 May 2008, 10:10)
Ce bine ar fi daca ne-am putea lua ce ne place si nu ce ne permitem.
*

Raspuns de nota 10!!!

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
aphophis
post 28 May 2008, 10:09
Post #740

Membru autentic

oare cand or sa faca unii diferenta intre filmulete publicitare ca cele 2 puse mai sus si filmulete "scapate" din fabrica fara acordul celor de la uzina, care arata partile mai prozaice ale asamblarii? ca doar nu era sa-l arate in filmuletele alea publicitare pe MI CIU SAN cum cenzurat un ciocan portierei ca sa se aseze mai bine smile.gif)) wake up people

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Flamingo
post 28 May 2008, 10:39
Post #741

Membru "SPARKY Team"

Aphophis...

Cand au venit japonezii sa privatizeze Aro (am neamuri care au lucrat acolo si nu vorbesc din auzite) au intrebat la un moment dat, cand se aflau in vecinatatea liniei de asamblare, daca este adevarata povestea ca niciun Aro nu seamana cu celalalt. Normal ca romanii au ras si i-au poftit pe galbejiti sa testeze, crezand ca aia or sa dea inapoi, numai ca unul mai dat dreaq si cu ochii mici din delegatia asiatica, n-a stat prea mult pe ganduri si s-a dus ca un adevarat ninjitzu, la una din masinile romanesti. S-a uitat atent, a dat din cap, apoi a mers la urmatoarea. Iar s-a uitat atent, iar a dat din cap, dupa care au mai urmat cateva si s-a intors calm la seful lui spunandu-i ceva din care nu puteai deslusi decat "ga uruto, mune ne u cabu shi roike si ki Aro, ia mano huete oi, de yu no haori yo, Aro" sau ceva in genul asta. Ca niste adevarati domni, la plecare japonezii au asigurat conducerea uzinelor Aro C-lung Muscel, ca vor analiza si ca vor trimite in scris pe fax un raspuns cat mai curand. Raspunsul a venit pana la urma, dar in engleza si mai pe intelesul romanului, unde pe scurt au spus... "No thanks !"

As vrea sa va povestesc de o anumita sectie din incinta Aro care era formata dintr-o multime de "corectori" care nu faceau altceva decat sa astupe toata ziua gaurile din barele de protectie, la acea vreme din metal, dar m-as intinde prea mult...

Este adevarat, dupa revolutie am progresat mult si astfel de intamplari nu prea mai vezi, iar o comparatie intre uzinele japoneze si cele romanesti nu prea isi are rostul, dar cum Romania si Cehia sunt in Europa, de ce unii pot si altii nu pot ? Nu-mi spune ca francezii nu ar fi vrut sa implementeze o linie de asamblare automata la Mioveni, ca nu te cred.

This post has been edited by Flamingo: 28 May 2008, 10:40

--------------------
+
aphophis
post 28 May 2008, 10:43
Post #742

Membru autentic

nu, nu au vrut sa implementeze o linie automata. si asta e un fapt. ca de aia au cumparat dacia. Insa asta nu inseamna ca intamplari ca cea cu ciocanul si aia cu scotch-ul nu se intampla si in fabrici mai rasarite. Fara supararare, insa mi-e de ajuns sa confirme un ins ca ironick asta ca sa il cred, nu de alta dar in general stie ce vb

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
ROK
post 28 May 2008, 10:45
Post #743

Membru incoruptibil

QUOTE(aphophis @ 28 May 2008, 11:09)
oare cand or sa faca unii diferenta intre filmulete publicitare ca cele 2 puse mai sus si filmulete "scapate" din fabrica fara acordul celor de la uzina, care arata partile mai prozaice ale asamblarii? ca doar nu era sa-l arate in filmuletele alea publicitare pe MI CIU SAN cum cenzurat un ciocan portierei ca sa se aseze mai bine smile.gif)) wake up people
*

cand or sa inteleaga unii (romanii) sa-si faca treba bine si cand nu este filmat wink.gif

vis-a-vis de nenea cu ciocanu', nu este vina lui ca usa este proasta smile.gif

eram intr-un service si am vazut cum au schimbat usa la un logan unde a trebuit sa ciocaneasca la cea noua ca sa fie ok , nu mai vorbesc de solenza unde au taiat/sudat balamalele wacko.gif iar la un opel astra usa noua a reglat-o doar din balamale biggrin.gif

--------------------
dacia solenza 2004 scala
+
aphophis
post 28 May 2008, 10:48
Post #744

Membru autentic

QUOTE(ROK @ 28 May 2008, 10:45)
cand or sa inteleaga unii (romanii) sa-si faca treba bine si cand nu este filmat  wink.gif
vis-a-vis de nenea cu ciocanu', nu este vina lui ca usa este proasta  smile.gif

eram intr-un  service si am vazut cum au schimbat usa  la un logan unde a trebuit sa ciocaneasca la cea noua ca sa fie ok ,  nu mai vorbesc de solenza unde au taiat/sudat balamalele  wacko.gif  iar  la un opel astra usa noua a reglat-o doar din balamale  biggrin.gif
*

nenea bagi tu in foc ca in uzina kia nu se face la fel? doar pt ca arata intr-un fel intr-un filmulet PUBLICITAR? Eu unu nu bag, pentru ca nu am fost acolo sa vad cum se asambleaza. ce faci daca la fel se face si la kia par example?

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
klaus
post 28 May 2008, 10:55
Post #745

步步

Group: Moderatori

Deja nici nu ma mai mira comentariile "cunoscatorilor".
Pai daca nu face lumea diferenta intre lipirea parbrizului (geam inclinat) si a geamurilor VERTICALE, fie de pe lateralul caroseriei fie de pe lunetele verticale, trebuie sa recunosc, am fost infantil sa cer sa mi se spuna la altii cum se face, ca una am fumat si alta s-a inteles.
Deci, pentru cei cu star-trek prin cap: pana si la Dacia lipirea parbrizului se face cum se face in filmul ala de la toyota. Nu se face ca la Ceed, dar ca la toyota da...

In continuare astept niste descrieri a metodelor de mentinere in pozitiei a geamurilor lipite VERTICAL, asa cum o fac allti producatori, ca am inteles ca metodele de la dacia sunt de toata jena. Sunt curios la altii cum sunt.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Flamingo
post 28 May 2008, 10:56
Post #746

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(aphophis @ 28 May 2008, 10:43)
Fara supararare, insa mi-e de ajuns sa confirme un ins ca ironick asta ca sa il cred, nu de alta dar in general stie ce vb
*

Nu este nicio suparare... wink.gif ca doar mai toti avem persoane de incredere in jurul nostru... mai bine sau mai slab informate... Totul este sa nu generalizam. Aici este "buba" romanului.

--------------------
+
aphophis
post 28 May 2008, 11:01
Post #747

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 28 May 2008, 10:55)
Deja nici nu ma mai mira comentariile "cunoscatorilor".
Pai daca nu face lumea diferenta intre lipirea parbrizului (geam inclinat) si a geamurilor VERTICALE, fie de pe lateralul caroseriei fie de pe lunetele verticale, trebuie sa recunosc, am fost infantil sa cer sa mi se spuna la altii cum se face, ca una am fumat si alta s-a inteles.
Deci, pentru cei cu star-trek prin cap: pana si la Dacia lipirea parbrizului se face cum se face in filmul ala de la toyota. Nu se face ca la Ceed, dar ca la toyota da...

In continuare astept niste descrieri a metodelor de mentinere in pozitiei a geamurilor lipite VERTICAL, asa cum o fac allti producatori, ca am inteles ca metodele de la dacia sunt de toata jena. Sunt curios la altii cum sunt.
*

si eu is curios de niste raspunsuri icon_mrgreen.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
ROK
post 28 May 2008, 11:02
Post #748

Membru incoruptibil

QUOTE(aphophis @ 28 May 2008, 11:48)
nenea bagi tu in foc ca in uzina kia nu se face la fel? doar pt ca arata intr-un fel intr-un filmulet PUBLICITAR? Eu unu nu bag, pentru ca nu am fost acolo sa vad cum se asambleaza. ce faci daca la fel se face si la kia par example?
*

nu bag mana in foc doar am spus ca piesele made in RO nu sunt chiar asa ok si trebuiesc usor modelate tongue.gif

daca noi romanii am fi fost mai seriosi (sa lucram cu mai multa raspundere ) poate acum aveam dacia-fabia, dacia-octavia , etc. ..... si nu loaganul ... daca pricepi ce vreau sa spun wink.gif

--------------------
dacia solenza 2004 scala
+
aphophis
post 28 May 2008, 11:06
Post #749

Membru autentic

QUOTE(ROK @ 28 May 2008, 11:02)
nu bag mana in foc doar am spus ca piesele made in RO nu sunt chiar asa ok si trebuiesc usor modelate  tongue.gif
daca noi romanii am fi fost mai seriosi (sa lucram cu mai multa raspundere ) poate acum aveam dacia-fabia, dacia-octavia , etc. ..... si nu loaganul  ... daca pricepi ce vreau sa spun  wink.gif
*

cand o sa avem si noi veniturile cehilor o sa avem si asa ceva rolleyes.gif smile.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
ROK
post 28 May 2008, 11:11
Post #750

Membru incoruptibil

QUOTE(aphophis @ 28 May 2008, 12:06)
cand o sa avem si noi veniturile cehilor o sa avem si asa ceva  rolleyes.gif smile.gif
*

nu cred ca venitul ar fi problema .... mai degraba caracterul natiei smile.gif

--------------------
dacia solenza 2004 scala
+
45 Pages « < 23 24 25 26 27 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th May 2025 - 00:53
Forum Renault