DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

37 Pages « < 12 13 14 15 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> CONTESTATII RADAR, legislatie si proceduri de atac

klaus
post 13 May 2009, 22:02
Post #379

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

polstel, ai citit articolul cu falsul in inscrisuri oficiale (art. 470) din codul Penal? Dar pe cel cu uzul de fals (art. 472)?
Ti se pare ca se inscrie in fals si uz de fals?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
polstel
post 14 May 2009, 18:47
Post #380

Membru incepator

Group: Members

QUOTE(klaus @ 13 May 2009, 22:02)
polstel, ai citit articolul cu falsul in inscrisuri oficiale (art. 470) din codul Penal? Dar pe cel cu uzul de fals (art. 472)?
Ti se pare ca se inscrie in fals si uz de fals?
*

Falsul material în înscrisuri oficiale
Art. 288. Falsificarea unui înscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau
prin alterarea lui în orice mod, de naturã sã producã consecințe juridice, se pedepsește cu
închisoare de la 3 luni la 3 ani.
Falsul prevãzut în alineatul precedent, sãvârșit de un funcționar în exercițiul atribuțiilor
de serviciu, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Sunt asimilate cu înscrisurile oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producãtoare de consecințe juridice.
Tentativa se pedepsește.

Uzul de fals

Art. 291. Folosirea unui înscris oficial ori sub semnãturã privatã, cunoscând cã este
fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã când înscrisul este sub semnãturã privatã.

Am citat din Codul Penal al României republicat în Monitorul Oficial al României, PArtea I-a. Anul IX Nr. 65 Miercuri, 16 aprilie 1997.

QUOTE(Marian66 @ 13 May 2009, 21:18)
cred ca e pe la pag 10 ceva pe scurt smile.gif
sa mai zic o data, legat, cu toate detaliile.
in Sambata Mare......

Mai întâi eu nu aș fi plătit nimic. Cum de fapt am și făcut când am primit acasă procesul-verbal (după 5 luni de la constatarea contravenției!!!). Dar ai plătit, însă ai și uzat de dreptul tău de a ataca în instanță procesul-verbal. Asta e bine. Dacă nu ai depășit viteza, și nici nu ai ajuns la acei 90-100 km pe oră atunci fii sigur că vei avea câștig de cauză.
În ceea ce privește termenul de înaintare la instanță a plângerii treaba stă așa:

Art. 118, alineatul (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravențiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta.

Termenul, potrivit prevederilor din dreptul nostru, se calculează în felul următor:
prima și ultima zi nu se iau în considerare, iar zilele sunt calendaristice. Deci, dacă ai primit amenda pe 1 aprilie, atunci numeri 15 zile începând cu 2 aprilie, ceea ce înseamnă 16 aprilie, iar 17 aprilie este ultima zi de depunere a plângerii. Se consideră depusă plângerea în momentul în care ai pus-o la poștă cu confirmare de primire sau recomandată.

Codul de Procedură civilă
CAPITOLUL III: Termenele
Art. 101
(1) Termenele se înțeleg pe zile libere, neintrând în socoteală nici ziua când a început, nici ziua când s-a sfârsit termenul.
(2) Termenele statornicite pe ore încep să curgă de la miezul nopții zilei următoare.
(3) Termenele statornicite pe ani, luni sau săptămâni se sfârsesc în ziua anului, lunii sau săptămânii corespunzătoare zilei de plecare.
(4) Termenul care, începând la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfârseste într-o lună care nu are o asemenea zi, se va socoti împlinit în ziua cea din urmă a lunii.
(5) Termenul care se sfârseste într-o zi de sărbătoare legală, sau când serviciul este
suspendat, se va prelungi până la sfârsitul primei zile de lucru următoare.

Art. 104

Actele de procedură trimise prin postă instanțelor judecătoresti se socotesc îndeplinite în termen dacă au fost predate recomandat la oficiul postal înainte de împlinirea lui.

Faptul că nu ai amintit în plângere că ai achitat contravenția aceasta nu are nici un efect asupra modului în care se pronunță instanța. Ea va trebui să se pronunțe cu privire la temeinicia procesului-verbal, sau a capetelor de cerere deduse judecății, și nu că ți-ai fi recunoscut tu vina plătind amenda. În dreptul românesc recunoașterea nu incumbă și vina. Pentru a fi vinovat, trebuie să existe probe.

Acum mai e o treabă, până se judecă, poate mai faci și un recurs ceva ... ți se șterg cele 6 puncte pe care ziceai că le ai.

Eu am câștigat un proces împotriva poliției în 2006 și nici acum nu mi s-a șters de la taxe și impozite amenda, deși le-am arătat că am câștigat. Ca să îmi șteargă amenda vor o copie ștampilată de judecătoria de sector care a emis-o. Acum, dacă tu nu stai în Sinaia, judecătoria Sinaia, nu o să îți apară amenda în București. Așa că stai liniștit. Iar după 5 ani se șterge automat și de la ei, dacă nu duci tu dovada că ai câștigat procesul.

Nu au cum să îți ceară și cealaltă jumătate din amendă, fiindcă tu ai plătit în termenul legal amenda diminuată ... nu? Așadar datoria ți-ai făcut-o.

Eu zic să le ceri banii înapoi. De ce să stea la ei, să își mai îmbuibe mașinile cu aparatură de jdemii de euro ... lasă tată. Mai bine stau banii la noi în buzunar decât la ei.

Îți doresc numai "succesuri"!

This post has been edited by polstel: 14 May 2009, 19:40

--------------------
renault megane classic 1,9 dTi 2000 - B52USA
"Daca Dacie n-aveam, Renault Dacie faceam!"
+
Marian66
post 14 May 2009, 19:58
Post #381

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

mersi, chiar m-ai linistit cu aia cu termenele.
clar dupa ce castig trimit scriu o cerere la administratia financiara sector 2, cu copie dupa hotararea judecatoreasca sa-mi deduca banii aia din impozit (ca bani cash nu ai cum sa vezi de la stat). stiam ca amenzile, in momentul in care nu sunt platite, vin la administratia financiara de unde stai, ca doar altfel cum sa ti ia din impozit? eu am platit pt ca nu eram hotarat de la inceput sa depun contestatie, mai mult m-a intaratat ala cu zvonu lui, ca punctele care sunt scoase din sistem nu mai pot fi adaugate (si are sens, ca ar insemna un Garcea sa stea sa urmareasca toate procesele si care au pierdut sa le introduca la loc, ca nu e nicio regula, ca la permise, daca pierzi sa vi tu sa le zici ca ai pierdut si sa le dai permisu). apropo de Politie si calculatoare, cine mai are treaba in Pipera, la etajul 1, preschimbari permise, programari examen, etc. Bucuresti, sa va uitati ca e un calculator care are lipit pe ecran urmatorul afis "NU OPRITI ACEST CALCULATOR NICIODATA!!!!"
buba cu punctele astea e ca le-am strans in aprilie pe toate, dar oricum pt astea 4 vreau sa stau prin tribunale toata vara daca nu castig din prima.
azi am platit taxa pt certificatul de grefa, maine trimit cererea prin posta, si probabil ca miercuri ma duc la politie la udriste. o sa scriu pe hartia prin care anexez la dosar copia pe care mi-au cerut-o ca in cazul in care nu ma prezint sa ma judece in lipsa, ca sa las si varianta asta in caz ca nu pot sa ajung pe 1 iunie si sa nu trimit hartii peste hartii. tot pe anexa aia o sa scriu si de articolele alea de la biroul de metrologie, cu cinemometrele.
sanatate

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
polstel
post 14 May 2009, 20:07
Post #382

Membru incepator

QUOTE(Marian66 @ 14 May 2009, 19:58)
mersi, chiar m-ai linistit cu aia cu termenele.
clar dupa ce castig .....
*

stai măi nene, ce certificat de grefă? ce taxă? acțiunea este scutită de orice taxă ...

Ordonanța nr.2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor

Art. 36

Plângerea împotriva procesului-verbal de constatare si sancționare a contravenției, recursul formulat împotriva hotărârii judecătoresti prin care s-a soluționat plângerea, precum si orice alte cereri incidente sunt scutite de taxa judiciară de timbru.

dură faza cu nu opriți calculatorul ăsta niciodată. dacă se oprește li se bulește memoria? adică sunt în rahat cu memoria. n-ar fi rău ... radmasa.gif

dacă vrei îți arăt cum am făcut eu plângerea, tot pt un radar dar altă speță.

This post has been edited by polstel: 14 May 2009, 20:18

--------------------
+
Marian66
post 14 May 2009, 20:49
Post #383

Membru autentic

ce spui tu e vorba de orice taxa care ti-ar trebui in demersul tau legal. eliberarea unui certificat de grefa (adeverinta ca exista un dosar pe rol legat de amenda) nu este indispensabila in solutionarea cauzei. nu cred ca aveau interes aia de la judecatorie sa ma abureasca pt. 1 leu taxa si 0.15 lei timbru judiciar smile.gif orice alte cereri se refera la amanare, judecare in lipsa, etc.
daca cumva ai ceva legat de normele de functionare a cinemometrelor, de la biroul de metrologie, te rog sa-mi trimiti pe mail, marian.mihail@gmail.com. restul chestiunilor legale le-am atins in contesatie, dar daca tot trimit un plic incolo, sa zic si de alea.

--------------------
+
polstel
post 14 May 2009, 20:57
Post #384

Membru incepator

QUOTE(Marian66 @ 14 May 2009, 20:49)
ce spui tu e vorba de orice taxa care ti-ar trebui in demersul tau legal. eliberarea unui certificat de grefa (adeverinta ca exista un dosar pe rol legat de amenda) nu este indispensabila in solutionarea cauzei. nu cred ca aveau interes aia de la judecatorie sa ma abureasca pt. 1 leu taxa si 0.15 lei timbru judiciar smile.gif orice alte cereri se refera la amanare, judecare in lipsa, etc.
daca cumva ai ceva legat de normele de functionare a cinemometrelor, de la biroul de metrologie, te rog sa-mi trimiti pe mail, marian.mihail@gmail.com. restul chestiunilor legale le-am atins in contesatie, dar daca tot trimit un plic incolo, sa zic si de alea.
*

a, da, ai dreptate.
îți virez aici Normele de anul trecut. pe anul ăsta nu mai știu dacă s-a schimbat ceva ...

Attached File(s)
Attached File  NML021_08.doc ( 173.5k ) Number of downloads: 53

--------------------
+
Marian66
post 14 May 2009, 21:43
Post #385

Membru autentic

multumesc. o sa invoc faptul ca normele alea prevad diferite tipuri de marja de eroare si de exceptii de la inregistrare (pe ploaie la radarele din masina, etc.). am sa cer nulitatea pv si din cauza ca, datorita faptului ca politistul a omis sa spuna cu ce tip de radar s-a inregistrat abaterea, este imposibila incadrarea aparatului in norme.

--------------------
+
ciprishor
post 15 May 2009, 18:06
Post #386

Membru stang

From: Iasi

Salutare la toti colegii de forum care au probleme legate de radare.
Sper ca nu am sa va plictisesc prea tare si cu cazul meu:
Am primit la adresa din buletin celebra instiintare de a trimite datele conducatorului care a depasit viteza, etc... Deci radar cu, camera video. Recunosc depasirea vitezei (65km pe sector de 50km/h) si as fi vrut sa platesc amenda dar sunt plecat din Romania pe o perioada de 6 luni si nu pot face nimic in acest timp.
Constatarea depasirii vitezei e datata cu 15.11.2008 si instiintarea a ajuns la inceputul lunii mai anul acesta.
Pentru ca nu sunt in Romania nu am putut trimite datele soferului in termenul cerut de lege si potrivit acesteia acest lucru se sanctioneaza mult mai sever, chiar cu suspendarea permisului.
Probabil va intrebati cum stiu de instiintare. Instiintarea a fost ridicata de tatal meu fara sa stie despre ce e vorba. A fost la posta si postarita i-a inmanat recomandata pe o singura semnatura fara date de identificare sau buletin.

Eu am dovada prin vizele de pe pasaport ca am fost inafara Romaniei in tot timpul acesta si nu puteam sa trimit datele conducatorului in calitate de proprietar al masinii.
Probabil ca voi primi in curand PV legat de contraventia a-2-a si incerc sa ma pregatesc sufleteste de acest lucru. Aveti ceva sfaturi?

--------------------
Dacia Logan 2 Prestige, Easy-R 2016, Clio IV 2019
+
Marian66
post 15 May 2009, 21:48
Post #387

Membru autentic

ai dovada prin vize ca tatal tau a comis un fals, semnand in locul tau :| dpdv legal vorbind.
eu i-am instruit pe ai mei, NU SEMNATI pt nimic in locul meu, ca daca o sa castig la loto o sa va zic. asta din cauza ca mai am si alte balamucuri cu alte citatii. dar asa cum tatal tau a ridicat instiintarea in locul tau, nu putea sa trimita la politie o recomandata cu datele soferului?
sfatul meu e sa o lasi asa cum a picat.

--------------------
+
paulp
post 15 May 2009, 23:10
Post #388

Bagator de seama!

From: Iasi

Oricum daca nu ai primit PV-ul cu amenda pina acum, nici nu-l mai primesti, decit daca e de pe DN1, ca de la 24 aprilie toate camerele fixe inafara de cele de pe DN1, nu mai pot amenda depasirea vitezei wink.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
CIPTUNING
post 16 May 2009, 09:20
Post #389

Membru autentic

Nu-ti suspenda nici un permis. Va fi amendat proprietarul masinii (tu, daca esti acela), pt ca nu ai comunicat datele in 5 zile, intre 480 si 1200 lei. Amenda va fi trimisa, daca o vor trimite, la Administratia Fiscala. Cum sa-ti suspende permisul daca ei nu stiu ca tu ai condus (necomunicand asta proprietarul masinii)?
Avand in vedere ca este mica amenda pt viteza, mai bine le trimiteai datele. Plus ca poate pana venea procesul verbal, se facea 15 mai si trecand 6 luni, se prescria.
Daca tot ai vorbit cu tatal tau, puteai sa ii dai datele din permis si cnp-ul si semna el formularul la fel cum a semnat si la posta. wink.gif

@Paulp: nu mai amendeaza nimic dupa 24 aprilie. Ce este inainte isi urmeaza cursul. Atunci erau "legale". Poate doar daca contesti la instanta..

--------------------
SLZ SCALA - BZ 04 XLZ
"Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug"
Eminescu- Imparat si proletar ;)
+
Marian66
post 16 May 2009, 17:19
Post #390

Membru autentic

aia cu permisul e daca iti trimit hartie acasa sa il predai si nu il aduci, iti mai adauga la suspendare. gen ai 14 puncte si te-a luat radaru, iti vine acasa amenda de la radar, si cand se prind ca ai 16 puncte te roaga sa le trimiti permisul in 5 zile.

--------------------
+
george_scala_2004
post 18 May 2009, 10:59
Post #391

Membru autentic

salutare tuturor celor care, voit sau nevoit, ati fost fripti de celebrele radare ale vajnicei politii rutiere romane.

prin urmare, ieri, aflindu-ma in trecere prin frumosul oras targoviste (sa nu se supere ceilalti, toate orasele sunt frumoase, in felul lor) dupa ce am alimentat la omv, m-am incadrat sa fac drerapta la iesirea spre bucuresti, prin comuna ulmi, dn 7, si, cind am depasit, de pe banda 1 pe banda 2, o masina inceata (dupa aceea mi-am dat seama de ce mergea incet) cu intentia de a reveni pe banda 1 ei bine, in acel moment mi-a aparut un garcea in fata gesticulind de parca avea parkinson. (masina in care se afla aparatul radar era un logan alb fara insemnele politiei, orientat cu fata spre bucuresti, cu nr. db 07 rnv (cel putin asa am vazut in retrovizoare). l-am vazut, am semnalizat dreapta, am frinat, am iseit in afara carosabilului si, calm, l-am asteptat. am pregatit actele si cind a venit, dupa ce s-a prezentat, m-a intrebat daca stiu de ce am fost oprit: zic nu stiu ! la care el zice, triumfator: pentru viteza ! zic: cat am avut: 70 km ! cobor, ii arat permisul cartea de identitate, certificatul de inmatriculare, asigurarea, ma intreaba: unde e rovigneta ? ii zic: in geam ! se duce, o vede, vede si colantul de la asigurare. zice: bine, asteptati la masina, va aduc actele imediat. (iar in timpul acesta, cel putin 5 alte masini au trecut in tromba pe linga noi !). astept circa 5 minute pina cind culege datele din actele mele ca sa le scrie in procesul verbal. vina cu procesul-verbal mi-l arata ( 2 puncte penalizare si 60 lei amenda) zice: aveti ceva obiectii ? zic: da, as avea dar cum sint cam obosit si vreau sa ajung mai repede acasa nu le mai fac. semnez procesul-verbal si plec. pe drum, bulversat de asa intimplare (nu am mai fost amendata pentru viteza !) si, culmea: ieri am ajuns la targoviste prin ploiesti, pe mizeria de sosea (drum comunal) dn72 cu viteza de ~ 50 km/h maxim, din cauza starii deplorabile a carosabilului, la un moment dat fiind claxonat, flash-uit de alti soferi sa merg mai repede !
in fine, plec, normal, cu viteza redusa (reincepand spectacolul cu claxoane, flash-uri, ba chiar un microbuz m-a depasi si dupa aceea a frina in fata mea) ma opresc intr-o parcare, cobor, de curiozitate deschid procesul-verbal si...minune: ieri, dupa cum stie toate lumea a fost data de 17.05.2009 ! zic toata lumea fiindca gareca, nu a stiut ! el stia ca data corecta este...27.05.2009 ! deci, ieri, 17.05.2009 am fost sanctionat pentru o contraventie pe care am savarsit-o...in viitor ! evident, conform O.G. 2001/ motiv de anulare a procesului-verbal ! de altfel chiar astazi lucrez la plingerea impotriva procesului-verbal care va fi inaintata judecatoriei targoviste. plus ca mi-a gresit codul numeric personal (mazgalituri, este scris din nou, in afara cadrului), numarul masinii (la fel, cu mazgalituri).
nu l-am mai intrebat de omologarea aparatului radar, de buletinul de verificare metrologica.

ulterior, la tartasesti am observat inca 2 echipaje de politie, de data aceasta in masini cu insemnele politiei.

intrebare: daca radarele si camerele fixe au fost demontate, cind naiba au avut timp sa organizere asa repede procedura de licitatie pentru achizitionarea radarelor astea noi ? adica au incalcat, din nou, O.U.G. 34/2006 ? sai daca da cind au obtinut verificarea metrologica pentru toate (parca se zicea de ordinul sutelor de radare) ? desigur, intrebari retorice la care, cu siguranta, nu vom primi raspuns ! de ce ? simplu: pentru ca nu dau doi bani pe noi !

p.s.: acum inteleg, pe deplin, utilitatea detectoarelor de radar. dar, din multitudinea de marci cu diverse functii este dificil de ales. o sa dau un ochi pe la sectiunea dedicata lor...

--------------------
... ... ...
+
klaus
post 18 May 2009, 13:06
Post #392

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

polstel, daca esti asa de sigur pe tine, invoca falsul si uzul de fals. Sa vezi ce-ti zice judecatorul...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Marian66
post 18 May 2009, 17:27
Post #393

Membru autentic

sa nu fie vreun "1" mai cocarjat putin

--------------------
+
victima
post 19 May 2009, 12:12
Post #394

Membru incepator

sal. cazul meu pe scurt: luna aprilie, dn 1f, intre carei si tasnad, jud satu mare, loc. ghenci. la intrare in localitate, a aparut din senin o rabla de dacie in spatele meu, fara inscriptie si girofare ( o dacie de aprox. 10-12 ani). sunt oprit, se prezinta domnul politist, imi cere actele, ii dau si imi spune ca am depasit vit. legala. il intreb unde si cand? imi comunica ca am intrat in localitate cu vit. de 103 km/h. nici eu nu stiu cum, dar il rog sa-mi arate filmarea si CULMEA, IMI ARATA!!!! radmasa.gif deci, el venea dupa mine, sunt inaintea indicatorului cu aprox 100-150 metrii, atentie, viteza nu apare pe filmare deocamdata. dupa 2-3 secunde apare viteza de 103 km/h, dar intre timp mareste zoom-ul si se vede chiar numai nr. de la masina. absolut nimic din exterior. iar dupa inca 4-5 secunde reduc viteza la 57 km/h. ii spun: domnule, e clar, cand aveam peste 100 eram in afara loc., am pus frana inainte de intrare in loc., altfel de ce franam? dupa 20 minute de discutii nu am semnat pv. dupa ce am primit pv am depus contestatie la jud. carei, in care am cerut toate actele radarului si atestatul operatorului. INTREBARI:
1. STiE CINEVA DACA POLITIA CAREI ARE RADAR OMOLOGAT PT. FILMARE SI INREG. DIN MERS?
2. LA ALTE MENTIUNI EU AM VRUT SA TREC NISTE MENTIUNI CU MANA MEA, DAR NU MI-A DAT VOIE, ZICE CA NUMAI EL POATE SA SCRIE IN PV. CHIAR ASA ESTE?
3.LA PRIMUL PROCES NU S-A PREZENTAT POLITIUSTUL. DE CATE ORI TREBUIE SA MA PREZINT DACA EL TOT NU VINE?
4. ANUL TRECUT MI S-A SCHIMBAT NUMELE STRAZII, SA ZICEM ERA LIBERTATII 30 SI A DEVENIT PACII 21. IN BULETIN AM ADRESA CEA VECHE ( LIBERTATII30) DAR IN PV II TRECUT !!! PACII 30 !!! EU NU STAU LA ACESTA ADRESA!!! ORI LIB.30 ORI PACII21. DAR CULMEA, DE UNDE A STIUT CA S-A SCHIMBAT NUMELE STRAZII? EU NU I-AM SPUS...
RESTUL STITI: SUPENDARE PERMIS TIMP90 ZILE, AMENDA 540 RON...ASTEPT PARERI... MERSI

--------------------
dacia logan 2008
+
Marian66
post 19 May 2009, 14:43
Post #395

Membru autentic

de curiozitate, macar baston reflectorizant avea, sau te-a a scos cashcheta pe geam ca sa te opreasca? smile.gif)
nu politistul trebuie sa se prezinte, cineva de la unitatea de care apartine el o sa vina, sau o sa depuna la dosar niste acte si atat. daca la rpimul termen nu s-a prezentat, probabil la al doilea politia o sa ceara judecarea in lipsa.
rubrica "mentiuni" se completeaza de catre contravenient cu mana proprie. ti-a incalcat un drept, dar cum sa dovedesti ...

adresa ti-a trecut-o pe cea corecta pt ca a verificat datele. si cei mai betzivi politisti fac asta. cum adica s-a schimbat si numarul strazii? s-a mai lungit, au unit 2 strazi si le-au facut una?

--------------------
+
victima
post 19 May 2009, 14:53
Post #396

Membru incepator

avea baston reflectorizant, totul era in regula, era foarte politicos, iti spun, mi-a aratat filmarea...etc. momentul critic era cand nu vroiam sa semnez pv! saracul politist aproape a explodat de nervi. cum adica nu semnez? zic, domnule, vreau sa trec in pv cu mana mea ca eu consider ca am redus viteza in afara localitatii, am martor ( nevasta de langa mine). atunci s-a inervat, si a inceput: SUNT O FIRE FOARTE ENERVANTA, SUNT NEPOLITICOS, SUNT PERICOL PUBLIC, AM SA VAD CE-MI FACE JUDECATORUL...ETC.. ASTA E...
cu adresa: nu stiu cum ii, in toata strada nu sunt 30 case, dar tot timpul am avut nr 30. acum de un an si un pic am primit o instiintare de la primarie cu modificarile.

19 May 2009, 15:03:
la proces sigur nu vine politistul respectiv? vine un alt reprezentant al politiei? daca are toate actele in regula am sanse ca judecatorul sa ma creada? va spun, pe filmare este: inainte de localitate cu150 metrii viteza 0, zoom pe masina viteza 103, zoom pe nr. si reduc viteza la 57 km/h la ora. filmarea in total dureaza aprox. 10-12 secunde

This post has been edited by victima: 19 May 2009, 15:03

--------------------
dacia logan 2008
+
Madriann
post 19 May 2009, 15:49
Post #397

Membru autentic

From: Tunisia

Update: Am avut primul termen astazi, politia a cerut judecarea in lipsa huh.gif .
Au fost depuse plansele foto si alte cateva documente, sunt destule neclaritati, dar nu as vrea sa le postez pe forum deocamdata.
Am obtinut un nou termen pentru studierea probelor depuse de intimat, cam peste o luna. Intre timp, as aprecia mult ajutorul unui coleg de forum, de profesie avocat, pentru lamurirea unor mici aspecte legate de codul de procedura.
Cine stie pozele efectuate de PYTHON II, poate ma ajuta sa inteleg datele de pe fotografie:

ID 2678
6332
T 56km/h B87km/h
Multumiri! smile.gif

This post has been edited by Madriann: 19 May 2009, 15:53

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
Marian66
post 19 May 2009, 17:27
Post #398

Membru autentic

@victima: sigur nu vine politistul. politia intocmeste un referat pe care il ataseaza la dosar (declaratia agentului, pv in original, si de obicei plansele foto)

@ madrian: eu am pe 1 primul termen, tot la radar. cum se procedeaza exact cu plansele astea, ca sa stiu din timp, poti sa faci si tu copii dupa ele, doar ti le arata? da si tu putine detalii despre ce se intampla exact te rog, sa stiu si eu la ce sa ma astept.
din ce am mai auzit, "T" ala inseamna ca aparatul nu si-a terminat autotestarea, caz in care viteza inregistrata nu are nicio valoare. treaba asta cu autotestarea scrie in normele alea de la biroul de metrologie, dar unde scrie exact ca la python 2 "t" inseamna autotestare nu ma intreba smile.gif asa am auzit;
daca "T" inseamna ca aparatul e inca in autotestare, e grav. chiar aseara vedeam la realitatea aratau astia de la politie inregistrari cu "vitezomani" si mai pe toate era "T" inainte de viteza ... ar cam fi cazul sa gasim si noi un forumist pe la rutiera smile.gif

--------------------
+
Madriann
post 20 May 2009, 07:43
Post #399

Membru autentic

QUOTE(Marian66 @ 19 May 2009, 17:27)
@ madrian: ...cum se procedeaza exact cu plansele astea, ca sa stiu din timp, poti sa faci si tu copii dupa ele, doar ti le arata? da si tu putine detalii despre ce se intampla exact te rog, sa stiu si eu la ce sa ma astept.

La primul termen:

1. Grefierul anunta dosarul tau (moment in care te ridici si spui "Prezent") si starea dosarului (ce documente au fost depuse, procedura completa/incompleta, acte lipsa, etc).
2. Esti intrebat daca ai de depus inscrisuri /probe suplimentare fata de cele depuse la dosar - daca ai (e.g. martor, declaratii, copii dupa acte), le declari si le depui la judecator;
2. Judecatorul iti aduce la cunostinta ca politia a depus la dosar urmatoarele: plansa foto, certificat metrologic, atestat operator, raportul agentului, etc.
3. Esti intrebat daca ai studiat probele depuse de politie la dosar (se presupune ca "mai dai" pe la arhiva judecatoriei din cand in cand) - in cazul meu, am raspuns ca nu am stiut de probele depuse la dosar.
4. Esti intrebat daca doresti sa studiezi probele in acel termen, urmand sa ai cuvantul pe fond mai tarziu:
- daca spui DA, ti se inmaneaza dosarul si iei loc in prima banca, langa avocati. Dupa ce te lamuresti, cand ti se da cuvantul pe fond, iti expui parerile privitoare la probe (daca ai pareri smile.gif ), dupa care soliciti ce ai de solicitat privitor la cauza. Judecatorul iti poate adresa eventuale intrebari referitoare la dosar.
- daca spui NU (poti motiva ca ai nevoie de o parere specializata referitoare la probe, sau ca ai nevoie de timp pentru a studia probele), judecatorul iti poate acorda un nou termen de judecata, care ti se comunica verbal - nu vei mai primi citatie! (tine-l minte de cum ti-l spune, din cauza emotiilor, aproape il uitasem in 5 metri rolleyes.gif ). Vei fi indrumat catre arhiva, unde vei face o cerere catre presedintele completului de judecata pentru eliberarea unor copii ale filelor respective din dosar (e.g. fila 11, 18, 19, etc).
Faci copiile si te pui pe studiat icon_mrgreen.gif
QUOTE(Marian66 @ 19 May 2009, 17:27)
....din ce am mai auzit, "T" ala inseamna ca aparatul nu si-a terminat autotestarea, caz in care viteza inregistrata nu are nicio valoare. treaba asta cu autotestarea scrie in normele alea de la biroul de metrologie, dar unde scrie exact ca la python 2 "t" inseamna autotestare nu ma intreba smile.gif asa am auzit;
*

Eu am auzit diferit blink.gif T inseamna ca si-a facut autotestarea.
Cred ca sunt doar "legende" sau impresii...voi incerca sa gasesc manualul de operare al radarului wink.gif.

BTW: La bunul simt, din din cele 7 poze, langa T este viteza instantanee, langa B este viteza maxima. Nu cred ca acel T are legatura cu autotestarea.

Revin cu rugamintea de a ma ajuta in gasirea semnificatiei codurilor in rosu: ID 2678 si 6332...va spun dupa de ce, nu vreau sa va influentez biggrin.gif.

This post has been edited by Madriann: 20 May 2009, 07:52

--------------------
+
Marian66
post 20 May 2009, 17:34
Post #400

Membru autentic

multumesc pt informatii adrian

--------------------
+
Marian66
post 1 Jun 2009, 20:12
Post #401

Membru autentic

am avut azi primul termen, evident Politia nu a trimis niciun act smile.gif)
judecatoarea m-a intrebat un singur lucru: ati circulat in data de cu auto nr inspre busteni? da. cu ce viteza? nu mai tin minte exact, dar in orice caz in limitele legale. si cum va explicati diferenta de la 70 la 107? pai, drumul e cu 2 benzi, poate au inregistrat viteza altei masini, sunt totusi niste aparate doar.
si a acordat inca un termen ca sa aduca Politia hartiile. din pacate nu pot sa ma duc, si am lasat deja o hartie prin care cer amanare, ca nu pot sa vin si vreau neaparat sa fiu de fatza. si adevarul e ca vreau sa fiu de fatza sa savurez momentul cand o sa-mi anuleze pv >:)

--------------------
+
victima
post 2 Jun 2009, 09:03
Post #402

Membru incepator

V-am povestit deja cazul meu anterior, iata ce s-a mai intimplat: primul proces am avut in 7 mai, polititia nu s-a prezentat. in 28 mai am avut al 2-a proces, politia nu s-a prezentat. urmatorul proces am pe 11 iunie. daca nici atunci nu se prezinta nimemi din partea politiei primesc si un al 4-a termen? sau se poate judeca si in absenta politiei? este ceva lege care se refera la neprezentari? sincer, nu-mi convine ca de fiecare data sa fac peste 210 km degeaba. cine stie sa ma ajute, va rog, multumesc.

--------------------
dacia logan 2008
+
george_scala_2004
post 2 Jun 2009, 13:32
Post #403

Membru autentic

art. 242 c. pr. civ.

Art. 242. - (1) Instanța va suspenda judecata:
1. când amândouă părțile o cer;
2. dacă niciuna din părți nu se înfățișează la strigarea pricinii.
(2) Cu toate acestea pricina se judecă dacă reclamantul sau pârâtul au cerut în scris judecarea în lipsă.

--------------------
... ... ...
+
Madriann
post 2 Jun 2009, 17:41
Post #404

Membru autentic

QUOTE(victima @ 2 Jun 2009, 09:03)
sau se poate judeca  si in absenta politiei? este ceva lege care se refera la neprezentari? sincer, nu-mi convine ca de fiecare data sa fac peste 210 km degeaba. cine stie sa ma ajute, va rog, multumesc.
*

Verifica intampinarea politiei si vezi daca au cerut judecata conform C.P.Civ. 242 (2), postat de george_scala. Daca au cerut asta, solicita instantei judecarea cauzei, in temeiul cererii din intampinare.
Asta doar daca nu ai cerut tu prezentarea lor ...in cazul asta, judecatoria trimite citatie...si s-ar putea sa mai dureze.

This post has been edited by Madriann: 2 Jun 2009, 17:41

--------------------
+
victima
post 3 Jun 2009, 10:54
Post #405

Membru incepator

sal, intre timp a sosit citatia + excl.gif am primit si de la politie in plic tot ce am cerut: ordinul de serviciu, atastatul de operator radar, buletin de verificare metrologica, poze etc. in scurt timp revin

--------------------
dacia logan 2008
+
Marian66
post 3 Jun 2009, 19:48
Post #406

Membru autentic

QUOTE(victima @ 3 Jun 2009, 11:54)
sal, intre timp a sosit citatia +  excl.gif am primit si de la politie in plic tot ce am cerut:  ordinul de serviciu, atastatul de operator radar, buletin de verificare metrologica, poze etc.  in scurt timp revin
*

ti-a trimis tie politia toate astea personal? sau doar le-au depus la dosar

--------------------
+
victima
post 4 Jun 2009, 08:59
Post #407

Membru incepator

SAL, TOATE ACTELE AU VENIT DE LA JUDECATORIE, POLITIA A DEPUS IN 2 EXEMPLARE, SI A CERUT CA IMPREUNA CU CITATIE SA-MI FIE TRIMIS SI COPII DUPA POZE, ATASTAT, ETC.

4 Jun 2009, 09:09:
02/04/09 07:57:38 0KM/H ID 1235
T OKM/H ACEL. 6920 [COLOR=red]PRIMA POZA

02/04/09 07:57:43 P 84KM/H ID 1235
T 103KM/H B 103KM/H ACEL. 7157 [COLOR=red]2-A POZA

02/04/09 07:57:44 P 82KM/H ID 1235
T 101KM/H B 103 KM/H ACEL. 7191

[B][SIZE=7]PARERI? STIE CINEVA EXACT CE INSEAMNA ACESTE DATE?

This post has been edited by victima: 4 Jun 2009, 09:09

--------------------
dacia logan 2008
+
george_scala_2004
post 4 Jun 2009, 11:10
Post #408

Membru autentic

...aaaaaaaaaaa nu se intelege nimic din poze...asa ca...mai pune-le odat'...te rog...

--------------------
... ... ...
+
37 Pages « < 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th May 2025 - 08:43
Forum Renault