Accident-Rca Ardaf-CSA, sau cum am ajuns sa reclam ardaf la CSA
![]() ![]() ![]() |
Accident-Rca Ardaf-CSA, sau cum am ajuns sa reclam ardaf la CSA
dantes |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
|
||
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|||
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
dantes, crede-ma pe cuvant ca am incercat sa fac dreptate dar cu mai putine drumuri facute. Timpul nu-mi permite sa stau sa alerg pentru a putea obtine rezultatul dorit.
Daca stiam ca prin retragerea acelui proces verbal, ARDAFUL nu mai avea nici o obligatie fata de mine, nu as mai fi facut asta NICIODATA !. si i-as fi lasat pe ei sa dovedeasca ce aveau de dovedit. Nu mi se pare normal ca dupa ce iti deschid un dosar de dauna, sa-l inchida fara nici o rezolutie.. totusi astia de la ARDAF vor trebui sa plateasca daunele acoperita de polita CASCO... pe ce s-ar baza ???.. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
totusi astia de la ARDAF vor trebui sa plateasca daunele acoperita de polita CASCO... pe ce s-ar baza ???
Esti sigur? Imi e ca tu doar o sa platesti casco mai scump si nu o sa se intample nici un regres, sau o sa se intample cand nu o sa mai ai masina asigurata la ei ![]() Bine macar ca aveai casco... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
QUOTE(Avani @ 30 Sep 2008, 13:05) Finalul: eu am masina reparata pe polita CASCO iar societatea la care am polita CASCO sa-si recupereze banii prin regres de la Ardaf, acestia din urma, neamaiavand nici o obligatie fata de mine..... Polita Casco a ramas neafectata? Ma intereseaza mult, am avut si eu ceva similar... |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
@dantes: cand am fost la la inspectorul de risc la societatea unde am CASCO, am prezentat copia dupa RCA-ul lui ala si i-am spus ca totul sa va face pe RCA-ul tipului. Exact asa mi-a si deschis dosarul de dauna de la CASCO. Nici nu prea a pus intrebari, nu-l interesa foarte mult, ca ei oricum isi recupereaza banii de la ARDAF (unde avea respectivul RCA).
@Madriann: In mod normal, din cate stiu eu, momentan am afectata polita CASCO dat fiind am avut niste despagubiri pe care societatea le-a cheltuit pe acoperirea daunelor. In momentul in care regresul va fi complet, polita casco nu va mai fi afectata de incident. De ex: daca regresul nu se face pana ce nu-mi reinnoiesc polita (o data pe an) pe urmatorul an am sa am mai scumpa asigurarea CASCO, iar atunci sa vezi ce ii ia pa`astia de la ARDAF mama drq. Deci, odata facut regresul, e ca si cum nu ai fi avut accident, pana atunci, e ca si cum ai accident. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
dantes |
![]()
|
Deci, odata facut regresul, e ca si cum nu ai fi avut accident, pana atunci, e ca si cum ai accident.
Iti raspund cu "[...]sau o sa se intample cand nu o sa mai ai masina asigurata la ei "... In special ca e Ardaf, o sa ramai cu regresul nefacut... am asa o banuiala... Sper sa n-am dreptate, insa am vazut destule cazuri de genul.... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
Avani |
![]()
|
Ii ia mama ***editat*** pe astia daca vor continua sa-mi faca probleme.
![]() Va anunt prin martie ... ce si cum This post has been edited by Tudor: 10 Oct 2008, 12:35 |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Avani @ 3 Oct 2008, 12:58) Deci, odata facut regresul, e ca si cum nu ai fi avut accident, pana atunci, e ca si cum ai accident. Nu știu cum procedează Ardaf, dar în general nu aș considera ăsta un postulat. Din câte știu, în CASCO al meu (altă firmă) scrie că orice daună plătită pe CASCO duce la anularea bonusului pe anul următor. Nu face nicio deosebire legată de recuperarea ulterioară a banilor de către ei (care recuperare nu înseamnă învârtit din bagheta magică și gata, ci probabil proces, deci cheltuieli). Așa că studiați contractul și, dacă mai sunt dubii, întrebați. În plus de asta, pe CASCO de regulă mai există și o franșiză, pe care m-aș mira ca asigurătorul CASCO al nevinovatului să o ceară (nici nu a plătit acești bani asiguratului) prin regres de la asigurătorul RCA al vinovatului. Cu alte cuvinte, franșiza nu se mai recuperează de către asiguratul nevinovat niciodată. Deci sunt de pus în balanță la repararea pe CASCO: pierderile: franșiza, bonusul următor, reîntregirea pe anul în curs și câștigurile: poate calitate mai bună, lipsa condiționării de rezultatul contestației la PV, decontare mai promtă (că eu am ales firma, nu celălalt) și poate altele. |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
Avani |
![]()
|
@Brainie:
"Deci sunt de pus în balanță la repararea pe CASCO: pierderile: franșiza, bonusul următor, reîntregirea pe anul în curs și câștigurile: poate calitate mai bună, lipsa condiționării de rezultatul contestației la PV, decontare mai promtă" Nu am fransiza la contractul de CASCO, odata reintregita polita CASCO, eu nu sunt penalizat sub nici o forma. Daca pana la data de reinnoire a politei CASCO, ARDAF-ul nu a platit suma aferenta reparatiilor mele, intradevar atunci polita mea CASCO se va scumpi si eu ii voi da in judecata pe respectivii de la ARDAF. Nu sunt de acord ca EU sa platesc vreun leu daca nu sunt vinovat. Asta a fost si ideea mea cand am facut toate demersurile. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Fii atent la aspectele astea:
-"odata reintregita polita CASCO, eu nu sunt penalizat sub nici o forma" - păi dacă trebuie reîntregire, cine dă banii, nu tu ? Deci ești "penalizat" ! -"... si eu ii voi da in judecata pe respectivii de la ARDAF" - nu știu dacă o asigurare RCA acoperă cheltuiala de care vorbești, și anume pierderea de bonus (= malus) la viitoarea poliță CASCO. Părerea mea este că nu (la fel, nici franșiza sau reîntregirea CASCO, dacă le-ai cere), deci nu știu ce șanse ai la judecată. Ar fi și greu să fie stabilită o despăgubire (sumă concretă) pentru pierderea bonusului. Considerăm reparația pe CASCO în anul 0. Pentru anul I, având daună rezultă lipsă bonus, pierderea ta e clar definită, este diferența între prima de asigurare plătită (după ce ai fost despăgubit pentru reparație) și cea pe care ai fi plătit-o dacă nu ai fi avut nicio daună. Dar în anul II ? Dacă nu va exista nicio daună pe CASCO în anul I, vei avea iar bonus, dar mai mic decât dacă nu ai fi avut nicio daună în anul 0 + anul I. Și diferențele astea se tot adună pe mai mulți ani. Evident că situația se schimbă dacă vei avea o daună din vina ta. Atunci anularea (sau micșorarea) bonusului este din vina ta. Ce vreau să îți spun este că nu prea știi cât să ceri la judecată de la ARDAF, la acel moment (la începutul anului I), știind doar diferența de primă de asigurare pentru anul I. |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
Avani |
![]()
|
QUOTE(Brainie @ 14 Oct 2008, 11:38) Fii atent la aspectele astea: -"odata reintregita polita CASCO, eu nu sunt penalizat sub nici o forma" - păi dacă trebuie reîntregire, cine dă banii, nu tu ? Deci ești "penalizat" ! Nu dau eu banii !!!.. eu nu platesc un leu in plus fata de polita de asigurare pe care am incheiat-o la X EURO. Reintregirea politei CASCO se face pe banii Ardaf, iar eu la Ardaf nu am dat dat nici un ban. Penalizat, inca nu am o confirmare ca va fi totul cum imi doresc eu, dar un regres asta inseamna, ca ala la care a avut RCA plateste contravaloarea daunei la societatea la care pagubitul are CASCO. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Avani, imi pare rau, dar cum vezi tu ca reintregirea sa se faca din banii Ardaf ??? ... suna frumos, dar eu unul nu am vazut niciodata sa se intample asa ceva, indiferent despre ce combinatie asigurator casco - asigurator rca am intalnit.
|
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
Avani |
![]()
|
Mdea, din pacate Tudor trebuie sa-ti dau dreptate.
Am aflat mai multe detalii si anume chiar daca se va face un regres (lucru care cica nu m-ar privi pe mine in ce conditii se face) polita CASCO odata folosita, se va tine cont de acest lucru la reinnoirea ei, indiferent ca se va face regresul complet sau mai stiu eu ce altceva. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Reintregirea si regresul sunt doua probleme distincte.
Todor se referea la reintregirea sumei asigurate, adica o prima suplimentara care aduce suma asigurata asigurata la valoarea initiala, pentru un (nedorit) alt eveniment. Aceasta prima o suporti tu (ca un drept, nu o obligatie) sau, daca contractul o prevede, sunt situatii cand asiguratorul suporta din oficiu reintregirea SA. Regresul se refera la recuperarea daunei de la vinovat (LE) sau de la cel care preia raspunderea civila pentru daunele produse de acesta, adica asiguratorul acestuia. Se pare ca tot mai multi asiguratori vor tine cont de "antecedentele" titularului de contract CASCO. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
mad_voly |
![]()
|
![]() Daca Ai Cap Ia-ti Alta Group: Members Posts: 547 Joined: 8 October 05 ![]() |
Salut. Supuneti-mi si mie va rog daca autorizatia de reparatie eliberata de politie trebuie sa aiba stampila politiei?? Va intreb asta deoarece masina mea a fost lovita in Sinaia de un tip care avea asigurare la ardaf. Am fost la politie si am facut actele. La Bucuresti, dupa ce m-am prezentat la centru de daune ardaf, inspectorul de acolo mi-a spus ca nu am stampila politiei din Sinaia pe autorizatie. Am sunat la politie in Sinaia si agentul de acolo mi-a spus ca nu trebuie nici o stampila pt ca nu se precizeaza acest lucru pe autorizatie.
In schimb cei de la Ardaf cereau acest lucru. Concluzie: A trebui sa iau primu tren de dimineata sa merg la Sinaia sa mi se puna o amarata de stampila pt a mi se putea repara masina. Mentionez ca sunt din bucuresti si trenul m-a costat 50 ron dus-intors ( am decis sa nu iau masina pt ca nu aveam cauciucuri de iarna, era polei, si mai ales ca se apropia revelionu- 30.12.2008). Dupa ce ca am fost si nevinovat a mai trebui sa dau si bani de la mine. Sincer nu stiu cine a fost de vina: politia ca a uitat sa puna stampila sau Ardafu ca nu mi-au primit autorizatia fara stampila.... This post has been edited by mad_voly: 1 Jan 2009, 18:48 |
--------------------
Opel
Insignia
2011 Ecoflex
- b 01 ccc "Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont. "
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Din nefericire, ai intalnit unul din putinii politisti care citesc formularele pe care le completeaza.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bdorin |
![]()
|
parerea mea... Group: Members Posts: 55 Joined: 3 November 07 From: suceava-bucovina ![]() |
si mie mi-a spus nenea politistul la fel, ca nu e nevoie de stampila pe autorizatie, si a fost ok si la asigurator- allianz-polita casco
|
--------------------
Renault
Megane III Grandtour
2010
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
E clar, in Romania nu e clar nimic.
Pacat ca noi, cetatenii de rand, din ai caror bani traiesc atat Politia cat si firmele de asigurari, trebuie sa suportam consecintele. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ce nu e clar?
Formularul de autorizatie de reparatie este prezentat in Regulament. Vina e a noastra ca inghitim pretentiile absurde ale unor inspectori de daune out of time. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Este regretabil ca exista si asemenea situatii.
Autorizatia de reparatii trebuie sa curinda explicit functia, numele si prenumele agentului constatator si este destinata atelierului in care se face reparatia. Atata vreme cat nu exista o rubrica LS, nu este nevoie de stampila. Inspectorul care a cerut asta a fost in "exces de zel" de doua ori: in primul rand autorizatia este destinata atelierului de reparatii, nu asiguratorului asa ca trebuia sa se multumeasca cu procesul-verbal, respectiv anexa, daca era cazul si apoi cu presupusa stampila. Daca doresti sa-i dai o lectie, te poti adresa sefului de agentie si sa-l rogi sa-ti dea o explicaie, respectiv sa-ti spuna ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
mad_voly |
![]()
|
![]() Daca Ai Cap Ia-ti Alta Group: Members Posts: 547 Joined: 8 October 05 ![]() |
Lasa-mi si mie un PM te rog mult in care sa imi spui si mie cum as putea sa imi recuperez suma de bani sau eventual un nr de telefon daca nu deranjez. Intr-adevar este inacceptabil asa ceva ca pe data de 30 decembrie sa fiu pus pe drumuri dis de dimineata. Noroc ca am pastrat biletele de tren.Multumesc frumos
|
--------------------
Opel
Insignia
2011 Ecoflex
|
|
adi_ar |
![]()
|
Din pacate va fi greu sa recuperezi suma legal.
Era bine sa fi scris aici inainte de deplasare. Ti-as fi spus sa depui la dosar copia autorizatiei asa cum este (repet, ea este destinata atelierului service, nu asiguratorului, asa ca acesta nu avea ce obiectii sa faca), eventual sa discuti cu seful de agentie, explicandu-i situatia si apoi, in caz de refuz de plata sa ceri explicatii scrise iar apoi sa depui plangere la CSA, eventual actiune in instanta pentru neplata daunei. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
vijelie |
![]()
|
Un alt abuz inghitit pe nemestecate este si retinerea autorizatiei de reparatie (original) la dosarul de dauna.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
mad_voly |
![]()
|
QUOTE(adi_ar @ 2 Jan 2009, 17:37) Din pacate va fi greu sa recuperezi suma legal. Era bine sa fi scris aici inainte de deplasare. Ti-as fi spus sa depui la dosar copia autorizatiei asa cum este (repet, ea este destinata atelierului service, nu asiguratorului, asa ca acesta nu avea ce obiectii sa faca), eventual sa discuti cu seful de agentie, explicandu-i situatia si apoi, in caz de refuz de plata sa ceri explicatii scrise iar apoi sa depui plangere la CSA, eventual actiune in instanta pentru neplata daunei. Asta este. Macar sa imi fie reparata masina asa cum trebuie ( pagubele nefiind foarte mari). Cat despre suma se pare ca nu o sa am sanse chiar daca am pastrat biletele de tren dus-intors. Multumesc oricum |
--------------------
Opel
Insignia
2011 Ecoflex
|
|
Avani |
![]()
|
|
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
florinyxd |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 43 Joined: 13 March 04 From: Braila ![]() |
salutare.
hai sa va zic eu ce am patit cu ardaful. am adus de afara un daihatsu sirion. l-am adus lovit. cand am plecat din germania cu el avea 700 km la bord. avea doar 2 luni masina. luata de la reprezentanta din germania. acolo am cumparat si piesele care erau lovite (luneta, bara, tripla). dupa ce am ajuns acasa am reparat-o si am postat anunt pe net pentru vanzare. asta era in noiembrie 2007. pe data de 2 ianuarie 2008 o tipa incepatoare, cu o mazda veche destul de mare si solida, a dat cu spatele si ne-a lovit in spate proiectandu-ne cu fata intr-un stalp. de aici incep problemele... asigurare ardaf. mergem la ardaf, se face constatarea...se merge in service. acolo alta problema. piesele nu se prea gaseau fiind masina model nou. la vremea aia era singura din romania. ni s-a propus sa ni se dea banii sa o facem in regie proprie. ni s-au cerut 3 oferte de pret pentru piese. le-am adus si s-a calculat valoarea daunei. depasea 60 milioane. deci dosarul..la bucuresti. asta am aflat-o la vreo 3 saptamani, timp in care n-am mai primit nici o veste de la ei. ma duc la ardaf si aflu ca dosarul, dupa cum v-am spus, se afla la bucuresti. dupa vreo 2 sapt in care la fel n-am primit nici o veste, merg iar la ardaf braila. acolo acelasi raspuns cu precizarea ca dosarul se afla la...ghiciti....comisia antifrauda a ardaf. ni s-a spus ca urmeaza sa vin o comisie de la bucuresti sa cerceteze cazul meu si inca vreo cateva pe la galati. au venit aia, m-au chemat iar la sediul ardaf braila unde m-au pus sa dau iar declaratie. problema e ca nu eu eram cu masina la momentul producerii accidentului. era socrul meu care practic este si proprietarul de drept al masinii. le-am explicat asta si au decis sa vina sa faca alte poze. tipii de la "comisia" asta erau se pare niste fosti militieni perversi care vroiau sa ne faca sa spunem ceva ce n-am facut. in fine pleaca astia si ne spun cu zambetul pe buze ca ne dau un raspuns cat mai repede. lunea urmatoare ma trezesc cu un telefon. era unul din aia doi de la ardaf. imi spune sec "nu va despagubim, este frauda" ca asa am adus masina. degeaba am incercat sa-i spun ca masina intr-adevar asa am adus-o, ca daca vroiam sa ascund asta nu-i dadeam factura de achizitie din germania pe care scria de avarie (mi-au cerut factura -cand i-am intrebat ce faceau daca nu le-o dadeam, mi-au spus ca nu-mi dadeau banii, pe care oricum nu i-am vazut nici in ziua de azi), i-am spus ca masina a trecut prin rar deci nu avea cum sa mai fie avariata... i-am zis ca avem facturi de la piese, martori ca a fost reparata, poze facute dupa reparatie...nimik. e frauda si gata. l-am amenintat ca ma duc la csa, ca-i dau in judecata.... nimik. pe urma vreo luna nimik. nici o veste. ma duc iar la ardaf braila si fac cerere sa mi se dea copia dupa dosar sa ma duc sa-i dau in judecata... mi se da dosarul si la cateva zile dupa....surprizaaaa.....primesc citatie dela politie. un domn comisar sef..nedelcu parca. un tip destul de amabil de altfel. ma duc la politie in ziua in care m-au chemat. comisarul respectiv ma intreaba daca stiu de ce m-a chemat. i-am zis ca banuiesc. si a adus reclamatia care mi-au facut-o cei de la ardaf pentru frauda. i-am explicat domnului comisar care-i faza si mi-a zis sa-i aduc toate dovezile pe care le am. i le-am dus dupa cateva zile. poze, facturi si m-a pus sa dau o declaratie despre cum s-a intamplat accidentul. la fel i-am spus si lui ca nu eu sunt proprietarul si nu eu am condus masina, lucru carede altfel reiese din pv de la politie. asta se petrecea prin mai iunie 2008. nici pana acum nu am primit vre-un raspuns de la politie. urmeaza acum sa ii dam in judecata. am inteles ca avem dreptul 3 ani. dar cum ne lipsesc banii acum... mai asteptam. cam la asta sa va asteptati de la ardaf. a. uitasem. cand m-am dus odata la ardaf braila, un inspector de acolo, care lucrase cu socrul meu(care a avut si el service auto - e tinichigiu) mi-a spus ca astia pierdusera dosarul de dauna. si de asta intarziau.hai sa va zic acum si ce avarii a avut masina in germania - bara spate, hayon indoit, tripla stanga, luneta, aripa stg spate indoita. avarii dupa accident in romania: bara fata, proiector, far (clema rupta), aripa fata stanga, bara spate, lonjeron stg spate indoit, aparatoare noroi stg spate, ornament stg portbagaj indoit. deci daca cititi astea veti constata ca hayonul nu mai era lovit ca in germania...deci reiese ca masina fusese reparata. cam asta e povestea cu ardaful... a, inca ceva. in discutie cu unul de la ei despre dauna, in legatura cu lovitura in partea din fata... stiti ce imi spune??? uimiti-va "pai ce, ai venit cu masina din germania fara sa o lovesti??" mai ziceti ceva...v-ati blocat nu? asta pe langa faptul ca m-a facut samsar.... era prima oara cand ieseam din tara si era prima masina pe care am adus-o. |
--------------------
BMW
316
2000 e46 piele, xenon
- BR 88 DAV
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Florin, din pacate in situatia ta singura solutie este judecata. Separat, poti reclama la CSA intarzierile in analiza dosarului tau. Orice intarziere constatata de CSA este motiv intemeiat pentru a depune si tu o planegere penala pentru abuz in serviciu fata de angajati ai Ardaf. Poti depune si plangere penala pentru abuz in serviciu fata de membrii comisiei anti-frauda de la Ardaf. E dreptul tau, chiar daca nu vei avea castig din asta, ii pui pe drumuri si le arati ca si tu te lupti pentru drepturile tale. Tot separat eu as depune si plangere pentru denunt calomnios fata de plangerea de frauda.
|
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
Avani |
![]()
|
@florinyxd: Fara discutii, da mail la CSA, vei primi cu siguranta un raspuns, eu l-am primit pe primul dupa cateva saptamani.
Nu te opri, eu te sustin moral. Pe mine au reusit sa ma dispere dupa vreo doua luni sa-mi fac masina pe CASCO. EU nu am primit nici o rezolvare de la ei timp de 2 luni. Vezi posturile mele mai sus. Am fost implicat culmea, tot in Braila in accident, cand a executat un incepator manevra de mers inapoi, nu s-a asigurat si a intrat in mine. Pe procesul verbal de la politie ce scrie ??... Eu m-am certat cu ei si le-am explicat ce s-a intampla si cum s-a intamplat. Dupa doua luni de nervi de asteptare mi-am retras dosarul de la ei si mi-am facut masina pe CASCO. Mult succes. ps: sa ne mai tii la curent. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
florinyxd |
![]() ![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 43 Joined: 13 March 04 From: Braila ![]() |
in procesul verbal de la politie scrie exact cum s-a intamplat. femeia a dat cu spatele (distanta era de vreo 6-7 metri intre masini, erau de-o parte si de alta a parcarii), niste pusti cica ar fi dat cu niste pocnitori, femeia s-a speriat si incepatoare fiind a vrut sa calce frana dar a calcat acceleratia din greseala si din lipsa de experienta. si uite asa a intrat in Daihatsu pe care l-a si impins in stalp. va dati seama daca i-a indoit si lonjeronul. in caz ca am fi vrut intr-adevar sa inscenam accidentul precum zic agentii astia de la ardaf (care pe atunci se afla pe kkt ca erau in pragul falimentului) nu loveam lonjeronul. intre aripa din spate si usa nu mai era loc sa bagi o coala de hartie. in "cercetarile" lor au cerut si declaratiile de la politie. dar stiti ce mi se pare curios? masina e a socrului mei (practic) eu fiind trecut doar in acte. bineinteles ca el umbla cu masina. la momentul accidentului el era cu masina. dar culmea astia de la ardaf mi-au facut mie reclamatie. cum vi se pare? mie mi se pare o aberatie de vreme ce eu nu apar pe nici o declaratie. doar pe cererea de despagubire.
mai am un vecin care la fel si-a adus de afara un bmw 316 (pisicuta) si la lovit unu cu o basculanta care avea...ati ghicit.asigurare la ardaf. baiatul avea nr rosii. ghitici ce i-au spus. asa a adus-o. frauda. de aici, din astea 2 cazuri am dedus ca asigurarea rca ardaf nu are acoperire asupra masinilor cu nr rosii pt simplul motiv ca asa s-au adus de afara....sau cum spunea nea cumsecade ala de la bucuresti... "ai venit tocmai din germania cu masina fara s-o lovesti????!!!"... romania te iubesc....de vreau sa te parasesc.... si mi-am mai adus aminte de ceva. astia de la ardaf l-au sunat pe neamtul de la care am luat masina (un baiat de nota 10 de altfel) si el m-a sunat pe mine sa imi zica. i-au cerut poze sa vada cum a fost masina acidentata. cand am fost a doua oara in germania (mi-am luat un 316 din 2001 ca am dat focusu), m-a intrebat referitor la asigurare: "voi de ce mai sunteti obligati sa incheiati asigurare daca nu vi se dau banii?""... o intrebare buna, nu? in legatura cu calomnia...sa stii ca m-am gandit dar deja sunt satul. uitati-va pe la stirii si o sa vedeti realitatea din romania mie doar imi veneau sa-i ard una in figura lu militianul ala de-si zicea inspector comisie antifrauda care nici macar nu a vrut sa auda ca masina a trecut prin rar si sunt poze acolo (pe care o prietena care e acolo a zis ca o sa mi le scoata si o sa mi le dea daca o sa fie nevoie de ele).mi-a zis ca si acolo am fost cu pile si am trecut rarul cu ea lovita. nu e ciudat? pt ca eu acum stau cu bmw-ul lovit si nu pot sa fac rarul la care eram programat pe 11.02.2009, dupa ce am asteptat 2 luni.... zau ca-mi vine sa fug din tara....dar acum am familie si nu pot...plus un serviciu bunicel ![]() ![]() |
--------------------
BMW
316
2000 e46 piele, xenon
- BR 88 DAV
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
*** cenzurat *** ... eu mi-asi lua un avocat si asi face ce zicea Tudor mai sus... serios
si pana la urma, ce drept au astia din "comisia antifrauda" de la ardaf. exista proces verbal de la politie care constata imprejurarile si stabileste vinovatul, (deci a unei autoritati de stat) si vine *** cenzurat *** ardaf srl si zice ca nu-i asa... cum vine asta... Nota moderator: Indignarea poate fi exprimata si cu limbaj decent! Multumesc pentru intelegere! This post has been edited by adi_ar: 5 Feb 2009, 19:36 |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
1.6 16v 05-2005
- numar cu gaura m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 17:02 |