DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

20 Pages « < 5 6 7 8 9 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Greva la DACIA, greva de avertisment

mafone
post 3 Apr 2008, 12:07
Post #181

Membru

Group: Members

Heh, daca salariatii mei nu sunt multumiti, voi gasi altii care vor fi. Pana la urma, atat imi pot permite sa-i platesc. Vor bine, nu vor, iarasi bine. Desi eu zic ca au salarii normale pentru locul de munca in care lucreaza.
Dar ce legatura are cu cat ii platesc eu pe angajatii mei cu greva de la DACIA?

This post has been edited by mafone: 3 Apr 2008, 12:09

--------------------
Renault Scenic Conquest 1.9 130cp Orange Cayenne 2008 4 iulie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Funny
post 3 Apr 2008, 12:32
Post #182

Membru autentic

Cam asta este situatia la noi.......in general patronii care-si platesc prost angajatii fie o fac din cauza frustrarilor ce le au relativ la trecutul lor,fie au angajati care doar simuleaza munca si se multumesc cu ce pica,fie nu au alte posibilitati fiind la inceputul activitatii sau din alte motive obiective.
Cert este insa ca nu poti avea o firma de succes(deci implicit nu poti deveni un manager performant)atata vreme cat salariatilor le ghioraie matele sau le trec prin cap ganduri sinucigase atunci cand isi aduc aminte de facturile restante.
Viata si societatea in general sunt nedrepte dar,indiferent ca e vorba de oamenii de la Dacia sau din alta parte,si cei care sunt in postura de patroni ar trebui sa inteleaga ca a trai in anul 2008 cu sume de pana in 1000RON este o aventura ce seamana a sport extrem!
As vrea ca toti cei care afirma ca "la munca pe care o presteaza" un "simplu muncitor" sunt suficienti 600-700RON+bonurile de masa(o porcarie cu care eu unul nu sunt de acord)sa faca acest "experiment" si exercitiu de supravietuire fie si numai la nivel mental si sa ne spuna cum este!
Repet,atata vreme cat satulului nu-i pasa de flamand nu vor exista decat jocuri de-a soarecele si pisica iar de pierdut pierde toata lumea.
Ar trebui ca si cei care sunt in postura de angajatori sa invete sa-si respecte angajatii(una dintre modalitati ar fi prin acordarea unor salarii OK)daca vor sa fie respectati la randul lor!

In privinta grevei de la Dacia lucrurile sunt cat se poate de evidente:administratiei ii convine situatia(probabil ca vanzarile sunt destul de scazute in aceasta perioada si decat sa produca pe stoc mai bine lipsa)iar sindicatul,prin lipsa de coerenta a actiunii greviste,face in mod involuntar/voluntar(asta numai ei o pot stii)un joc care convine administratiei.........Cine sunt perdantii???Evident ca angajatii,dar asta nu inseamna ca administratia a castigat ceva ci dimpotriva,pe termen lung se vor vedea si rezultatele unor astfel de jocuri de culise total neinspirate!

Parerea mea! wink.gif

This post has been edited by Funny: 3 Apr 2008, 12:42

--------------------
Dividae et impera!
Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
+
mafone
post 3 Apr 2008, 12:37
Post #183

Membru

hmm, sunt cateva lucruri adevarate insa pana la un punct. Daca ai avea firma ta, probabil ca ti-ai da seama ce cheltuieli presupun niste salarii mai mari. O firma ca Dacia nu isi permite sa dea o parte din salarii la negru, asa ca impozitele care ar aparea ulterior, ar fi destul de mari.

--------------------
+
RSV
post 3 Apr 2008, 12:44
Post #184

Infatuat decadent

Aici e usor sa stam si sa vorbim pe internet insa daca am fi in locul oamenilor care au acele salarii de mizerie nu cred ca am mai avea aceiasi parere.

Si de ce sa nu recunoastem ca salariile sunt mizerabile.

Dupa 15 ani de munca in uzina sa castigi 990 ron e jignitor.

La noi la firma atat are femeia care face curat.

--------------------
Logan 2011 --------------- -------------
In God we trust, but other people pay cash !
+
mafone
post 3 Apr 2008, 12:47
Post #185

Membru

Hai, ca acum sincer exagerezi, 1000 de ron n-are nici o femeie de serviciu. Si, ce a aratat ala cu 990 este salariul de baza. La el se adauga sporuri.

--------------------
+
Funny
post 3 Apr 2008, 12:52
Post #186

Membru autentic

Femeia care face "menajul" la BCR are 1200RON,asa ca nu te mira prea tare de ce spune RSV.
Cunosc in schimb economist care dupa vreo 14-15 ani de munca are salariul pe undeva la 1300-1400RON/luna brut,cu toate sporurile incluse.Daca scazi toate darile o sa vezi ca daca ramane cu 1100 net se poate considera fericit.

--------------------
Dividae et impera!
+
mafone
post 3 Apr 2008, 12:57
Post #187

Membru

Cunosc si eu, dupa cum spuneam, profesori care ar avea tot salariile de care spui tu. Dar ce sa facem, profesorii sau doctorii nu isi permit sa faca scandal. Si am mai spus, degeaba apar mariri de salarii daca si preturile cresc. Si, va spun eu ca vor creste in momentul in care se vor acorda maririle salariale, care desi nu au legatura cu aceste cresteri, le influenteaza.

--------------------
+
Funny
post 3 Apr 2008, 13:04
Post #188

Membru autentic

Ai dreptate aici:cresc salariile,cresc si preturile,dar asta s-ar putea simplu rezolva daca lumea ar fi educata!
Tu,mafone,mare producator de LCD afli ca lui Funny,mare latifundiar dar nu de Pipera(din pacate radmasa.gif ),i s-au triplat incasarile in urma unor tranzactii faine si decizi sa dublezi si tu preturile la LCD.Ei bine,din acel moment Funny decide ca-si poate baga picioarele in minunea asta a tehnicii si ca poate foarte bine sa faca jogging in timpul liber fiindca si asa sta cam nasol cu kilogramele si e binecunoscut faptul ca TV-ul tampeste laugh.gif .
Daca toti ar face asa,fii sigur mafone ca intr-o luna ai reveni la pretul initial daca nu vrei sa iesi din afacere.
PS.O sa spui ca la alimente se schimba calimera si omul nu are incotro...Te inseli si aici,"postul" nu a omorat pe nimeni insa pe un patron de carmangerie s-ar putea sa-l "rapuna",tu ce crezi?

This post has been edited by Funny: 3 Apr 2008, 13:10

--------------------
Dividae et impera!
+
RSV
post 3 Apr 2008, 13:12
Post #189

Infatuat decadent

QUOTE(mafone @ 3 Apr 2008, 13:47)
Hai, ca acum sincer exagerezi, 1000 de ron n-are nici o femeie de serviciu. Si, ce a aratat ala cu 990 este salariul de baza. La el se adauga sporuri.
*

Probabil ca nu esti informat insa vreau sa-ti spun ca am cautat secretara si sub 1200 de ron nu vrea nimeni asa ca sa nu te mire 900 de ron femeie de serviciu.

QUOTE(mafone @ 3 Apr 2008, 13:57)
Cunosc si eu, dupa cum spuneam, profesori care ar avea tot salariile de care spui tu. Dar ce sa facem, profesorii sau doctorii nu isi permit sa faca scandal. Si am mai spus, degeaba apar mariri de salarii daca si preturile cresc. Si, va spun eu ca vor creste in momentul in care se vor acorda maririle salariale, care desi nu au legatura cu aceste cresteri, le influenteaza.
*

Gandirea aceasta nu e ok.

Romania si in special patroni din Romania s-au imbogatit la greu pe spatele angajatiilor care sunt platiti foarte prost si pe spatele adaosului comercial imens pe care il pun la orice produs sau serviciu.

Am mers si eu prin europa si pot sa afirm ca in multe tari peste 80% din produse si servicii sunt mai ieftine decat in Romania.

Patronatul din Romania seamana mult cu clasa politica.

--------------------
+
minny
post 3 Apr 2008, 13:33
Post #190

Membru porcos

Corect, la noi economia de piata e pe dos. Caz concret: Marirea preturilor de sarbatori. Pe de o parte are un fundament real ca atunci romanu' cumpara ca disperatu' deci creste cererea pe o piata oarecum limitata de produse. Insa marirea preturilor trebuie sa vina ca o consecinta nu ca o viziune care sa aiba ca efect scumpirea "la pariu".

This post has been edited by minny: 3 Apr 2008, 13:34

--------------------
------ ------ ------
+
paul_damian
post 3 Apr 2008, 14:27
Post #191

Membru mult

From: Medias, Romania

QUOTE(RSV @ 3 Apr 2008, 11:28)
Da voi chiar credeti ca veti reusi sa faceti masini la fel de bune ca cei cele facute de actualii muncitori?

Chiar credeti ca ii puteti depasi ?
*

DA! Nu pot vorbi in numele altora, dar eu chiar ma cred in stare sa invat sa fac ceea ce fac ei. Si poate mai bine. Dar NU pe aceeasi bani, evident. (Scuze, la asa o intrebare fara rost, asa un raspuns la fel de inutil.

Iar on-topic, probabil ca adevarul e undeva la mijloc, si rezolvarea va trebui sa fie la fel: amiabila.

--------------------
Dacia Sandero Stepway, 2021
Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999
Ex Dacia 1100, 1969
+
wo_name
post 3 Apr 2008, 14:28
Post #192

Membru

From: Timisoara

Si dupa sarbatori preturile nu mai revin la valoare de dinainte, ca doar s-au obisnuit cumparatorii.

--------------------
Dacia Logan MCV Laureate 1.6 8v 2011 - TM ?? ???
Parerea mea ...
+
vornin
post 3 Apr 2008, 15:03
Post #193

Membru incepator

Nu m-am putut abtine sa nu comentez cand am vazut ce se scrie aici. Sunt de acord ca probabil oamenii aia lucreaza in conditii grele, dar sa fim seriosi nimeni din tara asta nu lucreaza in conditii mai usoare in afara de politicieni. Cunosc oameni care nu au salariul nici 900 de lei si lucreaza de o viata intreaga si au terminat si o facultate. In felul asta ar trebui sa iesim cu totii in strada si sa protestam. Nu asta inseamna democratia, asta inseamna distrugerea economiei. Greva nu este un mijloc de solutionare a problemelor.

--------------------
mercedes s550 2007 - B69CVA
+
dinescu
post 3 Apr 2008, 15:20
Post #194

Membru incepator

Ba da! Greva este o solutie. Nu trebuie sa te injosesti si sa accepti ca "altii au mai putin". E treaba lor daca sunt multumiti. Suntem tara cu cele mai slabe sindicate cu cele mai mici miscari sindicale. Tocmai asta inseamna democratia, puterea de a le cere si lor mai mult din castig. Nu inseamna democratie daca stai supus si umil.
Respect pentru cei de la Dacia...pentru "salariati"

--------------------
dacia 1300 78
Fac dezvaluiri...
+
RSV
post 3 Apr 2008, 15:24
Post #195

Infatuat decadent

Si ti se pare normal sa existe asemenea salarii de mizerie intr-o firma cu un profit de sute de milioane de euro?

--------------------
+
mastroiany
post 3 Apr 2008, 15:27
Post #196

Membru incepator

Se discuta aici intens de salarii si de greva, da' s-a intrebat cineva ce se intampla in momentul in care tribunalul va decide ca greva este ilegala? si chiar si asa, pana nu se ajunge la o hotarare, oamenii stau in greva, asta inseamna ca nu vor primi bani la sfarsitul lunii. Iar astia de la Dacia din cate am inteles au niste pierderi destul de marisoare pe o zi. In felul asta cu siguranta o sa creasca pretul la Logan. Nu cred ca are cineva chef sa dea pe un Logan vreo 15.000 de euroi. Sa fim seriosi, vor pleca din Romania.

--------------------
trabant 1 1979 - NT 16 ???
+
minny
post 3 Apr 2008, 15:28
Post #197

Membru porcos

Nu crezi ca plecarea e mai scumpa ca ramasul si ajuns la un compromis ?

--------------------
------ ------ ------
+
LC_TM
post 3 Apr 2008, 15:38
Post #198

Membru autentic

Au investit o gramada de bani si acuma pentru scandalul cu salariatii vor pleca? Chiar crezi?
Firma la care am lucrat in Romania isi putea permite sa dubleze salariile angajatiilor(peste 1000 de angajati) si inca aveau o profitabilitate uriasa. De ce nu s-au dat astfel de mariri? Pentru ca ii doare'n cot de angajat,le convine sa aiba studenti care vin,stau 2 ani si apoi pleaca,treaba asta merge pe termen scurt,pe termen lung ai numai de pierdut din cauza fluctuatiei de personal.Nu stiu cati au idee cum e sa iti vina oameni noi tot la 6 luni si aia vechi,pregatiti si capabili sa faca treaba calumea, pleaca din firma si reiei ciclul de invatare pentru angajatii noi,platesti cursuri,platesti salariu,platesti traineri si tot asa.

--------------------
Nissan/ex. Dacia Terrano II 2.7TDi/Logan 2004/2005 Ambition 1.6MPI - TM-XX-XXX
+
mafone
post 3 Apr 2008, 15:39
Post #199

Membru

Cred ca incepe sa nu fie asa de scumpa plecarea. Incet-incet o sa se duca si profitul pe care l-au facut. O fabrica de nivelul asta pierde o gramada de bani cand sta degeaba.

--------------------
+
vornin
post 3 Apr 2008, 15:43
Post #200

Membru incepator

QUOTE(minny @ 3 Apr 2008, 15:28)
Nu crezi ca plecarea e mai scumpa ca ramasul si ajuns la un compromis ?
*

Nu mi se pare normal, dar din cate stiu firma inca nu si-a acoperit toate investitiile. Ca sa nu mai pun la socoteala ca a luat uzina cu tot cu datoriile pe care le avea, a adus tehnologie noua, samd. Din moment ce nu si-a acoperit investitiile nu poate sa mareasca salariile. Si oricum, o marire de 70%....sa fim totusi realisti, nu poate fi suportata de nicio firma, oricat de mare si de profitabila ar fi ea. In definitiv e vorba de 70% la fiecare om * mii de angajati...faceti si voi calculul cam cat ar trebui sa se scoata pentru salariile oamenilor intr-o luna.

Scuze, mesajul e pentru RSV. My mistake

This post has been edited by vornin: 3 Apr 2008, 15:48

--------------------
mercedes s550 2007 - B69CVA
+
SorinV
post 3 Apr 2008, 15:51
Post #201

Membru autentic

From: a

cel putin 3 milioane de euro in plus pe luna numai majorarea salariala. restul beneficiilor inseamna alti bani.

DAR bani sunt si trebuie sa fie dati angajatilor. Intrebarea e: pana acum au dormit de nu au cerut majorari salariale, mai mici dar mai des?!

--------------------
a a a
+
LC_TM
post 3 Apr 2008, 15:56
Post #202

Membru autentic

Cand ai salariu de 600 - 900RON 5% marire tot la 6 sau 12 luni te incalzeste? Mai des de atat nu iti da nici o firma,se stabileste evaluare anuala sau la 6 luni si acolo poate primesti maxim 10%,dar poti sa primesti si 0%.

Cand te duci la sef si ii spui ca esti nemultumit de salariu stii ce iti spune? Mie mi-a spus seful neamt sa ma bucur ca am primit marirea asta de 15% ca ei in Germania primesc marire 5%,deci mie mi-a crescut puterea de cumparare cu 15% pe cand ei saracii...nu au primit mai nimic. 15% dintr-o suma mica e tot o suma mica,de aia nu te incalzeste sa primesti o marire de 5% tot la 6 luni cand ai un salariu mic. rolleyes.gif

This post has been edited by LC_TM: 3 Apr 2008, 16:00

--------------------
Nissan/ex. Dacia Terrano II 2.7TDi/Logan 2004/2005 Ambition 1.6MPI - TM-XX-XXX
+
wo_name
post 3 Apr 2008, 16:04
Post #203

Membru

From: Timisoara

Pretul de vanzare a masinilor este in euro, euro in raport cu leul a crescut cu 20%, salariile angajatilor au fost crescute cu 20%?

Cand s-a intarit leul, Dacia a spus ca lucreaza in pierdere si trebuie sa mareasca pretul masinilor, acum ca leul a luat-o in jos nici ieftinirea masinilor nu s-a facut, nici marirea salarilor.

Si la cine plangem de mila???

--------------------
Dacia Logan MCV Laureate 1.6 8v 2011 - TM ?? ???
Parerea mea ...
+
idol
post 3 Apr 2008, 16:25
Post #204

Membru incepator

RSV

scuza-ma prietene dar nu esti legat de glie sa fi obligat sa muncesti pe 600 ron. Poti pleca unde vrei sa lucrezi. De aia exista reconversie profesionala. Si apoi cei de la dacia sa se descurce, sa gaseasca lucratori. E simplu smile.gif

--------------------
dacia logan 2005
+
RSV
post 3 Apr 2008, 16:28
Post #205

Infatuat decadent

Ai perfecta dreptate

--------------------
+
idol
post 3 Apr 2008, 16:32
Post #206

Membru incepator

aaa si apropo salariile daca se vor mari vor fi reflectate in costurile finale ale masinii, sa vedem daca nu mai devine atractiv pretul ce se intampla. Deja loganul a atins un plafon, daca il depaseste devine necompetitiv.

--------------------
dacia logan 2005
+
sorin_f39
post 3 Apr 2008, 16:45
Post #207

Ferrari fan

From: Galați

Cred ca daca Renault le oferea 300 lei net, toata lumea era fericita si greva se termina.

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp Dynamique 1.6 16V (2007) - GL
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
SorinV
post 3 Apr 2008, 17:38
Post #208

Membru autentic

From: a

@lc_tm cu logica asta nu ajungi nicaieri. daca e sa ma iau dupa tine muncesc 5 ani pe un salariu fix, fara nici o marire in suma fixa sau indexare si dupa anii astia descopar brusc falimentul!? hai sa fim realisti si 5% daca primeau in plus pe perioada asta tot era ceva! se ajungea tot la greva dar la pretentii salariale mai mici si deci la o situatie mai calma. Asa sa stai ca turcu pe aceleasi 1000 de lei si sa nu vrei o sporire de 50-100 de lei pe an mi se pare de-a dreptul tampit. in 5 ani la o crestere de 5% pe an ajungeau de la un salariu de 1000 de roni la aproape 1300. daca tu nu vezi aici o diferenta atunci stai prea bine cu banii.

la 500 de lei salariu ajungeau la 650. tot era un castig. acum cereau nu 550 de lei marire ci 400. ERA ALTA MANCARE DE PESTE.
eu sunt de acord cu majorarea salariilor dar liderii de sindicat sunt niste handicapati in cazul asta. cine pierde: in final tot muncitorul! acu in greva renault pierde bani dar muncitorulde rand pierde putinul pe care il avea pe masa.

--------------------
a a a
+
LaurD
post 3 Apr 2008, 18:43
Post #209

Membru autentic

From: Pitesti

Situatia este cam asa: Loganul se poate fabrica cam la 30% in lume cu ajutorul fabricilor din Iran, dar la Mioveni nu se vor putea fabrica masini doar cu noii angajati

--------------------
Renault Fluence Fluence ---Ex .Logan 2007/ ABS+, 1.6MPI ---ex. DSN - AG
+
daciafan
post 3 Apr 2008, 18:49
Post #210

/

greva asta a inceput sa ma ingrijoreze
tu ditamai fabrica de masini sa stai 2 saptamani pe tusa, e de neinteles wacko.gif

--------------------
/ / /
+
20 Pages « < 5 6 7 8 9 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 01:48
Forum Renault