probleme la o roata, probleme la o roata
![]() ![]() ![]() |
probleme la o roata, probleme la o roata
vlpvlp06 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 16 March 08 From: Slobozia ![]() |
|
||
--------------------
ex:dacia solenza/
volvo for life!!!/
T-5 power Magazin de piese auto on-line.
http://vlpauto.ro/ |
|||
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
se poate sa-ti fi afectat si caseta de directie,din pacate
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Eu zic mai repede ca s-a dus planetara!
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
bolek_bolek |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 309 Joined: 14 June 06 From: Bucurestii din deal ![]() |
planetara si/sau pivotul.
|
--------------------
dacia
slz
$K@|@_04
- Numar inmatriculare Dau raspunsuri tampite la intrebari tampite.
Conduc Incet, Dar Prost...asa , ca si voi... |
|
vlpvlp06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 16 March 08 From: Slobozia ![]() |
si eu cred ca este tot planetara dar eu simt ca smuceste in partea care intra in cutie
cum este prinsa planetara in cutie? |
--------------------
volvo for life!!!/
|
mubongo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 18 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu este prinsa cu nimic
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.9
2002
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
in cutie planetara intra pe caneluri...deci iese fara probleme. Dar mai intai vezi ca are un sistem de prindere a burdufului, un fel de flansa triunghiulara cu 3 suruburi cu cap de 10. In partea dinspre roata trebuie desfacuta piulita de pe centru (de 32mm daca nu gresesc) si eliberata fuzeta. Unii prefera sa desfaca cele doua suruburi de la amortizor unii pe cel de la pivot. Eu recomand pivotul, desfaci doar un surub apoi lasi bascula in jos.
Dar am si eu o intrebare: Dupa accident si reparatii ai verificat unghiurile la directie? ps. am patit si eu ceva asemanator si la mine era bascula putin torsionata...si bineinteles pivotul afectat. |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
vlpvlp06 |
![]()
|
nu am verificat unghiul la directie dar daca iau mana de pe volan nu trage stanga sau dreapta.
am intrebat cum e prinsa planetara sa sa vad daca trebuie schimbata toata piesa(planetara)sau exista doar un cap de planetara cum este cel de la roata. puteti sa imi dati si mie niste preturi pentru planetara sau pentru piesa de din capatul planetarei? este adevarat ca daca desfac burduful de la planetara cel dinspre cutie o sa curga uleiul din cutie? va multumesc pentru raspunsuri |
--------------------
volvo for life!!!/
|
mubongo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 18 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca desfaci planetara dreapta, nu curge ulei...Burduful e prins doar pe planetara, nu si pe cutie. Eu am schimbat week-endul asta burduful dinspre roata pe partea dreapta, asa ca am amintiri proaspete...
|
--------------------
Renault
Laguna 1.9
2002
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
Mai coresct spus:
Burdufurile dinspre roti sunt prinse doar de planetare si nu curge ulei. Referitor la burdufurile dinspre citie....daca umbli la planetara dreapta nu curge ulei, dar daca umbli la planetara stanga e obligatoriu sa scoti mai intai uleiul din cutie. personal consider ca se merita sa desfaci planetara si sa verifici starea ei inainte de a lua una noua. in acelasi timp e musai sa faci geometria rotilor. Amortizorul e cel care da unghiul de cadere si cel de fuga al rotii. Imi e greu sa cred ca amortizorul s-a strambat dar fuzeta, pivotul, bascula, capul de bara si oala de sus a amortizorului nu au nimic. |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
vlpvlp06 |
![]()
|
multumesc pentru raspunsuri
pentru inceput am sa ma duc sa fac unghiul de fuga si apoi am sa desfac sa vad ce este stricat |
--------------------
volvo for life!!!/
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 19:39 |