DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

20 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Greva la DACIA, greva de avertisment

sourie2004
post 3 Apr 2008, 20:46
Post #211

Membru incepator

Group: Members

radmasa.gif
Greva de la Dacia e descrisa perfect de episodul de saptamana asta din "South Park"

http://www.mrtwig.net/

1204 - Canada On Strike!
Airdate: 2008-04-02
The head of the World Canadian Bureau leads the country into a long and painful strike and the responsibility of brokering a settlement rests with the boys. Meanwhile, people from Denmark flock to the U.S. and cross the picket lines to take the place of the striking Canadians. In conflict over whether or not to stand with their countrymen, Terrance and Phillip uncover the truth behind the outrageous cost of the strike.

Pe scurt in episod: Dupa ce au facut greva de au capiat (cerut miloane de $ de la G8) au primit foarte putin (bonuri pt o masa gratuita )dar s-a cosmetizat sa para foarte mult ca liderii grevei sa nu pice prost. La final Terrance and Phillip au facut costul grevei si a reiesit ca au pierdut cateva milioane de $.

Romaneste extrapolat: Romanii fac greva o luna, doua, in final Renault da o suma => ca angajatii vor munci 2, 3 luni sau mai mult pe acelasi salariu (pt ca acum nu sunt platiti)

Si mai este o morala. In timp ce canadienii faceau greva, cei din Danemarca au venit sa le ia locul.

Tradus pe romaneste: Renault angajeaza alti flamanzi care sa le ia locul celor fuduli care fac greva.

Si acum on topic:
Salariu se regleaza de cerere si oferta si nu prin greve comuniste. Greva se face pt conditii de lucru sau incalcari ale drepturilor. Romanii nu au inteles inca, ca nu-i obligat nimeni sa le asigure un loc de munca si le dea salariu cat cred ei. Nu-ti convine? Nu te tine nimeni sa nu pleci sa castigi mai mult, in alta parte. E libertate de miscare.

Si pt cei care o dau inainte cu specializarea muncitorilor:
Daca in 1 sau 2 sapt angajatul nou invata ce are de facut ( si a strange un surub sau a da la dalta nu-i greu) atunci angajatul respectiv e considerat marfa si nu trebuie motivat sa ramana. Daca ii ia peste 6 luni sa invete ce are de facut si nu se gasesc usor inlocuitori cu competentele jobului atunci merita recompensat sa ramana. Si nu cred ca un muncitor la dacia asambleaza masina de la A la Z.

--------------------
Clio Symbol 1.5 Dci 2005 80Cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mastroiany
post 3 Apr 2008, 21:03
Post #212

Membru incepator

Vad ca cineva de mai sus e ingrijorat de soarta Dacia. Iti zic eu ce se va intampla in urma grevei. Exista doua posibilitati: ori vor scumpi masinile ca sa-si acopere pierderile, moment din care romanii nu-si vor mai permite sa-si cumpere "masina poporului" , sau cei de la Renault isi vor lua talpasita in alta tara.
Chestia e ca si primul caz se poate reduce la al doilea. Daca nu va mai fi la fel de cumparata masina, compania iese in pierdere si va prefera sa plece in alat parte, unde forta de lucru este mult mai ieftina. Asa ca... excl.gif

--------------------
trabant 1 1979 - NT 16 ???
+
IRONICK
post 3 Apr 2008, 21:07
Post #213

-

From: Romania

Voi pierdeti din vedere ceva ... un producator cand scoate o masina mai ietina, nu o scoate asa din salarile angajatilor. Ci din piese mai putin complexe, mai putine, materiale mai ieftine, etc. Am curaj sa pun pariu ca Sandero (sau facelift-ul) chiar daca o sa arate un pic mai bine in ochii lumii, materialele folosite sint mai ieftine decat alea de pe un logan fabricat in 2004-2005.

This post has been edited by IRONICK: 3 Apr 2008, 21:11

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
xcss
post 3 Apr 2008, 21:10
Post #214

Born to Be Epic

Eu nu cred ca o greva ar fi un motiv suficient ca sa plece.

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
vornin
post 3 Apr 2008, 21:24
Post #215

Membru incepator

Ba este...Nu aveti in vedere ca cei de la Renault au anuntat deja ca se vor extinde in Rusia si Maroc, iar una din conditiile contractului era ca vin in Romania pentru mana ieftina de lucru. Au declarat acum o vreo trei saptamani ca daca Romania pierde acest avantaj, nu le este deloc greu sa plece din tara. Pacat ca ati ratat declaratia.
Ca sa nu mai uitam ca pana si firmele romanesti au inceput sa importe forta de munca din China. Asta nu poate decat sa traga un semnal de alarma...romanii vor ramane pe dinafara.

--------------------
mercedes s550 2007 - B69CVA
+
wo_name
post 3 Apr 2008, 21:31
Post #216

Membru

From: Timisoara

Astept sa vad cum o sa aprecieze romanii Logan-urile fabricate in China.

--------------------
Dacia Logan MCV Laureate 1.6 8v 2011 - TM ?? ???
Parerea mea ...
+
giullia24
post 3 Apr 2008, 21:35
Post #217

Membru incepator

sunt curioasa cat de multumiti vor fi clientii Loganurilor produse zilele aceste de catre sefii de UEL care cica fac numai rebuturi wacko.gif si au o cadenta de 60 de masini pe zi ohmy.gif ....asa ca atentie la data producerii Logan-ului care va va fi livrat in perioada urmatoare unsure.gif
poate ca acum ii inteleg si ei pe muncitori si vad cu adevarat ce inseamna sa muncesti in banda pe un salariu de mizerie sad.gif

--------------------
x x x - x
+
daciafan
post 3 Apr 2008, 22:40
Post #218

/

cine si mai ales ce sa inteleaga??
l-ai vazut cumva pe Goshn la banda?

--------------------
/ / /
+
giullia24
post 3 Apr 2008, 22:51
Post #219

Membru incepator

nu cred ca mai e mult pana-l vedem si pe seful cel mare ansambland Loganuri pe banda radmasa.gif

--------------------
x x x - x
+
Fratzica
post 3 Apr 2008, 22:51
Post #220

Zen

Group: Moderatori

ia ganditi-va.. daca pleaca reno si nu se mai fabrica loganu in romania, asta inseamna ca va incepe din nou productia de berline? coffee_spitsk.gif

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
xcss
post 3 Apr 2008, 22:53
Post #221

Born to Be Epic

Sau ii cumpara Tata...

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
bulan
post 3 Apr 2008, 23:29
Post #222

Membru autentic

QUOTE(vornin @ 3 Apr 2008, 15:03)
Cunosc oameni care nu au salariul nici 900 de lei si lucreaza de o viata intreaga si au terminat si o facultate. In felul asta ar trebui sa iesim cu totii in strada si sa protestam. Nu asta inseamna democratia
*

Tati!!!Orice firma este o afacere nu o institutie de binefacere!Asa ca patronii care nu pot se pot descurca ca firma lor sa fie o afacere sa inchida firma ca sa nu se intample ce spui tu mai sus.

QUOTE(mastroiany @ 3 Apr 2008, 15:27)
Se discuta aici intens de salarii si de greva, da' s-a intrebat cineva ce se intampla in momentul in care tribunalul va decide ca greva este ilegala?
Sa fim seriosi, vor pleca din Romania.
*

Pana acum toate grevele au fost declarate ilegale de onoratele instante.Iar muncitorii s-au resemnat pe la capsuni si se vor mai resemna.Nu renault va pleca din ROMANIA ci muncitorii!!!

Greva de la dacia s-ar putea sa fie un moment de cotitura in viata sindicala romaneasca!IN BINE SAU IN RAU si timpul ne va lamuri.

--------------------
a b c
+
han_1.6 mpi
post 4 Apr 2008, 00:04
Post #223

Membru autentic

From: bucuresti

bine hai sa ne resemnan cu ideea ca profesorii au salarii mici si au terminat o facultate. si in felul asta sa ramanem ingropati in mizerie. salariile de la dacia sunt de tot rahatul ! chiar daca greva va fi declarata ilegala muncitorii au dreptul la salarii mai mari . sa fim seriosi dacia vinde mult.

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
mafone
post 4 Apr 2008, 07:34
Post #224

Membru

Si care este problema? Dupa cum a spus si Bulan mai sus, o firma de genul Dacia-Renault nu este o institutie de binefacere. Pana la urma de aia iti faci o firma nu? Sa castigi mai mult. Eu vad ca in Romanica noastra draga, exista inca impamantenita ideea ca patronatele au obligatia sa imbogateasca angajatii, sau nu sa-i imbogateasca, dar sa le dea salarii mai mari in asa fel incat sa depaseasca inflatia. Treziti-va fratilor. Nu este nimeni obligat sa faca asta, nicaieri in lume nu face nimeni chestia asta, ba mai mult, in unele tari, au scos orele suplimentare ca sa nu mai fie nevoiti sa le dea bani mai multi....... Si cu greva de la Dacia, daca mai dureaza, va deveni din ce in ce mai usor sa plece, dar s-ar putea sa apara o surpriza. Asa cum vor veni zilieri sa lucreze pe litoral, din filipine sau china, s-ar putea sa vina vreo 1500 de chinezi care sa lucreze pe jumatate din cat lucreaza angajatii romani si cu mult mai multa tragere de inima. Nu subestimati patronatele, s-ar putea ca linistea asta sa nu aduca ceva bun. Nu cred ca celor de la Reno le convine sa stea cu mainile in san. Si hai sa fim seriosi, angajatii de la Dacia nu sunt niste genii in mizerie, a caror munca nu le-o poate lua nimeni. Sunt sigur ca exista zeci de mii de oameni din o gramada de colturi ale tarii care ar fi mai mult decat multumiti sa lucreze pe salariile lor si sa lucreze mai bine.
Imi aduc aminte ca a fost o perioada de mari greve si in SUA, cand in multe uzine (nu neaparat auto), oamenii stateau in greva si atunci patronatele au adus din alte orase oameni sa munceasca, si le-au cam dat peste nas.
Oricum, nu uitati un lucru, este o vorba romaneasca, ce este de foarte mare actualitate: "Gandirea trece prin stomac". Deja multi dintre angajati nu prea mai au ce pune pe masa, ca sindicatele nu le aduc mancare, bani de intretinere si pentru celelalte cheltuieli. Incepe sa le ajunga cutitul la os oamenilor simpli in timp ce liderii de sindicat stau linistiti, mambrii simpli nu prea mai pot sa stea. Si Guvernul, nu prea are dreptul sa se implice, fiind societate privata......

--------------------
Renault Scenic Conquest 1.9 130cp Orange Cayenne 2008 4 iulie
+
RSV
post 4 Apr 2008, 07:44
Post #225

Infatuat decadent

Ai pefrecta dreptate cand spui ca patronatul nu trebuie sa imbogateasca angajatul insa nu uita ca trebuie sa-i asigure un trai decent mai ales daca se face profit la greu.

Voi nu uitati ca de cand a venit Renault la Dacia au facut investitii de 1 miliard de euro si au recuperat aproape tot (mai putin 60 de mil de euro care anul asta sigur se recupereaza)

Vi se pare normal ca o firma care in 9 ani face profit de 1 miliard (si investitii) sa ofere salarii atat de mici?

Gandirea ta este tipica unui patron care numai la el se gandeste, vine cu Jeep-ul la munca si il doare undeva de angajatul lui.

As dori sa te vad macar o luna in locul celuia care are 2 copii acasa si castiga 990 ron dupa 15 ani de munca. Cum te vei descurca ?

This post has been edited by RSV: 4 Apr 2008, 07:45

--------------------
Logan 2011 --------------- -------------
In God we trust, but other people pay cash !
+
aphophis
post 4 Apr 2008, 07:50
Post #226

Membru autentic

chiar si-a recuperat reno miliardul ala de euro investit? m-as mira, mai ales ca am inteles ca cifra de afaceri nu depaseste 2 miliarde de euro..

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
argon
post 4 Apr 2008, 07:50
Post #227

Mesaj semiautomat

QUOTE(RSV @ 4 Apr 2008, 07:44)
As dori sa te vad macar o luna in locul celuia care are 2 copii acasa si castiga 990 ron dupa 15 ani de munca. Cum te vei descurca ?
*

QUOTE(idol @ 3 Apr 2008, 16:25)
scuza-ma prietene dar nu esti legat de glie sa fi obligat sa muncesti pe 600 ron. Poti pleca unde vrei sa lucrezi. De aia exista reconversie profesionala. Si apoi cei de la dacia sa se descurce, sa gaseasca lucratori. E simplu smile.gif
*

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
LNG
post 4 Apr 2008, 08:11
Post #228

.

Nu cred ca exista angajat in lumea asta care sa nu vrea salariu mai mare, sau angajat care se bucura cand vede ca angajatorul se umple de bani si lui salariul nu ii creste. Cine crede ca greva asta este ilegala sa traiasca o luna de zile cu 900RON din care jumate din bani ii dai pe intretinere si curent. Sa nu mai vorbim de faptul ca mai ai si 2 copii pe care trebuie sa ii trimiti la scoala ...Acei copii clar nu vor beneficia de o educatie buna si in final vor claca, si ghici cine are de suferit??? tot Romania noastra draga, care peste 10 ani va fi imbacsita de epave sociale (remember? o mare parte din copii aceia pe care parintii nu au avut bani sa ii educe corect) , fara loc de munca, la cersit, delincventi, etc...

Mi se pare aberant sa pretinzi ca ajuti economia romaneasca cand defapt tii infometati mii de angajati ... pentru ce? Ca platesti impozite care se duc la buget, apoi in buzunarele politicienilor versati?? Nu vedeti ca din toate impozitele si taxele pe care le platim nu se vede nimic in sistemul de sanatate, invatamant si infrastructura, doar borduri cu "Aici sunt banii dvs" ...

Asa ca "Wake up Dacia & Reno", platiti omul cum se cuvine si o sa vedeti ca si omul va munci mai bine, si asa castigam cu totii, nu doar patronii...

--------------------
- - -
+
RSV
post 4 Apr 2008, 08:27
Post #229

Infatuat decadent

Eu cred ca e normal ca salariile lor sa fie atat de mici si chiar propun sa le micsoreze. smile.gif)

--------------------
+
ssilviu
post 4 Apr 2008, 08:32
Post #230

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(RSV @ 4 Apr 2008, 08:44)
Ai pefrecta dreptate cand spui ca patronatul nu trebuie sa imbogateasca angajatul insa nu uita ca trebuie sa-i asigure un trai decent mai ales daca se face profit la greu.

Si de unde pana unde acest TREBUIE?

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
AlexC
post 4 Apr 2008, 08:34
Post #231

Vrum Vruuum

From: Bucuresti

LNG, ai scris postul asta cu carnetul de PRMist sau PSDist in brate?

Daca eu am o firma ce produce vaze de sticla, iti dau tie salariu de 1500RON ca monitorizezi cuptorul de coacere si eu cu un adaos de 200% la fiecare vaza castig la sfarsitul lunii 10.000 EUR, ar trebui sa facem profitul 50-50?

LNG, tu de ce ai plecat de la fostul tau angajator? Asa cum ai plecat tu asa pot pleca 70% din angajatii de acolo, asa ca hai sa o lasam naibii balta cu nedreptatea sociala, cu nenoricitii de patroni, cu sarmanii angajati adusi cu forta la munca si neplatiti, etc. Ce lagatura au salariile de la Dacia cu frustrarea ta si a noastra vizavi de bordurile din Bucuresti?

OK, salariile nu erau mari, dar de acolo pana la a spune ca firma trebuie sa creasca salariile in functie de profitul realizat este o mare exagerare si o intoarcere la comunism, la nationalizare.

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
ssilviu
post 4 Apr 2008, 08:35
Post #232

F1 Man

Care intoarcere, ca multi de pe aici vad ca au ramas tot acolo biggrin.gif

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
DUZZ
post 4 Apr 2008, 08:36
Post #233

Membru incepator

Desi am zis ca nu mai postez :

TREZITI-VA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
e bine ca cine are de zis sa zica , dar cei care nu e bine sa taca .
Cat despre profesori lucreaza ~4h/zi ... sa aiba cat de mult salariu
Oamenii astia lucreaza 8h/zi si sunt direct productivi. si la un profit de 200 milioane de euro profit .....pe 2007 cat a avut Dacia Mioveni ,Oamenii sunt la limita unui trai minim .
@AlexC nu trebuie sa imparti profitul tau cu nimeni, dar daca muncitorul ala care iti coace tie varza pleaca si nu iti mai coace varza profitul tau =00000000000%.
Asa ca e bine sa te gandesti inainte sa il refuzi total si poate ca ii vei da sau nu ceva mai mult la salar ca sa iti coaca varza in continuare ca sa poti sa ai profit >0%.

This post has been edited by DUZZ: 4 Apr 2008, 08:43

--------------------
DACIA Logan 2007
+
LNG
post 4 Apr 2008, 08:38
Post #234

.

Nu sustin PSD si nici PRM. Ai dreptate, am plecat de la fostul job ca nu-mi mai ajungeau banii. Asta vrei sa faca si toti angajatii Dacia? pai daca se intampla asta, eu cred ca nu se va mai fabrica Logan, nu vom mai avea masina poporului, si se va umple tara de harburi cu multi CP aduse din afara. Eu sunt de parere ca firmele trebuie sa respecte angajatul, si sa nu-si bata joc de el stiind ca nu are unde sa plece sa lucreze pe mai multi bani.

Nimeni nu zice sa faci profitul 50-50 cu angajatu, dar trebuie sa ii asiguri un trai decent.
Daca nu iti permiti sa platesti suficient, nu angajezi oameni, sau inchizi firma daca nu te descurci singur sa faci toata munca. Simplu, nu ?

This post has been edited by LNG: 4 Apr 2008, 08:40

--------------------
- - -
+
RSV
post 4 Apr 2008, 08:41
Post #235

Infatuat decadent

ai dreptate

nu trebuie

ideal ar fi sa-l faca scalv pe muncitor si sa-i dea decat paine si apa cu ratia

ssilviu tu intelegeti capitalismul intr-un mod comunist

This post has been edited by RSV: 4 Apr 2008, 08:43

--------------------
+
IRONICK
post 4 Apr 2008, 08:42
Post #236

-

From: Romania

Voi luati apararea celor care au decis sa se puna dopurile in portbagaj inaintea vopsirii. Celor care au decis sa se monteze tdb-uri ca tacaneli si semeringuri sinterom. Daca intelege cineva ce vreau sa spun ... desi am incercat si mai devreme sa zic ceva .... si nimic nou sub soare.

This post has been edited by IRONICK: 4 Apr 2008, 08:43

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
RSV
post 4 Apr 2008, 08:44
Post #237

Infatuat decadent

semeringuri sinterom. au fost decizia celor din Franta iar ingineri romani chiar au recomandat sa nu se foloseasca

insa pentru a se face economie francezi au decis asta

informatia o am de la cineva din uzina

--------------------
+
LNG
post 4 Apr 2008, 08:45
Post #238

.

Se pare ca unii inteleg prin democratie si capitalism ca cei saraci trebuie sa fie sclavii celor bogati si sa munceasca mult pe salarii microscopice.

--------------------
- - -
+
mafone
Post #239

Membru

Stii ceva: las-o moarta cu gandirea ca daca vor pleca angajatii dacia nu se va mai fabrica Loganul.... e gandire paguboasa si comnista, sincer. Or sa fie mii de oameni care vor voi sa le ia locul.
De curiozitate, ai intrat vreodata intr-un oras de provincie mai mic? O sa vezi ce mare e rata somajului in cateva astfel de orasele care traiau pe seama vreunei uzine comuniste care dupa 89 s-a inchis. O sa vezi mii de oameni dornici sa manance o coaja de paine mai proaspata.
Si, cand deschide Ford fabrica, or sa plece toti angajatii de la Dacia acolo sa vezi ce salarii de sute de milioane or sa dea aia...... Inca nu va vine sa credeti ca Reno si Ford au venit la noi tocmai pentru mana de lucru ieftina. Cand mana de lucru nu se va mai dovedi ieftina, sa vezi ce or sa plece. Uite-te in Franta, ca au plecat zeci sau chiar sute de firme aici sau mai inspre Rusia, tocmai pentru ca angajatul francez vroia salarii mari, zi de lucru scurta si bonificatii multe.

--------------------
Renault Scenic Conquest 1.9 130cp Orange Cayenne 2008 4 iulie
+
ssilviu
Post #240

F1 Man

QUOTE(RSV @ 4 Apr 2008, 09:41)
ssilviu tu intelegeti capitalismul intr-un mod comunist
*

Pai cum asa. Argumenteaza te rog smile.gif

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
20 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 14:48
Forum Renault