Cutie in patru trepte SCURTA?, :angry: B)
![]() ![]() ![]() |
Cutie in patru trepte SCURTA?, :angry: B)
diaconuliviu |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|||
Daddy |
![]()
|
![]() Membru discret Group: Members Posts: 494 Joined: 29 April 04 From: Bacau ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300 F
1972
- BC-93-MAX Daciile sunt ca femeile....cat ai bani sa bagi in ele merg bine...cand nu mai ai bani te lasa cand iti este lumea mai draga...
|
|
c1p0 |
![]()
|
![]() I find your lack of faith disturbing. Group: Members Posts: 160 Joined: 14 October 03 From: Bucuresti - Colentina ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 23 Dec 2004, 08:09) Cind accelerezi cu vintul in fata ti se opune o rezistenta, deci motorul intra in alta marime a sarcinii, avansul (cota data de avansul vacuumatic) este altul, contactul mobil al platinii "calca" in alt loc pe cel fix, rezistentele de contact pot fi diferite, deci si formele de unda diferite. deci nu am luat-o razna.... ! : ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
dCI Ambition 2007 I feel like I'm diagonally parked in a parallel universe.
|
|
padual |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 295 Joined: 29 November 04 From: MANGALIA ![]() |
cum as putea sa imi dau seama ce grup conic am fara sa desfac nimic sau sa dau jos cutia>?
|
--------------------
Daewoo | Ford
MATIZ 0.8l - 49cp | Focus 1.8l - 115cp
2006 E | 1999
- CT-89-PAD|TX-6273-TX Doamne ajuta!
|
|
raptordivx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 335 Joined: 26 November 04 From: Suceava ![]() |
Eu nu stiu cum e treaba asta cu demarajul la cutii dar eu cu a mea in 4 trepte din 82 fac ceata destule dacii in 5 nepreparate nu stiu de ce dar cred ca am pinion din ala de fuga. Toata treaba la cutii sunt pinioanele si cel mai important e si motorul care trebuie sa fie reglat ceas.
|
--------------------
Renault
Laguna
1999 / 1.6 16v / concorde
- SV-10-SIS Vreau LAGUNA 2 :D
|
|
bogdan3l |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 4 August 04 From: Bucuresti ![]() |
daca ai cutie in 4 nu are cum sa aiba pinion de fuga pentru acela este numai pentru viteza a 5 a .
diferenta intre cutiile cu 4 si cele cu 5 consta numai in treapta a 5a in plus la ultima . la 1300 grupul conic difera ..adica este 8X33 , ceea ce inseamna ce motorul merge mai turat dar vei avea demaraj mai bun tocmai datorita acestui lucru |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
crazyahmed |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 13 April 05 ![]() |
sunt oarecum offtopic, dar citesc aici cu cata grija mergeti voi cu daciile voastre. dacia e o masina buna. am adus acum cativa ani o dacie din fosta germania democratica, perfecta stare, din 86, 1,3 in 4 trepte. stiu ca am dat pe ea 250 de marci la vremea aia...
![]() am venit tot drumul din dresda cu ea pe autostrada cu acceleratia la maxim, undeva intre 145 si 150 de ora. ma asteptam sa se strice, dar la banii aia chiar nu-mi pasa de ea. si a tinut de minune masina. am ajuns cu ea acasa, si vara aceea am fost cu ea la mare, prin ro am mers constant 110, 120...la fel fara probleme. intre timp am vadut-o...dar ma intreb: sunt atat de mari diferentele intre daciile pt romania, si daciile facute pentru export. cum va spuneam, dacia aceea m-a fascinat. ![]() |
--------------------
Golf + Dacia
1300/ '71
- sb 03 tro
|
|
EvilOne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti/Alexandria ![]() |
Am avut si eu un 1289 d-asta cu cutie xtra scurta. Adica 55 la 3000 in a 3 a si 80 in a 4 la 3000rpm. 100 la 4000 si 139 la 5000. M-a scos din minti insa atunci n-aveam idei despre cit de simplu e sa schimbi grupul si sa se mai lungeasca putin. Pacat, motorul mergea bine insa era PREA scurta.
|
--------------------
Reno
Megan Sedan (coaja) 1.6
2008 156
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(crazyahmed @ 8 Jun 2005, 02:07) sunt oarecum offtopic, dar citesc aici cu cata grija mergeti voi cu daciile voastre. dacia e o masina buna. am adus acum cativa ani o dacie din fosta germania democratica, perfecta stare, din 86, 1,3 in 4 trepte. stiu ca am dat pe ea 250 de marci la vremea aia... ![]() am venit tot drumul din dresda cu ea pe autostrada cu acceleratia la maxim, undeva intre 145 si 150 de ora. ma asteptam sa se strice, dar la banii aia chiar nu-mi pasa de ea. si a tinut de minune masina. am ajuns cu ea acasa, si vara aceea am fost cu ea la mare, prin ro am mers constant 110, 120...la fel fara probleme. intre timp am vadut-o...dar ma intreb: sunt atat de mari diferentele intre daciile pt romania, si daciile facute pentru export. cum va spuneam, dacia aceea m-a fascinat. ![]() daca tu mergeai cu dacia cu 150, atunci si audiul ala tdi de pe alt topic prinde a250, si loganu 200 la ora.... nu iti dai seama ca nu aveai cum sa ai atata?? |
-------------------- fan VAG!
|
|
geo_wrc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 28 January 05 ![]() |
SCUZE DACA SUNT OFF-TOPIC,AM O SINGURA INTREBARE ;AM CUTIE CU GRUP CONIC 8X34,POT SA-L SCHIMB CU UNUL 9X34,FARA ALTA MODIFICARE?
|
--------------------
dacia
1300
- mh 06 teo
|
|
matrafox |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 238 Joined: 2 May 05 ![]() |
dacia mea are 3000 de ture la 100km/h in treapta a 4 a fiind ultima din cutia de vit
am probleme cu sincroanele cam face figuri stie cineva cum sa rezolv problemele ? |
--------------------
dacia
1310 tlx
- CT-02-GVS
|
|
axel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 603 Joined: 20 November 04 ![]() |
QUOTE(raptordivx @ 7 Jun 2005, 22:09) Eu nu stiu cum e treaba asta cu demarajul la cutii dar eu cu a mea in 4 trepte din 82 fac ceata destule dacii in 5 nepreparate nu stiu de ce dar cred ca am pinion din ala de fuga. Toata treaba la cutii sunt pinioanele si cel mai important e si motorul care trebuie sa fie reglat ceas. nu ai pinion de fuga.ai cutie scurta.asa am si eu.dai clasa la cele cu 5 trepte deoarece sunt mai lungi.daca poti da clasa si la o nova gt ![]() |
--------------------
renault clio
1.4
2007
|
|
Ciprianis |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 23 May 05 ![]() |
QUOTE(bogdan3l @ 16 Dec 2004, 14:19) ![]() ![]() ![]() Vrei sa spui ca daca ies si eu pe shtrasse si merg cu a IV-a, cu 40 la ora, turata pe la 1.200-1.300.... consuma mai mult decat daca i-as da mai mult ?!?!?!?! ![]() ![]() ![]() ![]() P-asta n-o cred !!!! ----------------------------------------------------- Problema Daciei e ca a fost construita !!! ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
- CT 07 ???
|
|
Ciprianis |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 23 May 05 ![]() |
QUOTE(Ciprianis @ 8 Jun 2005, 21:53) Mama, ce-am scos-o p-asta !!! Jur ca nu eram beat ? Sorry, sorry, sorry ! --------------------------------------------------------- Soarele ei de cutie de viteze.... Nu puteau s-o faca astia fara treapta a III-a ? |
--------------------
Dacia
1310 TLX
- CT 07 ???
|
|
bogdan3l |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 4 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Deci ti-ai dat seama ca daca mergi cu 40 km/h un drum de 80 km il vei vei parcurge in doua ore dar daca mergi cu 80 km/h acelasi drum il vei parcurge intr-o singura ora de unde rezulta un timp mult mai scurt .
Sigur , la 40 km/h nu consuma instantaneu cat consuma la 80 dar timpul in care parcurgi aceeasi distanta este dublu . |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
padual |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 295 Joined: 29 November 04 From: MANGALIA ![]() |
eu sunt foarte multumit de cutia mea de viteze cu toate ca sunt aproape sigur ca are grup conic 8*33.Viteza maxima 115,ideala 80-85 (nu am turometru dar dupa urechiometru) insa e foarte sprintena :motorul nu e reglat tocmai ceas insa e destul de intretinut si totusi ia usor scart chiar si in viteza a doua,urca foarte repede in ture pentru o dacie chiar si la 80-100km/h. Vit a 2 maxim ia ~50, a treia maxim ~85. Credeti ca ma insel in legatura cu grupul coninc?
|
--------------------
Daewoo | Ford
2006 E | 1999
|
|
padual |
![]()
|
Aveti idee daca exista diferente intre cutiile in patru trepte FRANTUZESTI si cele RO? Cum as putea sa aflu daca am cutie RO pe masina fara sa o dau jos? Masina mea e din 83,dar am cutia pusa de pe o alta care nu stiu din ce an era, posibil mult mai veche!
|
--------------------
Daewoo | Ford
2006 E | 1999
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 01:35 |