DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cat cheltuiti din salar pe alimente?, Pe luna

Jack Daniel's
post 28 Mar 2008, 23:23
Post #31

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Group: Members

QUOTE(VLADIautomobile @ 28 Mar 2008, 20:59)
Acum sunt putin off topic dar tocmai am venit din Germania si mie preturile mi s-au parut mai mari la majoritatea alimentelor, sucurilor in general, apei iar in fast food-uri nu mananci sub 5 euro. In afara de cafea, unele bauturi si unele produse, totul e mai scump la ei. Sa ma contrazica cineva smile.gif
*

In Germania preturile sunt cam mari, aceiasi impresie am avut-o si eu, oricum sunt simtitor mai ridicate decat in Romania asa ca sa nu mai laudam preturile mici din De, mai degraba putem critica salariile mici din Ro.

This post has been edited by big2003: 28 Mar 2008, 23:24

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 29 Mar 2008, 10:28
Post #32

No fear. No limit. No equal.

In rarele ocazii cand ma apuca harnicia si ma duc intr-un hypermarket, ajung sa-mi blestem zilele. Ma duc mai mult la misto dupa o cutie de lapte, niste fructe ceva, ma mai gandesc ca-i nevoie si de o sticla de ulei, si de, si de, si ajung la casa cu un cos destul de gol si constat ca platesc cel putin 50 de lei pe chestiile alea, care se duc in doua-trei zile...

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
dragoselu
post 29 Mar 2008, 10:57
Post #33

SB-12-UST

From: Sibiu

Eu cheltui 4 milioane pe luna (carne, cartofi, orez, hrisca, fasole, bors, peste, lapte,

paine etc.) dar o aduc din Republica Moldova si Ucraina (Giurgiulesti langa Galati si Reni

in Ucraina tot langa Galati) unde e mai ieftina cu jumate sau 1 sfert de pret plus

morcovi / mere pentru storcator de 5 RON pe zi = 1 milion jumate, deci maximum 6

milioane pe luna (ieftin se gaseste in piata Badalan, Calea Prutului, Galati).

--------------------
Volkswagen Passat TDI 1996 - GL-11-UST
[SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
+
bion
post 29 Mar 2008, 11:05
Post #34

Membru autentic

From: TM

Haleala din ucraina e mai ieftina ca e din serele Cernobal? unsure.gif

This post has been edited by bion: 29 Mar 2008, 11:06

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
dragoselu
post 29 Mar 2008, 11:09
Post #35

SB-12-UST

QUOTE(bion @ 29 Mar 2008, 12:05)
Haleala din ucraina e mai ieftina ca e din serele  Cernobal? unsure.gif
*

Lasa ca norul de la Cernobal a trecut oleaca si prin Romania... biggrin.gif Am vazut un documentar care prezenta cateva magazine de pe langa Cernobal, apropo stii ca se poate vizita? Un coleg motociclist de pe forum a facut cateva "ture" pe acolo... Iar in acele magazine se vindeau prezervative uriase, oamenii care dau prin Cernobal or sa aiba nevoie de asa ceva dupa ce revin de acolo... sper sa nu ma ia vreun moderator de ciuf... radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

This post has been edited by dragoselu: 29 Mar 2008, 11:13

--------------------
+
Ghidioneanu
post 29 Mar 2008, 11:35
Post #36

Membru autentic

From: IS

Pentru patru persoane si una bucata caine cheltui cam 1200 -1300 lei lunar pe alimente . E drept ca mai cheltui uneori suplimentar si pe la restaurante inca 100-200 lei , dar trebuie sa-ti mai satisfaci si cate o pofta , mai ies cu prietenii ...
Tinand cont ca pe motorina dau inca 900-950 lei , nu mi se pare mult .
Preturile la supermarchet sunt mari , te pacalesc cu ofertele lor speciale , dar te apuca febra cumparaturilor si constati ca ai mai cumparat 10 chestii inutile , doar pentru ca erau la oferta sau ca nevasta s-a oprit langa o vazuta sau o cutiuta colorata ... Pe asta se bazeaza politica hipermarketurilor , pe faptul ca suntem pofticiosi .
In acelasi timp , cei ce produc mancarea propiu zisa , sunt platiti mizerabil . Au dreptate de exemplu producatorii de lapte , care vand litrul la 0,9 lei pentru a-l vedea apoi pe raft la 4 lei . Asa a fost dintotdeauna in Romania , si nu doar la alimente . Fie ca produci carne de porc sau tabla zincata , producatorul castiga foarte putin si cu riscuri mari , in raport cu cel ce vinde .
Cand se va rezolva problema asta , vom avea soare si pe ulita noastra !

--------------------
Ford Focus 2007, 1,8 TDCI 115 cp - IS-xx-xx
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
J o h n n y
post 29 Mar 2008, 12:05
Post #37

Membru autentic

From: Cluj

Asta e comertul, sa cumperi ieftin si sa vinzi scump... Copos stie cum... tongue.gif

Nu stiu daca ati observat ca produsele de larg consum - laptele, paine, carnea - adica lucruri care le cumparam toti de la supermarket sunt asezate in rafturile din partea opusa intrarii in supermagazin, asta ca sa fi nevoit sa traversezi tot magazinul pana ajungi in acolo si astfel esti tentat sa mai adaugi 2-3 chestii in cos chiar daca nu aveai nevoie de ele... daca produsele cele mai cumparate ar fi la intrare nu ar avea asemenea vanzari supermaketurile....

--------------------
Ford Focus 2 TDCI 2005 Ghia 109 CP
Simplicity is the ultimate sophistication!
+
Marius97fer
post 29 Mar 2008, 12:05
Post #38

Membru cu IQ :)

in franta e mai scumpa mancarea ca in romania.produsele care sunt fie mai ieftine fie aprox la acelasi pret ca la noi sunt cele de baza, ca sa zic asa:
ouale sunt cam 12 centi bucata. laptele 73 centi litrul, carnea in schimb este muuuuuult mai scumpa decat la noi.

Am fost si in Leclerc si in Auchan, in Geant sau in Intermarche (via Netto) sau Carrefour si preturile variaza destul de putin.

Eu spre exemplu cheltui cam 100 - 120 de euro pe luna pe mancare, pot sa zic ca mananc destul de bine si sanatos, mult peste, oua si lapte zilnic, (carne mai rarut ca-i mai dragut biggrin.gif ). Sucurile sunt intradevar cam pe la acelasi pret sau mai scumpe, depinde spre ce te orientezi.

Insa, asa cum sublinia cineva mai sus, la un salariu minim de 1200 euro lunar, 100 de euro pe mancare chiar nu se vede... un 8 - 9%din salariu pe alimente e destul de convenabil in conditiile in care 1200 pe luna e minim...

This post has been edited by Marius97fer: 29 Mar 2008, 12:06

--------------------
Opel / Rover Astra / 25 2000 / 2001 hecibec
nu sunt inteligent
+
FLP
post 29 Mar 2008, 12:26
Post #39

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

laptele 73 centi litrul - la noi e 45 de mii cutia
un ou - 2500 - 3000
carnea - 1kg piept pui 110.000
(ROL)

On topic : in jur de 13 mil pe luna mi se duce pe muncare, poate chiar 15-16 cand nu prea gatesc..... oricum, ca gatesti sau ca mergi pe la restaurante cam tot aia e

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
mauru007
post 29 Mar 2008, 12:32
Post #40

sir

From: Bucuresti

Eu sunt mai "special". smile.gif Am avut luni in care am cheltuit peste 3000 ron pe luna pe mancare (cumparaturi si mancat in oras) sau o luna intreaga in care am mancat doar supa (apa de la robinet 2 morcovi, gris pentru galusete si o lingura de condimente). Am avut perioade in care tineam cura de slabire si mancam la 4 zile o felie de paine cu branza si o rosie sau un gratar de pui. In rest ceaiuri. Nu am mai fost intr-un supermarket de peste 3 luni pentru ca nu le suport (aglomeratie si servire proasta).
In legatura cu alimentele din state am stat si eu o luna acolo si mancarea era f. ieftina (carne). Legumele, lactatele mai scumpe (in New York gaseai mai ieftine si mai fara chimicale la o piata de rusi, m-am speriat cand am intrat prima data acolo parca eram inainte de 89 la alimentarele din Romania). Fructele si legumele cam fara gust (oricum si astea de le gasesti la noi in hipermarketuri tot cam asa au ajuns). Carnea in schimb era buna nu am gasit in Romania echivalentul unei fripturi "Big Texan steak". Burger King e peste tot ce am mancat in fast fodurile din Romania, Sizzler la fel (cu 8 dolari mancanci cat vrei in stil bufet suedez), baby back ribs gasesti si in Romania la Ruby Tuesday, Mc Donald's e jegos rau fata de Romania.

This post has been edited by mauru007: 29 Mar 2008, 12:34

--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
GoGu
post 29 Mar 2008, 14:33
Post #41

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

@FLP: laptele la 4,5ron cutia e doar cel cu continut mare de publicitate (sau ala UHT ce tine un an)...
Gasesti lapte incepand cu 2-2,5 ron (la punga), apoi la cutie cam la 3 si un pic. Dintr-ala cu 1,5...1,8% grasime, ce nu necesita fierbere (oricum, nu stiu daca se mai gaseste din celalalt).
Urmaresc fenomenul pt. ca sunt mare "betivan", consum 1 l lapte pe zi smile.gif

This post has been edited by GoGu: 29 Mar 2008, 14:34

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
dragoselu
post 29 Mar 2008, 14:39
Post #42

SB-12-UST

QUOTE(Marius97fer @ 29 Mar 2008, 13:05)
in franta e mai scumpa mancarea ca in romania.produsele care sunt fie mai ieftine fie aprox la acelasi pret ca la noi sunt cele de baza, ca sa zic asa:
ouale sunt cam 12 centi bucata. laptele 73 centi litrul, carnea in schimb este muuuuuult mai scumpa decat la noi.

Am fost si in Leclerc si in Auchan, in Geant sau in Intermarche (via Netto) sau Carrefour si preturile variaza destul de putin.

Eu spre exemplu cheltui cam 100 - 120 de euro pe luna pe mancare, pot sa zic ca mananc destul de bine si sanatos, mult peste, oua si lapte zilnic, (carne mai rarut ca-i mai dragut  biggrin.gif ). Sucurile sunt intradevar cam pe la acelasi pret sau mai scumpe, depinde spre ce te orientezi.

Insa, asa cum sublinia cineva mai sus, la un salariu minim de 1200 euro lunar, 100 de euro pe mancare chiar nu se vede... un 8 - 9%din salariu pe alimente e destul de convenabil in conditiile in care 1200 pe luna e minim...
*

Si eu am stat in Franta 3 ani. In magazinele Lidl si Aldi ai fost sa vezi ce preturi sunt?
Specialitate Cassoulet este? happy.gif

This post has been edited by dragoselu: 29 Mar 2008, 14:40

--------------------
+
xcss
post 29 Mar 2008, 14:44
Post #43

Born to Be Epic

Nu pot face o estimare nici macar aproximativa, eu doar imping caruciorul... blush.gif Oricum, se duc destul de multi bani...
Cei cu Franta... Imi faceti asa o pofta... si un dor de La Brioche Doree... rolleyes.gif

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
FLP
post 29 Mar 2008, 19:34
Post #44

Sef de trib

eu cumpar dorna sau milli..... zi`mi si mie ce lapte e la 3 lei cutia si cumpar.... chiar azi am facut un stoc de milli, 4 lei cutia... si cica l-as fi luat ieftin, la magazin la colt e 5 lei

--------------------
. . .
+
ceribros
post 29 Mar 2008, 19:45
Post #45

Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par

Ne cam luam teapa cu marketurile alstea deoarece te vezi acolo si iei si aia si aia si te tresesti ca ai cheltuit bonuri de 150 si mai dai si din buzunar 150, iar mancarea iti ajunge cam 1 saptamana 2 maxim. Adevaru e ca si eu am cam observat ca la acceasi bani cosul ala devine din ce in ce mai gol, un exemplu clar care chiar zilele astea il discutam erau bananele care in 2 saptamani au ajuns de la 3 lei la 5 lei asa ca ....nu situ unde o sa ajungem

--------------------
Am avut Dacie Berlina 1997
In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
+
ionut16031987
post 29 Mar 2008, 20:20
Post #46

Membru autentic

ce sa o mai lungim atat .. ideea e clara .. daca pana in 1983 la noi se traia destul de bine... adica salariile erau mari isi iti puteai permitea tot ce vrei... dehhh exista si productie de aici si incoming-uri de valuta transformata in lei... acum acelasi lucru se petrece in statele vestice.. acolo exista productie... export gramada .. salarii pe masura....

--------------------
dacia preference/ dacia 1310 tlx 2005 1.4 mpi,/ 1989 - IF 01 ???
+
radian
post 29 Mar 2008, 20:39
Post #47

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(ionut16031987 @ 29 Mar 2008, 20:20)
.. daca pana in 1983 la noi se traia destul de bine... adica salariile erau mari isi iti puteai permitea tot ce vrei...
*

Nu stiu cati ani ai, ai considerat probabil, sub demnitatea ta sa-ti completezi datele din profil, dar te asigur ca in 1983 nu prea existau salarii mari in Romania. E drept ca nu aveai ce face cu banii, dar asta e alta poveste. Iar, destul de bine, in aceea perioada traiau demnitarii PCR, chelnerii si vanzatorii...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Marius97fer
post 29 Mar 2008, 21:11
Post #48

QUOTE(dragoselu @ 29 Mar 2008, 15:39)
Si eu am stat in Franta 3 ani. In magazinele Lidl si Aldi ai fost sa vezi ce preturi sunt?
Specialitate Cassoulet este?  happy.gif
*

Nu locuiesc intr-un oras foarte mare. si nu cred ca este nici Aldi nici Lidl in apropiere. dar oricum este Netto, care e un fel de Plus de la noi.

Apropo de cassoulet, este din belsug si costa 65 centi in componenta din imagine... tongue.gif

Attached thumbnail(s)
cassoulet.JPG ( Size: 54.73k ) Number of downloads: 139

--------------------
nu sunt inteligent
+
GoGu
post 29 Mar 2008, 22:05
Post #49

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

@FLP: Cedra si Milli (care de fapt sunt acelasi lapte, aceeasi fabrica), sunt 3,05 respectiv 3,19 ron (la Kaufland). Vorbesc de cel in cutie cu sectiune patrata. Nu-i reclama, ca n-am interes...

Sau poate la Bucuresti sunt mai scumpe?

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
FLP
post 30 Mar 2008, 17:55
Post #50

Sef de trib

fara nici un interes de-a face reclama, sau antireclama, eu am luat din auchan ieri cu 4 lei... se pare ca da, preturile din iasi sunt mai mici

--------------------
. . .
+
BlaueCorsa
post 30 Mar 2008, 18:44
Post #51

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

Nu cred ca-s mai ieftine la Iasi. Dupa comparatiile mele, Felicia e usor mai scumpa decat Orhideea, iar la Kaufland preturile sunt la fel...

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
dragoselu
post 30 Mar 2008, 18:50
Post #52

SB-12-UST

QUOTE(Marius97fer @ 29 Mar 2008, 22:11)
Nu locuiesc intr-un oras foarte mare. si nu cred ca este nici Aldi nici Lidl in apropiere. dar oricum este Netto, care e un fel de Plus de la noi.

Apropo de cassoulet, este din belsug si costa 65 centi in componenta din imagine...  tongue.gif
*

Am mancat la cassoulet de mi-au pocnit ochii cat timp am stat in Franta: am nimerita la o familie gazda atat de zgarcita ca mancau pe ascuns tot ce era mai bun, iar cand mancau la masa cu mine imi dadeau cruditati, salata taiata ca si cum ai da de mancare la capre, andive, cartofi natur si o feliuta fina-finuta cu charcuterii de-ale lor: carnat taiat feliuta-feliuta, petit-petit,... Asa ca dupa masa faceam stanga-imprejur la Lidl si da-i cu cassoulet ca sa-mi astampar foamea... smile.gif) Nu am vazut natie mai zgarcita pe fata pamatului... Cand am plecat de la ei, am luat cateva cutii de cassoulet goale si le-am agatat de 2 pomi din livada lor: ca sa faca "roade" la anul si poate or manca si alti napastuiti... radmasa.gif radmasa.gif
Am stat in schimb si la un bucatar francez 3 zile, dar baiatul era destupat la minte, plimbat prin lume si facea mancare buna si tinea si de satulie... )

--------------------
+
Marius97fer
post 30 Mar 2008, 19:27
Post #53

eu stau in poitiers.

sa stii ca nu toti sunt asa, problema e ca noi romanii suntem obisnuiti sa mancam pana pocnim...

nu cred ca sunt zgarciti. acu' vreo 4 ani am fost al Lyon la niste amici si nu se punea pe masa foarte mult, din fiecare cate putin, salamuri, nelipsita branza, salate, cruditati... oricum de la masa lor te ridici flamand blush.gif

--------------------
nu sunt inteligent
+
liviu2004
post 30 Mar 2008, 19:47
Post #54

Membru autentic

Gagicile cum se ridica?

--------------------
Opel Tigra Twintop 2005
+
Marius97fer
post 30 Mar 2008, 20:21
Post #55

vezi ca am jumatatea feminina cu ochii pe forum ph34r.gif

no comment.

--------------------
nu sunt inteligent
+
tarzy
post 30 Mar 2008, 20:44
Post #56

aroist

From: Bucuresti

eu de vre-o 2 ani an renuntat, cu expceptia pregatirilor de gratar, sa mai cumpar din supermarket .... nu din cauza de prteturi ci ptr ca ma enerva modul de servire (inexistent) si aglomeratia

am constatat ulterior ca fac si economii .... de la supermarket aproape de fiecare data cumparam multe chestii extra fata de ceea ce-mi-am propus si in cantitati mai mari decat asa avea nevoie => ca se stricau in frigider

acum cumpar din piata sau de la magazinul din colt .... in loc sa cumpar cu "bax"-ul cumpar cu suta de grame
pui cumpar de la un magazin unde aduce necongelati
sucuri nu mai cumpar ... bag apa minerala la sticla de sticla
carne&peste - de la piata - foarte proaspata
fructe&legume - din piata
etc

per ansamblu ptr o familie de 4 persoane adulte cheltuim pe mancare (fara ce se consuma la servici si-n w/e cand plecam din Bucuresti) cam 4-500 lei / luna

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
J o h n n y
post 30 Mar 2008, 23:40
Post #57

Membru autentic

From: Cluj

QUOTE(FLP @ 29 Mar 2008, 19:34)
eu cumpar dorna sau milli..... zi`mi si mie ce lapte e la 3 lei cutia si cumpar.... chiar azi am facut un stoc de milli, 4 lei cutia... si cica l-as fi luat ieftin, la magazin la colt e 5 lei
*

Si Napolact la cutie e tot in jur de 3 lei, in carrefour; God, 5 lei litrul de lapte? blink.gif
parca il iau cu 70 de bani litrul de la producator.... dupa ce sa scot toata grasimea din el il vand de sapte ori mai scump.... deh, cheltuieli mari cu desfacerea produsului finit, etc rolleyes.gif
Eu unul prefer laptele la punga

This post has been edited by Johnny_Bravo: 30 Mar 2008, 23:42

--------------------
Ford Focus 2 TDCI 2005 Ghia 109 CP
Simplicity is the ultimate sophistication!
+
dragoselu
post 31 Mar 2008, 09:26
Post #58

SB-12-UST

QUOTE(liviu2004 @ 30 Mar 2008, 20:47)
Gagicile cum se ridica?
*

Dar la Rotterdam cum se mananca ? unsure.gif

--------------------
+
sinaxis
post 31 Mar 2008, 09:59
Post #59

Membru autentic

Suntem 6 membrii in familie. Doi adulti, doi scolari si 2 sugari. Sugarii cresc cu Milumil care costa 35 ron cutia. Imi trebuie 2 pe saptamana. In afara de astea cam 300 ron pe saptamana. Deci... cam 1400-1500 ron pe luna. Dar avem nadejde: ies si la noi urzicile si loboda smile.gif)

--------------------
tohan stas 2012 full
"as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
+
Lostboy
post 31 Mar 2008, 10:01
Post #60

Finding my way!

amin părinte biggrin.gif sau kamchatka, cum vrea sfinția ta!

This post has been edited by Lostboy: 31 Mar 2008, 10:02

--------------------
. . .
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 00:26
Forum Renault