Renault Clio sau Dacia Solenza
![]() ![]() ![]() |
Renault Clio sau Dacia Solenza
UVN |
![]()
|
||
![]() - Forza Poli Timisoara - Group: Members Posts: 130 Joined: 24 May 06 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
dacia
Logan Kiss FM 14 MPI
- TM...
2008
|
|||
houseISmusic |
![]()
|
![]() Rasist Group: Members Posts: 735 Joined: 18 February 08 ![]() |
Consumu m-a cam pus pe ganduri .... si aseara am oprit un baiat care avea clio 1.4 benzina si mi-a zis sa nu-mi iau , consuma mult !
|
--------------------
Renault
Clio 1.4 / 8 v
2004
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
si cam cat te-ai astepta tu sa consume un clio 1.4 in conditii de oras? (banuiesc ca esti din Bucuresti daca ai intalnit clio cu consum de peste 10% in oras).
orienteaza-te catre diesel atunci. la mine consumul e undeva intre 6.5 - 7.5 in oras (merg intre 8 si 9 dimineata si intre 18 si 19 seara, traseu aglomerat). dar e diesel si intretinerea e mai scumpa. This post has been edited by daniel_p: 12 Mar 2008, 10:37 |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
houseISmusic |
![]()
|
Eu ma gandeam ca fiind motor de 1.4 si mai mic ca loganu sa consume cat loganu ....
Detaliaza te rog intretinerea la diesel , cat de scump si in ce se duc bani ... banuiesc ca filtru , distributie , etc |
--------------------
Renault
Clio 1.4 / 8 v
2004
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca la Clio de pana in 2007 reviziile se fac din 15.000 in 15.000 km, indiferent ca e benzina sau motorina, si nu ai diferenta de bani din intervalul de revizie. Oricum, dupa garantie nu te opreste nimeni sa nu o faci la 15.000 km.
Insa la motorina trebuie sa schimbi filtrul de motorina care e in jur de 100 RON. Nu stiu exact la cat se schimba la Clio dar banuiesc ca la 30.000 km. In plus, eu nu as merge cu filtru de aer la diesel 15.000 km in praful din Romania. L-as schimba la cel mult 10.000 km. De distributie nu stiu sa iti zic. La achizitie un Clio diesel ar trebui sa fie ceva mai scump decat un Clio benzina din acelasi an si cu km apropiati. Daca te orientezi spre diesel citeste pe forumul dedicat de problema cu pilitura si de probleme cu injectoarele (tot acolo gasesti si despre revizii). Daca ai ghinionul sa ti se intample, atunci trebuie sa te cauti la greu de bani prin buzunare ... In conditii de trafic in oras aglomerat nici Loganul de 1.4 nu iese sub 10% la consum. Vorbeste cu taximetristii cu Logan 1.4 si vezi ce zic. Si tine cont ca sunt multi dintre ei care merg subturat pentru consum ... |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
houseISmusic |
![]()
|
M-am dat de tot peste cap ... cred ca o sa ajung sa iau solenza...
![]() ms de info |
--------------------
Renault
Clio 1.4 / 8 v
2004
|
|
DMP |
![]()
|
QUOTE(houseISmusic @ 12 Mar 2008, 11:44) eu sper sa nu iei decizia asta. ![]() pe tine te streseaza consumul .... cu cat poate sa consume mai mult un clio 1.4 8v decat o solenza??? 1 - 2 litri la 100 km??? dar consumul nu e totul la o masina. conteaza si multe alte aspecte. si la alea clio e peste solenza. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Mult peste slz , eu zic sa te mai gindesti in privinta alegerii, dar conform traditiei acestor topicuri, initiatorul cumpara intotdeauna invers fata de ce este sfatuit de majoritatea usarilor...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
- CT _ _ _ _
2008 ph 2 Multa lume,putini oameni...
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu vad cum ai putea sa te gandesti sa compari Clio cu solenta. Iar consumul ar trebui sa fie foarte apropiat de loganul 1.4.
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Consumul SLZ=consum Clio, aproximativ aceasi greutate si acelasi motor, e ilogic sa consume unu mai mult. Consumul tine in special de stilul de condus, iti arat ca pot sa fac un Clio sa consume 16% in oras daca vreau, dar si 9-10. SLZ la fel.
Daca vine unu si arunca bomba cum ca Clio-ul consuma enorm, si tu mai si crezi, nici nu stiu ce ne mai chinuim sa-ti explicam, ia-ti ce vrei. |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Anto |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 21 February 05 ![]() |
House..., care ar fi suma maxima de care dispui? Poate mai exista si alte variante decat cele doua, daca tot nu te-ai hotarat la care dintre ele sa te opresti.
|
--------------------
Dacia
Logan
2009 Preference
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
1.4 8V ar trebui sa consume aproximativ la fel.
Dar 1.4 16V de la clio consuma in draci. Am condus si am colegi care conduc si care sunt disperati de consum |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
- b25wzj
2001 Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
houseISmusic |
![]()
|
In primul rand vreau sa va multumesc inca odata ... mi-am revenit si mi-am luat gandu de la solenza , dau mai mult dar am masina buna !
De bani nu stiu ce sa spun , 20.000 ron +/ - Inca odata v-a multumesc pentru efortul si rabdarea de care da-ti dovada incercand sa indrumati un capricorn ![]() |
--------------------
Renault
Clio 1.4 / 8 v
2004
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Eu am avut Clio 1,4 16 v si nu consuma chiar asa mult, in afara localitatii consuma chiar mai putin decit 1,4 8v.
Pai bine bre houseISmusic tu chiar nu stii ca nu poti sa-mi dai la reputatie cind esti pe rosu? si pentru ce , ca m-am saturat de astfel de topicuri in care nu stiti ce masina sa va luati si cind sunt multe pareri pentru o masina , voi faceti invers... This post has been edited by bobo77: 12 Mar 2008, 14:50 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
- CT _ _ _ _
2008 ph 2 Multa lume,putini oameni...
|
|
Anto |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 21 February 05 ![]() |
Deci 5400 euro... Hmm, cu banii astia iti luai Solenza noua daca ar mai fi fost pe lina de fabricatie...
![]() Oricum, daca nu te grabesti, ai avea de un avans la Sandel... Multa bafta! |
--------------------
Dacia
Logan
2009 Preference
|
|
DMP |
![]()
|
daca vrei sa folosesti banii aia ca avans pentru o masina noua, daca veniturile iti permit si daca nu ai alte prioritati, cu un credit pe o durata mai mare te poti uita si la masini noi situate peste un Clio nou.
This post has been edited by daniel_p: 12 Mar 2008, 14:30 |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
houseISmusic |
![]()
|
nu am 200 in mana !
In mana am 90 , si la 200 ajung probabil cu un imprumut bancar ! Sandero nu stiu ce sa zic , daca e la feld e scump ca logan la piese , o sa fie peste puterile mele ! |
--------------------
Renault
Clio 1.4 / 8 v
2004
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Dar un Logan SH ce ar avea de nu intra in calcul (ca doar ziceai de Solenza) ?
Intre Solenza si Clio ar fii culmea sa alegi Solenza, numai daca ai o alta scara a valorilor. ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
houseISmusic |
![]()
|
Logan are fratimiu si ar fi culmea sa avem 2 loganuri in familie
![]() Referitor la solenza si clio ... se poate face o comparatie , adica se mai merita sa dau 1000 -1500 ron pt un clio sau sa iau solenza ... Despre amandoua masini am auzit numai lucruri bune , am un prieten care are o solenza cu 160.000 km si merge brici ... Un alt prieten , de fapt 2 au cate 60.000 respectiv 80.000 km si nu au avut nici o problema cu ele ! Inca o intrebare , ce motor "cade" mai repede , diesel sau benzina ? This post has been edited by houseISmusic: 12 Mar 2008, 19:38 |
--------------------
Renault
Clio 1.4 / 8 v
2004
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
QUOTE(argon @ 12 Mar 2008, 09:07) Nu ! Solenza are E7J, iar Clio are de multa vreme K7J (care e si pe logan), motoare un pic diferite constructiv. In plus, difera mapele de injectie si mai difera si rapoartele in cutie. Solenza este maxim euro3 iar clio este euro 4. Daca te-ai fi dat si cu una si cu ailalta, ti-ai fi dat seama. Clio este mai iute decat solenza, insa "iuteala" are pretul sau. Per ansamblu Clio 1.4 8V consuma mai mult decat Solenza 1.4 8V. house..., tu esti "chitit" pe masinile astea doua ? altele nu mai au loc ? Te intreb pentru ca eu nu cunosc vreun clio bun, tocmai din cauza enuntata mai sus. Masinile astea au alergat foarte tare la vremea lor. This post has been edited by cristi.r: 12 Mar 2008, 19:49 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
houseISmusic |
![]()
|
Ce mi-ai recomanda atunci ? Nu sunt "chitit " pe ele !
|
--------------------
Renault
Clio 1.4 / 8 v
2004
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Daca reusesti sa treci peste complexul "fratele tau cu logan", ti-as recomanda si eu tot logan sh
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
houseISmusic |
![]()
|
da , sincer iau in calcul si posibilitatea asta ... insa mi-e frica cu piesele la el , costa exorbitant de mult !
This post has been edited by houseISmusic: 12 Mar 2008, 23:14 |
--------------------
Renault
Clio 1.4 / 8 v
2004
|
|
cristi.r |
![]()
|
Inseamna ca nu cunosti preturi la Clio
![]() |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
argon |
![]()
|
practic Dci-ul
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
OAP |
![]()
|
In ce sa bagi 1500 euro? O revizie de 60 000 e 1400RON (pret platit de un coleg de curand la masina de serviciu). Hai sa nu exageram
LE cand am spus teoretic ma gandeam la cum e exploatata fiecare masina in parte. Un diesel trebuie sa tine mai mult decat un benzinar....si ma refer strict la motor. This post has been edited by OAP: 13 Mar 2008, 09:19 |
--------------------
.
.
|
|
cristi.r |
![]()
|
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(houseISmusic @ 12 Mar 2008, 23:13) da , sincer iau in calcul si posibilitatea asta ... insa mi-e frica cu piesele la el , costa exorbitant de mult ! pe casco probabil costa mai mult. Insa intretinerea periodica (cel putin la benzinar ) e decenta. Cazul subsemnatului 2 revizii la logan 1.4 a cate 200 ron fiecare cu toate de la ei. Arunca o privire pe aria dedicata, sa vezi ca in general preturile sunt acceptabile. Si oricum masina nu mai e in garantie, si poti lua piese la preturi f acceptabile din magazinele de piese auto. la twingo te-ai gandit? (daca nu ai nevoie de spatiu pt bagaje) |
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 18:45 |