Scaun pentru copil, este obligatoriu 'in afara' ?
![]() ![]() ![]() |
Scaun pentru copil, este obligatoriu 'in afara' ?
alex_sb |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 20 April 04 From: Sibiu ![]() |
|
||
--------------------
DSN Clima
|
|||
collinro2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 22 August 04 From: Iasi ![]() |
Dupa parerea mea, nu conteaza daca te obliga legislatia sa ai scaune de copii. Trebuie sa te oblige constiinta de parinte sa ai scaune din astea. Nu vreau sa se supere altii, dar consider cea mai mare inconstienta posibila sa mergi in masina cu copil sub 1,50m inaltime si sub 40 kg greutate fara un dispozitiv special pentru el (scaun sau booster).
|
--------------------
renault
megane 2.2
2006 1,5dCi 80CP
- IS-05-GP? We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
|
|
florindu |
![]()
|
![]() Membru' doar, dar vechi! Group: Members Posts: 354 Joined: 28 May 02 From: ...acu' Timisoara ![]() |
Daca te uiti in trafic dupa masini in care copiii stau linistiti in scaunul lor, legati cu centura, cred ca statistica va spune mult despre cat ne pasa de siguranta copiilor nostri...
Am o cunostinta cu copil mic, care are o masina de multe j'de mii de euro, in care a vrut toate dotarile de siguranta, dar cand i-am spus de scaun de copil, ca am vazut scaun cu protectii laterale, in jur de 100 euro, a sarit in sus ca "ce-i trebuie? masina are paisprezece stele la capitolul siguranta!". Mi-a spus ca mie imi trebuie asa ceva, ca am solenza si aia nu are nici o stea! |
--------------------
Renault MeganeII
1,5dCi/80CP
2005
- Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004 Juniorul: Nintendo Wii Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin |
|
lm |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 13 July 04 From: Tg-Mures ![]() |
Despre scaun nu stiu dar daca nu au centura, chiar in spate , poti primi amenda.
|
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(florindu @ 31 Mar 2006, 09:45) Daca te uiti in trafic dupa masini in care copiii stau linistiti in scaunul lor, legati cu centura, cred ca statistica va spune mult despre cat ne pasa de siguranta copiilor nostri... Am o cunostinta cu copil mic, care are o masina de multe j'de mii de euro, in care a vrut toate dotarile de siguranta, dar cand i-am spus de scaun de copil, ca am vazut scaun cu protectii laterale, in jur de 100 euro, a sarit in sus ca "ce-i trebuie? masina are paisprezece stele la capitolul siguranta!". Mi-a spus ca mie imi trebuie asa ceva, ca am solenza si aia nu are nici o stea! Tare. ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
@alex_sb, @all:
Doamnelor, Domnilor: eu am condus si (relativ putin) fara, si cu- scaun special pentru copil. Recomandarea mea: indiscutabil CU. Masinile sunt facute pe dimensiunile adultilor, asa ca un copil (care de la natura oboseste mai usor, se plictiseste, e mai agitat, mai fragil samd) nu sta bine in masina. Prinderea lui intr-un scaun adecvat (sau asezarea pe un inaltator adecvat) are avantaje majore nu doar in caz de accident ci si pe intreaga durata a calatoriei in masina: copilul poate privi pe frereastra mai bine, si este mai mult sau mai putin la aceeasi inaltime cu adultii (avantaj psihic); copilul este mai bine protejat la curbe, frine (nu uitati ca nu ajunge cu picioarele la podea) - de unde relaxare pentru conducator; copilul este mai linistit (caci vezi mai sus SI este tinut in centuri). Daca se intimpla doamne-fereste, este in protejat mai bine. Edit: ca sa raspund la intrebarea originala: Austria: obligatoriu; Italia obligatoriu; Ungaria: nu stiu dar cred ca da. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
alex_sb |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 20 April 04 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(b64chr @ 31 Mar 2006, 14:53) Hmm, buna intrebare. Mda, se pare ca exista, tocmai am gasit pe net scaune pentru copii cu virsta pina la 12 ani. Faza amuzanta a fost in perioada in care colegul studia diverse echipari ale masinii pe care dorea sa o cumpere, si se hotarise la versiunea cu doua airbag-uri, la care baietelul a zis: 'tati, dar noi (copiii) ce facem ?' ... Asa ca si-a luat varianta cu echipare full, cu airbag-uri si pentru pasagerii din spate, etc. In fine, se pare ca inca nu a fost nimeni 'din zona' in situatia asta ... (reamintesc, intrebarea se referea la obligativitatea d.p.d.v legal). Scuze, abia acum am percutat: 'Edit: ca sa raspund la intrebarea originala: Austria: obligatoriu; Italia obligatoriu; Ungaria: nu stiu dar cred ca da. ' Multumesc pentru raspuns. This post has been edited by alex_sb: 31 Mar 2006, 13:18 |
--------------------
DSN Clima
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Iata prevederea legala germana care probabil nu difera prea mulöt de celelalte:
"Copii de pina la 12 ani, care sunt mai scunzi de 150cm , se pot transporta in autovehicule prevazute cu centuri de siguranta numai daca se foloseste un sistem aprobat si adecvat pentru copilul respectiv". Interesante aici sunt: - limitele (sub 150 cm, sub 12 ani) - cuvintele "adecvat" (dupa inaltime si greutate) si "aprobat". "Aprobat" inseamna ca trebuie s apoarte marca ECE - adica o eticheta care arata cam asa: ECE R 44/03 Universal 03101001 Firma producatoare |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
Nitro001us |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 28 April 04 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 20:58 |