Are Logan EBD?
![]() ![]() ![]() |
Are Logan EBD?
ICET |
![]()
|
||
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
- B 07 CHE StarGuide Sg-43-ds
Marbella M-5010 defect Membru Frigotehnist.STELIST pe viata. |
|||
linu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 11 September 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Agrig @ 15 Dec 2004, 22:58) Avind Bosch 8.0 are si functie antipatinaj ? Adica la plecarea de pe loc pe zapada sau gheata frineaza roata care patineaza si pune cuplu la cea cu aderenta.Am citit undeva ca versiunea 8.0 are aceasta facilitate. Grig De acest lucru pe care-l zici tu, se ocupa ASR-ul. El se foloseste de doua sisteme destepte: ABS (care sta la baza tuturor) + EDL (Electronic Differential Lock). ASR = controlul tractiunii Ideea este ca: daca o roata se apuca se se invarta ca proasta, mai tare decat celelalte, ASR intervine si reduce rotatia pe accea roata pana cand are aderenta. Cu alte cuvinte, ASR-ul = sistem antipatinaj |
-------------------- Renault Clio Symbol 2003
Expression 75cp + security pack |
|
maxx |
![]()
|
![]() Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s Group: Members Posts: 401 Joined: 26 September 04 From: Bucuresti - Tei ![]() |
deci LOGAN-ul are ABS, EBD si ASR ????
![]() |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
- B 62 DRB ---- RENAULT -- NISSAN -- DACIA ----
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
|
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Acceleration slip control (ASR) or Electronic Traction Control (ETS) first appeared in 1986. Wheel speeds are sensed via the ABS wheel speed sensors and when incipient spinning is detected, on the driven wheels, in a first step, further driver demands for engine power are refused. The engine is controlled via timing retard, throttle, injection pulses or ignition. Wheel spinning can also be controlled by short pulses to individual brakes. e.g. Bosch ABS versions 5.0, 5.3, 5.7 and 8.
http://www.whnet.com/4x4/ets.html Avind totul pregatit ( Bosch 8 ) nu vad de ce nu este ASR activ. Nu vad o probleme de costuri, eventual de imagine a unei masini prea ieftine cu ASR ? Craciun fericit tuturor ! Grig |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
ASR e pe masinile care au ESP. Cind o avea Logan ESP, o avea si ASR.
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Along with the technological advances of the ASB, Bosch also expanded the entire function range of Bosch brake control systems. On the basis of ABS, Bosch brought the first traction control system (TCS) for motor cars to mass production in 1986. It prevents wheel slip, permitting cars to accelerate better on slippery ground with improved traction (accelerative force) and driving safety. When bends are driven too fast, the system also improves driving stability by reducing drive torque. The Electronic Stability Program (ESP®) was first brought to market by Bosch in 1995. It improves vehicle stability not only in braking and accelerating, but in all driving situations, and incorporates ABS and TCS. If a car threatens to skid, ESP® cuts engine performance and brakes individual wheels, thereby improving driving safety considerably. http://www.bosch.de/start/content/language...ml/734_2880.htm Asta spune Bosch. Deci se poate vorbi de ABS cu TCS ,ASR sau ETC pe cind ESP este ESP. Cred ca in AM&S au descris acum citeva luni in urma Bosch 8.0 si eu cel putin am crezut ca se va implementa sistemul ABS 8.0 complect, asa cum a fost prezentat.Nu tin minte ca TCS sa fi fost prezentat ca optional. Craciun fericit tuturor ! Grig |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
andrei_dum |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 154 Joined: 4 January 05 ![]() |
QUOTE(Mario_b @ 9 Dec 2004, 13:30) Va salut. Am o intrebare: este montat EBD-ul(Electronic Brake Force Distribution) pe Logan? Din cele spuse de Dacia, nu. Am auzit insa ca ABS are in componenta sa si EBD. Deci versiunea cu ABS are EBD?. Mai am o intrebare: Abs-ul actioneaza pe toate rotile sau numai pe cele din fata? ![]() La mine se obs Ebd-ul. am incercat sa iau curbe pe care cu solenza nu puteam sa le iau si se vede diferenta,ma refer la viteza.Se pare ca isi face treaba,se aseaza cu totul altfel,nu derapeaza absolut deloc,se balanzeaza intru-un anumit fel pe care nu ti-l pot descrie dar lucreaza bine. Din cate am aflat de la un director de la uzina cei de la Dacia au cerut un alt fel de abs mai performant dar cei de la bosh nu au riscat cica pt. ca masina este prea usoara pt. acel abs si nu voiau probleme,procese etc desi iti dai seama cat aveau de castigat avand in vedere comenzile de logan.De firma care se respecta. |
--------------------
Dacia
berlina
1970
- ag 22 pbm
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE La mine se obs Ebd-ul. am incercat sa iau curbe pe care cu solenza nu puteam sa le iau si se vede diferenta,ma refer la viteza.Se pare ca isi face treaba,se aseaza cu totul altfel,nu derapeaza absolut deloc,se balanzeaza intru-un anumit fel pe care nu ti-l pot descrie dar lucreaza bine. ![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
O explicatie mai detaliata, asa pentru noi, astia care nu prea ne pricepem, ar fi cred ca salutara...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Mario_b |
![]()
|
![]() Membru Simplu Group: Members Posts: 625 Joined: 9 December 04 From: Craiova+Sibiu ![]() |
Sunt ferm convins ca Logan are EBD, dar este posibil ca ABS-ul Bosch "de ultima generetie" sa contina si alte functii? Eu cred ca este posibil. Astept opinia celor care mai stiu ceva despre asta!
|
--------------------
'05 Dacia
Logan 1,6
Ambition
- MBM War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<--- |
|
modream |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Logan are ABS, nu si EBD. Sunt 2 lucruri diferite. Ati vazut pe undeva sa scrie in oficiale ca are EBD? Credeti ca daca ar avea nu s-ar lauda cei de la Dacia cu asta????
|
--------------------
Logan
Opel Astra H
1.9 cdti 190 CP
- B-94-MMT
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Ati vazut pe undeva sa scrie in oficiale ca are EBD? Da, am vazut eu: http://www.daciagroup.com/eKontentDaciaXFi.../images/166.pdf |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
osirus |
![]()
|
![]() Milionar de week-end Group: Banned Posts: 501 Joined: 17 November 04 From: Salajan ![]() |
|
--------------------
Dacia/Skoda
Logan ambition
- Octavia L&K vreau o rabla de masina ca sa-i rup kilometraju s-o petarda buna rau sa-i dau jos ambalaju
................"Fac sport extrem cu dacia/Cu ochii inchisi o calc/I-mi place senzatia!"............... |
|
Zetu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
Are careva rabdare sa trimita mail la VC ? sa intrebe mintile luminate de acolo ce ne pot spune despre ABS-ul Bosch 8.0 si ce functii are activate pe logan si mai ales pentru romania.
![]() ![]() This post has been edited by Zetu: 29 Jan 2005, 00:42 |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
Mario_b |
![]()
|
![]() Membru Simplu Group: Members Posts: 625 Joined: 9 December 04 From: Craiova+Sibiu ![]() |
Crezi tu ca stiu astia de la VC functiile ABS-ului Bosch 8?
|
--------------------
'05 Dacia
Logan 1,6
Ambition
- MBM War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<--- |
|
brunner |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 25 January 04 From: ... ![]() |
Nu, dar stiu pe cine sa intrebe.
|
--------------------
M
M
1
|
|
MaxTurbo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 3 January 05 ![]() |
Daca analizam functionarea ABS ului ne dam seama ca acesta include si EBD-ul. Adica : ABS functioneaza in felul urmator: cand tu apesi pedala pompa centrala de frana transmite presiune prin intermediul lichidului de frana spre cilindrii receptpori din etriere si la cele di spate.Acesstia preseaza palcutele de discuri si sabotii de tamburi.In acest moment teoretic avem presiuni egale in cilindrii receptori. Pe fiecare roata exista un sensor ABS care are rolul sa sesizeze daca vreo roata s-a blocat. In momentul in care s-a blocat o roata solenoidul ABS inchide conducta de frana a rotii respective.In acel moment roata este eliberata de etrier si se va invarti din nou…moment in care se si deschide solenoidul(supapa) aferent si din nou se va crea presiune in conducta si in etrier. Acest lucru se intampla pana masina se opreste. Dar de unde veni presiunea de dupa deschiderea solenoidului( sau a mai multe daca e cazul)?? De la presiunea din pompa centrala ar veni raspunsul la indemana, dar daca nu ar fi decat pompa centrala cea care creaza presiune efectul ar fi ca in timpul franarii am simti cum pedala incet merge spre podea….Deci s-a introdus in system si o pompa electrica….care actioneaza in momentul intrarii in functiune al ABS ului si creaza o suprapresiune (care se simte si in pedala)
necesara la deschiderea solenoidului …..e aceasta suprapresiune este distribuita si catre otile nebocate (care au aderenta mai buna decat cea sau cele blocate) si acesta este asa numitul EBD. Electronic Breakeforce Distribution.Adica transmite o frota de franare mai mare spre rotile cu o aderenta mai buna. |
-------------------- |
|
Andu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
ABS (anti-lock braking system) prevents the wheels from locking, even during emergency braking, so that the driver can maintain control of the vehicle's trajectory. EBD, an additional function installed within ABS, permanently adjusts force proportioning between the front and rear wheels.
Citatul de mai sus este luat de pe site-ul Renault, adresa exacta fiind http://www.renault.com/gb/decouverte/securite_p2.htm Cu alte cuvinte, EBD este inlocuitorul clasicului repartitor de frana mecanic ce frana puntea spate in functie de incarcarea acesteia. Deci, eu personal sunt sigur ca EBD exista pe Logan pt ca nu se prea poate separa de ABS, este scris in softul computerului pt ABS si nu se justifica un soft special pt Logan. Ca nu s-au laudat cu el, ia spuneti voi, unde s-au laudat ca Solenza are filtru de polen? Nu era si asta un motiv de lauda? |
--------------------
Opel
Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS....
2006
- fost GGA
|
|
KNIGHT_C |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 4 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Domnii mei, se pare ca engleza asta ne-a luat mintile si nu mai stim o boaba de romana.
Deschideti documetul atasat la pagina 8, subcapitoul FRANARE, radul 3: Repartitor electronic de franare - Serie pe versiunea Ambition Deci, daca nu scrie EBD, si e trecuta varianta in limba romana, brusc nu stim despre ce e vorba, ne trezim ca nu s-a laudat producatorul cu el si discutam vreo luna si jumate pe marginea subiectului. Din acest moment ii rog din suflet pe moderatori sa inchida topicul asta ca am batut campii degeaba. DACIA LOGAN AMBITION dotata cu ABS ARE SI EBD ! This post has been edited by KNIGHT_C: 30 Jan 2005, 04:14 Attached File(s) ![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN Ambition
2004
- B 40 ZZZ Nu judecati oamenii dupa hotararile si faptele lor inainte de a intelege conjuctura in care le-au luat respectiv facut.
|
|
saruman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 303 Joined: 24 September 04 ![]() |
Eu am intrebat la VC si mi s-a raspuns ca are (.
![]() |
--------------------
Mercedes
C 180 Kompressor
2006 Elegance De multe ori drumul este mai important decat destinatia.
|
|
DArtagnan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 11 December 04 ![]() |
INteresant topic insa nu m-am lamurit cu ceva
![]() Ceea ce n-am inteles este urmatorul lucru, vreti sa spuneti ca in momentul cand apas pe frana de picior cele patru roti sunt franate sau doar cele din fata? Multumesc P.S. Inca ceva sper sa nu fie offtopic, se pot pune discuri pe spate in loc de tamburi? This post has been edited by DArtagnan: 20 Nov 2005, 13:17 |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2006 Elegance, 2.0 litri TDI, 103Kw, 140CP - Gri Stone Metalizat
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(modream @ 28 Jan 2005, 16:31) Logan are ABS, nu si EBD. Sunt 2 lucruri diferite. Ati vazut pe undeva sa scrie in oficiale ca are EBD? Credeti ca daca ar avea nu s-ar lauda cei de la Dacia cu asta???? Uite ce simplu era sa va uitati si voi pe site-ul dacia.ro si sa vedeti ca Loganul are EBD...si numai era nevoie de un topic. Citez de pe site-ul dacia : "În versiunea vârf de gamă, Logan este echipată cu sistemul ABS Bosch 8.0, de aceeași generație cu cel al modelului Megane II, cu repartitor electronic al forței de frânare EBV." Sursa : http://www.dacia.ro/dacia/ajax#/dacia/logan/siguranta,7C |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
Loghy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Franeaza toate cele 4 Roti!
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
2004 - Ambition
- B XX RRJ Good things come to those who wait...
|
|
DArtagnan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 11 December 04 ![]() |
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2006 Elegance, 2.0 litri TDI, 103Kw, 140CP - Gri Stone Metalizat
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(SUPERCAR @ 20 Nov 2005, 14:41) Uite ce simplu era sa va uitati si voi pe site-ul dacia.ro si sa vedeti ca Loganul are EBD...si numai era nevoie de un topic. Chiar asa... |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 07:48 |