DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Paris, Orice informatie e bine-venita!!

testike
post 20 Sep 2012, 16:17
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj

Biletul de autobuz e in jur de 10 EUR/pers, din pacate nu mai tin minte exact cat, cred ca 12.

This post has been edited by testike: 20 Sep 2012, 16:17

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crisolro
post 21 Sep 2012, 06:43
Post #62

From: Bucuresti

Multumesc pentru raspunsuri.

Cam cat face otobuzu ala intre Beauvais si Paris? Imi sta pe creier decolarea aia la 10 care ma obliga sa fiu la 8 in aeroport ...

Cu metroul e clar - scot harta lui si bifez "atractiile", cartele cu 10 calatorii si talpa!

De Ibis-urile alea din Paris nu stie nimeni nimic, cat sunt de decente? Stiu ca-s foste Etap, cel din Viena era OK acum vreo 4 ani insa cineva afirma ca era printre putinele cu grup sanitar in camera si ca in Paris ar fi stat la un Etap cu baia la capat de culoar wacko.gif

mad.gif si toate astea din cauza nevestii care nu vrea sa mergem cu masina si sa punem cortu langa Disney radmasa.gif

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp - cu nr absolut normal
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
espacern
post 21 Sep 2012, 07:03
Post #63

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Bus-ul face 1 h si costa 13E.
Hotelurile sunt OK.

@+

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
testike
post 21 Sep 2012, 07:26
Post #64

Membru autentic

Asa am patit si eu cu nevasta, initial am vrut sa merg cu masina (cu oprire in Croatia) dar apoi tot m-a cicalit pana am cedat si am mers cu avionul.
Poate am nimerit noi mai rau, dar asa mizerie ca si pe trenurile cu care am mers nu am mai vazut de vreo 20 ani cand eram student si mergeam cu personalul. Nici cu timpul nu am iesit prea bine, practic prima zi a fost pierduta cu drumul, si cu banii mai rau decat cu masina - am luat bilet de avion destul de tarziu si scump, si am mai platit vreo 200 EUR pe bagaje, autobuz, tren, etc.

--------------------
+
danielmarius
post 25 Sep 2012, 06:42
Post #65

Membru incepator

In vara aceasta am stat 6 nopti la Ibis Le Bouget Paris pe strada Mermoz.
Revervarea am facut-o prin Internet, plata prin card (41 euro camera), cu 3 saptamini inainte.
Conditiile bune, parcare gratuita supravegheata video in curtea interioara a hotelului.
Eu am folosit pentru toata perioada mijloacele de transport in comun.
Linga hotel este statia de autobuz Verdun (autobuzul 141 si 142) cu care se merg 2 statii pina la gara Le Bourget de unde luam metroul.
In prima zi am mers pe jos cele 2 statii si am luat de la gara abonament pe 7 zile pe tren interurban, metrou, autobuz. Am luat abonamentul pe zona 1, 2, 3 si 4 in functie de obiectivele pe care doream sa le vizitam, oricum aproape toate sunt in aceste zone.
Cu harta transportulului in comun luata de la gara Le bourget nu am avut probleme. Orarul autobuzului este afisat pe un stilp din statie si este respectat la minut.
La Bouget este plasat pe linia de tren, metrou care merge la aeroportul Paris Roissy CDG.
Parca pina la aeroport mai erau 2 sau 3 statii de tren.
Iti recomand sa iti iei abonament fara zona 5 cu Disney. In ziua in care am mers la Disney am luat bilete dus intors doar pe zona respectiva.
Off topic, dar cred ca util.
Din Paris am plecat pe valea Loirei unde am stat alte 7 nopti la o pensiune Le Cyclamens linga Chatellerault in localitatea Saint Michel en Brenne, a unei frantuzoaice care stia citeva cuvinte romanesti. Am rezervat o camera cu 2 locuri la 50 euro/ zi.
Pensiunea este un conac vechi cu 3 etaje. La etajul 1 si 2 sunt 4 camere cu cite 2 locuri.
Linga conac exista un gites adica o anexa amenajata super cu tot ce vrei inclusiv bucatarie unde pot sta linstit 4-6 persoane fara a avea probleme legate de ora de venire sau plecare.
Noi am stat in conac, anuntam dimineata ca venim in jurul orelor 21 si ne astepta fara probleme. A fost foarte draguta cu sfaturi, pliante harti pentru obiectivele importante.
Aici se merita sa stai sa poti vizita pe indelete 2 saptamini. Daca vreti mai multe detalii scrieti-mi si va raspund, noi am fost foarte multumiti si de aceea o recomandam.
In alta ordine de idei, noi am fost cu o masina Toyota pe benzina. Am alimentat in statiile aflate pe drumurile departamentale unde era cel mai ieftin si pe unde se merge super.
Departamentalele sunt un gen de judetene de la noi, dar la nu mai vorbesc de calitatea drumului (nici o gropita) si nefiind circulate de francezi eu am mers cu 110, 120 km /ora, restrictia este de 90.
Recomandare – cind apare indicatorul Control viteza Radar automat reduceti ca 100% exista radar.
In statii era un sortiment de benzina 10 super care are 10% combustibil eco, subventionat de statul francez. Pretul este mai mic decit la benzina normala, dar mi-a fost frica sa alimentez cu dracia asta deoarece trebuie sa stii daca producatorul autoturismului recomanda acest tip de combustibil.

--------------------
Renault Clio Symbol 2005 1,5 dci - b 44 hooooooooooo
+
drrond
post 2 Oct 2012, 19:30
Post #66

Membru autentic

From: Ramnicu Valcea

Si cam ce ai vizitat 7 zile ( in mare bineinteles ) ?

--------------------
BMW X2, 2018 (fost proprietar de Dacia Logan, 2005, Ambition)
NIHIL SINE DEO!
CARPE DIEM!
+
katalin5
post 9 Oct 2012, 11:53
Post #67

Membru incepator

From: Pitesti

am fost la inceputul lunii sept. la Paris, am stat 6 zile;
Poate s-a mai scris, dar nu stau sa mai citesc ce au spus(scris) antevorbitorii.
Am cumparat un Pass de 54 euro, valabil 4 zile(era si pt 2 zile si parca 6 zile, la alte preturi), in care erau prinse intrari la majoritatea muzeelor. sigur nu a valabil la turn si gradinile de la versailles, la palat este valabil.
In prima zi am fost la Turn, lume multa, dar se misca destul de repede, am ales varianta "pe scari pana la et2, parca 5.5 euro si de acolo cu liftul(nu se poate pe scari) pana sus, inca 5 euro.Seara e luminat super si panorama la fel, la orele fixe(seara) timp de 10 min jocul de lumini e deosebit.
La Versailles se viziteaza palatul ludovicilor, si apoi gradinile(7 euro iar weekend 8 euro) cu aranjamente florale deosebite, fantani cu diferite teme-aplollo, jupiter etc(in weekend functionau-fantanile, in rest nu). mai jos de gradini se poate vizita Trianonul.Sa ajungi la Versailles treb sa iei trenul RER(3.25e).
in zona centrala a Parisului gasesti Notre Dame, Hotel de Ville(primaria), sainte chapell(o parte e in renovare), jardin du luxembourg.
Tot pe acolo e si centru Pompidu, aici am vizitat atelierele Brancusi(intrare libera, la ateliere)
La Sacre coeur(pe cea mai inalta colina a Parisului) am ajuns cu metrolul(10 bilete 12.7 euro, mai ieftin decat cumparate la bucata).de aici se poate ajunge la Moulin Rouge.
La Louvre daca esti pasionat de arta ai ce vedea, eu am trecut mai repede bifand operele stiute si renumite(venus din millo, monalisa, etc), in spatele palatului sunt gradinile Tuleires.
Peste Sena, trecand pe podul Alexandru, ajungi la muzeul armelor si domul invalizilor(cripta Napoleon).
Arcul de trimf nu trebuie ratat, am stat acolo(sus) 3-4 ore, pana s-a intunecat, panorama e deosebita.
Pantheonul este alt obiectiv, aici se afla cripta Marie Curie, Voltaire, aici s-a facut experimentul care demonstra ca pamantul se roteste in jurul axei sale(e un pendul imens acolo, daca ai timp poti vedea cum se modifica traiectoria acestuia).
Am mers mai mult pe jos, avnd si avantajul faptului ca am avut cazarea in centru(20 min de luvru).
Calatorie placuta!
p.s vezi ca au niste toalete publice cu schepsis: au un led verde pt liber si galben pt ocupat. daca e liber e ok, daca e ocupat cand se elibereaza trebuie sa astepti(nu dai buzna imediat dupa cel ce a iesit) se inchid automat usile, "face" curat dupa el, apoi se aprinde ledul verde si intri.

--------------------
dacia dacia 1300 1975 - ag05gzh
+
georg3_x
post 9 Oct 2012, 14:08
Post #68

Membru incepator

Parisul - un oras de neuitat! Bravo!

--------------------
Dacia 1310 1989
+
spy_oh_joy1389
post 16 Nov 2014, 13:15
Post #69

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

Azi noapte m-am întors și eu din Paris. Pentru mine a fost a doua oară când am fost și prima dată pentru soția mea (am fost în 2005 ca foreign exchange student).
Acum m-a crezut când i-am spus că o să se simtă ca în București, numai că unul mult mai mare. Mie cum nu îmi place Bucureștiul, nu îmi place nici Parisul. Dacă nu ar fi avut atracțiile turistice cele cunoscute, nu cred că îl mai vizita nimeni, dar ce e de vizitat este superb.
Vă recomand să ajungeți până să împliniți 26 de ani că muzeele sunt gratuite pentru membri EEA.

Ok, recomandări din pățaniile noastre:
Dacă vă duceți cu low cost, va trebui să plătiți transportul Beauvais - Paris Porte Maillot care e 17E de persoană deci am plătit 68e în total dus întors. Biletele pentru Tarom erau cam cu 100e mai mult, dar ne lăsa mai aproape de Paris în CDG, dar vă puteți lua bagaje mari. Trebuie să vă cumpărați abonament săptămânal (poți să îl cumperi luni/marți/miercuri etc. dar e valabil până duminică din păcate, nu 7 zile) care costă vreo 25E de persoana pentru zonele centrale, deci mai adăugați 50E la total. Transportul în comun la ei e foarte scump (comparativ cu al nostru desigur), dar e eficient și nu am stat niciodată mai mult de 5 minute în stație. Găsiți harta pe play store și app store, se numește RATP și e destul de clară.
Ar fi bine să aveți niște bani pe card că merg mai repede plățile. Noi avem la ING și se face conversia automat din lei în euro la plăți, fără comisioane.
De mâncare ne-am luat de la supermarket și pot să spun că lucrurile sunt ceva mai scumpe decât la noi cu unele excepții. Pentru cele 4 zile cât am stat am mâncat într-un local ieftin în La Defense, niște clătite în St-Michel și niște sandvișuri.
Am plecat cu 230E cash și ne-am întors cu 50E, iar biletele de transport le-am cumpărat de pe card. Deci totalul cu tot cu transport fără bilete de avion și cazare a fost ~290E pentru 4 zile.

Biletele de avion au fost ~160E din Timișoara, cazarea 190E pentru 3 nopți. Deci toată ieșirea asta a fost 635E în total. Am fi cheltuit mai mult dacă trebuia să plătim muzeele (32E la Louvre, 24E la domul invalizilor și parcă 26E la Musee d'Orsay - prețuri pentru 2 persoane).

În concluzie, următoarea dată când plec în afară, o să plec ori cu Tarom, ori cu mașina. Dacă transform cât am dat pe transport în litri de motorină obțin 200L, ceea ce la mers lejer de 100km/h ar însemna > 4000km.
PANO_20141114_230311.jpg ( Size: 2.17mb ) Number of downloads: 204

This post has been edited by spy_oh_joy1389: 16 Nov 2014, 13:32

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
partner
post 16 Nov 2014, 19:50
Post #70

Membru autentic

From: Bucuresti

La Paris cu avionul ajungi in 3ore, iar cu masina in 3 zile. Pe langa combustibil mai ai de platit taxele de drum si cazarea de pe traseu.

--------------------
Renault Captur 2013 / TCe120
EDC
+
espacern
post 16 Nov 2014, 19:57
Post #71

ART-ist

Cum sa faci 3 zile pe drum?
Eu cu masina fac 24 H de la BV la Paris....cu pauza de cateva ore somn.
De la frontiera sunt 1700 Km pana la Paris.....pe care 90% in regim de autostrada.

--------------------
. . . - .
+
Markos
post 16 Nov 2014, 19:59
Post #72

fost programator

From: Scursurești Vale

Mai e coadă la vot?

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
argon
post 16 Nov 2014, 20:05
Post #73

Mesaj semiautomat

Poti sa faci si 3 zile, daca te opresti sa vizitezi pe drum, si nopti de cazare pe parcurs, dar daca mergi hotarat, de la granita faci cam 15-16 ore cu pauze de cafea.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
espacern
post 16 Nov 2014, 20:18
Post #74

ART-ist

QUOTE(Markos @ 16 Nov 2014, 19:59)
Mai e coadă la vot?

Decat cativa!

This post has been edited by espacern: 16 Nov 2014, 21:48

Attached thumbnail(s)
Paris.JPG ( Size: 2.33mb ) Number of downloads: 173

--------------------
. . . - .
+
spy_oh_joy1389
post 16 Nov 2014, 23:39
Post #75

Mincinosu-le! Pe antena3 zicea că nu e mai nimeni la vot! Am văzut eu imagini! laugh.gif

--------------------
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
espacern
post 17 Nov 2014, 00:08
Post #76

ART-ist

Asta sigur l-ai vazut....LIVE!

Attached thumbnail(s)
FullSizeRender.jpg ( Size: 2.31mb ) Number of downloads: 167

--------------------
. . . - .
+
gibonu
post 17 Nov 2014, 09:28
Post #77

Membru autentic

QUOTE(espacern @ 16 Nov 2014, 21:57)
Cum sa faci 3 zile pe drum?
Eu cu masina fac 24 H de la BV la Paris....cu pauza de cateva ore somn.
*

Nu ti se pare o chinuiala total inutila sa stai 24 de ore in masina?

Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca pentru cineva cu copii varianta asta iese din discutie.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
testike
post 17 Nov 2014, 09:35
Post #78

Membru autentic

Varianta cu masina merita mai ales daca vrei sa vizitezi si alte locatii.
Si mie mi-a parut rau ca nu am mers cu masina, am platit ~1000 EUR in total pe transport (3 pers) si in trenuri era o mizerie foarte mare.
Eu am pierdut vreo 7-8 ore si cu avionul (check in + drum + autobuz + tren) asa ca ar fi fost doar vreo 8 ore in plus cu masina.

This post has been edited by testike: 17 Nov 2014, 13:44

--------------------
+
espacern
post 17 Nov 2014, 09:38
Post #79

ART-ist

In masina stau mai putin de 24 H...ca mai si opresc sa dorm.
Chinuiala este traseul de 1700-2220 Km pe autostrada care dureaza 3 zile nu 24 H....parerea mea!

--------------------
. . . - .
+
spy_oh_joy1389
post 17 Nov 2014, 13:40
Post #80

QUOTE(testike @ 17 Nov 2014, 09:35)

Si mie mi-a parut rau ca nu am mers cu masina, am platit ~1000 EUR in total pe transport

Eu am pierdut vreo 7-8 ore si cu avionul (check in + drum + autobuz + tren) asa ca ar fi fost doar vreo 8 ore in plus cu masina.
*

up.gif
Ca să nu mai zic ce mi s-a împuțit jacheta, abia așteptam să ajung acasă să scap de ea...
Eu am făcut 3h30 până la Timișoara de la Sibiu, am mai pierdut pe acolo vreo 3 ore, 2 ore și 15 în avion, 1h15 cu autobuzul Beauvais - Paris și încă 1h de la Porte Maillot la Arseniere-sur-Seines, deci în total cam vreo 11 ore.

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th July 2025 - 21:22
Forum Renault