DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Imi ploua in masina, De unde iau masticul?

Radel
post 9 May 2008, 12:12
Post #1

Gata cu joaca

Group: Members
From: Voluntari

Am descoperit ca imi intra apa in spate pri usa din dreapta. Se prelige apa pe sub fata de plastic, se scurge pe cheder si se strecoara inauntru pe covoras. Acolo, apa sta, balteste. Apa intra nu stiu pe unde si se scurge pe sub fata de plastic.
Am vazut pe topicuri si postari ca exista un fel de mastic, ca acela care e pus pe fata interioara de plastic. De unde-l iau ca nu pot sa imi dau seama si mai ales cum se numeste???
Multam frumos pentru eventuale raspunsuri.

--------------------
Renault Megane 2014, GT-line, 1.2L TCe, 130 CP
Domnia constă în ce știi, nu în ce deții.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mario1980
post 9 May 2008, 12:29
Post #2

Membru autentic

From: Iasi

Cind ploua sau poate si la spalatorie, apa cade de pe geamuri in portiera, pe la capetele jgheaburilor (nu stiu cum se numesc exact), si face stropi care sar pina in zona unde tabla de pe interiorul usii este decupata, si ajunge sa curga pe la imbinare intre fata de usa si portiera.
Eu nu as miza prea tare pe "intarirea" cordonului de mastic, pentru ca este greu sa-l faci etans, si nu stiu daca este de dorit ca apa in loc sa se scurga undeva, sa ramina acolo. Mai degraba as decupa dintr-un izopren mai grosut, si as umple fantele din tabla usii. Asa am procedat la una din portierele fata si s-a redus putin si zgomotul venit prin acea zona. Sau faci un "canal colector" pentru apa ce cade de la jgheaburi, si o dai afara pe undeva, nu-stiu-pe-unde. smile.gif

Succes!

--------------------
Dacia Logan dci Preference 2006 - SV ?? ???
Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
+
tkx
post 9 May 2008, 12:39
Post #3

Armwrestler

From: Pitesti

la fel am patit si eu, numai ca pe usa din stg spate. am desfacut fata la usa (cu atentie, astfel ca masticul a ramas cam 90% lipt pe fata de plastic) si am vazut ca acolo pe unde se prelingea era mastic mai putin. n-am avut mastic si am folosit o banda dublu adeziva de la bison care are compozitia masticului. am modelat pana am facut un cordon si am pus acolo unde lipsea si n-a mai intrat apa.

in interiorul usii desi plouase cu 2 zile inaite s-o demontez era uscat complet. cu toate ca usa nu e vopsita pe interior stratul ala de parafina era dat din belsug pe la inkeieturi. nu cred ca o sa rugineasca vreodata pt ca zona nu e expusa la lovituri si cred ca se si ventileaza in mers prin decupatura pt articulatia de la usa.

--------------------
Dacia Logan 2007 1.4MPI Laureate
Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
+
mario1980
post 9 May 2008, 13:10
Post #4

Membru autentic

From: Iasi

Eu am urmarit in special reducerea zgomotului si o izolare termica mai buna, pentru ca ma deranja aerul rece care sufla printre fata de usa si tabla usii. Tot timpul simteam curenti reci de aer in zonele respective. Asa ca impusti mai multi iepuri, dar necesita si putin mai mult timp...

Numai bine!

--------------------
Dacia Logan dci Preference 2006 - SV ?? ???
Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
+
Sudsemnatu
post 15 May 2008, 20:54
Post #5

Membru Huligan

From: Bucuresti

Ce e mastic? Si unde se gaseste?mersi

--------------------
Skoda Fabia 2005 Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova 2000/2007/2002
Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th May 2025 - 19:14
Forum Renault