Greva la DACIA, greva de avertisment
![]() ![]() ![]() |
Greva la DACIA, greva de avertisment
RSV |
![]()
|
||
![]() Infatuat decadent Group: Members Posts: 478 Joined: 26 March 08 ![]() |
|
||
--------------------
Logan 2011
---------------
------------- In God we trust, but other people pay cash !
|
|||
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
Daca greva e considerata ilegala ce se intampla ? Sunt obligati sa se intoarca la munca presupun, dar are patronatul posibilitatea de a lua masuri asupra grevistilor ?
|
--------------------
------
------
------
|
|
RSV |
![]()
|
Sunt obligati sa se intoarca la munca
|
--------------------
Logan 2011
---------------
|
|
ssst |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 8 April 08 ![]() |
sunt multi care ii cred pe muncitorii de la Dacia ca vor un salariu nemeritat.. pun pariu cu oricare din contestatari ca un muncitor lucreaza la Dacia mult mai mult decat un muncitor din constructii! Si castiga mai putin
![]() Probabil asa ziceati si de mineri ... se descurca,, au salarii mari.. dar nu se descurcau deloc ![]() Acum Administratia de la Dacia ameninta pe cei care au contracte pe durata determinata , daca nu se intorc la lucru nu li se vor mai prelungii contractul de munca , asta v-o spun sigur si sincer! |
--------------------
dacia
1310
1998
- AG 85 XXX
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
guvernul a macelarit dreptul romanilor de a-si cumpara ce masina vor din UE, sub pretextul ca industria auto trebuie protejata...unde s-a ajuns? pai cei ce detin industria auto adica francezii si-au umflat conturile pe spinarea muncitorilor romani pe care i-au exploatat si de care si-au batut joc in cel mai rau hal
cu alte cuvinte taxa si-a atins scopul si anume distrugerea ultimei farame de demnitate pe care o mai avea romanul (de rand) |
--------------------
/
/
/
|
|
RSV |
![]()
|
februarie 2006
Patronatul uzinei Dacia Renault a acceptat o parte din revendicarile salariatilor, care amenintasera ca la inceputul lunii februarie vor declansa greva generala. Astfel, angajatii vor primi majorari salariale de 800.000 de lei fiecare incepand cu 1 ianuarie si o indemnizatie lunara de 300.000 de lei. De asemenea, pentru fiecare copil, parintii vor primi o suma fixa la inceput de an scolar, si anume 1,2 milioane de lei. In plus, patronatul francez a acceptat sa mentina indexarea de 1,5% promisa in luna octombrie a anului trecut. Contractul colectiv de munca intre sindicat si patronatul de la Dacia Renault va fi semnat in cursul zilei de maine. In acest moment, salariul minim al unui angajat este de 6 milioane de lei, iar un director este platit cu pana la 500 de milioane de lei. |
--------------------
Logan 2011
---------------
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Nu vi se pare meritat salariul ala de 500 de mil, nu?
![]() ![]() Oricum, cred ca doar Fourmont are atat. This post has been edited by ssilviu: 8 Apr 2008, 11:25 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ssst |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 8 April 08 ![]() |
eeeeeee .... multi din cei ce au postat se refera la muncitorul din montaj(cunoscut si ca Cyborg, adica un robot care transpira).. dar sa nu uitam de cei din presaj (unde este un zgomot ca pe aeroport, fara exagerari) de cei din caroserie(se face atata caz despre undele magnetice ale telefoanelor mobile dar de undele magnetice ale "clestilor" nu se zice nimic! stiati ca daca ti un telefon aproape de "cleste" se descarca in maxim 5 minute? .. iar cheile personale ti le atrage in asa fel incat ,de cateva ori, s-a gaurit buzunarul? Dar muncitorul trebuie sa se multumeasca doar cu o jumatate de litru de lapte pe zi.. el, muncitorul, nu are scoala multa, trebuie sa suporte) de cei din vopsitorie(acolo sunt majoritatea femei, un lucru bun. oricum nu trebuie sa isi faca griji ca se ingrasa, nici nu au timp sa manance
![]() Sunt multi care stiu Loganul ca produs finit , dar nici nu isi pot imagina cum se fabrica! Poate nu stiati ca din cei care s-au angajat in noiembrie-decembrie 2007 (aproximativ 800) acum inca sunt angajati doar maxim 30%. Iar multi dintre acestia asteapta "negocierile" si "prima de paste" . Administratia a propus 250 ron (impozabil) ca marire salariala, dar pentru cei ce nu au lucrat de la 1 ianuarie 2007 cresterea este de 140 ron (impozabil). This post has been edited by ssst: 8 Apr 2008, 11:45 |
--------------------
dacia
1310
1998
- AG 85 XXX
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(klaus @ 8 Apr 2008, 11:23) Mai taie si mata din coada vulpii, ca treaba cu "robotelul" a aparut dupa lansarea loganului (dupa toamna lui 2004), nu inainte, cand se faceau 1300 si solenze Mda, eram in anu' 4 de facultate. Se vede clar insa ca atunci cand am fost eu se faceau Loganuri. This post has been edited by Muttley: 8 Apr 2008, 11:54 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
In asteptarea hotararii judecatoresti de maine, cu voia dumneavoastra voi incerca sa fac un rezumat al celor scrise in ultimele zile. Pe forum s-au format doua tabere:
- Prima doreste stingerea grevei prin obtinerea revendicarilor facute de catre muncitori, in principal, cresterea salariului. Muncitorii ar fi astfel rasplatiti pentru beneficiile aduse firmei si tarii lor. Patronatul si-ar limita pierderile, care deja au depasit asteptarile. - A doua doreste tot stingerea grevei, dar prin intoarcerea cat mai grabnica a muncitorilor la lucru, pe vechile salarii. In caz contrar ar exista pericolul ca patronatul sa-si mute facilitatile intr-o tara unde muncitorii au pretentii mai mici. In ceea ce priveste muncitorii romani nemultumiti, ei sunt liberi sa plece in constructii, sa invete limbi straine, sau sa faca o facultate, iar productia sa o lase pe mana altor fraieri. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.607 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(ssst @ 8 Apr 2008, 11:02) Acum Administratia de la Dacia ameninta pe cei care au contracte pe durata determinata , daca nu se intorc la lucru nu li se vor mai prelungii contractul de munca , asta v-o spun sigur si sincer! Si nici de promovare nu o sa mai fie vorba ...This post has been edited by IRONICK: 8 Apr 2008, 16:35 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
RSV |
![]()
|
Acum sunt curios care va ceda primul.
Sunt aproape sigur ca pana la Paste vom avea un final la aceasta poveste si tocmai pe asta se bazeaza Conducerea. De Paste lumea are nevoie de bani si nu cred ca vor continua greva. |
--------------------
Logan 2011
---------------
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
sa se linga pe bot de prima de Paste...asta in cazul ar fi luat in mod normal
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
RSV |
![]()
|
Daca e pe contract sunt obligati sa le-o dea chit ca sunt in greva.
|
--------------------
Logan 2011
---------------
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
si salariul e pe contract, dar le mai da ceva?
![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
RSV |
![]()
|
Salariul e normal ca nu se plateste dar prima e anuala si oamenii aia au muncit tot anul.
|
--------------------
Logan 2011
---------------
|
|
RSV |
![]()
|
Pai daca sunt in greva de 3 saptamani inseman ca deja sunt pierderi de peste 180 de mil de euro
Cred ca pierderile sunt ceva mai mici. |
--------------------
Logan 2011
---------------
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.726 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Daca greva este declarata ilegala si vor fi nevoiti sa se intoarca la lucru, o sa faca Loganurile in dorul-lelii. Asa ca sa nu deschideti pe aici topicuri cu "e normal ca la 3000 de km sa-mi cada spoilarele?" ca nu va bagam in seama...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
QUOTE Cred ca pierderile sunt ceva mai mici. 1300 automobile / zi x 8000 euro (valoare medie automobil) = 10,4 milioane euro/zi Nu stiu cat or fi facturile catre furnizori, dar intr-adevar si eu cred ca pierderile sunt mai mici de 9 milioane euro/zi. Probabil ca sunt pe la 5 milioane euro/zi |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
RSV |
![]()
|
Pai nu are cum sa fie atat
Tu trebuie sa calculezi cat ii costa in momentul asta ca fabrica sa nu produca nimic minus salariile care nu le platesc. |
--------------------
Logan 2011
---------------
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Facem o socoteala: impartim suma zilnica declarata pierduta de catre patronat la numarul de masini produse. Asa putem afla un cost mediu per unitate. Oare cat da?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
RSV |
![]()
|
Din cate stiu eu un calcul destul de exact ar fi adunand suma de 8% din pretul fiecarei masini produse pe zi.
8% este rata de profit pentru fiecare Logan vandut care in acest caz se pierde. La aceasta suma mai adaugam si alte costuri care vrei nu vrei le platesti ca producator. Oricum o suma exacta cred ca numai patronatul poate sa dea. |
--------------------
Logan 2011
---------------
|
|
BOG |
![]()
|
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
"Administrația ne-a făcut următoare propunere de salarizare: 210 lei, în sumă fixă, de la 1 ianuarie, plus 94 de lei primă lunară pe tot parcursul anului, plus 90 de lei de la 1 septembrie. Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a cerut timp de gândire și solicită tuturor salariaților aflați în grevă ca mâine (miercuri - n.r) să se prezinte la schimbul I pentru consultări", a declarat viceliderul SAD, Ion Iordache.
NewsIn |
--------------------
Reno
M 2.1/CD
2005/1.6 16 V
- B xx BOG Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
lipsa profitului nu inseamna pierdere.
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Lipsa productiei nu influenteaza numai Dacia.
Ia sa-i intrebati pe cei de la Nissan Romania ce parere au despre lipsa pieselor de schimb... Si nu ma indoiesc ca e aceeasi situatie si la Dacia si la Renault. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(BOG @ 8 Apr 2008, 17:50) "Administrația ne-a făcut următoare propunere de salarizare: 210 lei, în sumă fixă, de la 1 ianuarie, plus 94 de lei primă lunară pe tot parcursul anului, plus 90 de lei de la 1 septembrie. Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a cerut timp de gândire și solicită tuturor salariaților aflați în grevă ca mâine (miercuri - n.r) să se prezinte la schimbul I pentru consultări", a declarat viceliderul SAD, Ion Iordache. NewsIn O gramada de bani! Isi cam bat joc de ei! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
chris_t |
![]()
|
![]() trepadus clasic Group: Members Posts: 309 Joined: 19 August 04 From: Baia Mare ![]() |
Scuza-ma, la mine 210+90+94=394Ron. Nu e bine?
Cat sa le dea, 2000? Mai las-o asta cu imperialistii veniti sa isi bata joc de romani. Bine ati venit in Romania, unde toata lumea plange, unde toti suntem nemultumiti, toti suntem exploatati si toti avem revendicari. In schimb noi nu furam, muncim de ne rupem, produsele finite au o calitate exemplara. Bem coniac Unirea si ne comportam ca-n reclama. |
--------------------
Renault
Megane Estate
2017 ZEN
|
|
bendix |
![]()
|
cristianco2002
QUOTE lipsa profitului nu inseamna pierdere. Ei nu ! Mai ales cand acel profit era prevazut in startegia de dezvoltare si mai ai si imprumuturi bancare ! RSV QUOTE Din cate stiu eu un calcul destul de exact ar fi adunand suma de 8% din pretul fiecarei masini produse pe zi. 8% x 8000 euro = 640 euro profit/ automobil (oare numai atat sa fie ?) 640 euro/ automobil x 1300 automobile/ zi = 832.000 euro /zi Mi se pare o suma exagerat de mica. Poate si ziarele au exagerat cu cifra de 9 milioane de euro/zi. Probabil ca adevarul e undeva la mijloc. This post has been edited by bendix: 8 Apr 2008, 20:21 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
|
|
RSV |
![]()
|
atat au declarat cei de la Dacia ca este profitul la fiecare Logan 8%
|
--------------------
Logan 2011
---------------
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 14:32 |