Symbol Fidji 1.4 8v 75 HP
![]() ![]() |
Symbol Fidji 1.4 8v 75 HP
leeloo |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 26 January 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol 1.4 8v
2008 fidji
|
|||
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Ce intelegi tu prin feedback si mai ales prin prezenta sau absenta lui ? Este un termen pe care nu cred ca-l stapanesti in practica.
Explica-te. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(leeloo @ 26 Jan 2008, 08:55) .... motorul si-am mai dat drumul dupa vreo 150 km. ... ... Dupa ce am iesit de pe autostrada si aveam vreo 200-250 km motorul si-a dat drumul in mod viibil ... Gizas craist omule. Pai daca continua in ritmul asta, in urma calculelor mele reiese ca o sa ti se sparga pistonul 3 la 7973 km. Inainte sa scoti tampeniile alea crase de mai sus, te-ai gandit oare ca mai degraba creierul tau a inceput sa isi dea drumul mai mult decat motorul???? NU, NU este o jignire, ci un fenomen cat se poate de normal si de bine venit. Creierul tau a inceput sa se obisnuiasca cu masina, sa o simta mai bine. De acolo iti vin maaaa senzatiile ca motorul ar merge tot mai bine ![]() ![]() ![]() ![]() QUOTE(leeloo @ 26 Jan 2008, 08:55) Oricum, a fost prea mult, prea de tot. Da' acuma nu mai poti zice ca n-ai dat si cu jurnalu de bord. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
leeloo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 26 January 08 ![]() |
Da prin feedback inteleg faptul ca volanul nu imi da nici o informatie despre starea drumului. Cel putin orice alte masini am condus eu cand erau niste denivelari, hopuri pe drum le simteam si in volan si aplicam corectiile necesare dar nu e cazul aici .
Cat despre spartul pistonului ma cam indoiesc . In cartea tehnica spune sa nu depasesti 3500 RPM in primii 1000 km. QUOTE Creierul tau a inceput sa se obisnuiasca cu masina, sa o simta mai bine. De acolo iti vin maaaa senzatiile ca motorul ar merge tot mai bine r Motorul ala nu e asa nerabdator ca tine, crede-ma. Masina pur si simplu nu accelera. Nu ma asteptam de la 90 aprox / 3000 RPm in a V sa decoleze cand apasam acceleratia dar nici sa mearga in legea ei fara sa tina cont de cat de tare o apasam . Si nu eram in rampa. Fratele meu e inginer mecanic cu diplome de expert si doctorat tot in mecanica asa ca nu inghit toate tampeniile debitate de tot felul de "mecanici cu experienta " si oameni care au auzit diverse povesti . Aceasi chestie am patit-o cu un Aveo 1.2 benzina tot in primii 200 km , nu era condus de mine era condus de colegul dar eram cu el in masina. in continuara jurnalului .. m-am mai fatait prin oras zilele astea si am ajuns acum 400 km + iar consumul mediu bineinteles ca a mai crescut la 7 +.Indicatrul la rezvorul de benzina este acum la ultima gradatie si incep sa cred ca e un accesoriu aproape inutil deoarece ar trebui sa mai am cam 20 l in rezervor .. sau poate ca trebuie si asta rodat ![]() |
--------------------
Renault
Symbol 1.4 8v
2008 fidji
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
o sa troncane putin mai incolo
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
QUOTE(leeloo @ 27 Jan 2008, 11:20) Am mers pe catevas portiuni cu macadam destul de proaste si masina nu scotea nici un fel de zgomot suspect sau vreun troncanit cea ce este un mare plus. Sa vedem cat va ramane asa sper cat mai mult. Depinde cum mergi pe acele portiuni. Daca iti continui drumul ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, nu cred ca va tine prea mult lipsa de zgomote. Daca adaptezi viteza, e ok. ![]() Personal, pe traseul meu zilnic, in care sunt portiuni destul de nasoale, sunt deja obisnuit cu ideea ca sunt singurul care incetineste pe astfel de portiuni. Eu rulez cu treapta 1, cu ~5 km/h, iar ceilalti trec pe langa mine cu 100 km/h. Oare ce or avea in cap si in suflet? Bineinteles ca daca le stau in cale, incercand sa merg pe o portiune ceva mai buna, aflata pe banda a doua de circulatie, sunt injurat, claxonat si flash-uit. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
Aleks |
![]()
|
![]() membru corespondent Group: Members Posts: 253 Joined: 7 July 06 From: Iasi ![]() |
Părerea mea - fără supărare - e că, la 90 km/h cu 3.000 rot/min în viteza V mergeai (mult) subturat. Pînă și baba mea din semnătura toarce cu 110 km/h la 3.000 rot/min cu a V-a !
Bineînțeles, eu cel puțin am învățat s-o conduc, adică să retrogradez dacă vreau să țișnească și să folosesc corect viteza a IV-a, nu să dau repede a V-a la 80 km/h și apoi, la 90 km/h să-mi înfund talpa-n pedală și să urlu văzînd că cel din față, de pe contrasens, va intra frontal în mine ... În condițiile descrise de tine, nici chiar fratele tău - expert, doctor și colecționar de diplome în mecanică - nu cred că ar avea pretenția să accelereze în maniera pe care ți-o doreai. Prin urmare, comportamentul descris este normal. Faptul că ai remarcat același lucru și la un Aveo 1.2 (condus de un coleg) mă pune și mai mult pe gînduri - pentru că mașina aia se vrea turată, nu glumă ! Mulți au gîfîit despre ea că e "leneșă" și "puturoasă" doar pentru simplul fapt că n-au putut pricepe că acea mașină nu se conduce ca o Dacie 1300 din 1979. Rezultatul ? Pac! becul de eroare aprins la bord, și pac! la service și pac! constatarea: calamină pe supape, adică, în traducere "mers subturat" ... Asta la Aveo. Să sperăm că nu și la Symbol Fidji. Poate că e mai robustă, săraca, și-o să reziste la un asemenea tratament ... În rest, bună mașină, bravo pentru alegere și s-o ții sănătos. |
--------------------
Renault
11
86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100
- 126.000 km Am întrebat, n-am dat cu parul.
|
|
vsm |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 24 January 08 ![]() |
Salut,
Sunt posesorul unui Symbol Fidji 1.4 8V 75 CP din nov 2007 si sofer incepator. Am doar 1000 km parcursi cu ea, majoritatea in oras (dosar 200 km in afara localitatii). As avea cateva intrebari pentru soferii mai experimentati sau posesori ai acestui model: - cat de important ar fi fost sa fac cateva sute de km la drum intins pentru rodaj si care pot fi consecintele daca nu am procedat asa? - calculatorul meu de bord indica un consum de 11.1 l/100 km si o viteza medie de 15 km/h. cat de reale si cat de "catastofale" sunt aceste cifre pentru utilizarea masinii ? Acum la prima masina si primul carnet ![]() - eu am alimentat benzina fara plumb de 95 doar de la Petrom ca mi-e mai la indemana. Alte pareri... Drumuri bune tuturor ! |
--------------------
renault
symbol
2007 fidji 1.4 8 V
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
QUOTE(vsm @ 12 Feb 2008, 13:59) - cat de important ar fi fost sa fac cateva sute de km la drum intins pentru rodaj si care pot fi consecintele daca nu am procedat asa? Deloc important, dimpotriva. Rodajul trebuie facut in toate conditiile de drum cu o singura restrictie si anume sa n-o fortezi. QUOTE(vsm @ 12 Feb 2008, 13:59) - calculatorul meu de bord indica un consum de 11.1 l/100 km si o viteza medie de 15 km/h. cat de reale si cat de "catastofale" sunt aceste cifre pentru utilizarea masinii ? Sunt reale si absolut normale. Bucura-te de ea si nu-ti mai face atatea griji! Printre timp, citeste ce s-a scris pe forum, o sa gasesti multe lucruri interesante. |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 03:16 |