Laptop de bord :P, Posibilitati infinite.
![]() ![]() ![]() |
Laptop de bord :P, Posibilitati infinite.
Eclipse |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 12 January 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001
- PH-24-ALE
|
|||
stefanflorin77 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 1 June 04 From: Bucuresti ![]() |
sunt si dezavantaje..desi laptopul nu rugineste,condensul il poate distruge
![]() |
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
- B.. SOFERIA E MAI TARFA DECAT VIATA..!
|
|
Mirciulik |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 378 Joined: 11 March 06 From: Galati ![]() |
Hmmmm interesanta idee insa te-ai gandit la o pozitionare a acestuia?
Pe bord nu se poate ca e prea mare, pe o tavita in bord in dreptul pasagerului ar merge, pe scaunul din dreapta....ce te faci la o franare mai puternica ![]() Pentru gps, e incomod , sau te bazezi doar pe sunet, ca e destul de nasol sa te tot uiti pe scaunul din dreapta. Cu cablurile ce faci? Din aplicatiile pe care le-ai enumerat tu mai sus ajungi la 5 cabluri. O alternativa ar fi laptopurile alea mici de la asus de 7". Am vazut pe bord la cateva loganuri taxi si nu deranjau deloc. |
--------------------
Dacia
1310 Break
1997
|
|
Eclipse |
![]()
|
Salut! Pai dati idei. Uite, cu vibratiile sar eu. Se poate boota XP-ul de pe un stick. Si asa, desi hdd-urile de laptop sunt destul de rezistente...stick-ul nu este afectat de vibratii.
O sugestie de montaj ar fi scoaterea laptop-ului din carcasa si montarea lui in asa fel incat sa fie vizibil doar display-ul. Cum, unde sa fie montat si in ce fel de cutie sa fie reambalat...astept sugestii. De asta am deschis forumul ![]() Dorin 2 Mar 2008, 21:54: Uite, acum am vazut, imi cer scuze. Ai dreptate, un EEEPC de la Asus are display de 7" si are flash-drive, nu hdd obisnuit. Iar cu cablurile...se poate folosi un hub usb. Este cam 30 ron. Dorin 2 Mar 2008, 22:01: Hai ca sunt in verva in seara asta ![]() 1. Un VNC pus pe laptop si se poate controla masina de la distanta via internet si interfata OBD. Gen oprit masina daca este furata. 2. Masina poate comunica in permanenta via Internet pozitia curenta. Si aici variaza domeniul: de la afla pe unde umbla prietena ![]() NU TRAGETI ![]() Dorin This post has been edited by Eclipse: 2 Mar 2008, 22:01 |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001
- PH-24-ALE
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Uita-te aici si incearca un schimb de experiente
![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Laptopul nu e facut sa reziste la temperaturile extreme din masina, fie vara fie iarna, numai daca il porti cu tine..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Eclipse |
![]()
|
@argon: Aici te contrazic putin. Rezista. Si sa-ti dau un caz concret. La job avem un laptop care controleaza un banc de verificat ventile. In ce praf si vibratii sta acolo...numai el stie. Si e un laptop chiar standard.
Si asta ar fi o intrebare interesanta: se poate face o carcasa care sa-l protejeze oarecum? Eventual carcasa asta sa joace si rol de fixare/pivotare...ma rog, dupa imaginatia fiecaruia. Ma gandesc sa fie fixat in bord, sau sa..."slide out", nu stiu cum sa spun altfel. Idei!!!! A, apropo. Ce am eu in vizor (am cumparat deja laptopul) este un IBM ThinkPad 530. Super solid construit, nu degeaba l-au poreclit "TankPad". @cosmin: Multam fain pentru link! Tare interesant. Oricum, mi-ar place sa semene ce am propus eu in topic cu ce este acolo ![]() OK. Asteptam sugestii de montare. Si alte aplicatii care le-ar avea un laptop la bordul masinii. Dorin |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001
- PH-24-ALE
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Eclipse |
![]()
|
Pai ce sa zic? Se pare ca ce am propus eu s-a mai discutat. ok. Atunci daca adminii vor sa inchida, ok. Daca vreti sa mai discutam...la alegerea lor.
Dorin |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001
- PH-24-ALE
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Se pot muta discuțiile de aici pe unul din topicurile precizate de nenea Argon
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
argon |
![]()
|
oricum pe sectiunea respectiva, anume "In Car Entertainment", sunt mai mari sansele de a dezbate problema de fata decat pe imbunatatiri SN, unde cam vorbesti singur vis-a-vis de acest subiect.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Eclipse |
![]()
|
OK. Admins...daca este posibil sa mutam topicul sau posturile acolo, raman dator.
Second: mi-am luat laptop-ul, un IBM ThinkPad si va voi tine la curent cu progresul. Sper ca in week-end-ul asta sa am timp sa ma ocup de proiect. Dorin |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001
- PH-24-ALE
|
|
nosboy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 2 August 06 From: Bucuresti ![]() |
dar poti incerca mai simplu
![]() ![]() |
--------------------
dacia
supernova
2001 clima
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Si UPS-ul ala cat consuma ?
![]() 5 Mar 2008, 12:23: QUOTE(Lostboy @ 3 Mar 2008, 17:17) Se pot muta discuțiile de aici pe unul din topicurile precizate de nenea Argon ![]() Tinand cont ca este vorba de masini diferite eu propun decat sa se mute topicul acolo , nu sa se stearga ! ![]() This post has been edited by cosmin_2300: 5 Mar 2008, 11:23 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Eclipse |
![]()
|
Salutam! Am avut putin timp liber si am facut cateva progrese.
Cred ca voi monta laptopul pe un suport "custom-made" (in traducere facut la sectia mecanica dupa desenele mele ![]() Suportul va fi compus dintr-un cadru metalic dreptunghiular, pe care va sta laptopul, avand o margine ceva mai ridicata care il va retine in caz de frane etc. Va fi fixat de bord cu doua "brate'...astea trebuie sa vad unde si cum vor fi prinse de bord...sugestiile sunt binevenite. Ok...astazi am facut o "simulare" cu toate cele atasate la laptop: gps MSI USB, Autoroute 2007, internetul mobil (apropo, Autoroute s-a conectat la nus'ce server si a inceput sa-mi toarne informatii despre benzinariile din zona ![]() Acum vreau sa gasesc un convertizor 12v-220v pentru laptop sau sa modific incarcatorul lui original pentru a merge direct la 12v. Gata, am fugit, sunt de noapte la servici. Dorin |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001
- PH-24-ALE
|
|
costin_bad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 October 06 From: Bucuresti ![]() |
In loc de invertor 12Vcc-220Vca, gasesti mai ieftin (da' nu foarte mult, ca depinde de producator) alimentator auto pentru laptop, care par a fi si mai mici ca dimensiuni. Au diferite tensiuni selectabile la iesire si au si set de jackuri. Nu mai cari 1 invertor si 1 alimentator, ci doar 1 alimentator auto. Asta daca nu-ti trebuie 220 Vca si pentru altele.
|
--------------------
suzuki
sx4 glx
2009
|
|
Eclipse |
![]()
|
@costin_bad: convertizor se numeste, trust me. Exact asta face un convertizor: din cc in ca. Inversul redresorului. Oricum, vroiam sa te rog ceva: ai un link cu o firma care comercializeaza asa ceva? sau un pret?
Dorin |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001
- PH-24-ALE
|
|
costin_bad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu iti dau un link cu astfel de echipamente, au invertoare, adica CC->CA, de unda sinusoidala pura si unda sinusoidala modificata. Pe net le zice invertoare si chiar si Wikipedia, trust me. Convertorul face DC->DC. Preturile sunt functie de putere si producator. Invertoare de productie mai medie sunt peste tot, si la Carrefour si la alte magazine de electronice pe net, cu preturi de la 150 roni, spre 500 si mai mult.
Alimentatoarele de laptop de ti le recomandam sunt de la 60 roni spre 150. O sa-ti dau pe pm linkuri. |
--------------------
suzuki
sx4 glx
2009
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Eu nu as monta laptopul acolo unde zici tu, pentru ca nu ai unde sa-l ascunzi cand nu il folosesti. Acum ceva vreme ma gandeam si eu la asa ceva, dar nu am mai pus in practica ideea pentru ca nu stau destul de mult in masina, iar in mers nu mi-ar fi foarte util.
Eu am ajuns la 2 posibilitati, folosind un laptop normal. 1. Suport sub torpedou care sa se traga si eventual sa se roteasca spre stanga; asta ar fi incomod pentru pasagerul din dreapta. O posibilitate mai comoda din puctul asta de vedere e renuntarea la torpedou, insa acolo nu prea e suficient spatiu. 2. Display-ul montat pe plafon si sa se deschida in jos. Se poate folosi display-ul laptopului pentru asta fara nici o problema, dar nu e foarte util cand esti la volan. Nu e greu de demontat display-ul de la laptop si de facut un cadru pentru plafon, dar cu siguranta va atrage atentia "comunitarilor." Cel mai bine ar fi daca ai avea un display de 7" care ar putea fi montat in bord (de fapt in consola centrala), ideal cu touch screen, dar e destul de scump, iar din punctul meu de vedere nu prea merita. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Eclipse |
![]()
|
@deconectat: Este cam scump un touch screen...si am Supernova, nu Mercedes AMG. Ar mai fi o varianta: demontarea laptopului si prelungirea (inlocuirea) cablului panglica ce leaga display-ul de latopul in sine.
Oricum, asteptam si alte sugestii de montaj. Si inca ceva...sa ne gandim ca ar putea dispare...asta nu tine de tehnica. Am intrat in Europa...dar cu scuze mai aveam de progresat... UPDATE: Uite ce am vorbit ce am vorbit cu un coleg de la o firma care ne asigura service-ul la diverse echipamente: un monitor LCD (un caz particular un AOC de 15") poate fi modificat sa mearga la 12v. Iar laptopul va sta in torpedou si spre monitor va iesi un cablu VGA standard. Si o mini-tastatura pe USB cu trackball incorporat. (o am la job, adaug maine modelul. dar este in jur de 600.000) care poate fi fixata magnetic de consola cu comutatoarele pentru AC. |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001
- PH-24-ALE
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Un display de 15" iti ocupa o gramada de loc in masina, oriunde l-ai pune. Eu as folosi display-ul laptopului, ca pe ala il ai deja.
Tastatura nu e o problema, pentru ca poti sa folosesti o telecomanda, de exemplu. Eu nu cred ca as pune laptopul in torpedou, ca s-ar putea sa se supraincalzeasca daca nu ii faci ventilatie ca lumea. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 00:55 |