problema punte spate?......, distanta mica la o roata GRAV????
![]() ![]() ![]() |
problema punte spate?......, distanta mica la o roata GRAV????
Mihaitzu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 11 November 07 ![]() |
Attached File(s) |
||
--------------------
Dacia
Solenza confort
2005
- AG-18-CLA
|
|||
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
E ceva normal Mihaitzu stai linistit.Eu mi-am pus roti de aliaj cu cauciucuri mai late decat cele standard,dar datorita jantelor care imi scot rotile in afara(marind ecartamentul)nu am nici o problema ,chiar este mai mare distanta cu 1 cm cred decat inainte.
|
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
adită |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.161 Joined: 25 June 07 From: BUCURESTI ![]() |
pai omul nu zice ca si-a montat alte jante....ci doar ca distantele nu sunt egale la ambele roti!cititi mai oameni buni!
|
--------------------
--------------
-------------
-------------
- BUCURESTI -------------------------
|
|
Mihaitzu |
![]()
|
mai eu am jante stock de tabla cauciucurile ei originale nu am tendinte sa schimb jante dar ma macina gandul ca poate sa atinga in locul ala pe viitor ,si totusi de ce nu este si in partea cealalta distanta egala.
|
--------------------
Dacia
Solenza confort
2005
- AG-18-CLA
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Ti-am spus e ceva normal, nu sunt egale din fabrica si la mine e la fel.Ti-am spus despre jantele mele de aliaj ca sa te linistesti pt viitor.
|
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
Mihaitzu |
![]()
|
Ar fii bine sa fie ceva normal cel putin pt linistea mea, dar A mai sesizat cineva de pe aici chestia asta ? La voi cum e?
|
--------------------
Dacia
Solenza confort
2005
- AG-18-CLA
|
|
adită |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.161 Joined: 25 June 07 From: BUCURESTI ![]() |
mi se pare ciudat!stiu ca rotile spate de pe super nova erau mai trase spre caroserie! banuiesc ca asa e si la solenza dar sa fie inegale.....ciudat!
|
--------------------
--------------
-------------
-------------
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
Treaba cu rotile pe spate mai in interior nu e ciudata. Contactul masinii cu solul se face in 4 puncte care formeaza un trapez cu baza mare la rotile din fata. E normal sa fie asa, pt. stabilitatea in curbe.
Revenind la intrebarea colegului....asa e si la mine roata stanga e mai aproape ce aripa interioara. A si ceva mai mult....acu 2 ani in Delta m-a prins o ploaie si cum pe acolo e mult praf s-a facut un strat subtire de noroi f lipicios (clisa). Cam dupa 300m de mers tiptil prin noroaiele alea foarte alunecoase dar de doar 4-5cm grosime am constatat cu stupoare ca am ambele roti spate blocate de la noroiul strans intre roata si caroserie. Concluzia mea a fost ca SLZ e masina de asfalt nu de offroad. (si chiar asa e). |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
Mihaitzu |
![]()
|
Am fost cu masina la un asa zis mecanic si a zis ca nu are cum sa fie distanta dintre roata si interior mai mica in stanga decat in dreapta si cica am probleme la punte..
![]() <span class='edit'>26 Mar 2008, 20:01:</span> Mai adaug o poza pentru a se vedea mai bine unde este mai mica distanta. This post has been edited by Mihaitzu: 26 Mar 2008, 19:05 Attached File(s) |
--------------------
Dacia
Solenza confort
2005
- AG-18-CLA
|
|
adită |
![]()
|
nu trebuia sa pui schita asta! induci in eroare prin ea!asta indica distanta dar pe verticala!se sugereaza ca ar fi de vina amortizorul!
![]() 26 Mar 2008, 22:12: QUOTE(YR-ZBG @ 26 Mar 2008, 09:02) Treaba cu rotile pe spate mai in interior nu e ciudata. Contactul masinii cu solul se face in 4 puncte care formeaza un trapez cu baza mare la rotile din fata. E normal sa fie asa, pt. stabilitatea in curbe. Revenind la intrebarea colegului....asa e si la mine roata stanga e mai aproape ce aripa interioara. A si ceva mai mult....acu 2 ani in Delta m-a prins o ploaie si cum pe acolo e mult praf s-a facut un strat subtire de noroi f lipicios (clisa). Cam dupa 300m de mers tiptil prin noroaiele alea foarte alunecoase dar de doar 4-5cm grosime am constatat cu stupoare ca am ambele roti spate blocate de la noroiul strans intre roata si caroserie. Concluzia mea a fost ca SLZ e masina de asfalt nu de offroad. (si chiar asa e). stiu ca sunt mai in interior cele de pe spate!ciudat mi se pare sa fie normala distanta inegala in ambele parti! ![]() This post has been edited by adită: 26 Mar 2008, 22:12 |
--------------------
--------------
-------------
-------------
|
|
Mihaitzu |
![]() ![]()
|
Chiar nici un coleg de pe forum cu solenza nu se uita la solenza lui sa mi spuna si mie daca sunt egale distantele...
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza confort
2005
- AG-18-CLA
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
Pai nu iti spusei mai omule ca si la mine e la fel...?
N-am acumulatori incarcati ca sa fac si o poza...dar pt. ca tot ti-am povestit patania din delta uite poze ca sa vezi de unde si mai ales cat noroi am scos din spatele rotii. A si inca ceva ...o piatra cam de 3-4cm a fost suficienta ca sa imi blocheze roata (asta colaborat cu lunecusul care era pe jos). |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
Mihaitzu |
![]() ![]()
|
Eu am inteles ca distana intre roata si interior este mica dar tot nu mi vine sa cred sa fie in stanga mult mai apropiata de interior decat in dreapta ...practic in stanga zici ca acum atinge de roata daca nu te uiti atent.
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza confort
2005
- AG-18-CLA
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
QUOTE(YR-ZBG) ....asa e si la mine roata stanga e mai aproape ce aripa interioara. YR-ZBG, Mihaitzu zice ca are roata mai apropiata de interiorul masinii, de longeron, nu de panoul lateral (aripa)! Mihaitzu, voi arunca eu o privire cand voi ajunge acasa! Numa' bine, Lucian |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Asa era si la mine. Daca bagam mana intre anvelopa si tabla, nu-mi incapeau bine degetele.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
Da mai baieti ...nu m-am exprimat bine zicand aripa interioara....nu stiu cum se numeste exact....sa zicem lonjeron spate sau pasaj spate sau ma rog cum i-o zice...la zona aia m-am referit si eu.
In pozele alea se vede ca bagam mana pana aproape de cot...ca erau pietre intepenite in zona aia. (doar ca pozele sunt facute la roata dreapta) Asa e ...iti belesti degetele in zona aia...e ciudat dar asta e... In acelasi timp daca priviti in porbagaj observati ca decupaturile pt roti (conta aripi sau cum le-o zice) nu sunt simetrice. Attached thumbnail(s) PIC_0057.JPG ( Size: 451.83k ) Number of downloads: 210 PIC_0060.JPG ( Size: 314.48k ) Number of downloads: 222 |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
sorinjoe |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
nu imi vine sa cred cat noroi ai scos de la roata din spate, incredibil,
cat despre subiect, din cate stiu eu, de la vechea dacia, chiar daca va spun sincer nu am intrat niciodata sub solenza, e posibil ca distantarea inegala a rotilor sa fie de la bucsa centrala a basculei spate (repet nu stiu daca solenza are asa ceva) sau de la un echivalemt al acesteia, parerea mea este ca este doar o bucsa. mai mult decat atat mi se pare normal sa fie mai apropiata roata din stanga de lonjeron, din aceasta cauza, si cand spun asta ma bazez pe niste calcule probabilistice care spun ca virajele spre dreapta au o pondere mai mare decat virajele spre stanga, deci, cum virajul spre dreapta forteaza masina spre exterior, forteaza roaqta stanga spre interior. eu am pus roti de clio cu anvelope de 175/65 R14 si nu atinge nimic, chiar daca sunt mai inalte si mai groase, si am incercat si cu greutate pe ea, si nu am avut probleme. |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- tex
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
QUOTE(sorinjoe @ 30 Mar 2008, 09:16) mai mult decat atat mi se pare normal sa fie mai apropiata roata din stanga de lonjeron, din aceasta cauza, si cand spun asta ma bazez pe niste calcule probabilistice care spun ca virajele spre dreapta au o pondere mai mare decat virajele spre stanga, deci, cum virajul spre dreapta forteaza masina spre exterior, forteaza roaqta stanga spre interior. Eu cred totusi ca ii supraestimezi pe proiectantii de la dacia...si nu cred ca au ajuns, la momentul proiectarii- si sa nu uitam ca slz deriva din platforma tehnica de nova, deci proiectarea s-a facut cel tarziu la la nivelul anilor 1995-1996-, cu calculele pana intr-acolo, lasand insa rigiditatea caroseriei indoielnica, rezistenta la coroziune, securitatea scazuta.. Parerea mea... Si la mine este la fel. |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
Mihaitzu |
![]()
|
Mai eu tot nu am reusit sa vad alta solenza live sa ma uit dak e distanta egala la ambele roti,dar ce i care au alte jante pe 14 si cauciucuri mai mari cum oare nu ating acolo?mi se pare ca la roata stanga sunt 2 cm si la cea dreapta 4 intre partea laterala a cauciucului si interiorul acela curbat ca in poza de mai sus,la roata stanga nu intra degetele iar la cea dreapta lejer intra.Chiar e ceva normal???
|
--------------------
Dacia
Solenza confort
2005
- AG-18-CLA
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
Cei cu jante pe 14" au 65 inaltimea balonului in loc de 70 ca la noi si au aceiasi latime a caii de rulare ca la noi adica 165. Cum acolo sunt min 2cm ar trebui cauciucuri late de cel putin 185 si jenti asimetrice ca sa atinga, sau cu jenti simetrice ar trebui cauciucuri de 205 latime.
Deci incearca sa te resemnezi ca "asa e toate". |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
Mihaitzu |
![]()
|
Mai, la roata din dreapta mi se pare normala distanta de cam 4 cm dar la cea din stanga doar 2 cm?????Parca ar fi un om care are un picior mai lung si unu mai scurt.
![]() This post has been edited by Mihaitzu: 11 Apr 2008, 09:32 |
--------------------
Dacia
Solenza confort
2005
- AG-18-CLA
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
Nu...parca ar fi un om perfet normal, dar pantalonii care ii poarta sunt un pic ciudati in sensul ca un crac este mai stramt dar doar pe interior. Ceea ce nu afecteaza aerodinamica si nici mersul.
|
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
Mihaitzu, stai linistit, e OK!
|
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(YR-ZBG @ 28 Mar 2008, 08:36) Da mai baieti ...nu m-am exprimat bine zicand aripa interioara....nu stiu cum se numeste exact....sa zicem lonjeron spate sau pasaj spate sau ma rog cum i-o zice...la zona aia m-am referit si eu. In pozele alea se vede ca bagam mana pana aproape de cot...ca erau pietre intepenite in zona aia. (doar ca pozele sunt facute la roata dreapta) Asa e ...iti belesti degetele in zona aia...e ciudat dar asta e... In acelasi timp daca priviti in porbagaj observati ca decupaturile pt roti (conta aripi sau cum le-o zice) nu sunt simetrice. 1.Eu cred ca masinuta ta a fsot troznita pe laterale spate si nu ai reusit sa o mai aduca la nivel . Din fabrica nu avea cum sa iasa asa ca doar nu au sudat-o gresit . 2.si la mine frecau cand aveam greutate pe spate intr-o parte mai tare decat in alta parte dar nu mai stiu care aprte cum era , dar pentru inceput am luat la batut acea aprte cu ciucanul pe elevator pana totul a fost ok , apoi , de peste 1 an am distantiere de 7 mm pe toate rotile si nu mai am nici o problema . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Mihai San |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 973 Joined: 2 April 08 From: Bucuresti sau Arges ![]() |
Toti d p aici spun ca asa e si la ei deci e ok.Multam Eugene citeste posturile de mai sus
18 Apr 2008, 11:43: si la mn e la fel This post has been edited by Mihai San: 18 Apr 2008, 11:43 |
--------------------
Dacia;
solenza
2005/confort ; vw golf 4 1.6 16v
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
Eugene tata, cu tot respectul ce ti-l port pt posturile tale ..acu ai dat-o in bara.
Masina mea sigur nu a fost trosnita pe spate, nu mi-a atins (frecat) niciodata desi am carat odata si 10 saci de ciment (500kg). oricum cand a fost pe elevator pt ca am schimbat distributia acu o saptamana am facut niste poze pt mihaitzu cu tel mobil dar sunt f neclare. Daca e timp frumos maine fac poza cu rigla langa pt a inlatura orice dubiu...si luni le postez aici. weekend placut tuturor. |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
Mihaitzu |
![]()
|
Ms mult pt ca ai facut poze sa vad si eu le astept cu nerabdare,pan acum nu am reusit sa ma uit la alta solenza sa vad cum sta treaba.
|
--------------------
Dacia
Solenza confort
2005
- AG-18-CLA
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
A fost frumos in weekend, dar am fost foarte prins in ceea ce faceam (o sa vedeti intr-un topic nou legat de bavura discurilor de frana).....si am uitat sa fac poze mai clare pe spate.
Deci o sa le pun pe cele facute cu telefonul saptamana trecuta. Desi unghiul din care am facut pozele nu e acelasi se vede clar (zic eu) diferenta de care vorbeai. Attached thumbnail(s) DSC00049.JPG ( Size: 45.95k ) Number of downloads: 165 DSC00050.JPG ( Size: 44.31k ) Number of downloads: 153 |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Am spus ca si la mine freca diferit pe spate cand aveam greutate , deci si eu am o dif de distanta stanga fata de dreapta , dar nu m-am apucat sa o masor pentru ca am pus distantiere si am rezolvat problema .
Parerea mea ca a fost troznita am avut-o pentru ca el a spus ca e mare diferenta si se vede clar si la aripile spate . Acum daca toti imi spuneti ca aveti aripile spate in halul ala ... atunci eu maine imi schimb masina si imi pun ochelari . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Mihaitzu |
![]()
|
Multumesc mult pentru pentru efortul depus de a face poze si parca acum sunt mai linistit dupa ce le am vazut desi nu se vede foarte clar dar iti multumesc mult si raman dator cu o lada de bere
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza confort
2005
- AG-18-CLA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:42 |