Ridicari auto, abuziv,zic eu
![]() ![]() ![]() |
Ridicari auto, abuziv,zic eu
Bill |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|||
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Stau in zona Teiul Doamnei si daca ajungi acasa dupa ora 16 cam esti mancat, o parchezi ori pe la Kaufland, ori pe la Circ, mai ales ca trotuarele din spatele blocurilor s-au transformat in parcari inchiriate pentru cativa norocosi. Restul trebuie sa se descurce cum pot, desi nu mi se pare normala inchirierea trotuarelor. De ridicat se ridica in general dimineata dar nu este o regula. Dublatul parcarii se face mai ales pe portiunea dintre berindei si antonescu si astea sunt maisnile care incurca in primul rand circulatia. Dar pe portiunea aia, pe lungimea unui bloc exista vreo 3-4 dacii vechi care nu s-au mai miscat de cativa ani. Mai sunt si dobitocii care le lasa cu avariile aprinse in spatele masinilor parcate in spic.
|
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(Bill @ 24 Feb 2011, 15:25) Eu zic ca nu se poate stopa fenomenul, este mult prea amplu si firmele de ridicat au masini putine. Fac si ei un ciubuc dar cam atat. Formidabil cum mai crezi in Mos Craciun la 50 de ani. Acum cateva ore, pe Calea Giulesti, vis-a-vis de maternitate, ridicau o amarata de masina (dealtfel singura din zona), cand se stie ca acolo si parcate pe doua randuri tot nu incurca pe nimeni. E mult prea lata soseaua pentru traficul din zona. Nici macar nu inteleg de ce-au pus oprirea interzisa in zona aia. Ia uite ce trafic e acolo m2.JPG ( Size: 413.38k ) Number of downloads: 330 Pe cine incurca o masina parcata acolo, cand cu siguranta erau altele care chiar blocau traficul? Auzi, ciubuc... Aia fac avere, nu ciubuc. Iar in trafic nu schimba absolut nimic. Ca n-au niciun interes sa se lege la cap daca nu-i doare. Chiar m-au uimit astia de azi. Nici n-au asezat masina cu toate patru rotile pe platforma ca s-au si tirat. This post has been edited by Victoras2001: 24 Feb 2011, 15:54 |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Daca aia 800 ar intra in buzunarul Primariei, poate n-ai mai fi nevoit sa parchezi neregulamentar in viitor. Dar de ce sa-si cumpere Primaria masini cand poate imbogati niste capuse?
|
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Fiindca asa au decis consilierii primariei, aceiasi oameni care au decis ca parcarile supraetajate sunt prea scumpe, dar ceasurile de aur si statuile gigant sunt tot ce ne trebuie.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 24 Feb 2011, 15:56) Daca aia 800 ar intra in buzunarul Primariei, poate n-ai mai fi nevoit sa parchezi neregulamentar in viitor. Dar de ce sa-si cumpere Primaria masini cand poate imbogati niste capuse? Daca ar fi masinile la primarie nu se mai face treaba. Exemplu clar cu parcarile luate de la Cocos, de cand sunt la primarie merg pe minus, cand erau la Cocos toti strigau ca se imbogateste Cocos din parcari, acu de cand le administreaza primaria cica merg pe minus. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Victoras2001 |
![]()
|
N-am nici informatie in sensul asta. Dar daca e adevarat ce spui, ar trebui luati astia din primarie mai ceva ca vamesii din vama. Cum ma? Ai 1m de asfalt, nu-i faci absolut nimic dar ceri bani prostilor ca sa stea pe el. Astia se bat pe locul tau cu pumnii si picioarele, iar tu mergi pe minus.
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE(tribunul @ 24 Feb 2011, 16:11) Daca ar fi masinile la primarie nu se mai face treaba. Exemplu clar cu parcarile luate de la Cocos, de cand sunt la primarie merg pe minus, cand erau la Cocos toti strigau ca se imbogateste Cocos din parcari, acu de cand le administreaza primaria cica merg pe minus. mergea pe d'racu pe minus...poate pentru redeventa pe care trebuia sa o plateasca la primarie...pluc ca in contractul initial era prevazut un numar de locuri dar de fapt dalli ocupase de citeva ori mai multe...interesant este ca nici macar iarna firma nu asigura dezapezirea parcarilor aceasta fiind realizata tot de...primarie ! |
--------------------
...
...
...
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 24 Feb 2011, 12:48) Am spus doar ca degeaba te aperi pentru ca exista posibilitatea sa faci puscarie (aici ma contrazicea Marian, dar sa-l vad acum ce mai zice pe caz concret), am mai spus ca taximetristul cu siguranta n-a fost usa de biserica si, nu in ultimul rand, am spus ca cel mai sanatos si cerebral lucru pe care-l poti face pe strada este sa fugi cat poti, nu sa te lupti. Cine are ochi si minte are ce invata de aici. pai asta nu e caz concret de aparare. cine l-a pus sa se dea jos din masina? cine l-a pus sa se ia cu el la cearta? este cel mult circumstanta atenuanta a provocarii. pentru ca apararea sa fie legitima, ea trebuie sa inlature un atac material, direct, si injust, si sa reprezinte (cel putin in momentul ala) singura cale de a respinge atacul, si sa se manifeste doar pe durata atacului. daca unul tipa la mine in trafic si eu ma dau jos la el, el imi da una, si eu il calc in picioare, ce ziceti, puteam sa evit situatia? in vreo 5 moduri posibile zic eu. un exemplu concret de aparare, din care nu patesti nimic, este de exemplu daca unul opreste in fata ta si se da jos cu o bata, si tu dai peste el cu masina. daca el se da jos, tu te dai jos, va dati 2 perechi de palme si dupa tu iei din masina o ranga si il omori... |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Morala e "fuga-i sanatoasa". Nu te bagi in clinciuri d-astea. Asta-i clar.
Vrei sa-ti spun ceva? Atat eu cat si tu trebuie sa fim constienti ca avem numai foloase din patania lor. In primul rand am scapat de doua gunoaie. ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
Nu numai noi, toti
![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tribunul @ 24 Feb 2011, 15:53) Spuneam mai inainte ca am asistat la o ridicare a unei masini pe str. Teiul Doamnei din statia lui 182, asta era pe la ora 18. La ora 20, erau alte 2 masini in aceeasi statie. Raman la parerea ca nu se poate face nimic. QUOTE(vijelie @ 24 Feb 2011, 16:02) Fiindca asa au decis consilierii primariei, aceiasi oameni care au decis ca parcarile supraetajate sunt prea scumpe Daca tot vorbim de zona Teiul Doamnei, intre blocurile de 8 etaje este o distanta de 25m (asta include si spatiul verde), asta ar mai lipsi o parcare din profile metalice cat 5 etaje. Deja de pe acum peisajul este sinistru ar fi si mai si daca se mai monteaza scheletele cu parcari supraetajate. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
@bil - acele parcari supraetajate sunt ceva mai mici de inaltime decat crezi tu si se amplaseaza pe locul vechilor parcaje - si ca orice parcare fie ea din schelet metalic, beton subteran sau suprateran, are un cost de realizare mult peste posibilitatile romanilor- singura solutie este subventionarea de catre primarie..
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vijelie @ 24 Feb 2011, 16:02) Fiindca asa au decis consilierii primariei, aceiasi oameni care au decis ca parcarile supraetajate sunt prea scumpe, dar ceasurile de aur si statuile gigant sunt tot ce ne trebuie. Nu-s aceiasi oameni. Aia cu ridicarile sunt consilierii de la sectoare, aia cu ceasurile si statuile sunt aia de la primaria generala. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine sć mć īnŗel din prea multć suspiciune decīt din prea multć naivitate. - Cristoiu
|
|
Bill |
![]()
|
mda, totul costa.
Si va fi o rezolvare pe moment. Peste catva timp va fi nevoie de altele si tot asa. Nu exista nici o rezolvare, ma refer in zonele cu densitate mare de blocuri. La un moment dat vor fi cate 2 masini de apartament sa zicem. Cate etaje va trebui sa aiba parcarea supraetajata dintre blocuri? Ce ma deranjeaza e faptul primaria percepe o suma de bani drept chirie echivalenta la o cutie de bere per luna, si blocheaza o suprafata de 3x2m pe vecie unui cetatean, amenajeaza pe banii tuturor acel loc de parcare, cheltuiala care se amortizeaza in 20 de ani. Asta e oful meu. Un spatiu al tuturor (sau care ar trebui folosit de toti cetatenii, inclusiv cei fara masini) este deci inchiriat pe o suma de nimic unei persoane fizice, si asta pt eternitate (sunt convins ca intre blocurile gri nu se poate construi nimic pt utilitate publica). Dar la o tara de cretini (in mare parte) si condusa in majoritate covarsitoare de cretini pusi pe capatuiala (care intr-adevar au fost mai destepti cu o secunda decat cei mentionati inainte), nu ma astept la o rezolvare onesta a problemelor. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Primaria oricum amenaja terenul pe banii tuturor (deci cheltuiala tot se facea)
Prin inchiriere obtine si niste venituri (care sunt sigure), altfel daca lasau la liber nu obtineau nimic. Faptul ca ar putea lua mai mult pe parcare este insa altceva. PS: eu traiesc cu speranta ca nu sunt chiar cretin. Macar cu speranta... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine sć mć īnŗel din prea multć suspiciune decīt din prea multć naivitate. - Cristoiu
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Iar eu traiesc cu speranta ca n-o sa ajunga Bill primar niciodata.
Pana la urma de unde ai scos-o p-aia cu 2 masini de apartament? Sun o gramada de pensionari pe scara, sunt chiar famililii de 5-6 oameni fara ca vreunu sa aiba permis. E mult mai utila o parcare moderna (d-aia scheletica sau cum ii zice) decat tigania care se face acum. Dungi peste tot si fara noima, plus bani putini. Parcarea aia supraetajata ocupa loc mult mai putin, incap in ea mult mai multe masini, iar taxa ar trebui sa fie macar 1 mil pe luna, nu pe an ca la dungile alea penibile. Plus ca mai scapam si de d-aia care dau cu pumnu' repede ca le-ai luat locul. |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
Bill |
![]()
|
![]() @Victoras, nu iimi doresc sa ajung primar. Dar doresc ca primarul sa ne trateze in mod egal pe toti. Sau asa vad eu lucrurile. Am asistat la o amenajare a unei parcari de 9 locuri. Spatiul era folosit inainte tot de masini. Era un noroi de nedescris. Cine venea isi punea masina acolo, nu prea erau discutii. S-a amenajat parcarea, au curatat terenul cu un gleder, au pus plasa de 8, au adus cateva betoniere, dupa un timp au venit cu o masinarie cu disc diamantat si au facut rosturi de dilatare, apoi vopsire locuri, nu mai vorbesc de functionari platiti sa tina evidenta parcarilor. Eu zic ca a costat 100mil. Faceti socoteala in cat timp se amortizeaza, bashca, motiv de scandal si claxoane seara tarziu. @Victoras, cu timpul, pensionarii respectivi vor da coltul, criza economico-financiara va trece, tinerii care vor urma isi vor lua masini, masinute electrice, cine stie ce o sa mai fie in viitor. Deci nu vor ajunge locurile, poti fi siguri de asta. This post has been edited by Bill: 25 Feb 2011, 10:48 |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
vijelie |
![]()
|
Pleci de la premiza ca, desi "criza" va trece, tinerii cu cate 2 masini per familie vor fi va fi la fel numerosi cum erau seniorii si la fel de dornici sa locuiasca in niste apartamente cu confort minim, care vor avea deja 40-50 ani de exploatare.
Eu zic ca nu va fi asa. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
El pleaca de la niste premize eronate. Intai ca populatia tarii e in scadere, nu in crestere. In Bucuresti au venit cei din provincie, d-aia e atata haos, dar acum lucrurile au stagnat. Ca atare in orasele mai mici e pustiu. N-ai treaba cu parcarea sau cu traficul.
Apoi degeaba dau coltul smochinele, ca vin din urma generatii care nu prea mai au de gand sa se impuiasca fara noima, ca nu mai au bani. Apoi ar mai fi o chestie pe care o scapa din vedere si care ne-a provocat mult rau. Pana acum 2-3 ani, cam tot romanul, cat era el de sarac, tot isi permitea o dacie din '78 daca strangea doua salarii medii. E, incet incet, din cauza lipsei de bani si a taxelor impuse masinilor vechi, plus ITP, controale in trafic, etc... , nu-ti prea mai da mana sa-ti iei o coaja de 7 mil. Iar una scumpa nu-ti poti lua pentru ca n-ai cu ce. Salariu mic si ciuciu credite. In cele din urma o sa intelegem ca nu toti pot avea lucruri de calitate, ca nu toti pot trai in aceleasi conditii. Au inceput sa se mai lumineze si cretinii care aveau 6 mil pe luna ambii si-si luasera plasma, masina de spalat cu 17 simturi, combina frigorifica, octavie ca loganu' le statea-n gat, apoi le aduceau in discutie de cate ori aveau ocazia. Acum se uita prin vitrina la ele si spun "uite, d-asta am avut io". Incet o sa intelegem ca nu ne putem intinde mai mult decat ne permite plapuma. Asa ca nu cred ca se va aglomera mai rau orasul. Multi (printre care si eu), satui de aglomeratia infernala, isi vor lua campii si se vor retrage in locuri mai linistite. |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
@victoras- ehe - eu am avut si 4 masini pe apartament si acuma am vecini cu 4 masini pe apartament, dar adevarul este ca se ajunge la o medie de 1-2 masini pe apartament - poate or sa aplice metoda din japonia- trebuie sa faci dovada unui loc de parcare pentru a putea cumpara o masina
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Pai daca s-ar aplica metoda aia, ar fi discriminatorie. Adica eu am 4 masini desi n-am loc de parcare, dar legea nu poate fi aplicata retroactiv, iar tu n-ai voie sa-ti cumperi masina pentru ca n-ai parcare. Cum vine asta?
|
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
vijelie |
![]()
|
Calmati-va, in Japonia nu castigi alegerile cu mici si bere date in parcuri.
Astia se feresc ca dracu de tamaie sa bage taxe pe autostrazi (desi in analizele cost-beneficiu depuse la organismele finatatoare se angajeaza la asa ceva) si voi visati sa vina Oprescu (idolul mosilor) sa zica HALT! NO VACANCY. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Bill |
![]()
|
@Victoras, nu plec de la premise eronate, dar am luat in calcul o arie restransa. In capul meu era imaginea unui cartier comunist cu blocuri cu 8-10 etaje ingramadite, la 1km de Bucur Obor. Zona aceea va fi intotdeauna populata, si cu siguranta vor exista oameni cu 2 masini pe familie.
Probabil doar cine nu vrea nu isi ia masina acolo. Cu 2000 euro iei o masinuta cu care iti faci treaba. Mai merg si eu prin provincie si am intalnit cazul ca pe un drum judetean pe o distanta de 50km sa ma intalnesc cu 10 masini si 20 de carute. Eu intr-adevar ma refeream la o zona din Bucuresti, care este capitala europeana si cu toata criza se mai circula, nu ca acum 3 ani dar se circula. Iar @aleksanders are dreptate, sunt multe familii care au mai multe masini. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
Marian66 |
![]()
|
lumea trebuie sa inteleaga ca o masina e o cheltuiala curenta, si ca pretul masinii e doar o suma mai mare din cheltuiala asta. aici ma refer la parcari (in general, peste tot unde ai treaba si e cu plata), asigurari, vignete, revizii, itp, etc etc
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
tribunul |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 25 Feb 2011, 10:23) Primaria oricum amenaja terenul pe banii tuturor (deci cheltuiala tot se facea) Prin inchiriere obtine si niste venituri (care sunt sigure), altfel daca lasau la liber nu obtineau nimic. Faptul ca ar putea lua mai mult pe parcare este insa altceva. PS: eu traiesc cu speranta ca nu sunt chiar cretin. Macar cu speranta... Confirm pozitiv. Doar ca nu s-a amenajat in toate cazurile, in destul de multe situatii doar s-au tras linii pe asfalt. In multe situatii se puteau obtine locuri de parcare in plus daca se incerca amenajarea si se parcau masinile perpendiculare nu paralel cu strada. Asta insemna mutarea gardurilor cu aproximativ 2m. Pe stradutele din Bucuresti daca ar face sensuri unice, cred, ca ar obtine locuri de parcare pe strada, adica ar elibera trotuarele de masini. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Bill |
![]()
|
QUOTE(tribunul @ 25 Feb 2011, 16:22) Doar ca nu s-a amenajat in toate cazurile, in destul de multe situatii doar s-au tras linii pe asfalt. In multe situatii se puteau obtine locuri de parcare in plus........ Parcare este cam mult spus. Mai repede s-ar chema locuri unde poti stationa de seara pana dimineata. Cu exceptia pensionarilor ceilalti ma circula si zilnic. Privind astfel lucrurile, ti s-ar parea normal sa cumperi un apartament intr-o zona d'asta aglomerata si sa nu poti sa te apropii de bloc cu masina pt ca toate locurile de "stationare" au fost sechestrate pt urmatorii 100 de ani de vecinii tai? Iar tu sa iti platesti constiincios contributiile catre primarie? Iar daca lasi masina in statia RATB sa mai platesti 800 lei (si asta daca o ridici in ziua imediat urmatoare ![]() |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
tribunul |
![]()
|
Cand iti cumperi apartamentul, pe langa apa calda, caldura, restantieri...etc, ar trebui sa te interesezi si de locul de parcare.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st June 2025 - 06:26 |