Cat cheltuiti din salar pe alimente?, Pe luna
![]() ![]() ![]() |
Cat cheltuiti din salar pe alimente?, Pe luna
Jack Daniel's |
![]()
|
||
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|||
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
In rarele ocazii cand ma apuca harnicia si ma duc intr-un hypermarket, ajung sa-mi blestem zilele. Ma duc mai mult la misto dupa o cutie de lapte, niste fructe ceva, ma mai gandesc ca-i nevoie si de o sticla de ulei, si de, si de, si ajung la casa cu un cos destul de gol si constat ca platesc cel putin 50 de lei pe chestiile alea, care se duc in doua-trei zile...
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
Eu cheltui 4 milioane pe luna (carne, cartofi, orez, hrisca, fasole, bors, peste, lapte,
paine etc.) dar o aduc din Republica Moldova si Ucraina (Giurgiulesti langa Galati si Reni in Ucraina tot langa Galati) unde e mai ieftina cu jumate sau 1 sfert de pret plus morcovi / mere pentru storcator de 5 RON pe zi = 1 milion jumate, deci maximum 6 milioane pe luna (ieftin se gaseste in piata Badalan, Calea Prutului, Galati). |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Haleala din ucraina e mai ieftina ca e din serele Cernobal?
![]() This post has been edited by bion: 29 Mar 2008, 11:06 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(bion @ 29 Mar 2008, 12:05) Lasa ca norul de la Cernobal a trecut oleaca si prin Romania... ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by dragoselu: 29 Mar 2008, 11:13 |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
Pentru patru persoane si una bucata caine cheltui cam 1200 -1300 lei lunar pe alimente . E drept ca mai cheltui uneori suplimentar si pe la restaurante inca 100-200 lei , dar trebuie sa-ti mai satisfaci si cate o pofta , mai ies cu prietenii ...
Tinand cont ca pe motorina dau inca 900-950 lei , nu mi se pare mult . Preturile la supermarchet sunt mari , te pacalesc cu ofertele lor speciale , dar te apuca febra cumparaturilor si constati ca ai mai cumparat 10 chestii inutile , doar pentru ca erau la oferta sau ca nevasta s-a oprit langa o vazuta sau o cutiuta colorata ... Pe asta se bazeaza politica hipermarketurilor , pe faptul ca suntem pofticiosi . In acelasi timp , cei ce produc mancarea propiu zisa , sunt platiti mizerabil . Au dreptate de exemplu producatorii de lapte , care vand litrul la 0,9 lei pentru a-l vedea apoi pe raft la 4 lei . Asa a fost dintotdeauna in Romania , si nu doar la alimente . Fie ca produci carne de porc sau tabla zincata , producatorul castiga foarte putin si cu riscuri mari , in raport cu cel ce vinde . Cand se va rezolva problema asta , vom avea soare si pe ulita noastra ! |
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
J o h n n y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 12 April 05 From: Cluj ![]() |
Asta e comertul, sa cumperi ieftin si sa vinzi scump... Copos stie cum... ![]() Nu stiu daca ati observat ca produsele de larg consum - laptele, paine, carnea - adica lucruri care le cumparam toti de la supermarket sunt asezate in rafturile din partea opusa intrarii in supermagazin, asta ca sa fi nevoit sa traversezi tot magazinul pana ajungi in acolo si astfel esti tentat sa mai adaugi 2-3 chestii in cos chiar daca nu aveai nevoie de ele... daca produsele cele mai cumparate ar fi la intrare nu ar avea asemenea vanzari supermaketurile.... |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
2005 Ghia 109 CP Simplicity is the ultimate sophistication!
|
|
Marius97fer |
![]()
|
![]() Membru cu IQ :) Group: Members Posts: 208 Joined: 12 October 06 ![]() |
in franta e mai scumpa mancarea ca in romania.produsele care sunt fie mai ieftine fie aprox la acelasi pret ca la noi sunt cele de baza, ca sa zic asa:
ouale sunt cam 12 centi bucata. laptele 73 centi litrul, carnea in schimb este muuuuuult mai scumpa decat la noi. Am fost si in Leclerc si in Auchan, in Geant sau in Intermarche (via Netto) sau Carrefour si preturile variaza destul de putin. Eu spre exemplu cheltui cam 100 - 120 de euro pe luna pe mancare, pot sa zic ca mananc destul de bine si sanatos, mult peste, oua si lapte zilnic, (carne mai rarut ca-i mai dragut ![]() Insa, asa cum sublinia cineva mai sus, la un salariu minim de 1200 euro lunar, 100 de euro pe mancare chiar nu se vede... un 8 - 9%din salariu pe alimente e destul de convenabil in conditiile in care 1200 pe luna e minim... This post has been edited by Marius97fer: 29 Mar 2008, 12:06 |
--------------------
Opel / Rover
Astra / 25
2000 / 2001 hecibec nu sunt inteligent
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
laptele 73 centi litrul - la noi e 45 de mii cutia
un ou - 2500 - 3000 carnea - 1kg piept pui 110.000 (ROL) On topic : in jur de 13 mil pe luna mi se duce pe muncare, poate chiar 15-16 cand nu prea gatesc..... oricum, ca gatesti sau ca mergi pe la restaurante cam tot aia e |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu sunt mai "special".
![]() In legatura cu alimentele din state am stat si eu o luna acolo si mancarea era f. ieftina (carne). Legumele, lactatele mai scumpe (in New York gaseai mai ieftine si mai fara chimicale la o piata de rusi, m-am speriat cand am intrat prima data acolo parca eram inainte de 89 la alimentarele din Romania). Fructele si legumele cam fara gust (oricum si astea de le gasesti la noi in hipermarketuri tot cam asa au ajuns). Carnea in schimb era buna nu am gasit in Romania echivalentul unei fripturi "Big Texan steak". Burger King e peste tot ce am mancat in fast fodurile din Romania, Sizzler la fel (cu 8 dolari mancanci cat vrei in stil bufet suedez), baby back ribs gasesti si in Romania la Ruby Tuesday, Mc Donald's e jegos rau fata de Romania. This post has been edited by mauru007: 29 Mar 2008, 12:34 |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
@FLP: laptele la 4,5ron cutia e doar cel cu continut mare de publicitate (sau ala UHT ce tine un an)...
Gasesti lapte incepand cu 2-2,5 ron (la punga), apoi la cutie cam la 3 si un pic. Dintr-ala cu 1,5...1,8% grasime, ce nu necesita fierbere (oricum, nu stiu daca se mai gaseste din celalalt). Urmaresc fenomenul pt. ca sunt mare "betivan", consum 1 l lapte pe zi ![]() This post has been edited by GoGu: 29 Mar 2008, 14:34 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
dragoselu |
![]()
|
QUOTE(Marius97fer @ 29 Mar 2008, 13:05) in franta e mai scumpa mancarea ca in romania.produsele care sunt fie mai ieftine fie aprox la acelasi pret ca la noi sunt cele de baza, ca sa zic asa: ouale sunt cam 12 centi bucata. laptele 73 centi litrul, carnea in schimb este muuuuuult mai scumpa decat la noi. Am fost si in Leclerc si in Auchan, in Geant sau in Intermarche (via Netto) sau Carrefour si preturile variaza destul de putin. Eu spre exemplu cheltui cam 100 - 120 de euro pe luna pe mancare, pot sa zic ca mananc destul de bine si sanatos, mult peste, oua si lapte zilnic, (carne mai rarut ca-i mai dragut ![]() Insa, asa cum sublinia cineva mai sus, la un salariu minim de 1200 euro lunar, 100 de euro pe mancare chiar nu se vede... un 8 - 9%din salariu pe alimente e destul de convenabil in conditiile in care 1200 pe luna e minim... Si eu am stat in Franta 3 ani. In magazinele Lidl si Aldi ai fost sa vezi ce preturi sunt? Specialitate Cassoulet este? ![]() This post has been edited by dragoselu: 29 Mar 2008, 14:40 |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Nu pot face o estimare nici macar aproximativa, eu doar imping caruciorul...
![]() Cei cu Franta... Imi faceti asa o pofta... si un dor de La Brioche Doree... ![]() |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
eu cumpar dorna sau milli..... zi`mi si mie ce lapte e la 3 lei cutia si cumpar.... chiar azi am facut un stoc de milli, 4 lei cutia... si cica l-as fi luat ieftin, la magazin la colt e 5 lei
|
--------------------
.
.
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
Ne cam luam teapa cu marketurile alstea deoarece te vezi acolo si iei si aia si aia si te tresesti ca ai cheltuit bonuri de 150 si mai dai si din buzunar 150, iar mancarea iti ajunge cam 1 saptamana 2 maxim. Adevaru e ca si eu am cam observat ca la acceasi bani cosul ala devine din ce in ce mai gol, un exemplu clar care chiar zilele astea il discutam erau bananele care in 2 saptamani au ajuns de la 3 lei la 5 lei asa ca ....nu situ unde o sa ajungem
|
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
ionut16031987 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 29 May 06 ![]() |
ce sa o mai lungim atat .. ideea e clara .. daca pana in 1983 la noi se traia destul de bine... adica salariile erau mari isi iti puteai permitea tot ce vrei... dehhh exista si productie de aici si incoming-uri de valuta transformata in lei... acum acelasi lucru se petrece in statele vestice.. acolo exista productie... export gramada .. salarii pe masura....
|
--------------------
dacia
preference/ dacia 1310 tlx
2005 1.4 mpi,/ 1989
- IF 01 ???
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(ionut16031987 @ 29 Mar 2008, 20:20) .. daca pana in 1983 la noi se traia destul de bine... adica salariile erau mari isi iti puteai permitea tot ce vrei... Nu stiu cati ani ai, ai considerat probabil, sub demnitatea ta sa-ti completezi datele din profil, dar te asigur ca in 1983 nu prea existau salarii mari in Romania. E drept ca nu aveai ce face cu banii, dar asta e alta poveste. Iar, destul de bine, in aceea perioada traiau demnitarii PCR, chelnerii si vanzatorii... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Marius97fer |
![]()
|
QUOTE(dragoselu @ 29 Mar 2008, 15:39) Si eu am stat in Franta 3 ani. In magazinele Lidl si Aldi ai fost sa vezi ce preturi sunt? Specialitate Cassoulet este? ![]() Nu locuiesc intr-un oras foarte mare. si nu cred ca este nici Aldi nici Lidl in apropiere. dar oricum este Netto, care e un fel de Plus de la noi. Apropo de cassoulet, este din belsug si costa 65 centi in componenta din imagine... ![]() Attached thumbnail(s) cassoulet.JPG ( Size: 54.73k ) Number of downloads: 139 |
--------------------
Opel / Rover
Astra / 25
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
@FLP: Cedra si Milli (care de fapt sunt acelasi lapte, aceeasi fabrica), sunt 3,05 respectiv 3,19 ron (la Kaufland). Vorbesc de cel in cutie cu sectiune patrata. Nu-i reclama, ca n-am interes...
Sau poate la Bucuresti sunt mai scumpe? |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
FLP |
![]()
|
fara nici un interes de-a face reclama, sau antireclama, eu am luat din auchan ieri cu 4 lei... se pare ca da, preturile din iasi sunt mai mici
|
--------------------
.
.
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Nu cred ca-s mai ieftine la Iasi. Dupa comparatiile mele, Felicia e usor mai scumpa decat Orhideea, iar la Kaufland preturile sunt la fel...
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
dragoselu |
![]()
|
QUOTE(Marius97fer @ 29 Mar 2008, 22:11) Nu locuiesc intr-un oras foarte mare. si nu cred ca este nici Aldi nici Lidl in apropiere. dar oricum este Netto, care e un fel de Plus de la noi. Apropo de cassoulet, este din belsug si costa 65 centi in componenta din imagine... ![]() Am mancat la cassoulet de mi-au pocnit ochii cat timp am stat in Franta: am nimerita la o familie gazda atat de zgarcita ca mancau pe ascuns tot ce era mai bun, iar cand mancau la masa cu mine imi dadeau cruditati, salata taiata ca si cum ai da de mancare la capre, andive, cartofi natur si o feliuta fina-finuta cu charcuterii de-ale lor: carnat taiat feliuta-feliuta, petit-petit,... Asa ca dupa masa faceam stanga-imprejur la Lidl si da-i cu cassoulet ca sa-mi astampar foamea... ![]() ![]() ![]() Am stat in schimb si la un bucatar francez 3 zile, dar baiatul era destupat la minte, plimbat prin lume si facea mancare buna si tinea si de satulie... ) |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
Marius97fer |
![]()
|
eu stau in poitiers.
sa stii ca nu toti sunt asa, problema e ca noi romanii suntem obisnuiti sa mancam pana pocnim... nu cred ca sunt zgarciti. acu' vreo 4 ani am fost al Lyon la niste amici si nu se punea pe masa foarte mult, din fiecare cate putin, salamuri, nelipsita branza, salate, cruditati... oricum de la masa lor te ridici flamand ![]() |
--------------------
Opel / Rover
Astra / 25
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Gagicile cum se ridica?
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
Marius97fer |
![]()
|
vezi ca am jumatatea feminina cu ochii pe forum
![]() no comment. |
--------------------
Opel / Rover
Astra / 25
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
eu de vre-o 2 ani an renuntat, cu expceptia pregatirilor de gratar, sa mai cumpar din supermarket .... nu din cauza de prteturi ci ptr ca ma enerva modul de servire (inexistent) si aglomeratia
am constatat ulterior ca fac si economii .... de la supermarket aproape de fiecare data cumparam multe chestii extra fata de ceea ce-mi-am propus si in cantitati mai mari decat asa avea nevoie => ca se stricau in frigider acum cumpar din piata sau de la magazinul din colt .... in loc sa cumpar cu "bax"-ul cumpar cu suta de grame pui cumpar de la un magazin unde aduce necongelati sucuri nu mai cumpar ... bag apa minerala la sticla de sticla carne&peste - de la piata - foarte proaspata fructe&legume - din piata etc per ansamblu ptr o familie de 4 persoane adulte cheltuim pe mancare (fara ce se consuma la servici si-n w/e cand plecam din Bucuresti) cam 4-500 lei / luna |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
J o h n n y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 12 April 05 From: Cluj ![]() |
QUOTE(FLP @ 29 Mar 2008, 19:34) eu cumpar dorna sau milli..... zi`mi si mie ce lapte e la 3 lei cutia si cumpar.... chiar azi am facut un stoc de milli, 4 lei cutia... si cica l-as fi luat ieftin, la magazin la colt e 5 lei Si Napolact la cutie e tot in jur de 3 lei, in carrefour; God, 5 lei litrul de lapte? ![]() parca il iau cu 70 de bani litrul de la producator.... dupa ce sa scot toata grasimea din el il vand de sapte ori mai scump.... deh, cheltuieli mari cu desfacerea produsului finit, etc ![]() Eu unul prefer laptele la punga This post has been edited by Johnny_Bravo: 30 Mar 2008, 23:42 |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
2005 Ghia 109 CP Simplicity is the ultimate sophistication!
|
|
dragoselu |
![]()
|
|
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
sinaxis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Suntem 6 membrii in familie. Doi adulti, doi scolari si 2 sugari. Sugarii cresc cu Milumil care costa 35 ron cutia. Imi trebuie 2 pe saptamana. In afara de astea cam 300 ron pe saptamana. Deci... cam 1400-1500 ron pe luna. Dar avem nadejde: ies si la noi urzicile si loboda
![]() |
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
amin părinte
![]() This post has been edited by Lostboy: 31 Mar 2008, 10:02 |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 00:26 |