DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

34 Pages « < 13 14 15 16 17 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cu BICICLETA in Buc., greu dar frumos....

Altis
post 25 Apr 2010, 14:06
Post #421

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Nu am descarcat PV-ul, am citit doar ce se vede cand dai click pe el, dar am vazut asa: ca nu apare numele tau, nici CNP-ul, nici alt mijloc de identificare. Eu zic ca nu e cazul s-o platesti!

EDIT: ulterior am citit in partea de jos ca par datele tale.

This post has been edited by Altis: 25 Apr 2010, 15:19

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vis-a-vis
post 25 Apr 2010, 18:03
Post #422

DaciaClubber

Sunt bun la fotoșop, a? radmasa.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
Victoras2001
post 26 Apr 2010, 21:10
Post #423

Membru autentic

de sters

This post has been edited by Victoras2001: 26 Apr 2010, 21:11

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
vis-a-vis
post 26 Apr 2010, 21:11
Post #424

DaciaClubber

Cine-i ala?

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
marius80_eugen
post 26 Apr 2010, 23:16
Post #425

Membru autentic

Incearca sa faci si poze la intrarile in parc si poate gasesti vreuna care NU are indicatoare care spun ca ar fi circulatia biclelor interzisa in parc .
Apropos , in ce parc erai ?
Si cine a semnat ca martor ? Nu ti-a scapat vre-o pedala spre el ? Ca organele nu au voie sa fie martori .

This post has been edited by marius80_eugen: 26 Apr 2010, 23:17

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
Victoras2001
post 27 Apr 2010, 08:40
Post #426

Membru autentic

LIVIA CIMPOERU: Infractorii cu ghidon

Sute de infractori pe două roți încalcă zilnic legea și pun în pericol siguranța publică în parcurile din Capitală, pedalând cu tupeu pe lângă mașinile parcate ilegal.

Pe bună dreptate, edilii bucureșteni sunt scandalizați de amploarea fenomenului ciclistic.

Creșterea numărului de bicicliști pare ireversibilă, în ciuda eforturilor primăriei de a pune obstacole în fața celor care nu mai au răbdare să aș tepte cuminți, în mașină, la cozile din trafic.

Interdicții de acces în parcuri, restricții pe carosabil, piste de mân tuială, nimic nu i-a descurajat pe bucureștenii indisciplinați. Magazinele de biciclete - adevărate cuiburi conspirative - sunt luate cu asalt de noi adepți ai „sectei” ahtiate după lanțuri, faruri, căști și alte dovezi incontestabile ale viciului lor. Până și hoții s-au lăsat orbiți de noul trend și s-au reprofilat masiv pe furtul de biciclete.

Cu atât mai scandalos e faptul că însuși primarul general Sorin Oprescu a încălcat cu bună știință regulile municipalității, fiind văzut recent pe bicicletă, în Parcul Izvor. Se pare că nefericita modă a fost preluată de la occidentalii naivi, care habar nu au că înainte de facerea omului a existat mașina.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
VladG
post 27 Apr 2010, 08:42
Post #427

Membru preistoric

Bun articol, desi m-a contrariat la inceput. smile.gif

--------------------
Ex Dacia SuperNova -- - --
+
Altis
post 27 Apr 2010, 10:24
Post #428

Membru autentic

Si eu ma blocasem ! biggrin.gif

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
Victoras2001
post 27 Apr 2010, 19:23
Post #429

Membru autentic

Dupa indelungi si obositoare sapaturi, am reusit sa intru in posesia pozei politistilor care l-au amendat pe bunul nostru vis-a-vis.

Clipboard01.jpg ( Size: 21.52k ) Number of downloads: 500

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
nasty
post 29 Apr 2010, 14:47
Post #430

Membru autentic

http://subiectiv.ro/subiectiv/cum-ajungi-d...n-20-de-minute/

"Dacă mergi pe străduțe, n-ai parte de trafic, ceea ce îți permite să nu te obosești prea mult pedalînd...O bicicletă, în București, îți ușurează extrem de mult deplasarea, mai ales dacă știi niște scurtături, suficient cît să eviți traficul. ...problema traficului din București nu ține neapărat de străzi, de semafoare sau de numărul mașinilor, ci de lipsa respectului în trafic. Extrem de mulți șoferi nu dau doi lei pe marcajul galben din intersecții sau pe indicatoarele care explică marcajul galben: “Nu blocați intersecția” și preferă să se arunce în mijlocul ei ... si o gramada se arunca in intersectie ca niste vite migratoare din savana africana."

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
marius80_eugen
post 29 Apr 2010, 23:52
Post #431

Membru autentic

Nasty - nici una din problemele spuse de tine de fapt nu rezolva timpul biciclistilor si de fapt principalul motiv pentur care biciclistii nu o iau pe stradute pe unde eu de exemplu ma bag cu masina sunt CAINII ! Nu mai spun nimic de colorati , de plozii indieni sau de babele incurcate in sacose , nici de masinile parcate aiurea pe stradute , nici macar gropile nu ne mai deranjeaza si am invatat sa ne simtim in largul noastru si de asta multi am optat catre MTB pt oras , DAR problemele cam astea sunt .
Eu de asta prefer sa ma risc sa oiau prin trafic si pe ocolite , decat pe stradute . In momentul asta am mers vre-o 75 km in cateva zile in Bucuresti , iar media vitezei abia este 13,5 km/h , fata de masina unde am 22 km/h .
Am aflat ca se dau GRATIS biciclete de inchiriat in Herastrau , doar cu buletinul , pe cateva ore , iar in Cismigiu se pare ca unele sunt gratis , iar altele cu bani .
Problema este ca NICI UNA din acele biciclete inchiriate NU merge pe pista de bicle din nici un parc sau pe strada . Eu in Herastrau ma tineam NUMAI pe culoar , iar ceilalti nu aveau nici o treaba prin a trece podul si chiar spatiul verde cu biclele . Oare la inchiriere li se pun anumite conditii sau semneaza ca au luat la cunostinta anumite reguli ?
Alta problema mai este cu marcajul de pe strada , care in multe parti erau de fapt niste benzi de plastic/cauciuc lipite si s-au rupt si dezlipit in ultimul hal .
In parcul Izvor sunt doar 200 demetri de benzi si alea traverseaza intr-un colt parcul , in rest NU este NIMIC delimitat si , desi sunt multe bicle si role , sunt practic ilegale . Exista o pista numai de langa metrou si apooi traverseaza cam 200 de metri un colt al parcului si apoi este numai pe exterior pana spre Palatul Parlamentului .
Despre articolul d-nei Cimpoeru ... sper sa nu fi fost prea subtila si multi chiar sa ne considere "infractori" , dar in loc sa vedem "aplauze" pentru initiativa multora de a lasa masina si chiar motorul pentru unii , pt a fi mai ecologisti si a respecta mediul si chair pe ceilalti oameni ... ajungem sa fim blamati pentru ca vrem sa facem miscare si incercam sa convingem chiar si pe altii sa incerce "altceva"
Nu stiu daca mai tineti minte , dar in anii trecuti , acum 2-3 ani , tot Bucurestiul si toate intersectiile erau blocate de la ora 8-10 AM si 5-8 PM , iar in rest abia te puteai misca , iar acum , desi nu au terminat nici lucrarile de la Orhideea , Lujerului este olog de cate o banda pe sens , multe trasee RATB si auto sunt inchise si in renovare de genul Tunari ... ei bine se circula mai bine . Nu mai vad acele cozi care incepeau de la Izvor si se terminau DUPA piata Unirii , catre Nerva traian sau chiar catre Muncii . Pur si simplu nu mai este atat de rau traficul .
Oare asta sa fie rezolvarea inca cativa ani ? In 5-8 ani sa speram ca nuymarul biciclistilor se va dubla / tripla si numia asta este singura cale de fluidizare a traficului ?
Culmea este ca numarul masinilor din provincie este cel putin triplu decat in anii trecuti si multe accidente desi se intampla din cauza lor , ca nu cunosc orasul sau pur si simplu au facut scoala intr-un oras cu 2 semafoare si alea pe intermintent , totul merge mai departe . Daca se observa ca dimineata si seara este un EXOD in masa se masini catre centru si din centru , adica cei din provincie . Multi fac naveta cu propria masina din GR , Ploiesti si IF si in timp , desi numarul bucurestenilor care vor folosi masina va scade ( si vor folosi RATB , bicla , scuter , motor ... ) , ei bine numarul provincialilor va creste .

--------------------
+
steph
post 30 Apr 2010, 00:24
Post #432

Membru autentic

Tu ai probleme ...

Pe unde postezi tot timpul ai motive sa te plangi.

Eu zic sa ii interzica dracu pe astia din provincie ca sa zburde literele chinezesti pe sosele biggrin.gif

Iti e frica ca o sa fluidizezi tu traficu mergand pe bicicleta 2km pe zi si o sa vina astia din Ilfov si o sa iti strice realizarea?

Chiar, pe bicicleta ai pus chinezarii?biggrin.gif

--------------------
Toyota Yaris TS - Bucuresti
+
Liviu
post 30 Apr 2010, 01:53
Post #433

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

QUOTE(marius80_eugen @ 30 Apr 2010, 00:52)
Nu stiu daca mai tineti minte , dar in anii trecuti , acum 2-3 ani , tot Bucurestiul si toate intersectiile erau blocate de la ora 8-10 AM si 5-8 PM , iar in rest abia te puteai misca , iar acum , desi nu au terminat nici lucrarile de la Orhideea , Lujerului este olog de cate o banda pe sens , multe trasee RATB si auto sunt inchise si in renovare de genul Tunari ... ei bine se circula mai bine . Nu mai vad acele cozi care incepeau de la Izvor si se terminau DUPA piata Unirii , catre Nerva traian sau chiar catre Muncii . Pur si simplu nu mai este atat de rau traficul .
*

Da, adevarul e ca biciclistii sunt cauza pentru care sunt mai putine masini pe strada .. faptul ca e 5 ron litrul de benzina nu are nici cea mai mica treaba in toata chestia asta.

QUOTE(marius80_eugen @ 30 Apr 2010, 00:52)
Multi fac naveta cu propria masina din GR , Ploiesti si IF si in timp , desi numarul bucurestenilor care vor folosi masina va scade ( si vor folosi RATB , bicla , scuter , motor ... ) , ei bine numarul provincialilor va creste .
*

Eu propun ca cei din provincie sa nu ai aiba dreptul de a conduce autovehicule in Bucuresti. Doar rasa pura are acest drept. Mai mult, eu nici nu le-as permite accesul in aceasta oaza decat, eventual, contra unei taxe usturatoare .. sa se invete minte sa mai iasa din provincia aia si sa vina sa ii deranjeze pe soferii si biciclistii bucuresteni.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
vis-a-vis
post 30 Apr 2010, 08:08
Post #434

DaciaClubber

Amin! radmasa.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
AdrianMC
post 1 May 2010, 21:30
Post #435

Membru

Da, adevarul e ca biciclistii sunt cauza pentru care sunt mai putine masini pe strada .. faptul ca e 5 ron litrul de benzina nu are nici cea mai mica treaba in toata chestia asta.

Eu astept macar un 8-10 RON. O sa fie o placere plimbarea prin Bucuresti.

Mai mult, eu nici nu le-as permite accesul in aceasta oaza decat, eventual, contra unei taxe usturatoare ..

La malul marii s-a implementat deja treaba asta

--------------------
- - -- - -
+
bygy007
post 2 May 2010, 09:38
Post #436

Membru autentic

From: BUCURESTI

fratilor , ce s-a organizat ieri ca am vazut o gramada de biciclisti care mergeau spre branesti si care bineinteles ocupau banda de circulatie de trebuiai sa mergi pe contrasens , nici macar nu mergeau cum trebuie ci sub forma de gramada

This post has been edited by bygy007: 2 May 2010, 09:38

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
steph
post 2 May 2010, 22:25
Post #437

Membru autentic

QUOTE(bygy007 @ 2 May 2010, 11:38)
bineinteles ocupau banda de circulatie
*

Ce ba nu-ti mai ajunge strada? biggrin.gif

Ti se parea mai sexy ca sutele alea de biciclisti sa se transforme in sute de masini?

Oameni limitati. mad.gif

This post has been edited by steph: 2 May 2010, 22:28

--------------------
+
dodox
post 3 May 2010, 11:28
Post #438

Liber cugetator

From: Bucuresti(RO)

Intr-o tara mai vestica, daca vedem biciclisti pe drumuri ii ocolim cu grija si zicem: mama ce civilizati sunt astia! La noi ni se pare ca ocupa tot drumul si nu mai putem baga 150 la ora.
Apropo de provinciali, eu stau de mai bine de 10 ani in Buc si am numere de SB. Sa-mi spuneti daca deranjez pe cineva ca tai S-ul de pe numar (asa $)

--------------------
Renault Megane Sedan Manager 1.5dci 85cp 2007 gri acier - SB-XX-XXX
+
marius80_eugen
post 3 May 2010, 23:57
Post #439

Membru autentic

QUOTE(steph @ 30 Apr 2010, 00:24)
Tu ai probleme ...

Pe unde postezi tot timpul ai motive sa te plangi.

Eu zic sa ii interzica dracu pe astia din provincie  ca sa zburde literele chinezesti pe sosele biggrin.gif

Iti e frica ca o sa fluidizezi tu traficu mergand pe bicicleta 2km pe zi si o sa vina astia din Ilfov si o sa iti strice realizarea?

Chiar, pe bicicleta ai pus chinezarii?biggrin.gif
*

Nu , tu ai probleme . Ce te (cenzurat) pe tine grija ce pun eu pe bicla sau pe masina ?

Dodox , dupa inca 10 ani , poate vei intelege de ce sunt deranjat , pana atunci nu o lua ca un atac la persoana .

This post has been edited by marius80_eugen: 3 May 2010, 23:57

--------------------
+
steph
post 4 May 2010, 00:57
Post #440

Membru autentic

Adica 20 de ani este perioada optima in viziunea ta de Bucurestizare?

Muti au sarit gardul...

--------------------
+
Liviu
post 4 May 2010, 06:37
Post #441

expat naiv

Marius80, dar poate ca aceeasi parere o au si provincialii desptre bucurestenii "ca tine". Decalurile de pe masina ta, modul de abordare a problemelor, ideile despre viata, bagarea in seama peste tot fara a avea nici o idee despre anumite subiecte, te fac sa fii exact genul de bucurestean antipatic, neplacut nici de "provinciali" (asa, ca mine, de exemplu) dar nici de bucurestenii nativi dar cu bun simt. Pur si simplu tie iti lipsesc niste caracteristici obligatorii pentru socializare, cea mai importanta fiind bun simtul.
Prin ce ai scris mai sus m-ai facut sa imi folosesc multa energie in a nu iti da ban .... ban permanent ... numai ca regulamentul nu acopera treaba asta.
Pe mine unul ma poti considera in tabara opusa tie.

--------------------
. . .
+
marius80_eugen
post 9 May 2010, 23:03
Post #442

Membru autentic

Iti multumesc pentru sinceritate si apreciez efortul tau . Din pacate nu suntem toti la fel si fiecare avem conceptii si idei despre viata complet diferite . Eu am acceptat asta de multi ani si am mers mai departe .
Eu nu consider pe nimeni in nici o tabara , iar daca tu o faci , atunci poate ar trebui sa te gandesti cat de impartial esti ca moderator . Ii respect pe altii cat timp nu ma calca pe coada , iar daca spui ca toate lucrurile care ma descriu pe mine ( decal-urile , modul de abordare , ideile ... ) , atunci poate ca ar fi trebuit sa intelegi asta . Nu intereseaza pe nimeni ce avatar folosesc eu , ce inseamna el sau alte lucruri personale , iar cat timp fiecare isi vede de treaba si ideile lui , nu am nimic cu nimeni .

--------------------
+
free_fiber
post 9 May 2010, 23:15
Post #443

Membru autentic

QUOTE(marius80_eugen @ 10 May 2010, 00:03)
cat de impartial esti ca moderator
*

Te manca rau 243.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
+
steph
post 10 May 2010, 00:18
Post #444

Membru autentic

Eu ma gandesc cum unii au reusit sa supravietuiasca pana la varste inaintate pentru ca sunt atat de prosti si au niste conceptii atat de ... "discutabile" incat se pot ineca cu propriul scuipat. Nu mai vb de alte pericole ...

* Evident nu ma refer la nici unul dintre colegii de forum.

--------------------
+
Liviu
post 10 May 2010, 13:32
Post #445

expat naiv

QUOTE(marius80_eugen @ 10 May 2010, 00:03)
Eu nu consider pe nimeni in nici o tabara , iar daca tu o faci , atunci poate ar trebui sa te gandesti cat de impartial esti ca moderator .
*

Eu cred ca reusesc in mare sa separ antipatiile personale de "jobul" de moderator. Cateodata mai calc stramb poate si ma astept sa iau palme peste ceafa pentru asta si nu mi-e rusine sa recunosc cand gresesc. Nimeni nu e perfect.

Cat despre "tabere" ... imi pare rau sa iti spun dar fiecare imparte lumea in tabere si, mai mult, in tabere "adverse". Toata viata e o competitie intre diverse (in aceste diverse intra concepte, idei, comportamente, atitudini ... orice). Eu unul impart lumea in multe tabere, in functie de punctul din care ma uit. In cazul tau, este evident (pentru mine cel putin) ca faci parte din "tabara cealalta" cand vine vorba de criteriile enumerate in postul meu anterior.

--------------------
. . .
+
vis-a-vis
post 10 May 2010, 16:34
Post #446

DaciaClubber

Kafka. frate! unsure.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
Liviu
post 10 May 2010, 16:56
Post #447

expat naiv

Mda .. Kafka tongue.gif ...

Pana la urma cum ramane cu subiectul principal al discutiei de aici ? .. adica .. mersul cu bicla prin Bucuresti .... greu ? frumos ?

--------------------
. . .
+
vis-a-vis
post 10 May 2010, 17:04
Post #448

DaciaClubber

Eu mi-am dus sambata bicla la munca ca s-o trec pe 9 pinioane. Am adaptat schimbatoarele de la VladG, am pus grupul de 9 pinioane 12-36 si am pus totusi lantul vechi de 7-8 viteze dar nu schimba frumos. Dupa ce am muncit toata ziua si am facut niste teste pe strada, am bagat niste pompa in roti, inchid sandramaua si cand sa plec, pana pe spate... Sa ma chis pe Schwalbe, ca am facut la pene cu cauciucurile astea cat n-am facut in toata "cariera" mea de biciclist. Or fi ele aderente, dar la protectie sunt praf.
Asa ca vrand-nevrand, am plecat cu motoru' acasa, bine ca lasasem casca la munca. Uitasem cum e cu doua roti motorizate prin capitala...
Am slalomat cu monstrul printre masini si l-am pierdut pe un nene cu o motocicleta de viteza care nu prea avea tupeu sa se bage biggrin.gif

This post has been edited by vis-a-vis: 10 May 2010, 17:05

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
Serpico
post 10 May 2010, 17:21
Post #449

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(vis-a-vis @ 10 May 2010, 18:04)
am pus grupul de 9 pinioane 12-36 si am pus totusi lantul vechi de 7-8 viteze dar nu schimba frumos
*

Asta n-a fost o idee prea buna. E obligatoriu sa pui lant 9-speed.

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 1.4MPI 2007
+
vis-a-vis
post 10 May 2010, 17:28
Post #450

DaciaClubber

Asa-s eu, mai curios din fire... pana nu vad cu ochii mei, nu sunt convins 100% 04.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
34 Pages « < 13 14 15 16 17 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th June 2025 - 13:57
Forum Renault