Preturi Sandero, nu cred ca va fi mai ieftina decat Logan
![]() ![]() ![]() |
Preturi Sandero, nu cred ca va fi mai ieftina decat Logan
ssilviu |
![]()
|
||
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|||
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(catal1n2000 @ 27 May 2008, 13:32) Costul de productie pentru o Dacie Logan Ambiance de 1,4 litri la poarta fabricii(neluand in calcul costurile de distributie) este de 3800 de euro, asta luand in calcul pretul componentelor si mana de lucru. Faceti si voi un calcul mic si vedeti cat profit are Dacia. Este adavarat ca in primii ani trebuie amortizate niste costuri de proiectare, de testare, de adaptare a liniei de asamblare, dar aceste lucruri au fost deja amortizate de mult timp cu Loganu', si totusi pretul nu a scazut. Asa cum am spus si in alt post Renault nu are intentia sa scada din profitul pe care il scoate din Dacia, iar daca cererea pentru Sandero e mare este clar ca va avea un pret mare. Pai aici te cam contrazici oleaca, odata spui pretul la poarta fabricii, si dupaia ca de fapt contine piesele mana de lucru. Prin pretul la poarta fabricii se intelege pretul de vanzare catre dealeri, cu ca din diferenta ar avea dacia profit. Dar pe langa piese si mana de lucru mai trebuie adaugate si eventualele piese scimbate in garantie, suportate reclamele si publicitatea. Si la amortizare nu este numai utilajele sunt si costurile de proiectare, care desi nu sunt solutii tehnice noi , tot sunt costuri destul de mari sa cauti care solutii se potrivesc si care nu, sa le combini sa vezi ce iese ... sunt multi oameni de platit pe langa cei care lucreaza efectiv la asamblarea masinii, oameni capabili care nu se tin cu salarii derizorii , si toate adunate se cam strang. Si or mai fi si alte cheltuieli, dar nu ma pricep la economie si deastea. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
E, multi prin tara asta cred ca, de ex, pretul software-ului pt calculator este dat doar de pretul CD-ului ca suport fizic si poate a manualului de utilizare care-l insoteste...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine sã mã înºel din prea multã suspiciune decît din prea multã naivitate. - Cristoiu
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
Pai stiu cazuri cand reparatia unei pompe a costat 240mil...si au lucrat 3 oameni o saptamana. Si apoi greva ca ei iau salariu 10 mil si ca patronul baga 210 mil in buzunar......dar piesele?, dar ala de la contabilitate?, dar femeia de servici?, dar ala care aduce comenzile?, dar directorul care coordoneaza firma?, dar secretara?...dar....dar....dar......toate astea se platesc din aceiasi bani. (era vorba de o pompa din rafinarie).
Acum revenind ontopic. De cand a venit Renault la Pitesti se vede clar ca au o strategie foarte bine pusa la punct. La lansare preturile vor fi astfel incat lumea sa cumpere Sandero...dar sa isi doreasca mai mult...apoi o sa apara dieselul...la preturi ceva mai mari...exact cum s-a intamplat cu Loganul...scoteau ceva...cand vanzarile nu mai erau in crestere mai bagau ceva si tot asa... Personal nu vreau sa discut despre calitatea produselor de la Dacia...dar cel putin la marketing sunt experti. Mai mult...din variantele de echipare se vede clar ca cea mai echilibrata echipare o are penultima varianta...si ca si la Logan probabil ca cea mai ieftina varianta nu va avea prea mult succes. |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
catal1n2000 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 16 May 08 ![]() |
Klaus , am vazut ca ai avut Logan, iar acum ai pjo 206.
Cam care ar fi diferenta intre cele 2 masini? Ce mi-ai recomanda? Am vazut ca este o oferta la pjo cu 9600 de euro acum. P.s.: Eu am condus vreo 7-8 luni un pjo 206 si se comporta f bine. Logan am condus doar ocazional. |
--------------------
Toyota
Auris 1,33 VVTI
2010
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(YR-ZBG @ 28 May 2008, 12:23) dar cel putin la marketing sunt experti. Ma cam indoiesc de asta. Daca strategia asta de a te face sa astepti si sa vrei mai mult era buna de ceva, o regaseam si la alti producatori. Si nu o regasim. Personal, singura explicatie pe care am gasit-o pana acum este ca vor sa limiteze momentan cererea din cauza capacitatilor de productie scazute. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Fancy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 9 March 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 28 May 2008, 12:36) Ma cam indoiesc de asta. Daca strategia asta de a te face sa astepti si sa vrei mai mult era buna de ceva, o regaseam si la alti producatori. Si nu o regasim. Personal, singura explicatie pe care am gasit-o pana acum este ca vor sa limiteze momentan cererea din cauza capacitatilor de productie scazute. Si faptul ca aceste capacitati de productie sunt scazute nu te duce cu gandul ca ei ar trebui sa faca CEVA ca sa nu se observe? Din punctul meu de vedere Renault face ele mai comerciale masini. Faptul ca Loganul are 3 motorizari pe benzina si 2 diesel, iar Sandero se va lansa in Romania cu cele mai slabe motoare (adica 1.4 si 1.6 de 90 CP) nu inseamna ca vor sa vanda pana amortizeaza investitia (sau o parte din ea)? Nu crezi ca daca s-ar face ca la alti producatori de auto care in momentul in care lanseaza un model i-l lanseaza cu toate motorizarile odata interesul pentru aceasta masina ar scadea dramatic de unde rezulta ca ar avea nevoie de o revigorare a modelului. adica un facelift, materiale noi etc., adica alti bani de productie. Asa romanul cumpara Sandero cu motor de 1.4(adica f.f.f. slab) ca sa fie primul care are Sandero. Si atunci interesul ca scadea si romanii vot vrea alte masini. in momentul asta se lanseaza "noul" sandero diesel si un "nou" motor 1.6 cu mai multi cai(adica adopta o strategie de marketing). Asta pentru ca pe roman i-l intereseaza sa aiba Logan cu motor "mai" puternic si nu se uita la dotari de confort si siguranta. <span class='edit'>29 May 2008, 18:51:</span> Plus ca Dacia Sandero = Renault Clio III <span class='edit'>29 May 2008, 18:56:</span> Daca Sandero ar fi fost altceva decat un Clio III nu ar fi insemnat pt Renault costuri de dezvoltare de modele noi de 2 ori mai mari? Asa cu o singura "idee" avem 2 modele in aparenta diferite This post has been edited by klaus: 29 May 2008, 23:51 |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2002 Clima
- B-81-DMB
|
|
MiticaLGN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 29 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Preturile in Olanda:
De Sandero gaat in de goedkoopste ‘Basis’ uitvoering met 1.4 MPI motor €8.495,- kosten. Wil je die Sandero in ‘Ambiance’-uitvoering, dan betaal je €9.559,-. De meest luxe ‘Lauréate’-uitvoering gaat €10.330,- kosten. De versie met 1.6 MPI motor wordt als ‘Ambiance’ voor €10.595,- en als ‘Lauréate’ voor €11.330,- geleverd. Sursa: http://www.dacialoganmcv.nl/?page_id=1362 |
--------------------
Logan Prestige
KIA CEED SW BEST
2007
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
cica acolo taxele initiale de inmatriculare is cam 20% din pretul masinii .. (a nu se lua ca informatie sigura _
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
E scumpeala rau acolo. Versiunea base de la mcv e acolo 9995 (ce la nemti de exemplu se vinde cu 8400) si olandezilor li se pare chilipir curat. In comparatie, versiunea Laureate diesel (insa doar de 70 de cai, cea de 85 nu apare pe site deci probabil nici nu se comercializeaza) este 19545 fara alte optionale (aer conditionat, airbaguri laterale, etc)!
|
--------------------
------
------
------
|
|
theodors |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 21 March 08 ![]() |
Ciudat cum pana ieri, pe www.dacia.ro, la "promotiile lunii mai" toate datele erau "6 mai - 2 iunie".
Astazi s-au modificat putin : "6 mai - 3 iunie". Intrebarea mea este: maine vom vedea preturi Sandero, sau "6 mai - 4 iunie" ? |
--------------------
dacia
sandero (in viitor)
2008, E2 probabil
- inca nu
|
|
cristyyy2003 |
![]()
|
![]() R.I.P. Marli Group: Members Posts: 736 Joined: 19 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Probabil ca vor da copy/paste promotiei "Mai" si vor mai lungi putin asteptarea romanasilor
![]() P.S. Noi mai putem astepta vs restul europei. ![]() |
--------------------
Suzuki
SX4
2008
- B 67 TMK "Greierii" ma innebunesc!
|
|
catal1n2000 |
![]()
|
As putea spune ca sunt placut impresionat de cat de bine au pastrat cei de la Dacia preturile pentru Sandero, daca nici macar in ultima zi nu avem nici o informatie.
|
--------------------
Toyota
Auris 1,33 VVTI
2010
|
|
mg77 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 8 August 07 From: Bucuresti ![]() |
In Franta modelul Prestige de 1.6 (benzina) costa 10.900 de euro, Laureat 1.4 - 9300 euro, iar cei de la Dacia au declarat ca cel mai echipat model va costa 9500 de euro, in Romania, este posibil ca fiecare varianta de echipare sa fie cu 1400 de euro mai putin decat in Franta? Ramane de vazut diseara!
Varianta Sandero Laureat de 1.4, pe care intentionez sa o cumpar, ar putea ajunge la 7900 de euro, dar este putin probabil avand in vedere ca este superioara fata de Loganul Laureat de 1.4, la acelasi pret. |
--------------------
Dacia SupeRNova
Clima
2001 Opel Corsa Cosmo - 2006
|
|
catal1n2000 |
![]()
|
Si eu intentionez sa cumpar acelasi model, dar nu cred ca va fi mai ieftin de 8500 de euro.
|
--------------------
Toyota
Auris 1,33 VVTI
2010
|
|
zsoltf |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 27 January 08 From: Cluj ![]() |
Cel mai ieftin sandero e la 6890Euro (ABS inclus) http://www.promotor.ro/noutati-auto-auto-d...90-euro-2682955
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 ABS+, AC
|
|
adimatis |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 20 June 07 ![]() |
|
--------------------
dacia
logan abs+ 1,4
2007 "Multi oameni confunda un management prost cu destinul!" -
Kim Hubbard |
|
bobocul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 10 June 07 ![]() |
QUOTE(zsoltf @ 3 Jun 2008, 19:41) Cel mai ieftin sandero e la 6890Euro (ABS inclus) Si trei ani garantie |
--------------------
dacia
Sandero
2008
|
|
zsoltf |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 27 January 08 From: Cluj ![]() |
revizii la 20.000 km !
3 Jun 2008, 20:06: eu cred ca 6890Euro masina asta va fi un succes garantat This post has been edited by zsoltf: 3 Jun 2008, 20:06 |
--------------------
Dacia
Logan
2008 ABS+, AC
|
|
bobocul |
![]()
|
Se pot face comenzi incepand de miercuri.
Cea mai scumpa versiune de echipare a lui Sandero, Prestige, dispune de motorul 1,6 litri, 90 cp si la pretul de 9850 de euro are jante din aluminiu, volan si maneta-schimbator de viteza imbracate in piele, geamuri electrice spate si radio-cd cu mp3. Livrarile incep la sfarsitul lunii iunie. |
--------------------
dacia
Sandero
2008
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Preturile includ TVA?
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
bobocul |
![]()
|
Da
Pt amatorii pe motorina, in 2009 se va lansa. This post has been edited by bobocul: 3 Jun 2008, 20:25 |
--------------------
dacia
Sandero
2008
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Atunci sunt OK preturile.
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
mg77 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 8 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu ma asteptam ca la versiunea Sandero Laureat sa fie 8950 euro pt 1.4 si 9350 euro pt 1.6. Nu mai merita sa cumpar. Ma voi orienta catre o alta marca de masina.
This post has been edited by mg77: 3 Jun 2008, 20:57 |
--------------------
Dacia SupeRNova
Clima
2001 Opel Corsa Cosmo - 2006
|
|
Bulldog |
![]()
|
![]() "Nembru" Group: Members Posts: 566 Joined: 6 February 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Si lamureste-ma ce alta marca/masina iti va oferi aceleasi lucruri ca la Sandero la acelasi pret, de zici ca nu merita?
|
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
Taxi Imi scot maºina in ploaie sã se tuneze cand tunã
|
|
AdrianMC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 29 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu la acelasi pret dar diferenta s-a micsorat vizibil... Sa dau 8950E pe aceeasi masina (laureate 1.4) pe care dadeam 7500E prin 2003 mi se pare cam ciudat. Mai ales cand cea noua mosteneste rugina si bolile celei vechi.
|
--------------------
- -
--
-
-
|
|
andivl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 12 September 06 ![]() |
dacia si-a schimbat site-ul complet, e disponibil si sandero cu date tehnice/configurare. la o prima impresie, arata fain noul site.
cat despre pretul la sandero, parca putin cam ridicat. totusi pe un laureate+ 1.4 mpi, fara vopsea metalizata si cu garantie extinsa am dat anul in septembrie'06 8600 euri, iar un sandero cu dotari similare e 8950 euri => 350 euro in plus. parca nu e asa mare diferenta... cam la atat ma asteptam mai vedem... 3 Jun 2008, 22:17: AdrianMC, logan laureate nu are ABS, in timp ce sandero laureate are ABS. sandero laureate 1.4 = logan laureate+ 8950 vs 8600 euro. deci, 350 euro in plus sandero... This post has been edited by andivl: 3 Jun 2008, 21:17 |
--------------------
Magane
Sedan 2, 1.6 16v
2009
|
|
AdrianMC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 29 March 06 From: Bucuresti ![]() |
@andivl: Corect!
|
--------------------
- -
--
-
-
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
ca sa nu mai vb ca totusi interiorul sandero-ului e mai prietenos,pare ceva mai calitativ. Plus garantia standard de 36 de luni. Care is convins ca nu va fi totuna cu garantia standard de 18 luni de pana acum + alea 18 luni de garantie suplimentara
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.625 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Preturile sunt cam mari la sandero pentru ca.... e o masina asteptata si vor vinde f repede toate unitatile. Sunt curios daca vor fi liste de asteptare si cat de mult va dura pana la livrare. E pur si simplu aplicare a unor legi de baza ale economiei.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 13:49 |