Trosneste, DSN trosnitura pe stanga
![]() ![]() ![]() |
Trosneste, DSN trosnitura pe stanga
GooDy |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 5 July 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Super Nova
2002
|
|||
slayer77 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 19 June 07 ![]() |
flansa de la amortizor mai mult ca sigur,asa am patit si eu
|
--------------------
dacia
supernova
2001
|
|
brandy_tdi |
![]()
|
![]() Aerial Member Group: Members Posts: 749 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Rulmentu de sus de la flansa amortizorului trebuie schimbat, daca nu merge, flansa cu totu`
|
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
GooDy |
![]()
|
flansa ?? ... pey aia trosneste ?? ... hmm ciudat...sigur asta este... ca pe fiecare pe care il intreb zice cate ceva ...
aveti idee din ce cauza ?? ... daca este pe la ce pret ?? da daca nu o schimb ... ce se poate intampla ?? |
--------------------
Dacia
Super Nova
2002
|
|
mafiozzo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 760 Joined: 17 May 07 From: .::Cluj::. ![]() |
ori e crucea..... de la axu volanului ori caseta de directie parerea mea si eu am patit
|
--------------------
Ex : Supernova 2001
Opel Astra G CC 2003
Coupe Now : Mondeo 2007 Limuzina
|
|
GooDy |
![]()
|
lol....iar incepeti .... fiecare cu parerea lui .... pei eu cum sa fac ??...ce sa ma duc sa schimb ??... deja am schimbat planetarele si toata bucsaraia fara nici un fel de rezultat ... ceva mai concret ... ca sa stiu ce sa schimb ..
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002
|
|
brandy_tdi |
![]()
|
![]() Aerial Member Group: Members Posts: 749 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(GooDy @ 31 Mar 2008, 18:23) lol....iar incepeti .... fiecare cu parerea lui .... pei eu cum sa fac ??...ce sa ma duc sa schimb ??... deja am schimbat planetarele si toata bucsaraia fara nici un fel de rezultat ... ceva mai concret ... ca sa stiu ce sa schimb .. Fi atent! Tu cand invarti de volan amortizoru se invarte din flansa. Intre amortizor si flansa se strange namol. Din cauza aluia incepe sa trosneasca. Si tot din cauza aceluiasi namol ti se strica si rulementu amortizorului care ruleaza pe flansa. Cand pui frana si accelerezi banuiesc ca trosneste. iti recomand pentru inceput sa te duci in targu de masini si piese auto si sa intrebi de rulmenti de flansa de amortizoare cateva sute de mii..in principiu n-ar mai trosnii. Daca da...schimbi si tu tot ansamblu, flanse..etc @mafiozzo : De la axu inferior sau de la caseta nu apar trosnituri, mai degraba batai, pe gropi sau troncaneli. |
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
GooDy |
![]()
|
ms mult brandy pentru explicatie
![]() o sa ma duc sa schimb intai rulmentul si o sa va informez daca acela a fost cu pricina ![]() oricum sunt umpic curios ( din cauza la noroi se aude o trosnitura ... cam puternica ... care ar fii cauza ?? ... ) ... deci este o trosnitura ( cam puternica ) , ceva de genu fier pe fier ... si parca ar scapa ceva de undeva...ceva de genu ![]() |
--------------------
Dacia
Super Nova
2002
|
|
uscatu83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 20 November 07 From: Turnu Magurele - Bucuresti ![]() |
Asa am patit si eu, am schimbat amortizoarele pe fata si sa rezolvat problema cu trosniturile. Era uzata tija de la amortizor si avea joc din amortizor. Tot pe stanga am patit si eu.
|
--------------------
Dacia
Super Nova cu Ac.
2001 Detinator de Super Nova cu Ac si rugina.
|
|
abur |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 5 March 07 ![]() |
a'naibi treaba.
cred ca si eu am aceeasi problema de o vreme. se aude un tzacanit cind virez, de parca s-ar agata ceva, iar la revenire cu volanul se aude din nou. e un zgomot de fier pe fier si nu apare decit in mers, daca stau pe loc si intorc volanul nu se aude nimic. m-am uitat pe unde am putut la directie, nu se vede nimic. poate imi dati si alte idei? numai bine. |
--------------------
Dacia
Supernova Europa
2002
|
|
gabi006 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 29 May 07 ![]() |
Aceeasi problema o am si eu. Daca cineva are o solutie, o astept cu nerabdare.
Se aude la fel cand virez la viteze mici (foarte mici, la parcari etc.) si numai cand iau volan mult. Inca nu imi dau seama din ce parte se aude, dar banuiesc ca stanga. Sunetul este ca si cum ceva ar ramane agatat pe acolo si la viraj isi da drumul. ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003/Clima
- B-16-...
|
|
brandy_tdi |
![]()
|
QUOTE(gabi006 @ 2 Apr 2008, 08:36) Aceeasi problema o am si eu. Daca cineva are o solutie, o astept cu nerabdare. Se aude la fel cand virez la viteze mici (foarte mici, la parcari etc.) si numai cand iau volan mult. Inca nu imi dau seama din ce parte se aude, dar banuiesc ca stanga. Sunetul este ca si cum ceva ar ramane agatat pe acolo si la viraj isi da drumul. ![]() Am enumerat mai sus ce e de facut Repet: 1. Ori schimbi rulmentii de la amortizoare 2. Schimbi tot ansamblu`: flanse, amortizoare |
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 26 February 04 From: Timisoara ![]() |
Salutare all! Am si eu, de vreo doua saptamani, o problema la masina (DSN Confort, decembrie 2002, 45.000 km). La plecarea de pe loc, oricat de fin as pleca, se aude un poc, pe care am impresia ca il simt si in pedala de acceleratie. La fel se aude si daca "joc" masina din aceleratie (accelerez si decelerez brusc), in viteza I, chiar si in V2. Daca schimb din 1 in 2 la turatie mai mare de 3000, nu se mai aude nimic. Sunt niste pocnituri extrem de enervante, va dati seama, acelasi zgomot la fiecare plecare de pe loc. De la viteza 3 in sus nu se mai aude nimic. Am fost la service, mecanicul a crezut ca e suportul de sub motor, l-a schimbat, dar face la fel. Extrem de important, cred eu: trosniturile incep sa se auda de abia dupa ce parcurg cativa kilometri; daca masina sta cateva ore, aceeasi poveste, dupa 2-3 km, la plecarea de pe loc si la schimbat viteza din 1 in 2... poc, poc, poc, foarte silentios. Mecanicul zice ca ar mai putea fi un cap de la o planetara, dar la curbe stranse sau largi, luate accelerat, brusc ori lent, nu se aude absolut nimic. V-as fi recunoscator pentru un sfat bun, poate ca v-ati confruntat careva cu aceasta problema. Multumesc si... cat mai putin prin service-uri!
4 Apr 2008, 15:22: OAMENI BUNI, CHIAR NU MA AJUTA NIMENI CU VREO IDEE? ![]() This post has been edited by dolphintm74: 4 Apr 2008, 13:22 |
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
mvali |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 8 February 07 From: Ploiesti ![]() |
dolphintm74 In cazul tau poate fi ori planetara ori ceva pe la directie sau chiar bieleta antirotire - aceasta din urma se detecteaza mai simplu la trecerea din acceleratie in frana de motor in viteza a 2'a sau a 3-a.
Cel mai bine (sigur) ar fi sa il pui tu pe nea mecanicul sa verifice: - suporti motor: cel de sub baterie si cel din stanga - Bieleta antirotire - pe asta poti chiat tu sa o inspectezi ca este simplu ai si imagini ca s'a discutat pe aceasta tema - planetare - iar poti sa verifici singur prin viraj max dr si stanga - iar s'a discutat http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=76939&hl= http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=13721&hl=bieleta |
--------------------
ex Dacia
SuperNova
Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 26 February 04 From: Timisoara ![]() |
mvali, multumesc frumos pt. sugestii, sper sa fie ce zici. Cum ma trezesc, merg sa studiez problema. Numai bine!
|
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
s-ar putea sa fie ceva la jugul motorului.trebuie ridicata pe elevator.in cel mai rau caz e fisurat,sau daca esti norocos s-au destrans suruburile care sint pe jug,nu stiu exact ce tin,am vazut la Rapsodia lui tata,le strangeai cu mana
![]() This post has been edited by daniM: 24 Apr 2008, 16:01 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 20:42 |