DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages « < 32 33 34 35 36 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Noua Dacia Sandero - ce parere aveti?, Impresii "la cald" - puncte tari, puncte slabe

cristi.c
post 18 Jun 2008, 12:19
Post #991

Membru incepator

Group: Members
From: Tulcea

Azi am studiat-o si eu la Star Service Tulcea si pot spune ca arata mai bine decat in poze... chiar si spatele. In rest astept un drive test. Oricum la o prima vizualizare mi-a lasat o impresie placuta... parerea mea.

--------------------
Dacia Logan 2 1.5 dci Prestige 2016
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_90
post 18 Jun 2008, 12:26
Post #992

baiatu' cu apa

cand am facut azi revizia la masina am studiat si sandero era pe acolo la expozitie. un lucru bun ca vine din fabrica montat fierul ala pe tevile de la ac .

--------------------
ford focus 2007 - xxx
plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
+
ursamajor
post 18 Jun 2008, 12:39
Post #993

Membru pasager

From: Orașul lui Panait Istrati

L-am văzut (nu și condus, încă) azi la un dealer important din Brăila. Mai impresionant arată în poze și filme decât în realitate. Sincer, m-a cam dezamăgit. În afară de exteriorul mai "duios" decât al Loganului, interiorul (contrar a ceea ce afirmă unii mai sus referitor la texturi de bord & stuff) e doar un punct-două peste Logan. (Ar fi fost culmea să nu fie.) Aceeași impresie de sărăcăcios. Plăsticăraia aia argintie e chiar nașpa, după mine. Nu prea-și merită banii decât în variantele inferioare de echipare. Cu aer condiționat abia la cca. 9000 euroi, e cam vax albina.

--------------------
Dacia Logan 1.0 Eco-G 2021 Comfort (+ 4 optiuni) - BR02UMa
Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
+
danydan
post 18 Jun 2008, 12:51
Post #994

Membru incepator

ursamajor,
Nu cred ca isi are rost pretentia de stil la o masina "low cost".
Sandelu' asa cum e, tot "low cost" e.
Nu mai da senzatia de "cel mai ieftin din piata" si de spartan, dar e un "low cost", totusi.
Stii cumva cat costa alta masina din clasa ei, dotata cu AC? Cu toate promotiile celorlalti (inclusiv cele de x ori prima de casare) pana la urma tot sandelu' e mai ieftin (si asta fara oferta speciala). Si da un raport bun calitate-pret.
Ar trebui sa distingem "low cost" de alte categorii.

--------------------
Skoda Octavia Dacia Sandero Ro
+
ursamajor
post 18 Jun 2008, 14:46
Post #995

Membru pasager

From: Orașul lui Panait Istrati

Părerea mea e cea a unui potențial (posibil) cumpărător. Normal că n-o să cer piele pe scaune în banii ăia. Am comparat ce am, cu el. Eram aproape hotărât să dau Loganul și să iau Sandero. Nu m-a convins. Înainte de a-l vedea, am făcut și concesii statutului lui de hatchback, cu care nu mă voi împăca niciodată. Dar... nu m-a convins. Poate pe alții. Asta e.

This post has been edited by ursamajor: 18 Jun 2008, 14:47

--------------------
Dacia Logan 1.0 Eco-G 2021 Comfort (+ 4 optiuni) - BR02UMa
Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
+
Gescu
post 18 Jun 2008, 15:45
Post #996

Membru autentic

Astazi am fost la Dacia sa vad sandero.Arata bine,dar chiar nu puteau sa mai faca si ei ceva acolo in zona stergatoarelor daca te uiti de langa oglinda spre bot,se vad balamalele la capota si un spatiu intre capota si caroserie.E jenant.In rest mi s-a parut la exterior frumos rotunjita,si interiorul este frumos dar nu am putut sa ma urc in ea ptr ca ma grabeam.Oricum un pas inainte.

--------------------
Fiat Albea 2006 Dynamic
1.4 Fire 77 CP (Fully Integrated Robotised Engine)
115Nm/3000rpm
+
arab
post 18 Jun 2008, 17:41
Post #997

Membru

Din primele impresii, după ce am testat modelul echipat cu propulsorul de 1,6 litri, pot spune că motorul este cam "leneș", iar treapta a 5-a a cutiei de viteză poate fi întrebuințată numai pe autostradă. Pe drumurile virajate din zona orasului Split, am putut folosi numai treapta a 3-a. Motorul este zgomotos, chiar mai zgomotos decât pe Logan, deși este practic aceeași "inimă". Poziția la volan este cam joasă, iar mașina pe care am avut-o în teste nu era prevăzută cu sistem de reglare a scaunului șoferului pe înălțime. Cu toate acestea, pot spune că mașina nu este obositoare la drum lung, asta doar dacă faci abstracție de zgomotul motorului. Nu mi-am putut face o idee clară privind o medie de consum, dat fiind că mașina a fost condusă pe drumuri virajate, cu schimbări dese de altitudine.

Sursa:Capital

--------------------
Dacia Duster 2010 - bv-02-tap
VAND UN DUSTER!
+
Shush
post 18 Jun 2008, 17:56
Post #998

٩(Ś̯Ś)۶

From: Brasov

Poziția la volan este cam joasă

Ce bine ar fi sa fie asa !

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
Stefan
post 18 Jun 2008, 19:10
Post #999

Quite opinionated

From: Cluj-Napoca

Clip cu Sandero in motion:

avand in vedere ca azi a inceput drive-testul Sandero in Croatia cu ziaristii, diseara o sa avem review-uri pe mai toate site-urile specializate.

--------------------
Volkswagen Golf 7 Variant 1,4 TSI 2013
+
adrianpsk
post 19 Jun 2008, 15:14
Post #1000

Membru

Am facut un drive test azi , promotia e ok , ai cadou si un tricou asa ca merita. smile.gif
la impresii dupa cum urmeaza:
-exteriorul mai placut decit in poze
-la interior e un pic mai eleganta decit loganul, cel putin din prisma culorii bordului, alte scaune ,dar e un pic mai mica ca volum si la locuri
-la condus se comporta absolut identic ca si loganul , cu aceleasi caracteristici la directie , stabilitate , si chiar la 2800-3200 rpm/ cu a 4 a si a 5a intra in rezonanta exact ca si loganul - naspa ca ai cam 100 la ora viteza cu care faci croaziera si ea zornaie din toti rarunchii
-e masina de fete si de oras , nu as schimba loganul cu ea,
- pina in 7500 euro se merita sa o iei.

--------------------
dacia /logan 1300/ abs + 1.6 mpi 1972 recarosat 1990/.6.2007
+
cristi.r
post 19 Jun 2008, 16:22
Post #1001

Membru ... din cand in cand

Cand aud stiri despre motor, ca e lenes, ca e nu stiu cum, mi se face rau !

Facui drive-test. Are cam acelasi comportament ca loganul la drum. Nu pot sa spun ca bine sau rau. Eu, cand mi-am luat loganul, am luat in consideratie un factor care pentru altii poate nu conteaza: sa nu-mi rupa rinichii la denivelarile din asfalt. Are un mare plus la sistemul de franare cu AFU-ul ala. Nu ca n-as avea incredere in sistemul de la logan, se simte o diferenta la franare. Mi-a mai placut si modul de imbinare a farurilor cu aripile laterale, prin acea degajare, specifica si altor marci, mai cu pretentii.

Ei, dar sistemul de comanda al climatizarii e belea mare !!! Zornaie/cloncane la actionarea voletilor pentru picioare/fata/parbriz (butonul ala din stanga). Comanda recircularii e foarte buna ca idee, insa prost realizata. Si acolo zgomote prea multe. Per ansamblu tot panoul ala se misca in locasul lui. Am testat acest lucru pe 3 masini, una de drive test si doua din showroom, pentru ca mi-a sarit in ochi. Aia va fi sigur sursa de "greieri". Portbagajul e mare pentru un hatch, insa iarasi mi-a sarit in ochi imbinarea tablelor in parte inferioara, care arata de parca s-ar fi aplicat sudura electrica. Si inca ceva, hayonul n-ar trebui sa se inchida sub propria greutate ? Tot pe trei masini testat chestia asta. Chiar daca plasticele arata altfel decat la logan, mie nu mi-au dat o senzatie de mai bine la bord. Poate cer prea mult, insa chestiile alea din jurul aeratoarelor laterale si de la torpedou ar da impresia ca sunt din material d-ala moale. Aici s-a recurs, dupa parerea mea la o "pacaleala" din partea renault. La ochi arata bine, insa la pipait e plastic "tare". Si, bineinteles, in stilul caracteristic renault, care ne face educatie auto de vreo cativa ani incoace, volanul se regleaza numai pe inaltime, nu si in adancime.

Sandero este bun insa numai pentru cei care vin de la masini de la solenza in jos, sau pentru flote. In rest, este ca-n treaba aia cu gardul si cu leopardul si aialalta cu "graba strica treaba". Mi-a lasat o impresie ca pentru orice lucru bun sau care arata bine la aceasta masina, s-au facut alte o suta de compromisuri prin alte parti mai mult sau mai putin vizibile. Pot sa trag concluzia, dupa atatia ani de evolutie, ca asta e Dacia. Asta e masina si asta e imaginea pe care si-o face. Nici tu ca, virgula, cumparator, nu poti cere mai mult, nici Dacia, ca fabricant, nu se straduieste sa-ti arate altceva. Cu ocazia asta imi dau seama de ceva: nu Dacia/Renault defineste standardele, ci doar profita de standardele definite de altii in zeci de ani. Dacia doar iti arata ce inseamna o masina ieftina. Iti convine sau nu.

This post has been edited by cristi.r: 19 Jun 2008, 16:44

--------------------
megane diesel 2006
+
MiticaLGN
post 19 Jun 2008, 16:26
Post #1002

Membru

From: Bucuresti

Promotor: Surpriza lui Sandero: nici o surpriză !!

http://www.promotor.ro/noutati-auto-dosar-...-16-mpi-2718588

--------------------
Logan Prestige KIA CEED SW BEST 2007
+
YR-ZBG
post 19 Jun 2008, 18:21
Post #1003

membru sufletist

Acum vin de la drive test...
In afara de aspect (imbunatatit) e absolut o masina normala.
Poate ma asteptam eu la prea mult...dar sincer nu m-a impresionat cu nimic.
nici puturoasa, nici fasneata...aceiasi calitate a imbinarilor si a finisajelor "made in Romania"
bavuri la greu...scame in vopsea...plastice ...etc.

O sa astept cel putin 6 luni inainte de a lua o decizie (astept parerile viitorilor posesori).

--------------------
Dacia Sandero 2009
Slz....buna masina...
+
YR-ZBG
post 19 Jun 2008, 19:01
Post #1004

membru sufletist

In sfarsit a aparut...am vazut-o...am mers cu ea...am analizat-o...
Dar in afara de aspect nu m-a impresionat.
Ca probleme pe care le-am vazut la primul contact:
1. Roata de rezerva e amplasata in genul Slz (cu care eu unu sunt de acord) dar surubul este un imbus din tabla. In mod sigur exagonul se va rotunji.
2. Furtunul de la gura de alimentare la rezervor trece la 3-4 cm de roata dreapta spate. Are un fel de protectie de plastic de 2 lei. parerea mea (ca om patit) la un drum cu clisa unde cauciucurile se incarca cu noroi e nevoie de o piatra cat o nuca care sa se aseze unde nu trebuie pentru a rupe gura de alimentare.
3. Tamponasele de la capota fata sunt din plastic cu o pastila de cauciuc pe centru. prinderea lor pe tabla se face prin niste clame de plastic foarte fragile.
4. Cel putin cele 2 masini la care m-am uitat eu aveau niste bavuri naspa rau. Ma refer la dublura capotei fata.
5. parerea mea compartimentul motor va fi stropit la greu pe timp ploios.
6. Imbinarile tablelor lasa de dorit
7. amortizoarele mi-au parut mult mai moi ca la logan (desi nenea ala sustine ca sunt mai rigide ca la logan)
8. Plasticele laterale de la policioara din spate...care sunt in genul SN-ului...adica mult alungite. (sigur sursa de greierasi)

Ma opresc cu micile probleme constatate aici pt. ca nu vreau sa par carcotas.

Ca alte impresii...
Tinuta de drum imi pare ca aduce mai mult cu Slz decat cu logan. Ma refer tot la amortizoare...la inclinarea in viraje. nu pot sa spun cat e de stabila dar se inclina destul de mult in viraje...exact ca Slz...probabil daca ai tupeu sa "te lasi" pe ea in viraje e stabila ...daca ca impresie nu se compara cu Loganul..
pozitia la volan este destul de confortabila...ce sa mai...cam diferenta intre Slz (mai jos si mai inghesuit) si Lgn (mai inalt, spatios...etc).
Compartimentul motor pare conceput pt cu totul altceva. Ma surprins cat de aerisit este motorul. Nici vorba de inghesuiala de la logan...ai spatii la motor berechet. Avand in vedere si suportul motorului (care seamana a improvizatie) parerea mea e ca cei de la Dacia au si alte ganduri cu aceasta caroserie. Ma repet...cu toate ca modelul pe care l-am vazut avea si aer si servo pe el compartimentul motor este foarte aerisit.

Una peste alta...este o masina absolut normala pentru pretul ei.

ps. pt cei care sperau ca rabaterea banchetei spate va aduce avantaje de la Slz....ete nu e chiar asa. bancheta se rabate dar sistemul de balamale este mult inaltat fata de cel de la Slz. Astfel dupa rabatere nu obtii un spatiu cu o podea relativ plana...cu o treapta de vreo 10cm data de grosimea banchetei spate.

This post has been edited by YR-ZBG: 19 Jun 2008, 19:03

--------------------
Dacia Sandero 2009
Slz....buna masina...
+
sonykel
post 19 Jun 2008, 19:06
Post #1005

Actualmente Ing.

From: Constanta

eu zic ca locu ala acolo in plus la motor e ptr 1.6 16v si diseluri

--------------------
DACIA Logan MCV 2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine - CT-87-SNK
Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine
Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume
+
YR-ZBG
post 19 Jun 2008, 19:49
Post #1006

membru sufletist

foarte posibil...
dar sa stii ca sunt vreo 10cm in stanga iar in partea cu senzorul de turatie e la fel de aerisit.

--------------------
Dacia Sandero 2009
Slz....buna masina...
+
Stefan
post 19 Jun 2008, 20:31
Post #1007

Quite opinionated

Test Sandero cu motorul de 1,4.

--------------------
Volkswagen Golf 7 Variant 1,4 TSI 2013
+
cos22tm
post 19 Jun 2008, 21:05
Post #1008

Membru incepator

incompetentu' ala care a scris articolul in promotor despre Sandero 1.4L nici macar nu stie ca versiunea Ambiance nu are aer conditionat (cum scrie el acolo)...sau ziaristilor le-a fost bagat pe gat altceva.
sincer ma asteptam la o parere obiectiva din partea celor de la promotor dar "n-ai cu cine...."

--------------------
Dacia Logan 2007 - TMXXCOS
+
YR-ZBG
post 19 Jun 2008, 21:57
Post #1009

membru sufletist

cu stupoare am constata ca aerul conditionat nu este optional pe nici o varianta si este din fabrica doar pe ultimele doua versiuni...conform pliantelor de la reprezentanta.

--------------------
Dacia Sandero 2009
Slz....buna masina...
+
Serje
post 19 Jun 2008, 22:12
Post #1010

Membru autentic

Da asa zice si pe site la Dacia ... si s-o mai scris pe aici pe forum in multe locuri.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
LIVIU26
post 20 Jun 2008, 09:13
Post #1011

Membru incepator

Sunt intru totul de acord ,nu e o masina care sa impresioneze prin raportul calitate pret,dar e cea mai ieftina si spatioasa,problema e ca pt.2000de e in plus poti sa iei o masina care sa faca diferenta.

--------------------
DACIA SN 2002 CONFORT - b32agh
+
IRONICK
post 20 Jun 2008, 09:30
Post #1012

-

From: Romania

QUOTE(LIVIU26 @ 20 Jun 2008, 10:13)
problema e ca pt.2000de e in plus poti sa iei o masina care sa faca diferenta
Care ar fi ma rog aceea diferenta?

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
DUZZ
post 20 Jun 2008, 10:55
Post #1013

Membru incepator

se da bonus la drive testul cu sandero ????
am vazut ca a zis cineva de tricou .

--------------------
DACIA Logan 2007
+
argon
post 20 Jun 2008, 10:56
Post #1014

Mesaj semiautomat

unii se asteapta sa fie o masina superioara Loganului, si cand observa ca e tot aia, sunt dezamagiti.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
ady77
post 20 Jun 2008, 10:59
Post #1015

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(argon @ 20 Jun 2008, 11:56)
unii se asteapta sa fie o masina superioara Loganului, si cand observa ca e tot aia, sunt dezamagiti.
*

Exista asa ceva? wacko.gif wacko.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
vijelie
post 20 Jun 2008, 10:59
Post #1016

membru violet

Nici macar Dacia nu afirma ca e alta, accentul s-a pus pe dizain.
E treaba fiecaruia ce viseaza noaptea.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
vijelie
post 20 Jun 2008, 11:07
Post #1017

membru violet

QUOTE(YR-ZBG @ 19 Jun 2008, 21:57)
cu stupoare am constata ca aerul conditionat nu este optional pe nici o varianta si este din fabrica doar pe ultimele doua versiuni...conform pliantelor de la reprezentanta.
*

La fel a fost si cu Loganul, practic nu puteai configura nimic.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
nh1980ro
post 20 Jun 2008, 11:11
Post #1018

Membru

From: Togo-Togo.

Pai chiar si asa ar fi grav sa fie dezamagit de o varianta de echipare superioara nu?

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
Shush
post 20 Jun 2008, 11:38
Post #1019

٩(Ś̯Ś)۶

From: Brasov

Am vazut-o si eu azi. Intr-adevar partile "croamte" sunt plastice vopsite insa in interior masina arata mult mai bine decat Loganul. Pozitia la volan este putin mai joasa, cu o treapta cred, reglajul la volan e inutil avand cursa scurta sad.gif La masina pe care am analizat-o eu usile si haionul se inchideau normal, fara efort foarte mare, iar usile nu faceau zgomot puternic chiar daca nu aveau acele "garnituri" pe opritoare. Per total mi-a placut astept sa fac drive testul. In principal ma intereseaza insonorizare si sa nu mai tremure asa tare schimbatorul de viteze cand e pe liber.

Ce ma dezamagit insa cel mai tare este ignoranta vanzatorilor. Am cerut sa-mi fie aratata o masina cu airbag-uri laterale pentru a analiza noile scaune si tetiere, insa ei au zis ca scaunele si tetierele sunt identice sad.gif
Oricum si scaunele normale sunt putin imbunatatie fata de Logan.

This post has been edited by Shush: 20 Jun 2008, 11:39

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
IRONICK
post 20 Jun 2008, 11:41
Post #1020

-

From: Romania

Sunt schimbate incuietorile, ca sa compenseze cuiele fara plastic. Scaunele normale nu sunt imbunatatite. Sunt doar noi, daca intelegi ce vreau sa spun. La fel ca si tinuta de drum a masinii. Daca faceti comparatie cu a voastra (care are km, o sa para suspensia mai tare). Trebuie sa incercati sa va aduceti aminte cum era noua ...

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
45 Pages « < 32 33 34 35 36 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st May 2025 - 07:37
Forum Renault